DreamHost vs GoDaddy: Host Web mana yang terbaik untuk anda?

Dreamhost dan GoDaddy adalah dua daripada lima penyedia perkhidmatan hosting paling popular yang ada. Mereka berdua menawarkan berbagai pilihan hosting untuk laman web yang baru dibangun untuk perniagaan berbasis web yang memerlukan pelayan khusus.


Seperti mana syarikat hosting, salah satu penyedia ini mungkin mengalami sejumlah masalah. Pilihan sokongan pelanggan mereka mungkin sesak, mereka mungkin mempunyai had yang sukar pada lalu lintas laman web atau ruang penyimpanan. Mereka bahkan boleh mengalami masalah keselamatan.

Seperti mana-mana tinjauan hosting, perbandingan Dreamhost vs GoDaddy ini akan membantu anda mengenal pasti dan mengelakkan masalah dengan penyedia hosting baru yang berpotensi untuk laman web anda. Anda juga harus dapat memilih antara DreamHost dan GoDaddy dengan mudah dan mengetahui yang mana satu dari dua yang sesuai dengan keperluan anda.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Terdapat lima kriteria yang saya gunakan untuk menentukan host web mana yang terbaik secara keseluruhan dan yang terbaik untuk jenis pelanggan tertentu. Lima kriteria yang digunakan untuk menilai hosting Dreamhost vs GoDaddy dijelaskan di bawah.

Kebolehpercayaan

Berapa kerap laman web anda “dinaikkan”? Adakah ia akan turun pada saat kritikal, dan adakah anda dapat memanfaatkan lonjakan lalu lintas yang besar? Ini adalah soalan yang dapat anda temukan jawapannya di bahagian kebolehpercayaan di bawah.

Nilai

Berapa kos rancangan hosting dan peningkatan boleh didapati? Di bahagian nilai, saya telah menguraikan rancangan pelayan khusus yang paling murah dan awal sehingga anda dapat merasakan dua pilihan permulaan anda, apa yang mereka izinkan untuk anda lakukan, dan berapa harganya.

Sokongan pengguna

Adakah anda dapat menjawab soalan terpenting anda tepat pada masanya? Dengan syarikat hosting yang lebih popular, kesesakan sokongan boleh menjadi masalah utama. Adakah ini akan berlaku untuk Dreamhost atau GoDaddy?

Kemudahan penggunaan

Tidak semua penyedia hosting mesra pengguna atau memudahkan untuk memindahkan laman web atau membuat sistem pengurusan kandungan (CMS). Untuk menilai Dreamhost vs GoDaddy untuk WordPress, bahagian ini akan menjadi kunci.

Keselamatan

Penyedia hosting mana yang lebih baik pada keselamatan latar belakang? Mana yang mempunyai tawaran SSL yang lebih berpatutan? Bolehkah anda memanfaatkan sepenuhnya kedai e-dagang yang dihoskan di salah satu perkhidmatan ini? Sekiranya ini adalah soalan yang anda ada, anda akan mendapat jawapan di bahagian keselamatan ulasan ini.

DreamHost vs GoDaddy – Adakah pemenang yang jelas?

Mengukur DreamHost vs GoDaddy anda dapat melihat bahawa kedua-duanya sangat popular, telah wujud selama lebih dari dua dekad, dan tetap menjadi pesaing kuat dalam industri yang berkembang pesat ini.

Kawasan apa yang telah mereka pilih untuk unggul, dan apakah ada daerah di mana mereka ketinggalan?

DreamHost vs GoDaddy

Anda mahu mudah bagi sesiapa sahaja untuk mengakses laman web anda pada bila-bila masa. Adakah itu dapat dilakukan dengan dua penyedia hosting ini?

Domain percuma dengan hosting

DreamHost

Seperti yang anda harapkan dari salah satu daripada lima hos web yang paling popular, DreamHost mempunyai waktu henti yang sangat sedikit dan melaporkan bahawa mereka mempunyai waktu operasi rata-rata sekitar 99.9% per tahun. Mereka mempunyai kelajuan memuatkan halaman dengan cepat, dengan halaman utama WordPress memuatkan dalam waktu kurang dari satu saat.

GoDaddy

Begitu juga, GoDaddy mempunyai bilangan downtime yang serupa, yang bermaksud bahawa anda boleh mengharapkan sesiapa sahaja dapat menjangkau laman web anda pada bila-bila masa. Siang atau malam. Walau bagaimanapun, halaman yang sama yang memuatkan sekitar 0,8 saat dengan DreamHost akan memuatkan sekitar 0,5 saat atau kurang dengan GoDaddy.

Siapa menang?

GoDaddy menang dalam pusingan ini. Dengan kelajuan pemuatan halaman untuk laman web asas yang separuh daripada yang dilaporkan oleh Dreamhost dan ikatan dalam setiap kategori lain, ini adalah pilihan yang mudah dibuat. Sekiranya kepantasan adalah yang paling penting bagi anda, pertimbangkan GoDaddy. Namun, kelajuan sahaja tidak cukup untuk menjadikannya tuan rumah yang ideal.

Nombor penting. Itu benar terutama mengenai bajet dan apa yang anda mampu atau berapa banyak ruang simpanan yang anda perlukan.

DreamHost

Logo DreamHostUntuk rancangan asas, Dreamhost menawarkan hosting bersama dengan harga $ 2.59 sebulan. Sekiranya anda memerlukan sedikit tenaga, mereka mempunyai pilihan VPS bermula hanya $ 13.75 sebulan, dan semua ini memberi anda pilihan untuk meningkatkan ke rancangan yang lebih besar pada bila-bila masa, dengan kenaikan yang akan masuk akal bagi kebanyakan perniagaan.

Untuk pilihan pelayan khusus, Dreamhost menawarkan rancangan permulaan RAM 4GB dan penyimpanan 1TB dengan harga $ 149 sebulan. Walau bagaimanapun, pelayan itu akan menjalankan Linux.

GoDaddy

Anda boleh mendapatkan hosting di GoDaddy dengan harga hanya $ 1 sebulan pada rancangan bersama. Anda boleh menaik taraf ke rancangan WordPress yang diuruskan dengan harga $ 3,99 sebulan. Ini adalah antara hosting termurah yang pernah anda dapati. Walau bagaimanapun, ia datang dengan had yang sukar. Sekiranya anda mahukan lebih banyak lalu lintas atau merasa seperti laman web anda akan menjadi popular, peningkatan kepada pelan VPS asas akan dikenakan biaya $ 24,99 sebulan dan melindungi anda dari waktu henti. Sejauh pilihan pelayan khusus, GoDaddy menawarkan pelan permulaan 4GB RAM dan storan 1TB dengan harga $ 169 sebulan. Itu adalah spesifikasi yang sama yang ditawarkan oleh Dreamhost dengan harga $ 20 lebih sebulan. Walau bagaimanapun, GoDaddy menawarkan lebih banyak jenis pelayan, terutamanya jenis Windows.

Siapa menang?

Dreamhost menawarkan hosting yang lebih murah dengan spesifikasi yang hampir sama dengan apa sahaja yang ditawarkan oleh GoDaddy. Dari rancangan Ekonomi hingga pelayan khusus, jika anda ingin menjimatkan wang tunai, Dreamhost adalah jalan terbaik. Melainkan jika anda memerlukan pelayan khusus yang menjalankan Windows, maka GoDaddy adalah satu-satunya pilihan anda berdua.

DreamHost

Setelah anda menghantar tiket atau permintaan sembang, selalunya satu minit atau kurang sehingga anda menerima balasan pertama anda. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa mereka tidak menawarkan apa-apa jenis sokongan telefon. Namun, memandangkan respons mereka dalam semua bentuk sokongan pelanggan yang lain, ini tidak terlalu menyerah.

GoDaddy

Logo GoDaddyGoDaddy menawarkan sokongan telefon dan sembang langsung dengan masa tindak balas serupa satu atau dua minit untuk panggilan telefon dan kurang dari satu minit untuk pilihan sembang.

Siapa menang?

Kedua-dua penyedia hosting menawarkan sokongan hebat dengan ejen berpengetahuan dan banyak sumber layan diri. Walau bagaimanapun, GoDaddy mengambil hadiah dalam kategori ini kerana mempunyai sokongan telefon. Kadang kala anda perlu bercakap dengan orang yang sebenar. Itu adalah kelebihan besar.

Kaedah termudah untuk menubuhkan laman web mungkin dengan WordPress atau CMS lain. Bagaimana kedua-dua syarikat hosting ini menjadikan proses ini lebih mudah?

DreamHost

Untuk memasang satu CMS atau yang lain, Dreamhost mempermudah dengan menawarkan pilihan pemasangan sendiri dan pilihan yang dikendalikan untuk sistem popular seperti WordPress. Apa sahaja yang anda pilih, Dreamhost menjadikan pengendalian penyelesaian ini mudah, dan sokongan mereka akan membantu anda setiap langkah.

DreamHost

GoDaddy menawarkan lebih banyak pilihan untuk penyelesaian WordPress terurus. Mereka menyedari bahawa WordPress menguatkan sepertiga internet, dan semua laman web CMS bersama-sama menggunakan hampir separuh. Tidak kira apa CMS yang anda pasang, GoDaddy dapat membantu dan mempermudah prosesnya. Sekiranya anda ingin menggunakan WordPress, mereka bahkan akan menyediakan dan menguruskan semuanya empat dengan anda, dengan pelbagai rancangan dan tahap perkhidmatan.

DreamHost

GoDaddy menang dalam kemudahan penggunaan dan pemasangan dan pengurusan CMS. Walaupun Dreamhost menawarkan penyelesaian yang setanding, mereka dikunci khusus untuk WordPress dalam kebanyakan kes dan cenderung lebih mahal secara keseluruhan.

SSL dan keselamatan keseluruhan laman web penting untuk mana-mana laman web tetapi sangat penting sekiranya anda menggunakan CMS atau memulakan perniagaan e-dagang. Dalam video di bawah, anda dapat mengetahui dengan tepat mengapa SSL sangat penting dan mengapa laman web mana pun harus mempertimbangkan untuk mendapatkan sijil.

DreamHost

Menawarkan penyelesaian keselamatan yang disesuaikan dengan aplikasi CMS secara khusus, serta perkhidmatan keselamatan umum, Dreamhost memandang keselamatan dengan sangat serius. Namun, mereka juga memudahkan anda mengkonfigurasi tetapan keselamatan anda sendiri. Ini sangat penting bagi pembangun.

Waktu operasi mereka juga merupakan bukti keselamatan mereka. Selanjutnya, mereka menawarkan sijil SSL percuma. Sekiranya anda menawarkan perkhidmatan e-dagang, ini adalah suatu keharusan.

GoDaddy

GoDaddy berkomitmen untuk keselamatan … dan mengenakan bayaran untuk anda. Mereka menawarkan beberapa rancangan keselamatan bermula dari $ 6,99. Anda juga boleh membeli sijil SSL dengan harga $ 69,99 setahun. Keselamatannya sangat bagus jika anda mampu.

Siapa menang?

Dreamhost mengambil kategori ini. Mereka bukan sahaja menawarkan tahap keselamatan yang tinggi dan memudahkan pelanggan mereka berkembang maju dalam persekitaran itu, tetapi mereka juga melakukannya tanpa mengenakan bayaran yang lebih tinggi untuk anda.

Dreamhost vs GoDaddy – Siapa yang menawarkan nilai dan perkhidmatan terbaik?

Secara keseluruhan, Dreamhost adalah perkhidmatan hosting yang lebih baik. Mereka mungkin tidak mempunyai kepantasan dasar seperti GoDaddy, tetapi mereka menawarkan nilai yang lebih besar untuk wang anda. Mereka akan menjawab pertanyaan anda tepat pada waktunya, dan laman web anda akan sentiasa siap dan bersedia untuk menangani trafik sebanyak mungkin.

Lebih baik lagi, mereka tidak membebankan anda untuk setiap perkara kecil. Mereka percaya memberi anda apa yang anda perlukan untuk memiliki pengalaman hosting yang berjaya dan bersikap telus mengenainya. Itu dapat menjimatkan masa dan wang anda dalam jangka masa panjang.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map