Cara Menjana Wang Blogging Dalam Talian: Petua Kejayaan Pendapatan Gabungan

Anda mungkin merasakan bahawa menjana wang dari blog adalah mustahil. Itu kerana anda tidak pernah mencubanya atau gagal dengan teruk pada percubaan sebelumnya. Sebenarnya, anda boleh belajar bagaimana menjana wang blog. Anda hanya perlu mengetahui strategi yang betul dan mempunyai sikap yang betul.


Hari ini, kita akan meneroka beberapa strategi yang terkenal untuk menjana wang dengan menulis blog. Kami akan membahas apa yang nampaknya berfungsi, bagaimana untuk menyelesaikannya. Kami juga akan mengkaji beberapa petua dari beberapa pemimpin industri, dan beberapa contoh blog dilakukan dengan betul.

Dengan keberuntungan, anda dapat menyesuaikan pelajaran yang dipelajari hari ini ke blog anda sendiri. Lakukan dengan betul, dan anda akan dapat mengira diri anda antara barisan mereka yang menjana wang blog.

Sebelum kita belajar bagaimana menjana wang dalam talian

Sebelum kita bercakap mengenai menjana blog dengan wang, jika anda tidak tahu apa sebenarnya blogging, anda boleh menonton video ini untuk mendapatkan gambaran keseluruhan ringkas:

Ringkasnya, blog (biasanya dibina di WordPress jika menghasilkan wang dalam talian adalah cara yang anda mahukan) adalah blog dalam talian yang sering dikemas kini. Anda boleh membuat pelbagai jenis kandungan, tetapi biasanya ini adalah campuran artikel, foto, dan video pendek dengan sedikit podcasting yang dilemparkan jika beg anda.

Semua perkara di atas akan menyokong anda dalam tujuan anda membawa lalu lintas dan pasti (dalam masa) menjana wang dalam talian (jangan terlalu berharap pada awalnya, jika kita semua dapat menghasilkan satu juta langsung dari kelelawar. akan dibanjiri dan tidak ada yang berpeluang jika anda tidak memerlukan sedikit kekuatan!) 

Tidak ada halangan sebenar untuk memasuki mereka yang ingin menjana wang blog. Hampir semua orang boleh melakukannya jika mereka mempunyai keinginan, kesediaan untuk belajar, dan mereka tidak keberatan mengeluarkan sejumlah kecil untuk domain dan hosting. Orang menjaga blog kerana banyak sebab, tetapi fokus kita hari ini adalah bagaimana menjadikan blog menjadi sumber keuntungan.

Dengan blog apa pun, tidak kira apa topik atau strategi pengewangan, laman web ini harus berkualiti dan memerlukan pembaca. Biar saya jelaskan. Sekiranya blog anda sampah, maka tidak ada yang akan membacanya. Sekiranya tidak ada yang membaca blog, anda tidak mempunyai khalayak untuk melaksanakan strategi pengewangan anda.

Oleh itu, sebelum anda menumpukan pada skema menghasilkan wang mana yang harus anda gunakan, anda harus memberi tumpuan untuk memastikan blog anda bermanfaat. Anda mesti memulakan blog yang mempunyai janji sebenar. Mari kita mulakan.

Sekiranya anda ingin menjana blog dalam talian, mulakan dengan betul

Kepercayaan yang popular mungkin menunjukkan bahawa idea-idea baik jatuh dari langit. Kalaulah semudah itu. Membuat blog yang bagus memerlukan beberapa percambahan fikiran.

Anda mesti memilih topik blog yang akan anda gemari menulis, dan pembaca akan senang membaca. Malangnya, sebilangan topik blog tidak sesuai dengan majoriti orang. Tidak peduli seberapa keras anda mencuba, tidak akan ada sokongan yang cukup untuk menjadikan mereka cukup popular untuk menjana pendapatan.

Oleh itu, bagaimana untuk memberi tumpuan kepada sesuatu yang akan dinikmati dan disokong oleh orang lain?

Terdapat beberapa pendekatan. Mari kita lihat dua jalan popular yang boleh membantu anda mencari perkara yang harus dilakukan.

Domain percuma dengan hosting

Yang pertama, memilih ceruk blog, berasal dari Asas Blogging 101. Mereka menekankan memilih sesuatu yang anda akan gemari menulis untuk mengurangkan kemungkinan anda akan berhenti separuh jalan. Nasihat yang baik, tetapi bagaimana menyempitkan apa yang harus ditulis mengenai banyak perkara yang anda gemari. Mereka juga menutupinya. Mereka mengesyorkan anda bertanya kepada anda beberapa soalan mudah:

 • Apakah hobi awak?
 • Bagaimana anda menghabiskan masa lapang?
 • Apakah satu topik yang boleh anda jalankan selama berjam-jam jika rakan atau keluarga anda membiarkan anda?
 • Jenis kelas apa yang anda gemari di sekolah menengah atau kolej?
 • Apa yang anda gemari membaca dan belajar?
 • Sekiranya anda dapat melakukan satu perkara sepanjang hidup anda tanpa mengira gaji, apa yang akan anda lakukan?

Sebaik sahaja anda mempunyai fokus, anda harus belajar dan mula bersaing dengan blog lain yang merangkumi ceruk tersebut. Untuk berjaya, anda harus meletakkan topik yang unik. Ini akan datang dari memasukkan keperibadian anda ke dalam artikel anda setiap kali anda menulisnya.

Begitulah, apa itu blog. Kumpulan pemikiran dan perasaan anda mengenai topik. Tanpa elemen peribadi dalam setiap artikel, peluang kejayaannya berkurang secara drastik.

Sekarang, pendekatan kedua untuk mencari tumpuan anda. Pakar ProBlogger mencadangkan pendekatan serampang tiga mata: mencari niche, mencari demografi, dan mencari pertengkaran.

Kami telah membincangkan penyempitan niche. Anda mesti mencari minda anda untuk mencari topik yang menarik minat anda. Bagaimana dengan demografi dan pertarungan?

Ini adalah konsep yang menarik. Dalam pendekatan demografi, ProBlogger mengesyorkan memikirkan siapa blog itu dan bukannya topik yang sepatutnya.

Lupakan pemasaran afiliasi dan cuba menjual beberapa waktu, dan pilih jenis pembaca untuk ditumpukan, kemudian bina setiap artikel mengenai perkara-perkara yang akan relevan dengan mereka. Contoh yang diberikan oleh ProBlogger adalah Gala Darling (dia hebat, omong-omong, anda mesti memeriksanya).

Contoh lain termasuk Black Girls Run dan Fit Bottomed Girls. Tajuk-tajuknya begitu deskriptif sehingga anda tahu sasaran pengguna tanpa saya perlu memberitahu anda!

Memikirkan siapa yang akan anda gemari adalah cara terbaik untuk menjadikan penonton tetap fokus semasa proses pembuatan blog. Ini akan banyak membantu anda meningkatkan jumlah pembaca kerana anda akan dapat menumpukan perhatian pada orang yang paling sering anda hubungi.

Ketika ProBlogger menyebutkan bahawa mereka ingin bertarung, mereka rasa apa yang mereka rujuk? Jawapannya adalah perjuangan yang dapat dikenali oleh pembaca dan berkumpul di sekitar.

Dalam kes ProBlogger, Darren Rowse mengasaskan laman web ini untuk berbicara terus terang mengenai minatnya untuk menulis blog. Fikirkan tentang apa tujuan anda, dan bagaimana anda dapat membacanya dengan cara yang menarik untuk dibaca oleh orang lain.

Sebaik sahaja anda mempunyai topik blog, anda harus melalui semua aspek merancang laman web, menghoskannya, dll.. Anda kemudian harus menumpukan perhatian untuk membuat kandungan yang hebat juga. Semua langkah ini menghadirkan cabaran mereka sendiri, tetapi mereka dapat mengatasi jika anda berusaha.

Anda boleh mendapatkan penjelasan ringkas mengenai langkah-langkah teknikal yang perlu anda lakukan untuk membuat blog di sini:

Video ini memberikan beberapa wawasan untuk membangun khalayak blog anda: Di sini anda boleh mendapatkan petua untuk terus menghasilkan kandungan blog berkualiti yang akan disukai pembaca: Setelah anda memahami asas-asas ini dan anda telah mula membina pembaca, anda boleh membawa perkara ke peringkat seterusnya. Inilah masanya untuk menjana wang dari menulis blog setiap hari.

Bagaimana memulakan menjana wang blog

Cara menjana wang blog

Jumlah strategi hampir sama dengan topik berbeza yang boleh anda pilih. Tidak perlu memukul kepala kita ke dinding untuk mencari tahu apa yang berfungsi. Para pakar telah berada di sana dan melakukan itu. Mari kita analisa kaedah apa yang disyorkan oleh para profesional untuk menjana wang blog.

Asas Blogging 101 keluar tepat dari pintu masuk dengan salah satu model menghasilkan wang yang paling mudah: menjual iklan. Yang pertama mereka bahas adalah iklan CPC dan CPM. Mari kita jelaskan maksudnya.

CPC bermaksud “kos per klik”. Anda mempunyai iklan di laman web anda, maka setiap kali seseorang mengklik iklan tersebut, anda mendapat sejumlah kecil uang dari pengiklan.

Iklan CPM adalah “kos untuk 1,000 tera.” Anda mendapat sejumlah wang yang ditetapkan setiap kali 1,000 orang melihat iklan tersebut. Sekarang anda melihat mengapa membina khalayak begitu penting?

Asas Blogging mengesyorkan menggunakan Google AdSense untuk jenis iklan ini. Ini juga bukan cadangan buruk. Google AdSense mengambil banyak kesulitan untuk mencari iklan yang tepat dan menyusunnya di laman web anda.

Mereka mengesan iklan yang berkaitan; maka anda mendapat potongan berdasarkan berapa banyak pembaca yang dapat anda bawa. Terdapat perkhidmatan serupa yang mempunyai persediaan asas yang sama dengan yang disarankan oleh Asas Blogging: Chitika, Infolinks, dan Media.net agar lebih spesifik.

Masalah dengan perkhidmatan seperti ini adalah bahawa mereka mengambil kawalan dari anda, blogger. Mereka juga mengurangkan keuntungan, yang, jika anda ingin memaksimumkan wang anda, tidak sesuai.

Untuk mengelakkannya, mereka juga mengesyorkan menjual iklan secara langsung. Lebih sukar dan memerlukan pelaburan masa yang lebih besar. Anda dapat menyimpan lebih banyak wang untuk diri anda sendiri, jadi ia mungkin bernilai untuk anda.

Iklan tidak perlu berbentuk sepanduk tradisional di bahagian atas atau di sebelah kiri iklan halaman. Asas Blogging menyatakan bahawa anda boleh menggunakan kaedah yang lebih halus. Catatan yang ditaja, Kandungan “dibawa kepada anda oleh”, dan pautan afiliasi lama adalah permainan adil.

Pemasaran afiliasi sangat popular kerana memberi anda komisen setiap kali seseorang membeli produk atau perkhidmatan yang anda pasangkan. Terdapat banyak program afiliasi di luar sana, dengan Amazon menjadi salah satu anjing teratas.

Sekiranya anda merasa tidak senang menjajakan barang orang lain di laman web anda, anda boleh menggunakan blog anda untuk menjual barang anda sendiri kepada khalayak anda. Sekiranya anda mempunyai produk, seperti buku atau perisian, anda boleh mempromosikannya secara langsung.

Anda juga boleh memutuskan untuk memasang perniagaan anda sendiri dan menggunakan blog untuk membincangkan mengenai perniagaan anda dan bagaimana perkhidmatan anda dapat memberi manfaat kepada khalayak anda.

Bagaimana memulakan menjana wang blog

Pendekatan Smart Blogger juga mendorong membina khalayak dan menggunakannya untuk menjana pendapatan. Strategi pendapatan khusus mereka berbeza daripada Dasar-dasar Blogging dan The Huffington Post.

Pertama, mereka menghindari penjualan iklan dengan wang tunai. Alasan bahawa jumlah yang dibawa dari pengiklan menjadi pucat dibandingkan dengan jumlah yang dapat anda hasilkan dari menjual barang anda sendiri. Secara terang-terangan:

“Jika anda mempunyai audiens yang sangat mempercayai anda, menjual iklan tidak akan menjadi langkah yang bijak. Anda lebih baik menjual produk anda sendiri atau mendapat komisen daripada mengesahkan produk syarikat lain, dengan andaian anda benar-benar mempercayainya. “

Seterusnya, mereka mengesyorkan rancangan pelbagai bahagian untuk membina aliran pendapatan yang manis. Mereka mengesyorkan bermula dengan pemasaran gabungan. Kami telah membahas asas program afiliasi, tidak perlu mengulanginya.

Apa yang ditambahkan oleh Blogger Pintar adalah beberapa alasan bahawa pemasaran gabungan adalah langkah yang baik. Pada pendapat mereka, cepat, pasif, dan anda dapat mengetahui apa yang sesuai dengan sedikit kajian dan menggunakan akal anda.

Namun, mereka membuat peringatan yang menarik. Penyedia perkhidmatan, seniman grafik dan seumpamanya harus keluar dari pintu untuk mempromosikan diri. Langkah bijak. Saya, satu, bersetuju dengan penilaian mereka.

Bahagian seterusnya dari rancangan Blogger Pintar hadir dalam bentuk corong penjualan. Sekiranya anda tidak pasti apa itu, anda boleh mendapatkan penjelasan yang cukup baik di sini terima kasih kepada Ron Segall:

Konsep asasnya ialah anda menarik pembeli dengan tawaran yang lebih menarik. Hasilnya adalah aliran tunai dari orang yang membeli produk dan perkhidmatan anda yang paling kebodohan.

Di mana Smart Blogger membalikkan permainannya dengan menyarankan agar anda melakukan taktik corong penjualan secara terbalik:

“Anda lebih baik membuat dan menjual produk mahal terlebih dahulu, dan kemudian secara beransur-ansur membina produk yang lebih murah dan lebih murah.”

Mereka sepenuhnya mengakui bahawa ini boleh menyebabkan pengurangan jumlah orang yang membeli produk anda. Mereka membantah bahawa itu bukan masalah besar:

“Sering kali, anda dapat menjana lebih banyak penjualan wang hingga 2% daripada keseluruhan 98% gabungan.”

Strategi yang menarik, dan satu strategi yang perlu dikaji lebih jauh. Mereka menyatakan bahawa ada dua kesalahan yang harus dihindari dengan pendekatan ini:

Mengenakan harga tinggi tetapi membuat janji kecil (hasilnya: produk tidak laris, dan anda membuang banyak masa).

Mengenakan harga rendah tetapi membuat janji besar (hasil: banyak pelanggan, tetapi anda tidak mendapat keuntungan).

Mereka juga menekankan bahawa anda harus mendapatkan kepercayaan khalayak anda, harga produk anda dengan betul, dan fikirkan dengan teliti tentang apa yang akan anda tawarkan kepada pelanggan anda.

Setelah anda mendapat corong, mereka mengesyorkan menambahkan beberapa teknik lanjutan ke repertoar anda. Webinar, corong penjualan automatik, dan senarai e-mel adalah penghasil wang yang besar. Ia memerlukan masa untuk memahami, tetapi dilaksanakan dengan betul mereka dapat menjana blog anda dengan keuntungan yang anda inginkan.

Kemudian ada pendekatan ProBlogger. ProBlogger adalah sumber yang hebat dengan banyak maklumat berkualiti tinggi mengenai pengewangan. Mereka menekankan bahawa ada lebih dari sekadar beberapa kaedah penjualan iklan dan gabungan untuk menjana pendapatan. Sebenarnya, mereka memberikan infografik terperinci dengan banyak cabang:

 • Mengiklankan
 • Pemasaran Gabungan
 • Acara
 • Pendapatan Berulang
 • Perniagaan Luar Talian
 • Perkhidmatan
 • Produk
 • Aliran Pendapatan Lain

Ini dibahagikan lagi kepada strategi khusus yang boleh anda laksanakan untuk mula menjana wang melalui khalayak blog anda. Mereka merangkumi setiap kategori luas secara ringkas dan perhatikan bahawa menggabungkan beberapa aliran pendapatan sering menjadi jalan menuju kejayaan.

Mereka menawarkan beberapa petua bernilai tinggi untuk memaksimumkan potensi iklan anda. Ini terdapat dalam tiga bahagian. Meningkatkan lalu lintas anda, meletakkan iklan anda, dan merancang iklan anda.

Dengan menerapkan ketiga-tiga konsep, anda seharusnya dapat mengoptimumkan prestasi iklan anda dan dengan itu mendapatkan lebih banyak wang daripada yang anda fikirkan mungkin untuk menjalankannya.

ProBlogger membuat perbezaan antara aliran pendapatan langsung dan tidak langsung. Kaedah langsung, jelaskan, adalah kaedah yang membolehkan anda menjana wang dari blog anda. Kaedah tidak langsung, mereka berpendapat, menjana wang kerana anda mempunyai blog.

Contoh pendekatan langsung termasuk pengiklanan, penajaan, program afiliasi, penjualan / penggulungan blog, sumbangan, barang dagangan, langganan, dan jaringan blog.

Kami sudah lama mengiklankan, memiliki penaja, menjual barang dagangan, dan menggunakan afiliasi. Bagaimana dengan strategi lain ini?

Membalik blog kelihatan seperti membalikkan harta tanah. Itu kerana memang begitu. Anda membina blog dengan khalayak yang hebat; maka anda menjualnya kepada beberapa pengusaha yang ingin menggunakan khalayak itu untuk mencapai tujuan mereka.

Mereka mungkin mempunyai produk mereka sendiri yang ingin dipasarkan. Mungkin mereka betul-betul mahu menguruskan blog motosikal khusus mereka. Walau apa pun, mereka bersedia membayar anda atas kerja keras yang anda buat dalam membina laman web ini terlebih dahulu.

Anda juga boleh menjadi flipper bersiri. Buat, jual, ulangi isi hati anda. Sekiranya anda mempunyai keahlian dan keahlian reka bentuk, itu bukan cara yang buruk untuk melakukannya.

Derma dan langganan adalah dua sisi duit syiling yang sama. Di satu pihak, anda boleh memberikan kandungan anda secara percuma, kemudian nasihatkan pengguna dengan lembut untuk menyokong anda dengan meninggalkan wang. Model yang disebut “nilai untuk nilai”. Anda boleh meminta sumbangan secara langsung di laman web anda, atau menggunakan fasilitator pihak ketiga seperti Patreon untuk meminta khalayak anda membiayai anda.

Sebagai alternatif, anda boleh membina khalayak itu, kemudian mengunci sebahagian kandungan premium anda di belakang paywall. Sekiranya mereka ingin membaca artikel khas itu, menonton video yang keren itu, atau mengetahui rahsia apa pun yang anda rahsia, pembaca anda mesti mendapatkan wang tunai terlebih dahulu.

Mengenai rangkaian blog, ProBlogger mengatakan satu cara untuk pergi ke sini adalah dengan memulakan rangkaian, membuat kontrak blogger untuk menulis untuk anda, kemudian menuai ganjaran. Anda juga boleh mencuba bergabung dengan salah satu rangkaian ini sebagai penulis, dalam hal ini anda akan mendapat wang dari sesiapa yang menjalankan rangkaian untuk sumbangan anda.

Mereka memberikan contoh, seperti Gawker (RIP), bersama dengan alasan yang sah untuk bergabung dengan rangkaian atau menolak untuk bergabung dengan rangkaian.

Menjadi gabungan rangkaian, mereka perhatikan, dapat memberi anda lebih banyak perkongsian, lebih banyak lalu lintas, dan membolehkan anda memanfaatkan kemahiran orang yang mungkin mempunyai lebih banyak pengalaman daripada anda.

Alih-alih memukul kepala anda untuk berusaha menguruskan bahagian teknikal dan pentadbiran menjalankan blog, yang harus anda lakukan hanyalah menulis dan mengumpulkan wang anda.

Terdapat keuntungan tambahan dari membangun prestij rangkaian yang ada juga yang dapat memberi anda kesahihan yang lebih besar.

Anda mesti mempertimbangkan alasan-alasan tersebut dengan fakta bahawa anda akan kehilangan sejumlah besar kebebasan. Rangkaian memanggil tembakan. Mereka juga memiliki hak milik terhadap kandungan yang anda hasilkan. Sebagai tambahan, mereka juga memotong pendapatan.

Jaringan boleh menjadi batu loncatan yang baik bagi anda untuk membangun khalayak. Mungkin juga menjebak anda dalam pengaturan di mana anda tidak mempunyai banyak kawalan. Pilih dengan bijak.

Kaedah tidak langsung untuk mengembangkan aliran pendapatan yang disenaraikan oleh ProBlogger sangat jelas: perundingan, peluang pekerjaan, blog perniagaan, tawaran buku, pertunjukan penulisan luar talian, penjualan e-sumber, perkongsian perniagaan dan peluang bercakap.

Seperti yang anda lihat, metodologi di sini adalah bahawa anda membina blog, anda mendapat perhatian, dan peluang sampingan datang kerana anda. Anda harus terus mengawasi untuk menjalin hubungan dan mengenali kapan ada peluang. Walau bagaimanapun, salah satu kaedah ini boleh menjadi lumayan.

Peluang Berunding / Bercakap: Anda menetapkan diri anda sebagai pakar dalam bidang tertentu dan kemudian menugaskan kepakaran anda.

Peluang Pekerjaan / Blogging Perniagaan / Pertunjukan Penulisan Luar Talian: Anda membina pengikut dari blog anda, kemudian seseorang datang dan mahu anda menulis untuk mereka sejak mereka melihat karya anda.

Tawaran Buku: Blog ini memberi anda khalayak sedemikian rupa sehingga penerbit datang untuk memberi anda wang.

Menjual E-Sumber: Anda boleh memasarkan e-buku, webinar, dan kelas anda sendiri kepada khalayak anda.

ProBlogger cukup baik untuk menetapkan beberapa kriteria untuk menilai berapa banyak wang yang harus dihasilkan oleh blog anda. Mereka mendakwa bahawa ada enam faktor yang secara langsung mempengaruhi potensi pendapatan blog:

 • Trafik
 • Punca Trafik
 • Aliran Pendapatan
 • Topik
 • Zaman Blog
 • Masa Dilaburkan

Mereka menyatakan bahawa mengimbangkan ini adalah proses yang sukar. Mereka juga menyatakan bahawa kaedah terbaik untuk mengetahui apa yang berjaya adalah percubaan-dan-kesilapan. Lompat ke kanan, kemudian bereksperimen dengan apa yang paling banyak menjana wang kepada anda. Mereka memberi perhatian kepada beberapa kesamaan yang penting:

 • Blog dengan kandungan yang baik berfungsi dengan baik
 • Blog dengan sejumlah besar kandungan lebih baik
 • Blog dengan reputasi yang mantap mempunyai lebih banyak pengikut
 • Perlu masa untuk membina reputasi (dan peringkat SEO yang baik)
 • Terdapat keluk pembelajaran
 • Pilihan topik anda akan mempengaruhi seberapa baik anda lakukan dengan pengiklanan
 • Anda harus membina khalayak anda dengan pembaca yang setia

Menjana wang blog dalam talian

Buat kesimpulan blogging wang

Sekarang anda harus mengatur cara membuat blog dan menjana wang. Tidak kira apa yang anda buat, anda harus memastikan bahawa anda menawarkan kandungan berkualiti dan meningkatkan jumlah penonton.

Setelah anda merangkumi asas-asas tersebut, anda boleh menggunakan sebilangan strategi yang akan membantu anda menghasilkan wang blog.

Sekarang anda telah mengetahui asas-asas bagaimana menjana wang di blog. Soalan seterusnya adalah bagaimana blogger menjana wang melalui pemasaran afiliasi, dan penting untuk dijawab.

Bagaimana blogger menjana wangSetelah banyak kerja membuat kandungan berkualiti tinggi yang membuat anda berada dalam kedudukan tinggi, inilah masanya untuk semua kerja itu membuahkan hasil. Anda sudah bersedia untuk mengewangkan blog ini.

Terdapat banyak laman web hebat yang dapat membantu anda menjana wang dari blog anda setelah anda sedikit sebanyak berjaya. Mari kita lihat beberapa yang paling popular dan berguna di antaranya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map