DreamHost vs GoDaddy: Kateri spletni strežnik je najboljši za vas?

Dreamhost in GoDaddy sta dva izmed petih najbolj priljubljenih ponudnikov storitev gostovanja. Oba ponujata vrsto možnosti gostovanja za spletna mesta, ki se šele gradijo za spletna podjetja, ki potrebujejo namenski strežnik.


Tako kot vsako gostiteljsko podjetje lahko tudi kateri od teh ponudnikov trpi zaradi številnih težav. Njihove možnosti za podporo strankam so lahko preobremenjene, lahko imajo stroge omejitve glede prometa na mestu ali prostora za shranjevanje. Lahko bi celo trpeli zaradi varnostnih vprašanj.

Kot pri vsakem pregledu gostovanja bo tudi ta primer Dreamhost vs GoDaddy pomagal prepoznati in se izogniti težavam s potencialnim novim ponudnikom gostovanja na vašem spletnem mestu. Prav tako bi morali preprosto izbrati med DreamHost in GoDaddy in vedeti, kateri od teh dveh bo ustrezal vašim potrebam.

Logotip HostGator

Naš izbor 1 spletnega gostovanja:
Pridobite najvišje ocenjeno gostovanje za čim manj
2,64 USD na mesec

StartBloggingOnline.com je odobril gostovanje

Obstaja pet meril, s katerimi sem določal, kateri spletni strežnik je bil najboljši na splošno in najboljši za določene vrste strank. Spodaj je razloženo pet kriterijev za ocenjevanje gostovanja Dreamhost vs GoDaddy.

Zanesljivost

Kako pogosto bo vaše spletno mesto »gor«? Se bo kdaj kritičen trenutek spustil in boste lahko izkoristili velike prometne konice? To so vprašanja, na katera boste odgovore našli v spodnjem razdelku o zanesljivosti.

Vrednost

Koliko bo stajal načrt gostovanja in ali so na voljo nadgradnje? V razdelku z vrednostmi sem razčlenil najcenejše in začrtane namenske strežniške načrte, tako da boste imeli občutek za dve začetni možnosti, kaj vam omogočajo, in koliko stanejo.

Pomoč strankam

Ali boste lahko pravočasno dobili svoja najpomembnejša vprašanja? Pri bolj priljubljenih gostiteljskih podjetjih je lahko velika zastopa podpora. Ali bo to res za Dreamhost ali GoDaddy?

Enostavnost uporabe

Ni vsak ponudnik gostovanja prijazen do uporabnikov ali olajša migracijo spletnega mesta ali postavitev sistema za upravljanje vsebine (CMS). Ko gre za ocenjevanje Dreamhosta vs GoDaddyja za WordPress, bo ta razdelek ključen.

Varnost

Kateri ponudnik gostovanja je boljši pri varnosti v ozadju? Kateri ima cenovno ugodnejše ponudbe SSL? Ali lahko kar najbolje izkoristite trgovino za e-trgovino, ki je gostitelj katere koli od teh storitev? Če imate to vprašanja, boste svoje odgovore našli v varnostnem delu tega pregleda.

DreamHost vs GoDaddy – Ali je jasen zmagovalec?

Če merite DreamHost proti GoDaddyju, lahko vidite, da sta oba zelo priljubljena, že več kot dve desetletji sta še vedno močna konkurenta v tej hitro razvijajoči se panogi..

Katera področja so se odločila za boljše uspehe in ali obstajajo področja, kjer zaostajajo?

DreamHost vs GoDaddy

Želite, da lahko vsakdo kadarkoli dostopa do vaše spletne strani. Ali bo to mogoče pri teh dveh ponudnikih gostovanja?

Brezplačna domena z gostovanjem

DreamHost

Kot bi lahko pričakovali pri enem od petih najbolj priljubljenih spletnih gostiteljev, DreamHost ima zelo malo zastojev in poroča, da imajo čas nadgradnje v povprečju okoli 99,9% na leto. Imajo velike hitrosti nalaganja strani, osnovna WordPress domača stran se naloži manj kot sekundo.

GoDaddy

Podobno ima GoDaddy podobne številke izpadov, kar pomeni, da lahko pričakujete, da bo kdorkoli dosegel vaše spletno mesto skoraj kadar koli. Dan ali noč. Vendar se bo ista stran, ki se z DreamHostom naloži približno 1,8 sekunde, z GoDaddy naložila približno 0,5 sekunde ali manj.

Kdo zmaga?

V tem krogu je zmagal GoDaddy. Ker so hitrosti nalaganja strani za osnovna spletna mesta na polovici tistega, kar poroča Dreamhost, in povezava v vsaki drugi kategoriji, je to lahka izbira. Če vam je najbolj pomembna hitrost, razmislite o GoDaddyju. Vendar sama hitrost ni dovolj, da bi bila idealna gostiteljica.

Številke so pomembne. To še posebej velja, ko gre za proračune in kaj si lahko privoščite ali koliko prostora za shranjevanje potrebujete.

DreamHost

DreamHost logotipZa osnovni načrt ponuja Dreamhost skupno gostovanje za 2,59 dolarja na mesec. Če potrebujete malo več moči, imajo možnosti VPS, ki se začnejo od samo 13,75 dolarja na mesec, in vse to vam daje možnost, da kadar koli nadgradite na večji načrt v korakih, ki bodo smiselni za večino podjetij.

Za namenske možnosti strežnika Dreamhost ponuja svoj začetni načrt 4GB RAM-a in 1TB prostora za shranjevanje za 149 USD na mesec. Vendar bo ta strežnik poganjal Linux.

GoDaddy

Gostovanje pri GoDaddyju lahko zagotovite za samo 1 dolar na mesec v skupnem načrtu. Na nadzorovan načrt programa WordPress lahko nadgradite za 3,99 USD na mesec. To je nekaj najcenejšega gostovanja, ki ga boste kdaj našli. Vseeno pa pride s strogimi omejitvami. Če želite več prometa ali menite, da bo vaše spletno mesto postalo priljubljeno, vas bo nadgradnja osnovnega načrta VPS stala 24,99 USD na mesec in vas izolirala pred izpadi. Kar zadeva možnost namenskega strežnika, GoDaddy ponuja svoj začetni načrt 4 GB RAM-a in 1TB prostora za shranjevanje za 169 USD na mesec. To so isti podatki, ki jih Dreamhost ponuja za dodatnih 20 dolarjev na mesec. Vendar GoDaddy ponuja več tipov strežnikov, zlasti sorte Windows.

Kdo zmaga?

Dreamhost ponuja cenejše gostovanje s skoraj enakimi specifikacijami kot vse, kar ponuja GoDaddy. Dreamhost je od načrtov gospodarstva do namenskih strežnikov, če želite prihraniti gotovino, pot. Razen če ne potrebujete namenskega strežnika z operacijskim sistemom Windows, je GoDaddy edina možnost teh dveh.

DreamHost

Ko pošljete prošnjo za vstopnico ali klepet, bo največkrat minuto ali manj, dokler ne prejmete prvega odgovora. Edina slaba stran je, da ne nudijo nobene vrste telefonske podpore. Vendar se zaradi njihove odzivnosti v vseh drugih oblikah za podporo strankam ne zdi preveč, da bi se jim odpovedali.

GoDaddy

Logotip GoDaddyjaGoDaddy ponuja podporo za telefon in klepet v živo s podobnimi odzivnimi minuto ali dvema za telefonske klice in manj kot minuto za možnosti klepeta.

Kdo zmaga?

Oba ponudnika gostovanja ponujata veliko podporo z dobro poznanimi agenti in obilico samopostrežnih virov. Vendar pa GoDaddy v tej kategoriji prevzame nagrado za telefonsko podporo. Včasih se je treba pogovoriti s pravo osebo. To je velik plus.

Najlažji način za vzpostavitev spletnega mesta je morda WordPress ali drug CMS. Kako ti dve ponudniki gostovanja olajšata ta postopek?

DreamHost

Ko gre za namestitev enega ali drugega CMS-ja, Dreamhost olajša tako, da ponuja tako samoinštalacijo kot tudi upravljane možnosti za priljubljene sisteme, kot je WordPress. Karkoli boste izbrali, Dreamhost poenostavi nadzor nad temi rešitvami in njihova podpora vam bo pomagala pri vsakem koraku..

DreamHost

GoDaddy ponuja še več možnosti, ko gre za upravljane rešitve WordPress. Zavedajo se, da WordPress porabi dobro tretjino interneta, vse spletne strani CMS pa skupaj skoraj polovico. Ne glede na to, kakšen CMS morate namestiti, GoDaddy lahko pomaga in olajša postopek. Če želite uporabljati WordPress, bodo celo nastavili in upravljali celotno zadevo, ki vas štirje, z več načrti in ravnmi storitve.

DreamHost

GoDaddy zmaga, ko gre za enostavnejšo uporabo ter namestitev in upravljanje CMS. Medtem ko Dreamhost ponuja primerljive rešitve, so v večini primerov namenjene posebej za WordPress in so na splošno cenejše.

SSL in splošna varnost spletnega mesta sta pomembni za katero koli spletno mesto, vendar sta še posebej pomembni, če uporabljate CMS ali začnete podjetje za e-trgovino. V spodnjem videoposnetku lahko natančno ugotovite, zakaj je SSL tako pomemben in zakaj bi katero koli spletno mesto moralo razmisliti o pridobitvi certifikata.

DreamHost

Ponuja varnostne rešitve, prilagojene posebej aplikacijam CMS, kot tudi splošne varnostne storitve, Dreamhost jemlje varnost zelo resno. Vendar pa vam olajšajo tudi konfiguriranje lastnih varnostnih nastavitev. To je še posebej pomembno za razvijalce.

Njihovo podaljšanje je tudi dokaz njihove varnosti. Poleg tega nudijo brezplačne SSL certifikate. Če ponujate kakršne koli storitve e-trgovine, je to nujno.

GoDaddy

GoDaddy je zavezan varnosti … in vam zaračuna za to. Ponujajo več varnostnih načrtov, ki se začnejo pri 6,99 dolarja. SSL certifikate lahko kupite tudi za 69,99 USD na leto. Varnost je odlična, če si jo lahko privoščite.

Kdo zmaga?

Dreamhost prevzema to kategorijo. Ne le da nudijo visoko raven varnosti in svojim strankam olajšajo uspeh v tem okolju, ampak to storijo tudi, ne da bi vam več zaračunali za privilegij.

Dreamhost vs GoDaddy – Kdo ponuja najboljšo vrednost in storitev?

Na splošno je Dreamhost boljša storitev gostovanja. Morda ne bodo imeli ravno toliko osnovne hitrosti kot GoDaddy, vendar nudijo večjo vrednost za vaš denar. Pravočasno bodo odgovorili na vaša vprašanja, vaše spletno mesto pa bo ostalo pripravljeno za obdelavo toliko prometa, kot ga lahko pritegnete.

Še bolje, ne zaračunajo vam za vsako malenkost. Verjamejo v to, da vam bodo dali tisto, kar potrebujete, da boste imeli uspešno izkušnjo gostovanja in bili transparentni. To vam lahko prihrani kar nekaj časa in denarja na dolgi rok.

Logotip HostGator

Naš izbor 1 spletnega gostovanja:
Pridobite najvišje ocenjeno gostovanje za čim manj
2,64 USD na mesec

StartBloggingOnline.com je odobril gostovanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map