Primerjava gostovanja Linode vs AWS Amazon 2020: Kaj je najboljše?

Imate dobro oblikovano spletno mesto in se veselite, da boste prehiteli konkurente v svoji panogi? Ena od obveznih komponent je storitev spletnega gostovanja. Vendar je izbira prave storitve gostovanja za vaš projekt nekoliko okorna zaradi velikega števila ponudnikov na trgu danes.


Preprosto iskanje v Googlu in bombardirali vas bodo številni ponudniki gostovanja, zato je težko izbrati tistega, ki najbolje ustreza vašim potrebam. No, tukaj prihajam. Preučil sem se, da bom pregledal dva ponudnika gostovanja v oblaku z upanjem, da boste do trenutka, ko boste prebrali to objavo, lahko sprejeli premišljeno odločitev.

Linode in Amazon Web Services (AWS) sta dostojna ponudnika, zato jih morate upoštevati zaradi svoje zavezanosti kupcem. Ta dva ponudnika storitev spletnega gostovanja izstopata od drugih, saj ponujata vrhunske storitve, ki so namenjene strankam višjega cenovnega razreda. Poleg tega vam bomo zaračunali na podlagi virov, ki jih uporabljate v nasprotju z dolgoročnimi pogodbami.

Čeprav se obračunavanje na podlagi uporabljenih virov sliši nadvse, je pomembno raziskati tudi slabosti, ki izhajajo iz njega.

V tem pregledu Linode vs AWS vas bom predstavil glede zanesljivosti, funkcij in cen teh ponudnikov gostovanja. To je namenjeno temu, da vam pomagajo odgovoriti na glavno vprašanje: “Katera je najboljša možnost za vas?”

Logotip HostGator

Naš izbor 1 spletnega gostovanja:
Pridobite najvišje ocenjeno gostovanje za čim manj
2,64 USD na mesec

StartBloggingOnline.com je odobril gostovanje

Linode in AWS na prvi pogled

Amazon Web Services (AWS) je podružnica podjetja Amazon, ki ponuja paket storitev računalništva v oblaku, kot je spletno gostovanje. Čeprav je bil AWS ustanovljen leta 2002, je njegova priljubljenost hitro rasla po dogodku s strankami leta 2012, ki je pomagal ljudem, da razmislijo o Amazonu poleg prodaje knjig in potrošniških izdelkov na njegovem trgu.

Logotip AWSDogodek za stranke novembra 2012 je bil prikazan zavezanost Amazona k inovacijam in zagotavljanju boljših spletnih in gostovalnih storitev kot tiste, ki so jih kupci in potrošniki že imeli na trgu.

Oktobra 2013 je AWS prejel pogodbo CIA za 600 milijonov ameriških dolarjev. Amazon je to partnerstvo s CIA izkoristil kot priložnost, da dokaže kakovost svojih storitev. Do leta 2015 je imel AWS več kot milijon aktivnih mesečnih uporabnikov, ki so vključevali 2000 vladnih agencij in 5000 izobraževalnih ustanov v več kot 190 državah.

Linode je ameriški ponudnik virtualnega zasebnega strežnika (VPS) s sedežem v Filadelfiji. Ime podjetja “Linode” je kombinacija besed “Linux” in “vozlišče.” Leta 2003 jo je ustanovil Christopher Aker, ki je želel zagotoviti razvijalne storitve gostovanja razvijalcem spletnih mest, podjetjem in vladnim agencijam. Kljub temu so se mi storitve zdele impresivne, tudi če imate samo eno spletno mesto. Linode je do začetka leta 2019 imel 400.000 strank.

Zanesljivost

Med tem pregledom Linode vs Amazon AWS sem ugotovil, da sta tako Amazon kot Linode veliko vložila v svoje storitve, da bi vam zagotovila visoko zanesljivost. Amazon je namestil nekaj najboljše infrastrukture za gostovanje v oblaku v industriji, na primer sodobne strežnike in podatkovne centre.

Ko se prijavite na AWS, vam Amazon zagotavlja popolno odpuščanje, samodejno varnostno kopiranje in kloniranje strežnika. Čeprav Amazon ne daje statističnih podatkov o uptime in hitrosti, so moje ocene med tem pregledom pokazale, da se strežniki dvignejo več kot 99,9%.

Za dokazovanje svoje visoke zanesljivosti Amazon ponavadi kaže na svoje odmevne odjemalce, kot so Netflix, Airbnb in Unilever.

Tako kot AWS vam tudi Linode obljublja 99,9% čas, vendar ne daje statističnih podatkov. Med tem pregledom sem opravil svoje lastne teste za uptime in bil navdušen nad več kot 99,98% uptime uptime. Linode nadzoruje svoje strežnike 24 ur na dan, da zagotovi, da se težave odkrijejo in odpravijo, preden postanejo večje težave.

Brezplačna domena z gostovanjem

Lastnosti

Če želite vedeti, ali je ponudnik spletnih storitev prava izbira za vas, je smiselno celovito oceniti njene značilnosti. AWS ima široko paleto funkcij, ki mu pomagajo pri načrtovanju varnostnih kopij, dostavi vsebine in elastični uravnotežilec obremenitve.

Glavne značilnosti lahko razvrstimo v štiri kategorije: mreženje, dostava vsebine, shranjevanje in baze podatkov. Ko se prijavite s spletnimi storitvami Amazon, lahko prevzamete popoln nadzor nad funkcijami in jih prilagodite glede na vaše potrebe.

Poleg naštetih funkcij boste dobili tudi široko paleto programov in vmesnikov aplikacijskega programiranja (API-ji) drugih proizvajalcev. API-ji vam pomagajo do dostopa do AWS na vašem spletnem mestu ali drugih platformah za lažji nadzor. To pomeni, da vam ni treba več imeti vmesnika AWS in še enega za vaše spletno mesto. Lahko preprosto uporabite pravi API za dostop do AWS neposredno na svojem spletnem mestu. Impresivno!

Tako kot AWS je tudi Linode poln funkcij, kot so SSD diski in procesorji Intel E5. Te funkcije se uporabljajo za povečanje hitrosti in zmogljivosti strežnikov Linode.

Linode vam bo ponudil tudi StackScripts, s pomočjo katerih je upravljanje spletnega mesta enostavno. StackScripts ponuja prilagodljiv način prilagajanja uvajanja spletnih vsebin, kot so slike in videoposnetki.

Ker je Linode namenjen strankam, ki imajo računalniško znanje in izkušnje, so funkcije, ki sem jih opisal zgoraj, zelo prilagodljive. Na primer, lahko se odločite za nadgradnjo na večjo pasovno širino ali RAM, da povečate hitrost svojega spletnega mesta.

Cene in načrti

Pred nakupom določenega načrta spletnega gostovanja je pomembno razumeti finančne posledice. Linode storitve so cenovno prožne, začenši od 5 USD na mesec (0,0075 USD / uro) na standardnem načrtu. Ta načrt vsebuje 20 GB SSD pomnilnika, 24 GB RAM-a in 5TB pasovne širine. Najvišji stroški pri Linodeu znašajo 960 dolarjev na mesec (1,44 dolarja na uro), ki so namenjeni visokim strankam, kot so vladne agencije.

Urni obračun se izračuna samodejno vsak mesec, če presežete mesečno omejitev. Če na primer presežete shrambo SSD z zmogljivostjo 20 GB, predvideno v najnižjem načrtu, lahko še naprej uživate v storitvi gostovanja, vendar z doplačilom.

Za razliko od Linode, katere cene so preproste, je cena AWS zapletena in draga. Med tem pregledom Linode v primerjavi z Amazonom EC2 (okrajšava za Amazon Elastic Compute Cloud) sem ugotovil, da je cena celo pri nekaterih prodajalcih Amazon velika. To so ljudje ali prodajalne, ki na trgu Amazon tržijo svoje izdelke, kot so knjige ali potrošni material.

EC2 je del Amazonove spletne storitve, ki ponuja varne amd spremenljive računalniške zmogljivosti v oblaku. Primarni cilj ustvarjanja EC2 je bil poenostavitev računalništva v oblaku, zlasti za spletne razvijalce in odjemalce višjega cenovnega razreda.

Cene AWS omogočajo plačilo na uro, mesečno ali letno. Če se odločite za urno obračunavanje, se cena začne pri 0,08 USD, medtem ko se mesečno obračunavanje začne pri 57 USD. Ugotovil sem, da so morali nekateri uporabniki Amazona najeti strokovnjake, ki jim bodo pomagali izbrati idealen načrt.

Prednosti in slabosti Linode in AWS

Preden se lahko dogovorite za Linode ali AWS za storitve gostovanja, je pomembno, da si ogledate prednosti in slabosti vsakega.

AWS prednosti

 • Zaradi varnostnih kopij na ravni bloka morate plačati samo tisto, kar uporabljate.
 • Zaradi številnih možnosti skalabilnosti je odlična možnost za velika podjetja in podjetja, ki pričakujejo hitro rast
 • Večino komponent na AWS, kot sta omrežni vmesnik in IP naslov, lahko spremenite ali zamenjate glede na vaše potrebe po zmogljivosti in zmanjševanju stroškov.
 • Varnostni profili AWS vam omogočajo popoln nadzor nad požarnim zidom brez uporabe iptables (pripomočka požarnega zidu ukazne vrstice, ki vam omogoča, da blokirate ali dovolite promet). To je zelo koristno, saj se lahko zaradi nepravilne nastavitve iptables zaklenete iz strežnika
 • Prilagodljive možnosti shranjevanja vam omogočajo plačilo glede na to, kaj uporabljate.
 • Podpora strankam je profesionalna in na voljo na več kanalih, kot so podpora po e-pošti, klepet v živo in neposredne klicne linije.

AWS Cons

 • Čeprav je prilagodljivo določanje cen super, sem ugotovil, da je njegova uporaba pri Amazonu zapletena. Ker plačujete za vsak GB pasovne širine in prostora za shranjevanje, se bo cena verjetno povečala, ko bo spletno mesto imelo velik promet.
 • Uporabniški vmesnik AWS je zapleten za uporabo. Vendar je to še vedno mogoče ugotoviti.

Prednosti Linode

 • Linode uporablja preprost model zaračunavanja in ponuja cenejše storitve gostovanja v primerjavi z AWS.
 • Linode podpora je odziven in profesionalen. Ko sem vzpostavil stik z Linode, so mi na elektronska vprašanja odgovorili v manj kot petih minutah.
 • Uporabniški vmesnik in mobilna aplikacija sta enostavna in enostavna za uporabo.
 • Za vse načrte so na voljo brezplačne varnostne kopije podatkov.

Slabosti Linode

 • Nadgradnja računa za gostovanje pri Linode traja veliko časa. Najkrajši časovni okvir, ki sem ga zabeležil med tem pregledom Linode vs AWS, je bil 18 minut. To je veliko dlje kot AWS, ki se nadgradi v manj kot šestih minutah.
 • Če izbrišete vozlišče ali premaknete podatkovni center, se spremeni naslov IP. Vendar se IP-naslov v primeru AWS ne spremeni

In zmagovalec je… Linode

Linode logotipTa pregled Linode proti EC2 je bil boj s titani, ki se je končal z obema stranema, ki sta se razlikovali le za nekaj točk: Linode na 4,8 zvezde in AWS na 4,7 zvezde. Čeprav bi vas ime AWS zaradi Amazonove priljubljenosti zlahka zavedlo, se je povezalo z Linode zaradi zanesljivosti in lastnosti ter izgubilo pri cenah!

Čeprav si AWS močno prizadeva za poenostavitev svojih cen, so stroški še vedno visoki. Tudi prodajalci, ki uporabljajo platformo Amazon, še vedno težko uporabljajo.

Linode ima za razliko od AWS prilagodljive načrte in skrbi za široko paleto strank. Medtem ko so storitve namenjene spletnim razvijalcem in oblikovalcem, ga prilagodljivost omogoča idealno za vse. Če iščete zanesljivega ponudnika gostovanja, priporočam Linode.

Logotip HostGator

Naš izbor 1 spletnega gostovanja:
Pridobite najvišje ocenjeno gostovanje za čim manj
2,64 USD na mesec

StartBloggingOnline.com je odobril gostovanje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map