Rishikimi i Domainave të Google: Whatfarë e veçon Domainin e Google përveç?

Deri në fund të këtij shqyrtimi, mund të kuptoni që Domain Google, ndërsa shtoni pak kompleksitet në përpjekjet tuaja për ndërtimin e faqes së internetit, është gjëja më e mirë për të cilën nuk keni dëgjuar kurrë. Aktualisht në Beta, ky shërbim nuk është vetëm me çmime të arsyeshme, por ofron mundësi që nuk mund të merrni kudo tjetër (falas).


Rishikimi i domeneve të GoogleBlerja e fushave nga Google, ose përdorimi i Google si agjent i regjistrimit të domain, mund të jetë diçka që ju vendosni të bëni edhe nëse nuk dëshironi të ndërtoni një faqe në internet. Dobësia më e madhe e regjistrimit të një domeni përmes Google Domains është aftësia për të krijuar adresa emaili të reja, me porosi që integrohen plotësisht me Gmail dhe pjesën tjetër të G Suite.

Në këtë artikull, jo vetëm që do të mësoni për të gjitha gjurmimet dhe veçorinë që ofron Domainët Google për secilin dhe çdo regjistrim domain, por gjithashtu do të mësoni se si ata grumbullohen kundër regjistruesve të tjerë të popullarizuar të domenit.

Shqyrtimi ynë i domeneve të Google

Nëse po pyesni, “A është i mirë Domain Google?”, Përgjigjja është një tingëllues po.

Edhe duke shkuar i verbër, do të merrni po aq shumë dhe më shumë sesa do të bëni me regjistrimin e domain në çdo vend tjetër. Sidoqoftë, një keqkuptim i zakonshëm është se Google Domains ofron një lloj pritjeje.

“Google Domain Hosting”, si tani, nuk ekziston. Ata ofrojnë regjistrimin e domain, dërgimin, parkimin dhe integrimin me G Suite në mënyrë që të krijojnë adresat e postës elektronike.

Domenet e Google nuk ofrojnë uebsajt ose faqe të faqeve të blogut dhe vetëm partnerë me host të tjerë për t’ju ndihmuar të krijoni një faqe në internet me të cilën mund të lidhet fusha juaj. Këta partnerë përfshijnë faqet e Google, i cili nuk është i njëjtë me Google Domains dhe ju lejon të krijoni faqe interneti falas, të tipit wiki, pa kosto pritjeje.

Nëse jeni pak të humbur, ka të ngjarë që nuk jeni plotësisht të sigurt se si emrat e domain emërohen ose si ndahen plotësisht nga hostet dhe kompanitë pritëse. Ju mund të mësoni më shumë rreth procesit të regjistrimit të emrit të domain-it dhe regjistruesve të akredituar të emrave të domain duke shikuar videon e mëposhtme.

Domain Google ende nuk është në fazën “Alpha”. Shtë e rëndësishme të kuptoni që ky produkt është ende në zhvillim të hapur, por aktiv,. Në vitin 2014, Google filloi ndërtimin dhe nisi një version të vetëm me ftesë të Google Domains.

Në fillim të vitit 2015, Google Domains u zhvendos në një Beta të “hapur” ku mbetet edhe sot. Kjo do të thotë që çdokush mund të përdorë shërbimin dhe të përfitojë nga përfitimet, por Google nuk po e promovon me të vërtetë, sepse mendojnë se nuk e kanë përsosur atë ende për përdoruesin mesatar.

Gjithsej, ndihet si një produkt mjaft i lëmuar tashmë, dhe siç ka kaluar disa vjet, një nisje zyrtare mund të mos jetë larg. Ndërsa kjo mund të japë pikat e produktit për të përfunduar plotësisht, do të thotë gjithashtu se ky “sekret i ruajtur më mirë” nuk do të jetë në atë mënyrë për shumë më gjatë.

Më shumë se gjithçka tjetër, Google Domains vërteton se vlerëson sigurinë dhe privatësinë tuaj personale. Ata e mbështesin faturën për çdo kosto që lidhet me mbajtjen e emrit tuaj, adresës dhe informacionit tjetër të përdorur për të regjistruar një domen privat, nëse është e mundur, në sa më shumë fusha të jetë e mundur.

fitoni para në faqen tuajMe këtë shërbim, emri juaj dhe detajet e kontaktit nuk do të jenë më lehtësisht të arritshme nga çdo mjet i kërkimit WHOIS ose, sipas shtrirjes, i disponueshëm përmes disa kërkimeve themelore në internet. Regjistruesit e tjerë ngarkojnë gati gjysmën e kostos së regjistrimit të domain, ose më shumë, për të njëjtin shërbim.

Aksesi G Suite promovohet dhe është në dispozicion menjëherë jashtë kutisë. Një nga përdorimet kryesore për Domenet Google është t’ju lejojë të krijoni adresa të postës elektronike (deri në 100 për domen) dhe t’i integroni ato me G Suite për të menaxhuar emailin dhe llogaritë tuaja të lidhura me ato adresa.

Domain falas me pritjen

Regjistrimi i një domain në Google? Merrni të njëjtët serverë DNS si Google. Kjo do të thotë që domeni juaj do të lidhë në faqen tuaj të internetit në mënyrë të përsosur dhe sa më shpejt që të jetë e mundur.

E-maili i plotë, telefoni dhe mbështetja e bisedës janë të disponueshme për të gjithë përdoruesit pasi të kenë qenë në platformë për disa muaj .. Dokumentacioni për disa veçori është gjithashtu i disponueshëm dhe përdoret si vetë-shërbim i linjës së parë për pyetje.

Të gjitha ndërfaqet janë të pastra, të palidhura dhe intuitive. Ato janë gjithashtu hap pas hapi të lehtë për gjithçka, nga regjistrimi i domenit tuaj deri tek lidhja e tij me një ndërtues të faqes së internetit të njohur ose ofruesin e hostimit të palëve të treta.

“Partnerët” e Google Domains përfshijnë BlueHost, Wix, WordPress, Weebly, Shopify dhe SquareSpace. Ju lehtë mund të integroheni me ndonjë prej këtyre për të ndërtuar një faqe në internet (megjithëse kostot shtesë mund të aplikohen kur regjistroheni me këto shërbime).

Ndërtuesit e sitit: jo opsioni juaj i vetëm

Ju nuk keni pse të përdorni asnjë nga shërbimet e partnerëve të Google ose ndërtuesit e integruar të faqes së internetit. Ju jeni i lirë të regjistroni emrin e domain në Google Domains dhe më pas të zgjidhni cilindo ofrues të shërbimeve të presimit të palëve të treta për të ndërtuar dhe pritur faqen tuaj të internetit.

Nuk ka asnjë dënim për ta bërë këtë. Dallimi i vetëm është se do t’ju mungojë mbështetja nga Google Domains (telefon, bisedë ose email) gjatë procesit të konfigurimit. Sidoqoftë, mbështetja nga pritësi juaj i dëshiruar duhet të jetë në gjendje të kapë njollat.

Ju gjithashtu nuk do të keni qasje në mësimet e bukura hap pas hapi të integrimit dhe burimet që Google ofron për përdorim me ndërtuesit e saj të internetit të promovuar dhe ofruesit e shërbimeve.

Partnerë të rinj dhe shërbime të integruara prezantohen gjithashtu herë pas here. Disa vjet më parë, mënyra e vetme për të ndërtuar një faqe WordPress dhe për ta integruar atë ishte të kalosh përmes BlueHost. Tani mund të përdorni WordPress.org.

Domenet janë fusha: asnjë regjistrues “më i mirë” nuk do ta ndryshojë atë

Një nga faktet e vështira të këtij shqyrtimi që nuk mund të nënvlerësohet, është se Google Domains është një regjistrues i emrave të domain që ofron shërbime të tjera përveç këtij regjistrimi.

Të gjitha fushat, pavarësisht nga regjistruesi, janë regjistruar në një mënyrë gati identike. Nuk ka asgjë që e bën këtë tipar të ofertave të Google Domains ‘si të spikatur ose të veçantë, sepse nuk ka asnjë mënyrë që të jetë.

Pricesmimet dhe planet e domenit Google

Pasi të ketë skaduar çdo çmim promovues, mesatarja e industrisë për një “.com” kushton rreth 14 dollarë në vit. Tani për tani, Google Domains ofron regjistrim “.com”, pa asnjë promovim të përfshirë, për 12 dollarë në vit.

E vetmja host tjetër “popullor” që rrah rregullisht këto çmime është NameCheap. Vlen gjithashtu të përmendet se Domainet e Google kanë parë një rënie të kostove për domen me kalimin e kohës, dhe ata gjithashtu kanë qenë të parët që ofrojnë lloje të caktuara të emrave të domain ose Domain Top Level (TLDs të tilla si .com ose .net.

Të gjitha llojet e tjera të domain janë gjithashtu me çmim konkurrues dhe shpesh do të rrahin çmimin e konkurrencës me disa dollarë për përfundimet më të njohura të domenit. Kur vlerësoni të gjitha tiparet e kostos që ofron Google, ose faktin që ata kujdesen për regjistrime të sigurta dhe private falas, kjo është çmimi i volitshëm, pavarësisht se si e shikoni atë.

Domainet Google vs regjistruesit e tjerë të emrave të domain më të lartë

Meqenëse Google Domains është vetëm një regjistrues dhe nuk ofron shërbime pritëse, duke e krahasuar atë me këto kompani të tjera pritëse që ofrojnë gjithashtu regjistrim domain është relativisht e thjeshtë. Më shumë se gjithçka, kjo varet nga çmimi dhe siguria.

Kur e krahason GoDaddy me Google Domains bazuar në çmimin, nuk është asnjë sfidë. Jo vetëm që Domain Google ofron shërbim më të mirë, por ata gjithashtu ofrojnë atë për disa dollarë më pak në vit.

Përveç kësaj, ju gjithashtu merrni falas WHOIS mbrojtje të intimitetit me Google, diçka që GoDaddy akuzon edhe më shumë për të dhe është shtesë për çdo domen që regjistroheni me ta.

Nëse ju pëlqen mbajtja e GoDaddy, ju gjithashtu mund të regjistroni domenet tuaja në Google Domains dhe pastaj t’i lidhni ato në hostin GoDaddy. Kjo ju jep disa avantazhe ndërsa ju kursen para.

BlueHost është partnerizuar me Google Domains për të siguruar një integrim pa probleme. Isshtë i vetmi shërbim “i vërtetë” i palës së tretë që pret partnerin aktual dhe e integron këtë lehtësisht.

Nëse krahasoni shërbimet e tyre të regjistrimit, kostot e tyre janë shumë të ngjashme. Në të dy regjistruesit, fushat themelore .com fillojnë me rreth $ 12 në vit. Sidoqoftë, Bluehost gjithashtu ofron zbritje të vitit të parë ndërsa Google Domains ofron më shumë nënfusha pa tarifë pritjeje dhe veçori të intimitetit WHOIS pa asnjë tarifë shtesë.

Tani për tani, NameCheap ofron fusha .com për më pak se një dollar më shumë se sa akuzat e Domainëve të Google. Sidoqoftë, NameCheap gjithashtu drejton shumë speciale dhe ofron falas WHOIS sigurinë dhe mbrojtjen e intimitetit në një numër TLD.

Nga të gjithë regjistruesit atje, NameCheap është më i afërti për të ofruar ato që ofron Google Domains. Nuk është për t’u habitur pasi që të dy kanë një mision të ngjashëm: të marrin më shumë njerëz për të ndërtuar gjëra në internet.

Me pak fjalë, kur bëhet fjalë për NameCheap vs Google Domains, kjo e fundit ka të bëjë me fushat. Ju mund të regjistroni domenin tuaj në Google Domains dhe të merrni një host përmes NameCheap për të pasur më të mirët nga të dy botët.

Ku të regjistroheni në Google Domains

Kur blini një domen nga Domain Google, keni disa mundësi. Pikat e mëposhtme të plumbave do t’ju ndihmojnë të gjeni vendin e duhur për të filluar.

 • Transferimi i një Domaini: transferimi i një domeni nga një regjistrues tjetër për të marrë përfitimet e ofruara nga domenet e Google? Ky është vendi për të filluar. Mimi ndryshon në varësi të llojit të domenit (lloji TLD) dhe variablave të tjera.
 • Kërkoni një Domain të Ri: Disponueshmëria e re e domenit tregohet me këtë mjet të thjeshtë të kërkimit. TLD të ndryshme gjithashtu sugjerohen nëse merren TLD kryesore (.com, .net dhe .org, nëse nuk specifikohen).
 • Shikoni të gjitha planet dhe çmimet: ndërsa shumica e çmimeve të ofruara nga Google Domains janë konkurruese, disa janë pak më të larta. Vlen të hedhësh një sy para se të kryesh, edhe pse duhet të regjistrosh çdo domen individualisht.

Pavarësisht se në cilën fazë jeni, nuk duhet të keni problem të krijoni një llogari të Domains në Google ose të regjistroni një domen me Domain Google. Kjo nëse nuk jetoni jashtë 15 vendeve të mbështetura aktualisht.

Tani për tani, Google Domains mbështet vetëm përdoruesit nga Australia, Brazili, Kanada, Mbretëria e Bashkuar, SH.B.A., Japoni, Indi dhe tetë vende të tjera. Sidoqoftë, mund të regjistroheni për të marrë njoftime nëse vendet e reja, ose vendi juaj posaçërisht, bëhen të disponueshëm.

Google e bazon këtë vendim jashtë adresës së faturimit në llogari. Nëse do të jetoni në një vend të pambështetur, por keni një adresë faturimi në një vend të mbështetur, do të mund të përdorni shërbimin.

Disa emra domaini mund të mos jenë të disponueshëm për transferim. Domainet Google nuk i mbështesin të gjitha TLD-të në treg dhe mund të ngarkojnë më shumë për të transferuar domene që nuk i mbështesin akoma ose që janë “premium regjistri”.

Faqet e Google vs WordPressNëse zotëroni shumë domene, kjo mund të jetë tepër irrituese nëse ndjeni nevojën t’i keni të gjitha në një vend. Për të parë nëse të gjitha shtesat tuaja TLD janë mbështetur, ju lutemi kontrolloni planet dhe grafikun e çmimeve të lidhura më lart.

Nëse ndonjëherë hasni ndonjë problem gjatë një transferimi, do të ishte një moment i shkëlqyeshëm për të provuar mbështetjen e mrekullueshme të ofruar nga Google Domains. Nëse kjo ndodh gjatë orarit të shërbimit në telefon, mund të prisni të telefononi mbështetje dhe të bisedoni me një inxhinier mbështetës brenda disa minutash.

Zgjidhja e çështjeve si kjo është diçka që shkëlqen Google. Fakti që ata ofrojnë këtë nivel të mbështetjes telefonike për një shërbim të regjistrimit të domain është një veçori unike dhe e mirëpritur.

Një tjetër shënim përfundimtar për transferimet e domenit: nuk ka asnjë mjet për transferimin e pjesës më të madhe ashtu si nuk ka asnjë mjet për regjistrimin e pjesës më të madhe. Ju duhet të lëvizni përpara dhe të paraqisni detaje për secilën nga fushat tuaja një e nga një.

Google Domain Pro dhe kundra

Domenet e Google ofrojnë shumë për një normë konkurruese kur bëhet fjalë për regjistrimin e emrit të domain. Ky është një program që mund të zgjerojë një pjesë të madhe me kalimin e kohës, por që është më shumë sesa potencial, është diçka që funksionon në një nivel shumë të lartë edhe pse është akoma në Beta.

Ka shumë pozitive me këtë program, dhe çmimi nuk është më keq sesa me ndonjë prej regjistruesve më të njohur të emrave të domain. Në disa raste, është edhe pak më mirë për TLD-të më të njohura.

Faktorët kryesorë dëmtues janë sa i kufizuar është programi. Megjithëse është në Beta, ky është një shërbim i disponueshëm vetëm në rreth 15 vende dhe që nuk mbështet integrimin me shumicën e ofruesve të mëdhenj të pritjes.

Më tej, të zgjidhni të regjistroni domenin tuaj në Google Domains dhe më pas të kërkoni një kompani tjetër të palës së tretë pritëse, shton një shtresë komplekse që shumica e njerëzve thjesht nuk e dëshirojnë ose nuk kanë nevojë. Për shembull, nëse regjistroheni në BlueHost (partner me çmime të krahasueshme) dhe zgjidhni pritjen e tyre, gjithçka është në një vend, dhe gjithçka që humbni është falas regjistrimi i intimitetit WHOIS dhe lehtësia e integrimit të G Suite.

Në fund të fundit, nëse hapat e shtuar ia vlen për ju, shkoni për të. Intimiteti po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm për ditën, dhe kush e di, Domain Google mund të rritet me kalimin e kohës në një produkt shumë më me ndikim.

rekuizitë

Cons

 • Integrimi me G Suite
 • 100 adresa emaili me porosi për domen
 • 100 nënfusha për domen
 • Intimiteti dhe siguria e WHOIS
 • Mbështetur nga marka Google
 • Mbështetje e shkëlqyeshme e klientit për të gjithë përmes telefonit, bisedës ose emailit
 • Shansi i parë për të regjistruar disa domene të reja të nivelit të lartë
 • Ka mundësi më të lira atje
 • Vetëm 15 vende në dispozicion
 • Domains Google është një program Beta, kështu që mbijetesa nuk është e garantuar

Domain Google është një nga regjistruesit më të mirë por…

Groundshtë përfshirë shumë terren në këtë rishikim të Domains Google. Sidoqoftë, ia vlen të përmblidhen pikat kryesore.

Së pari, Google Domains, në rrezik të tingëllojë të tepërta, është një program Beta dhe ka qenë për mjaft vite. Po, Google duket se do të donte të zhvillonte gjëra të reja dhe t’i mbajë ato në zhvillim për një kohë, por ato gjithashtu kanë zhdukur mjaft programe ndër vite, madje edhe programe të denjë dhe të lezetshme.

Ndërsa duket se Google Domains është këtu për të qëndruar në këtë pikë, gjithmonë ekziston mundësia që ajo të përfundojë e hequr dhe kurrë mos ta bëjë atë në një version të plotë. Nëse kjo do të ndodhë, megjithatë, do të ketë shumë kohë dhe mbështetje të përkushtuar për t’i bërë të gjithë përdoruesit të emigruar në regjistrues të tjerë.

Ndërsa zgjedhja për të shkuar me Domain Google nuk është e rrezikshme, ka më shumë kokëfortë dhe pak për të humbur nëse nuk dëshiron një regjistrues më të lirë.

Për më tepër, hyrja tani mund ta bëjë më të lehtë integrimin e ndonjë veçorive të reja që mund të shtohen në të ardhmen e afërt.

Vlerësimi përfundimtar i Domainëve tanë të Google rishikon

Google është një emër i besueshëm me një reputacion që është pothuajse i pastër. Ata janë një nga kompanitë më të mëdha në botë dhe menaxhojnë motorin e kërkimit më të njohur në botë.

Duke pasur parasysh këtë, pse është shërbimi i tyre i regjistrimit të domain kaq relativisht i panjohur? A ja vlen edhe të shikohet? Me pak fjalë, “po”. Nëse kujdeseni për privatësinë dhe dëshironi të bëni një bast në Google, atëherë Google Domains ia vlen të shpenzoni pak kohë duke e konsideruar.

Ne japim 4.5 nga 5 yje

Vlerësimi i redaktorit

4.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map