Алати за најбољу претрагу кључних речи: Бесплатна и плаћена листа 2020

Ваш блог ће спектакуларно пропасти ако не знате једну велику тајну.


Ваш блог могао би бити најинформативнији, најчитанији и најатрактивнији блог на целом Интернету, али ако не знате једну велику тајну, ваш блог неће доћи до публике. Ако ваш блог не може да нађе публику, сав посао који уложите у његово креирање биће за ништа.

Дакле, која је једна велика тајна у успеху блогања?

Коришћење најбољег алата за истраживање кључних речи

Најбољи алат за истраживање кључних речи

Али зашто су кључне речи тако важне?

Кључне речи су речи које означавају о чему се веб страница (и блог) ради.

То су речи које претраживачи користе како би одредили које ће странице бити најбоље приказати када људи претражују тему.

Ако идентификујете праве кључне речи и правилно их употребите у свом садржају, ваша веб локација биће високо рангирана у резултатима претраге. Када сте близу врха прве странице резултата, добићете тону видљивости од људи који траже оно што пружате.

Придружите се БЕСПЛАТНОЈ обуци

Да ли желите да научите како да направите 6 места ауторитета?

Придружите се овом бесплатном тренингу…

 • Коначно су проверени метод за проналажење профитабилних ниша
 • Приступите беспрекорном методу истраживања кључних речи
 • Научите како давати квалитету садржаја
 • Научите како да направите везе са белим шеширом на своју веб страницу без главобоље

Сада такође морате знати да постоје две врсте кључних речи, наиме широке и велике речи.

Ево неколико примера широких кључних речи:

 • Маркетинг
 • Скије
 • Изнајмљивање аутомобила

Као што видите, ово су једна или две речи које описују општу тему. Погледајмо неколико кључних речи са дугим репом:

 • Б2Б Маркетинг
 • Скије за почетнике
 • Јефтини аутомобили за изнајмљивање

Кључне речи са дугим репом садрже до шест речи и специфичније су. СЕО професионалци се више концентришу на кључне речи са дугим репом него на широке.

Зашто?

 1. Кључне речи са дугим репом рангирају се више у резултатима претраге. Добићете више промета од мање публике која тражи нешто конкретно, а онда ћете добити опћенити од овог до кога ћете доћи са широким кључним речима.
 2.  Публика ће више реаговати на ваш садржај. Ако неко тражи „скије за почетнике“, али ви продајете само скијаше за професионалце, рангирање само „скија“ биће огроман губитак времена. Ваш базен потенцијалних купаца је превелик.
 3. Кључне речи са дугим репом имају ефекат снежне кугле. Како ваша веб локација расте у популарности, наћи ћете више кључних речи него што сте првобитно циљали. Желели бисте да циљате много различитих кључних речи са дугим репом у различитим чланцима.

Како препознати кључне речи

Постоје три различита начина за проналажење најбољих кључних речи за вашу веб локацију:

1. Кључне речи можете пронаћи помоћу Гуессинг-а

Ово је ужасан начин да се то уради. Веровали или не, људи једноставно бацају сву анализу кроз прозор и бирају кључне речи за које „само осећају“ да ће радити.

Бесплатан домен са хостингом

То вероватно већ знате, али само да будете јасни: Морате имати неке податке иза избора кључних речи. У супротном, само се спотакнете у мраку.

2. Гоогле можете пронаћи кључне речи

Гоогле Адвордс има алатку за планирање кључних речи коју многи користе. Приказује се обим претраживања и предложена понуда за све кључне речи које унесете.

Али постоји проблем Гоогле-ова алатка за планирање кључних речи дизајнирана је за плаћене огласе. Ако желите да купите неке огласе, овај алат је сјајан ресурс. Али тражимо кључне речи које можемо да користимо у свом садржају како бисмо органски повећали саобраћај претрагом. Резултати које пружа алат за планирање кључних речи постаће превише нејасни.

3. Можете користити алат за истраживање кључних речи

Већина СЕО стручњака препоручује употребу алата за истраживање кључних речи. У ствари, тешко ћете притиснути стручњака за интернет маркетинг који не користи неку врсту алата за истраживање кључних речи.

Алат за истраживање кључних речи ради највећи део посла за вас. У њему се идентификују кључне речи у вашој ниши које ће најбоље радити за ваше потребе. Поред тога, добићете мноштво информација о свакој кључној речи да бисте могли доносити супер информисане маркетиншке одлуке.

Листа најбољих алата за истраживање кључних речи 2020

 • СЕМРусх
 • СЕЦоцкпит
 • Ахрефс
 • СпиФу
 • Гоогле АдВордс планер кључних речи
 • КВФиндер
 • Серпстат
 • Кључне речи свуда
 • дугачак Таил Про

Постоје много алата за истраживање кључних речи, али који је за вас?

Ево неких онога што мислимо да су тренутно најбољи алати за истраживање кључних речи доступни:

1. СЕМРусх

Овај алат вам показује за које кључне речи је ваша конкуренција тренутно рангирана. Иако је ово сјајан начин да пронађете кључне речи које вам други алати неће приказати, не мислим да је ово свеукупно најбољи алат за истраживање кључних речи јер је опсег преузак.

2. СЕЦоцкпит

Ово пружа све стандардне карактеристике које се налазе у многим алаткама за истраживање кључних речи – и затим неке. Истина, СЕЦоцкпит је веома технички. Исте функције можете пронаћи негде другде на другим платформама без да се морате суочити са тако високом кривуљом учења.

3. Ахрефс

Ово је врхунско средство које многи трговци користе као швајцарски војни нож за СЕО. Способности истраживања кључних речи су изузетно добре, али цена може да га стави ван домашаја новим блогерима.

4. СпиФу

Овај алат је више усмерен на шпијунирање онога што раде ваши конкуренти, али уз то је рекао, то је један од најбољих начина проналажења сјајних кључних речи са минималним радом!

5. Гоогле Адворд план планер

Неки професионалци се ослањају само на Гоогле Адвордс планер. Да будем искрен, не разумем зашто. Ово је одличан алат за плаћене огласе, али ћете постићи много боље резултате са алатком дизајнираном за органски саобраћај.

6. КВФиндер

Иако су ови момци релативно нови, они одлично раде на пружању сјајних информација о кључним ријечима. За оне који су спремни уложити, имају читав пакет алата.

7. Серпстат

Серпстат је на много начина упоредив са Ахрефс-ом и СЕМРусх-ом, мало је климавији и нема толико података као остала два, али цена је много нижа.

8. Кључне речи свуда

Ово је сјајан додатак / проширење за Фирефок или Цхроме који вам даје информације о кључним речима док претражујете на Гооглеу (између осталог). Цена? 0 долара чинећи овај најбољи бесплатни алат за истраживање кључних речи блогерима на нивоу нивоа.

9. Лонг Таил Про

Мој најбољи избор је Лонг Таил Про. Дозволите ми да вам кажем зашто је Лонг Таил Про мој омиљени алат за истраживање кључних речи и драгоцени ресурс који ваш блог треба да би успео:

Сврха Лонг Таил Про-а

Спенцер Хавс је створио Лонг Таил Про јер је био уморан од традиционалних алата који су више усмерени на рекламирање него на органски саобраћај.

Да бисте користили Лонг Таил Про, прво унесите кључне речи. Затим кликните на генерисање. Алат треба око једне до три минуте да направи листу кључних речи.

Ова листа је по изгледу слична Гоогле Планеру кључних речи. Видећете ауторитет странице, ауторитет домена, број улазних веза, ПагеРанк, старост веб локације и више. Такође, можете уклонити било које кључне речи са листе притиском на дугме.

Главни разлог зашто ми је омиљени Лонг Таил Про је због могућности конкуренције кључних речи. Ово аутоматски анализира 10 најбољих резултата претраживача за било коју појединачну кључну реч. Резултати укључују:

 • УРЛ адреса
 • Наслов
 • Администрација домена
 • Ауторитет странице
 • Везе за странице
 • Моз Ранк
 • Паге Ранк
 • Аге Аге

Ове тачке података дају вам јасне смернице за одређивање ефикасности кључне речи. Осим тога, информације су представљене у лако читљивој табели.

За више информација о коришћењу Лонг Таил Про погледајте овај брзи 3-минутни видео:

Закључак
Бићу искрен: Без алата за истраживање кључних речи ваш блог ће бити у стварној невољи. Иако постоји много алата за истраживање кључних речи за одабир, препоручујем Лонг Таил Про. По мом мишљењу, Лонг Таил Про је најбољи алат за истраживање кључних речи који је доступан.

Лонг Таил Про је једноставан за употребу, али моћан. Стећи ћете дубоко разумевање које кључне речи требате да циљате својим садржајем. Поред тога, значајка такмичења за кључне речи даје вам јединствену предност.

Прави алат за истраживање кључних речи подићи ће ваш блог на виши ниво и помоћи вам да се повежете са више људи него икад раније.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map