Najboljša orodja za raziskovanje ključnih besed: brezplačen in plačljiv seznam 2020

Vaš blog ne bo uspel, če ne poznate ene velike skrivnosti.


Vaš blog bi lahko bil najbolj informativen, lahko berljiv in privlačen blog na celotnem spletu, toda če ne poznate ene velike skrivnosti, potem vaš blog ne bo dosegel občinstva. Če vaš blog ne more najti občinstva, bo vse delo, ki ga vložite v njegovo ustvarjanje, za nič.

Torej, kar je ena velika skrivnost za uspeh bloganja?

Uporaba najboljšega orodja za raziskovanje ključnih besed

Najboljše orodje za raziskovanje ključnih besed

Toda zakaj so ključne besede tako pomembne?

Ključne besede so besede, ki pomenijo, kaj spletna stran (in blog) sploh pomeni.

To so besede, ki jih iskalniki uporabljajo, da določijo, katere strani bodo najboljše, ki bodo prikazane, ko ljudje iščejo temo.

Če prepoznate prave ključne besede in jih pravilno uporabite v svoji vsebini, bo vaše spletno mesto visoko v rezultatih iskanja. Ko ste blizu vrha prve strani rezultatov, boste pridobili tono vidnosti ljudi, ki iščejo, kar ponujate.

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov

Zdaj morate tudi vedeti, da obstajata dve vrsti ključnih besed, in sicer široke in ključne besede.

Tu je nekaj primerov širokih ključnih besed:

 • Trženje
 • Smuči
 • Najem avtomobilov

Kot vidite, sta to ena ali dve besedi, ki opisujeta splošno temo. Zdaj si oglejmo nekaj ključnih besed z dolgim ​​repom:

 • B2B Marketing
 • Smuči za začetnike
 • Poceni najem avtomobilov

Ključne besede z dolgim ​​repom vsebujejo do šest besed in so bolj natančne. SEO profesionalci se bolj osredotočajo na ključne besede z dolgim ​​repom kot na široke.

Zakaj?

 1. Ključne besede z dolgim ​​repom se v rezultatih iskanja uvrščajo višje. Dobili boste več prometa od manjše publike, ki išče nekaj konkretnega, nato pa boste dobili od splošnega, ki ga dosežete s širokimi ključnimi besedami.
 2.  Vaša publika bo bolj odzivna na vaše vsebine. Če nekdo išče “smuči za začetnike”, a smuči prodajate samo za profesionalce, bo uvrstitev samo “smuči” velika izguba časa. Vaš bazen potencialnih strank je prevelik.
 3. Ključne besede z dolgim ​​repom imajo učinek snežne kepe. Ko se vaše spletno mesto povečuje s priljubljenostjo, boste našli več ključnih besed, kot ste jih prvotno ciljali. Želeli boste ciljati na različne ključne besede z dolgim ​​repom v različnih člankih.

Kako prepoznati ključne besede

Obstajajo trije različni načini za iskanje najboljših ključnih besed za vaše spletno mesto:

1. Ključne besede lahko najdete po Guessingu

To je grozen način za to. Verjeli ali ne, ljudje preprosto vržejo vso analizo skozi okno in izberejo ključne besede, za katere preprosto “čutijo”, da bodo delovale.

Brezplačna domena z gostovanjem

To verjetno že veste, a samo, da je jasno: Za izbiro ključnih besed morate imeti nekaj podatkov. V nasprotnem primeru se v temi le spotaknete.

2. Ključne besede lahko najdete pri Googlu

Google Adwords ima orodje za načrtovanje ključnih besed, ki ga uporablja veliko ljudi. Prikaže se obseg iskanja in predlagana ponudba za vse ključne besede, ki jih vnesete.

Vendar obstaja težava Googlovo orodje za načrtovanje ključnih besed je zasnovano za plačljive oglase. Če želite kupiti nekaj oglasov, je to orodje odličen vir. Toda iščemo ključne besede, ki jih lahko uporabimo v svoji vsebini, da bi z iskanjem organsko povečali promet. Rezultati, ki jih ponuja načrtovalnik ključnih besed, bodo preveč nejasni.

3. Uporabite lahko orodje za raziskovanje ključnih besed

Večina strokovnjakov za SEO priporoča uporabo orodja za raziskovanje ključnih besed. Pravzaprav boste težko našli strokovnjaka za internetno trženje, ki ne uporablja neke vrste orodja za raziskovanje ključnih besed.

Orodje za raziskovanje ključnih besed opravi večino dela za vas. Identificira ključne besede v vaši niši, ki bodo najbolje delovale za vaše potrebe. Poleg tega boste prejeli množico informacij o vsaki ključni besedi, da boste lahko sprejemali super informirane marketinške odločitve.

Seznam najboljših orodij za raziskave ključnih besed 2020

 • SEMRush
 • SECockpit
 • Ahrefs
 • SpyFu
 • Načrtovalnik ključnih besed Google AdWords
 • KWFinder
 • Serpstat
 • Ključne besede povsod
 • dolg Tail Pro

Obstaja na tone orodij za raziskovanje ključnih besed, a katero je za vas?

Tu je nekaj, kar menimo, da so najboljša orodja za raziskovanje ključnih besed v tem trenutku:

1. SEMRush

To orodje vam pokaže, po katerih ključnih besedah ​​je trenutno uvrščena vaša konkurenca. Čeprav je to odličen način za iskanje ključnih besed, ki vam jih druga orodja ne bodo pokazala, ne mislim, da je to splošno najboljše orodje za raziskovanje ključnih besed, ker je obseg preozek.

2. SECockpit

To zagotavlja vse standardne funkcije, ki jih najdemo v številnih orodjih za raziskovanje ključnih besed – in nato še nekaterih. Resnično, SECockpit je zelo tehničen. Iste lastnosti lahko najdete drugje na drugih platformah, ne da bi se morali soočiti s tako visoko krivuljo učenja.

3. Ahrefi

To vrhunsko orodje, ki ga mnogi tržniki uporabljajo kot nož švicarske vojske za SEO. Sposobnosti raziskovanja ključnih besed so izredno dobre, vendar bo cenovna cena lahko ostala nedosegljiva novim blogerjem.

4. SpyFu

To orodje je bolj usmerjeno k vohunjenju o tem, kaj počnejo vaši konkurenti, toda s tem je eden najboljših načinov iskanja odličnih ključnih besed z minimalnim delom!

5. Google Adword Key Planner

Nekateri strokovnjaki se opirajo samo na Google Adwords Planner. Iskreno povedano, ne razumem zakaj. To je odlično orodje za plačane oglase, vendar boste dosegli veliko boljše rezultate z orodjem, namenjenim organskemu prometu.

6. KWFinder

Čeprav so ti fantje sorazmerno novi, se odlično ukvarjajo z zagotavljanjem odličnih informacij o ključnih besedah. Za tiste, ki so pripravljeni investirati, imajo na voljo celo vrsto orodij.

7. Serpstat

Serpstat je v mnogih pogledih zelo primerljiv z Ahrefsom in SEMRush-om, je malce bolj neroden in nima ravno toliko podatkov kot ostala dva, cena pa je precej nižja.

8. Ključne besede povsod

To je odličen majhen dodatek / razširitev za Firefox ali Chrome, ki vam daje informacije o ključnih besedah ​​med iskanjem v Googlu (med drugim). Cena? 0 $, kar omogoča izbiro najboljšega orodja za brezplačno raziskovanje ključnih besed za blogerje začetne ravni.

9. Long Tail Pro

Moj najboljši izbor je Long Tail Pro. Naj vam povem, zakaj je Long Tail Pro moje najljubše orodje za raziskovanje ključnih besed in dragocen vir, ki ga vaš blog potrebuje za uspeh:

Namen Long Tail Pro

Spencer Haws je ustvaril Long Tail Pro, ker se je naveličal tradicionalnih orodij, usmerjenih bolj v oglaševanje kot v ekološki promet.

Če želite uporabljati Long Tail Pro, najprej vnesete ključne besede. Nato kliknete generiraj. Orodje potrebuje približno eno do tri minute, da ustvari seznam ključnih besed.

Ta seznam je po videzu podoben Googlovemu orodju za načrtovanje ključnih besed. Videli boste strani strani, pooblastilo za domeno, število vhodnih povezav, PageRank, starost spletnega mesta in več. S seznama lahko s seznama odstranite tudi vse ključne besede.

Glavni razlog, da mi je Long Tail Pro najljubši, je zaradi njihove tekmovalne funkcije za ključne besede. To samodejno analizira prvih 10 rezultatov iskalnih mehanizmov za vsako posamezno ključno besedo. Rezultati vključujejo:

 • URL
 • Naslov
 • Nadzor domene
 • Organ strani
 • Povezave na strani
 • Moz Rank
 • Uvrstitev strani
 • Starost spletnega mesta

Te podatkovne točke vam dajo jasna navodila za določitev učinkovitosti ključne besede. Poleg tega so informacije predstavljene v tabeli, ki jo je enostavno prebrati.

Za več informacij o uporabi Long Tail Pro si oglejte ta hitri 3-minutni videoposnetek:

Zaključek
Iskreno bom: brez orodja za raziskovanje ključnih besed bo vaš blog resnično težaven. Medtem ko lahko izbirate veliko orodij za raziskovanje ključnih besed, priporočam Long Tail Pro. Po mojem mnenju je Long Tail Pro najboljše orodje za raziskovanje ključnih besed.

Long Tail Pro je preprost za uporabo, vendar močan. Dobili boste poglobljeno razumevanje, na katere ključne besede morate ciljati z vsebino. Poleg tega vam funkcija konkurenčne besede daje edinstveno prednost.

Pravo orodje za raziskovanje ključnih besed bo vaš blog dvignilo na naslednjo raven in vam pomagalo pri povezovanju z več ljudmi kot kadar koli prej.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map