Coronavirus dhe marketing në internet: Si ndikon COVID-19 tek tregtarët

Chris McDonald


Chris McDonald

Tani për tani, bota ndihet sikur është duke u shkatërruar, veçanërisht për ata që me fat të keq kanë humbur një të afërt me egërsinë që është koronavirus (COVID-19) dhe për ata në vijën e parë.

Ndërsa përpiqem të gjej fjalë ngushëlluese për t’u dërguar të dashurve, në kohën e shkrimit (22 prill 2020) nga mbi 290,000 raste të konfirmuara, ka pasur gati 13,000 vdekje. Kjo është një normë vdekshmërie prej 4,4%, me këto shifra që rriten çdo ditë ndërsa vonesa e inkubacionit godet.

Megjithë kriminelët e të dhënave që punojnë jashtë orarit për të provuar dhe saktësuar projektin e ashpërsisë së situatës aktuale, pa e trembur publikun, është me të vërtetë e vështirë të dihet se sa do të ndikojë bota nga kjo dhe sa jetë do të humbasin me fat të keq.

Ju nuk do të duhet të ndiqni lajmet për të ditur sesa janë prishur sektorë të caktuar tani, por cilat janë perspektivat e koronavirusit dhe marketingut në internet si?

Epo, në mesin e asaj që ndihet si fundi i botës për disa, ka disa fitues, dhe ka disa gjëra që mund të bëni për të zvogëluar rrezikun tuaj ndërsa jeni akoma marketing në internet.

Mendoni se gjithçka po ndalet? Marketingu nuk është

Coronavirus dhe marketing në internet

Tani, unë nuk jam përfundimisht një adhurues i mediave sociale – përkundër asaj që mund të bëjë për ne tregtarët në internet – dhe aktualizimi dhe negativiteti aktual nuk është pa dyshim që prekin shumë njerëz.

Sidoqoftë, pavarësisht nga qëllimi ose jo – dhe jam i sigurt se shumica nuk është e tillë – ka tregtarë në internet që do të përparojnë nga kjo masivisht.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Palestra ime lokale është një nga këto. Nuk është vendosur shumë, dhe pronarët mund të mbyllnin me lehtësi dyert, të merrnin humbjet dhe të pranonin fatin, por ata kanë bërë dy gjëra:

 • i përshtatur
 • rrotullohet

Distancim socialNdërsa distancimi shoqëror u bë një gjë dhe krahu i fortë i mbylljes së institucioneve sociale-qendrore filloi me qeverinë e Britanisë së Madhe, zhvendosja në trajnime në internet gjatë javës së fundit ka qenë e madhe.

Duke përdorur tashmë kanalet e mediave sociale si Facebook dhe Instagram, sipërmarrësit si pronarët e palestrave të mia, si dhe instruktorët e tjerë lokalë të yogës, kanë qenë në gjendje të drejtojnë në mënyrë efektive drejt marketingut në internet më shumë.

Për ta, koronavirus dhe marketing në internet është bërë një gjë, dhe gjithçka që ata janë përpjekur të bëjnë është të ndihmojnë njerëzit.

Ata nuk po ekzekutojnë reklama në Facebook; ata thjesht po kërkojnë bazën e tyre të tanishme të klientëve, dhe shumë prej tyre po e bëjnë FALAS.

Incredshtë gjithashtu jashtëzakonisht e përzemërt për të parë kaq shumë institucione të pasura që bëjnë çmos për t’i mbajtur punonjësit e tyre të vazhdojnë, duke lartësuar nivelet e tyre të filantropisë dhe duke u siguruar që bota të mbijetojë nga kjo:

 • Futbollistët profesionistë që dhurojnë shuma të mëdha parash
 • Korporatat që kalojnë në ndihmë në prodhimin e ventilatorëve dhe kompleteve të provës
 • Hotelet hapin vetëm dyert e tyre për punonjësit e kujdesit shëndetësor që nuk mund të shkojnë në shtëpi
 • Coca-Cola dhuron 2 milion dollarë

Lista vazhdon.

Sigurisht, është marketing, dhe natyrisht, ka skeptikë atje që besojnë se kanë një motiv të poshtëm, por asgjë tjetër përveç së mirës nuk mund të vijë nga këto akte të tilla.

Gjithmonë mund të mbështeteni në media për të tërhequr mendimet tona mbi botën, dhe tani, kjo është aq e përhapur që nuk është qesharake. Me publikun që ka nevojë për azhurnime më të rregullta nga sa mund të japin qeveritë qendrore, ne i drejtohemi mediave edhe më shumë për këshilla dhe mbështetje se çfarë të bëjmë.

Por nuk është gjithmonë këshillë e mirë.

Goesfarë kalon në mendjet e gazetarëve kur bëjnë pyetje siç është një reporter i Britanisë së Madhe për Boris Johnson këtë javë të kaluar duke pyetur nëse ai do të shihte nënën e tij në Mothering Sunday kur ai po i thotë botës të distancohet nga shoqëria.

Atëherë kemi pretendimet se Trump doli me një koment idiot, përgjatë vijave, “Njerëzit po vdesin që nuk kanë vdekur kurrë më parë.”

Njerëzit po vdesin sot që nuk kanë vdekur kurrë më parë.

Donald Trump? cicërimë

Mediat kërcejnë të gjitha këto dhe rrëshqasin pikëpamjet tona rreth situatës reale, të gjitha duke u kujdesur për vëmendjen dhe paratë tona dhe duke u përpjekur të marrin një rezultat në konkurrencën e tyre.

Përkundrazi, na duhen kanalet e mediave online që të na transmetojnë informacione për atë që duhet të bëjmë tani. Nëse Kina dhe Italia kanë ndonjë gjë për të kaluar, është e qartë që marketingu në internet po funksionon.

Por mund të funksiononte më mirë, pavarësisht disa fitoreve dhe disa humbjeve.

Coronavirus dhe marketing në internet: fituesit

Më lejoni ta sqaroj këtë shumë – ka disa njerëz jashtëzakonisht të pamoralshëm atje që me paramendim kapitalizojnë situatën aktuale. Ata e njohin nevojën për disa mallra dhe shërbime dhe po i largojnë nga të tjerët.

Unë e kam parë vetë, dhe është sjellje e pështirë. Ndërsa filloi kjo e parë dhe doli këshillat për larjen e duarve, njerëzit pa defekt nga moria morën produkte të duhanit dhe duhanit anti-bakterial për të shitur më pas për ata që kanë nevojë me çmime më të larta.

Kur u përballëm, justifikimi ishte, “Unë thjesht po nxitoj dhe po kërkoj të miat”.

Mos u bë ai djalë Ata nuk janë fitues.

Edhe pse kjo mund të ndryshojë pasi tregjet reagojnë dhe bizneset mbyllen, njerëzit humbasin punën e tyre dhe rigjenerohen diku tjetër, unë i shikoj këto si përfituesit aktualë për marketing online përmes COVID-19:

 • homeschooling
 • Blogim financash
 • Bloggerët e ushqimit
 • Puna nga platformat shtëpi / pavarur
 • YouTube / Streamers
 • Faqet e meme

Programet më të mira në shkollë në shtëpi gjatë CoronavirusPrindërit janë në vështirësi tani.

Ndërsa shkollat ​​në mbarë globin afër për të ndaluar përhapjen e kësaj sëmundje të tmerrshme, nevoja për arsimim vazhdon. Fëmijët e tyre janë në shtëpi, dhe ata kanë këtë nxitje që ata duhet të plotësojnë aftësitë e jashtëzakonshme të mësuesve për të vazhduar arsimin e fëmijëve të tyre.

Unë e di këtë sepse unë jam një prej tyre! HELP!

Ajo që kam parë, sidoqoftë, është një rritje e madhe e komuniteteve të shkollimit në shtëpi që hapin shërbimet e tyre, zakonisht të paguara, për fëmijët e shkollës kryesore dhe prindërit e tyre.

Tani jam me fat që mësuesit e fëmijëve të mi janë MAMAZHues, dhe brenda disa orësh nga njohja e mbylljeve të shkollës, ata do të ishin tashmë në një program mësimi në shtëpi, me anë të të cilit ata mund të ngarkojnë të gjitha udhëzimet për temat, këshillat dhe këshillat.

Por presioni ka qenë ende atje, kështu që këshillat shtesë nga ekspertët e shkollimit në shtëpi kanë qenë të jashtëzakonshme. Dhe thjesht duke krijuar diçka si një “10 këshillat kryesore për shkollat ​​shtëpiake për fëmijët tuaj gjatë koronavirus” postimi është marketing i pabesueshëm në internet. Pëlqimet, aksionet dhe komentet ndihmojnë të rriten bizneset e tyre tani dhe në të ardhmen.

Nuk ka dyshim se duhet të shohim një rritje të programeve të shkollimit në shtëpi, bloge dhe faqe në Facebook për të njohur këtë nevojë.

Ndoshta disa mësues kryesorë janë duke menduar madje të krijojnë një blog se si të shkollojnë shtëpitë fëmijët e tyre?

NUDGE, NUDGE… WINK WINK!

Kur kapa disa sende ushqimore urgjente më herët – jo, nuk bëra panik – bleva – kuptova se sa zakonisht do të marr, por jo. Kjo ishte për shkak të thjesht nuk kishte nevojë për të dhe se ekuivalenti i parave të gatshme ishte më e rëndësishme tani.

Unë jam duke kursyer automatikisht pa e bërë atë me qëllim, dhe me kaq shumë njerëz që humbasin punën e tyre pa pritje, të dish të kursesh në një krizë është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Nuk me beson mua? Shikoni këtë imazh të Google Trends, duke treguar interesin e kërkimit të “kursimit gjatë koronavirus”. Rezultati 100 tregon që është rëndësia më e lartë e mundshme.

Burimi: Trendet e Google

Kjo nevojë për kursim do të vazhdojë shumë më tej kur normat e infeksionit fillojnë të bien, veçanërisht pasi individët do të shohin nevojën për të mbajtur një vezë fole për situata emergjente.

Bloggerët e vendosur tashmë janë tashmë aktivë për t’u treguar njerëzve si mund të kursejnë para tani, por kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për të më shumë konkurrencë Online.

Pse mos t’i arrini dhe t’i ndihmoni të tjerët nëse keni disa mënyra të dobishme për të kursyer para?

Bloggerët e ushqimit dhe ushqimitNjerëzit po përmbyten tek blogerët e ushqimit për këshilla dhe mbështetje se çfarë të hanë për të forcuar sistemin imunitar, vetëm në rast se ata kontraktojnë COVID-19.

Këto ushqime të ngjitura gjithashtu po pompojnë përmbajtje për të inkurajojnë audiencën e tyre për të mësuar se si të hani me një buxhet. Kjo është aq e rëndësishme pasi ne jemi duke u inkurajuar – dhe tani SHUM, në Mbretërinë e Bashkuar – të dalim vetëm nëse dëshiron të blejë ushqim ose të blejë pajisje mjekësore.

Theelësi këtu është të siguroheni që të krijoni enët për të cilat as nuk do të kishit menduar më parë, dhe vetëm atëherë të shkoni dhe të blini më shumë. Bloggerët e ushqimit vijnë këtu, dhe djem kam nevojë për ndihmën e tyre!

Vetëm dy ditë më parë unë postova në një komunitet Discord për të ndihmuar ata që janë larguar nga punëdhënësit e tyre. Unë u thashë atyre të shkojnë në këto platforma pavarur për të parë nëse mund të marrin ndonjë punë që përputhet me ekspertizën e tyre:

 • UpWork
 • mësues feje
 • freelancer
 • PeoplePerHour
 • Fiverr

Lajmi i mirë është se e pata dikë të kthehej të më falënderonte duke thënë që zgjodhën disa punë ditën tjetër. Sa e mrekullueshme është kjo?

Dhe sa e dobishme është kjo për platformat? Përderisa nuk kam parë ndonjë nga këto platforma që tregtojnë veten e tyre më shumë, ata janë të detyruar të shohin një fluks.

I vetmi marketing i vogël që kam parë është nga PeoplePerHour duke më thënë që kam një kredi falas në llogarinë time, që është një email që nuk mbaj mend ta shoh kur u bashkova me ta.

Whatfarë është e qartë, sidoqoftë, është se ka më shumë njerëz që bëjnë oferta për punë në këto platforma se zakonisht — Unë gjithmonë kërkoj kujdes për atë klient që dëshiron të më paguajë 10 milion dollarë për të shkruar një artikull me 2,000 fjalë… dhe akoma nuk ka ndodhur ��

Kjo lidhet drejtpërdrejt me platformat e pavarura në atë tani është një kohë shumë e mirë që njerëzit ta bëjnë atë ndryshim nga jeta tradicionale e korporatave me bazë zyre në një mënyrë jetese më sipërmarrëse.

Shumë duar po detyrohen ta bëjnë këtë, pasi udhëheqësit botërorë këshillojnë kompanitë të mbyllin dyert e tyre dhe ta bëjnë stafin e tyre të punojë nga shtëpia. Ndërsa kjo është e thënë shumë më lehtë sesa bëhet, blogerët në ngrohtë “punë nga shtëpia” duhet të lëpijnë buzët:

Si të punoni nga shtëpia gjatë CoronavirusBurimi: Trendet e Google

Tani, thjesht për të përsëritur, unë nuk po them se ky është shansi për të kapitalizuar padrejtësisht nga situata, por ata blogerët duhet të kenë njohuri të dorës së parë se si të punoni nga shtëpia.

Por, duke kombinuar njohuritë e tyre në koronavirus dhe marketing në internet, ata mund të japin informacion falas për ata që kanë nevojë të madhe, të cilët po përpiqen të bëjnë tranzicionin.

Me kaq shumë njerëz në shtëpi, ose duke punuar nga distanca, duke bërë të tepërt ose fëmijët që janë jashtë shkollës, YouTubers dhe streamers – si ata në Twitch.tv — po shohin një sasi e çmendur e shikuesve shtesë.

Logo logjikeLojtarët me kohë të plotë në të gjithë botën po fërkonin duart, pasi ndjekësit e tyre të rregullt filluan të ishin më shumë, me përmbytje të shikuesve të rinj dhe trafiku që goditi lojërat e tyre të rregullta të transmetimit.

Për shkak të politikave të YouTube dhe Twitch për reklamat, përshtypjet dhe të ardhurat duhet të rriten, si për platformën ashtu edhe për transmetuesit.

Ndërsa dua të them që transmetuesit e Twitch po shohin gjithashtu një rritje të pajtimtarëve, pasi individët shqetësohen për të ardhurat e tyre, mund të ndodhë që baza e tyre e pajtimtarëve të bjerë, pavarësisht rritjes së trafikut.

Nuk janë as lojtarët që po përparojnë; vloggerët e stilit të jetesës në YouTube po e bëjnë më shumë përmbajtjen e tyre e rëndësishme për koronavirusin, duke ofruar këshilla dhe këshilla, duke u angazhuar me audiencën e tyre dhe duke siguruar që përmbajtja e tyre vazhdon.

Vetëm këtë mëngjes unë akordova në një klasë të gjallë të fitnesit me guru PT Joe Wicks në kanalin e tij në YouTube. Synimi i tij është të sigurojë një klasë të përditshme të palestrës për fëmijët në të gjithë botën, për të siguruar që ata po ushtrojnë sa duhet, pasi nuk janë në shkollë dhe janë të izoluar në shtëpitë e tyre. Ky është koronavirus i pastër dhe marketing online në rastin më të mirë —duke u përqëndruar në nevojat e të tjerëve, e kombinuar me ekspertizën e tij, djali është i drejtë ngriti masivisht praninë e tij në internet.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme sepse shumë prej tyre i drejtohen këtyre gypave në internet për një prizë; escshtë arratisja e tyre nga një jetë e vërtetë e egër, e cila është edhe më e nevojshme me këtë pandemi.

Ka disa meme mjaft fenomenale që shfaqen në të gjithë vendin. Tani, unë nuk jam një tifoz masiv i këtyre faqeve pasi qëllimi i tyre i vetëm është të ndërtojnë një shtypje të mediave sociale, të drejtojnë trafikun dhe të fitojnë para, përmes të ardhurave nga reklamat dhe duke i rrjedhur ato faqe. Ato ofrojnë pak për sa i përket vlerës në internet; sidoqoftë, ato ofrojnë një prizë për humorin dhe rëndësinë e jetës së përditshme.

Shtë interesante se si ne njerëzit e çmendur mund të gjejmë humor në trishtimin dhe fatin e të tjerëve, por unë mendoj se është e nevojshme, për sa kohë që është me shije. Gjithçka që ju nevojitet është një meme origjinale dhe tërheqëse, dhe faqja juaj lehtë mund të hiqet.

Distancimi shoqëror, unë mendoj se do t'i jap një miss (Jack Nicholson The Shining)Duhet të jeni goxha i lezetshëm në marketingun në Facebook, megjithëkëtë, dhe marketingun në media sociale në përgjithësi, kështu që mos mendoni se kjo është një rregullim i dritës për të fituar para në internet.

COVID-19 dhe marketingu: humbësit

Këto kohë të trishtueshme do të ndikojnë kaq larg dhe gjerë; shumë më tepër sesa kanë tashmë.

Ndërsa vendet mbyllën kufijtë e tyre dhe filluan të kufizojnë udhëtimin dhe tregtinë në / nga Kina, industria e udhëtimit ishte e para që mori një goditje.

Krahasimi më i afërt për të bërë ishte me virusin SARS në vitin 2003, i cili pati një rënie gjashtë muajsh të udhëtimit globalisht. Nuk ka dyshim se kjo është dhe do të vazhdojë të jetë më keq për industrinë e udhëtimeve.

me pakicë ndërmarrjet janë përpjekur të qëndrojnë në det, por kur pëlqimet e Amazon vendosin të dërgojnë vetëm sende të domosdoshme shtëpiake dhe mjekësore, është një sinjal i qartë që përplasja me pakicë tashmë ka ndodhur. Me kaq shumë tregtarë në internet duke u përqëndruar në Associates të Amazon për të ardhurat nga marketingu i anëtarëve, kjo ka pasoja të rënda për shumë njerëz.

Me pasiguri rreth situatës ekonomike, industria prodhuese raportoi se gati 80% e ndërmarrjeve janë duke pritur një hit financiar. Kjo ka të ngjarë të jetë shumë më e lartë, pasi qeveria e Mbretërisë së Bashkuar njoftoi në 23 Mars se të gjitha bizneset jo thelbësore janë të detyruara të mbyllen.

Ndërsa Kancelari i Exchequer në Mbretërinë e Bashkuar, Rishi Sunak, njoftoi një ndihmë ekuivalente prej 398 miliardë dollarësh për bizneset e tilla, kjo nuk ndalon ndikimin afatgjatë të COVID-19 nga goditja e ndërmarrjes globale. Mendohet se SH.B.A. vetëm pak e vonon Mbretërinë e Bashkuar për sa i përket shpërthimit, kështu që pritja është që Trump do dhe duhet të thërrasë ligjin ushtarak.

Personalisht, e kam mendjen të merret me mendje se ndërmarrja e pijeve që zotëron Etiketa e birrës Corona—Anheuser-Busch InBev SA / NV — ka dëshmuar një rënie të fortë të çmimit të aksioneve që nga shpërthimi. Kina fillimisht njoftoi rastin e saj koronavirus Organizatës Botërore të Shëndetit në 31 Dhjetor 2019, por pavarësisht se nuk ka ndonjë rëndësi të qartë, ndërmarrja e birrës vetëm kohët e fundit ka parë një formë të rimëkëmbjes.

Aksionet e birrës Corona

E gjithë situata ka një tërheqje masive në fushatat e marketingut në internet të këtyre industrive, deri në atë pikë ku gjithçka ndalet për to. Disa fushata që tashmë janë përmbyllur kanë vazhduar, por shumë prej tyre kanë zvogëluar buxhetet e tyre ndërsa ata zjarrfikës për të shpëtuar bizneset e tyre dhe punët e punonjësve.

Për mua, megjithëse, përveç atyre që kanë humbur jetën fatkeqësisht, familjet e tyre, miqtë dhe të sëmurët aktualisht, humbësit e vërtetë në biznes janë punëtorët e vijës së përparme, veçanërisht ata në kujdesin shëndetësor që po rrezikojnë jetën e tyre dhe ato të familjeve të tyre për të trajtuar viktimat.

Ekonomia do të rikuperohet.

Disa biznese do të rikuperohen.

Shumica e bizneseve do të duhet të përshtaten …

Por ne nuk mund të marrim përsëri jetën që kanë humbur.

Problemi në të gjithë botën dhe si po prek tregtarët dixhitalë në përgjithësi

Frika dhe pasiguria janë të shumta, me ato biznese që kanë arritur të vazhdojnë – nëse nuk kanë qenë tashmë të detyruar të mbyllen — duke punuar në një mënyra e vetë-mbijetesës dhe duke u përqëndruar në qëndrimin në det.

Për ta bërë këtë, ata mbështeten në shpenzimet e publikut, gjë që sjell problemin e vet në atë që publiku nuk ka para për të shpenzuar, as investuar, veçanërisht pasi shumë kanë humbur punësimin e tyre dhe po kërkojnë përfitime.

Kjo do të thotë, për një kohë të gjatë që do të vijë, se Joe Bloggs do të jetë më të interesuar për kursim në rast se një situatë e tillë e ngjashme përsëritet. Dhe çfarë do të themi se nuk do?

Për ne llojet në internet, kjo do të thotë më pak investime nga blogerët dhe tregtarët në internet të paguani për krijimin e përmbajtjes, optimizimin e SEO, reklamat në Facebook dhe PPC dhe të ngjashme. Por, për ekonominë globale, një ndikim më fiskal po ka më pak likuiditet në treg. Nëse Joe është ulur në paratë e tij, ka më pak në qarkullim.

Happensfarë ndodh atëherë? Rezerva Federale, Banka e Anglisë dhe depo të ngjashme monetare do të bëjnë rënie të normave të interesit– e cila tashmë po ndodh, me Fed në rënie në 0%! – për të inkurajuar shpenzimet dhe huazimet, por ka të ngjarë të duhet të shtypni para në afat të shkurtër, gjë që do të kontribuojë në një rritje të inflacionit.

Sigurisht, kjo është ekonomia themelore dhe askush nuk e di se çfarë do të ndodhë me të vërtetë, por këto akte janë të gjitha në një përpjekje për të mbrojtur individët dhe për të rihapur ekonominë.

Prandaj, a duhet të ndaloj marketingun tim në internet?

Përgjigja ime fillestare për këtë është një dhjam i madh “JO!”

Por atëherë unë nuk kam të njëjtën situatë personale si ju, dhe as palën time Steve tre dyer lart, i cili investoi të gjitha paratë e tij në një agjensi online të udhëtimit.

Në anën e rrokullisjes, Doris McTavish në rrugën tjetër ishte i zgjuar dhe i mbushi të gjitha paratë e saj në një rast violine, kështu që ajo nuk ka qenë dëshmitare e rënies së aksioneve të saj si të tjerët.

Megjithatë, për shumë, ata do të realizojnë humbje vetëm nëse tërhiqen nga tregu, dhe kjo është një ndjenjë që pëlqimet e Warren Buffet dhe John C. Bogle kanë kënduar për kaq shumë kohë.

Për mua, e njëjta vlen edhe për marketingun në internet përmes këtij pandemik koronavirus—bëj të kundërtën e masave dhe vazhdoni të zhvilloni faqet dhe markat tuaja. Kjo ju jep një avantazh të veçantë ndaj konkurrencës, të cilët marrin vetëm investimet e tyre të marketingut në internet kur ekonomia globale duket se do të marrë përsëri.

E shihni, shumë tregtarë në internet nuk e shohin pamjen afatgjatë. Nëse vazhdimisht jeni duke kërkuar të shfletoni faqet në afat të shkurtër, do të godisni një mur me tulla në kohë si këto. Por nëse mund ta zgjeroni vizionin tuaj në të ardhmen, do ta dini se është e kotë të dilni me qira jashtë tregut tani.

Kursimi dhe investimi gjatë shpërthimit të Covid-19Unë kuptoj se shumë prej jush kanë shkuar, “Phew! Ok, faleminderit, Chris. Do të ndaloj të investoj në krijimin e përmbajtjes. ” Por vërejtja kryesore këtu, sidoqoftë, është të ndiqni përpjekjet tuaja të marketingut në internet vetëm nëse është e përballueshme për ta bërë këtë.

Nëse të ardhurat tuaja në internet janë sekondare dhe ju jeni një nga ata për të ardhur keq për të humbur burimin tuaj të parë të fondeve, përqendrohuni në duke e mbajtur shëndetin dhe familjen tuaj të sigurt.

Gjithmonë do të jetë një mundësi pasi të kemi kapërcyer këtë vështirësi, veçanërisht kur njerëzit hidhen në bandën e tendencave të fundit – më shumë mbi të ardhmen e Coronavirus dhe marketingut në internet që vijnë!

Edhe nëse mezi jeni të lidhur me email-et dhe mediat sociale, do të keni parë disa oferta falas, duke filluar nga guru shëndetësor me kohë të vogël e deri tek korporatat e mëdha.

Atëherë pse të mos ndjekësh padinë? Pse jo jep më shumë sende falas dhe të lëvizni më pranë klientëve tuaj se kurrë më parë? Ju jepet një udhëzues saktësisht se çfarë të bëni, dhe nuk ka nevojë të bëni asgjë ndryshe.

Për shembull, nëse përdorni një plugin eCommerce WordPress për pajtime, pse të mos e ndërroni falas abonimin tuaj bazë për tre muajt e ardhshëm? Klientët tuaj të tanishëm do të jenë shumë mirënjohës dhe ka të ngjarë të tërheqni të reja gjithashtu.

Si për vendosjen e një grupi i komunitetit në faqen tuaj apo në Facebook? Ka shumë nga këto që shfaqen në qytete për njerëzit që të bashkohen dhe të ndihmojnë ata që kanë nevojë. Ka një kosto zero të përfshirë për ta bërë këtë larg nga koha juaj. Pa menduar as ta bëni këtë, ju jeni duke marketing vetë dhe do të kundërshtoni kokrrën e problemit aktual në të gjithë botën.

Koronavirus dhe marketing në internet: Si do të ndryshojë bota?

Tashmë është ndryshuar.

Unë me të vërtetë shpresoj kamp-punë nga shtëpia rritet dhe punëdhënësit më në fund e kuptojnë se është e mundur të funksionojë pa staf në vend gjatë gjithë kohës. Shumë industri kanë vite që thërrasin për të.

Ndoshta do të shohim edhe një rritje të përhershme në pishinë të pavarur e lidhur me këtë, veçanërisht me mënyrën se si disa punonjës janë trajtuar gjatë pandemisë — bizneset që nuk mbyllen ndjeshëm për arsye fitimi, me punonjësit e tyre të detyruar të punojnë dhe jo në gjendje të kërkojnë kompensim.

Njerëzit do të kërkojnë më shumë të ardhurat pasive pasi e kuptojnë se kalimi i kohës me miqtë dhe familjen është shumë më i frytshëm se robërimi për një shef që nuk i vlerëson ata. Siç e dini, kjo është ajo ku marketing në internet dhe marketing affiliate mund të përbëjnë disa baza!

Promovime dhe oferta nga fundi janë të detyruara të ekzistojnë për një kohë pasi bizneset duan të rrisin fitimet e tyre edhe një herë, prandaj bëni kujdes për ato oferta për krijimin e përmbajtjes në internet dhe zbritje të mjeteve SEO.

Ndoshta do ta shohim fundi i parave të prekshme, ose të paktën një rënie të konsiderueshme, pasi bota është në fund të vetëdijshëm se sa me të vërtetë janë paratë bruto — raportohet të jenë më të kota se një tualet!

Sigurisht, higjiene personale do të mbetet një fokus për një kohë, por edhe njerëzit do të rrëshqasin përsëri në zakonet e tyre të këqija.

Ndoshta ne do të shohim fundin e parave të prekshme, ose të paktën një rënie të konsiderueshme, pasi bota është në fund të vetëdijshëm se sa paratë bruto janë me të vërtetë – raportohet të jenë më të kota se një tualet!

Chris McDonald – StartBloggingOnline.com cicërimë

Farë jeni duke bërë tani për tani gjurmoni trafikun e faqes tuaj? Nëse nuk jeni duke e bërë këtë, vërtet duhet të jeni!

A është trafiku juaj i qëndrueshëm, por konvertimet po bien? Kjo do të thotë që përmbajtja juaj është akoma e nevojshme dhe e rëndësishme, por rënia e tregtisë është rezultat i zakoneve të tanishme të shpenzimeve për shkak të virusit. Ndoshta kjo është një kohë e mirë për të ulur çmimet dhe për të ofruar zbritje dhe freebies?

Ju duhet të përshtat dhe shikoni se çfarë mund të bëni në faqen tuaj, por bëjeni tani! Të presësh që pandemia të zhduket do të jetë shumë vonë pasi konkurenca tashmë do të jetë përpara kurbës.

Filloni të bëni teste të ndara dhe analizoni trafikun tuaj sipas vendndodhjes gjeografike dhe fjalëve kyçe. Nëse zakonisht merrni një sasi të konsiderueshme trafiku nga një vend i caktuar dhe është rënë, shikoni nëse filloni të rritet pasi ai vend fillon të rikuperohet. Kjo mund të vlejë për trafikun nga Kina, për sa kohë që faqja juaj nuk është bllokuar atje.

E shkurtër e kësaj është, nëse nuk i analizoni të dhënat tuaja, nuk do të dini se çfarë hapash duhet të ndërmerrni për të minimizuar problemin dhe kapitalizuar potencialisht. Kur zgjedh tregu global, çfarë do të bësh përhap rrezikun?

A ka produkte të caktuara që keni dashur të lançoni më parë, por nuk mund t’i bëni? Ndoshta tani është koha.

Koronavirus dhe marketing në internet: marrje kryesore

Me kalimin e kohës, ne do të shohim një rikuperim nga kjo situatë e tmerrshme. Ndërsa disa tregtarë në internet tashmë po arrijnë të mbijetojnë mes kaosit dhe trishtimit, të tjerët tashmë do të kenë pasur rënien e trafikut të tyre nëpër dysheme, me një ulje të konvertimeve, shitjeve dhe të ardhurave nga reklama..

Megjithatë, tani është një i shkëlqyer koha për të bërë të kundërtën e të gjithëve të tjerë dhe vazhdoni të investoni për të mposhtur konkurrencën.

Sigurisht, ka një rrezik që kjo nuk do të shlyhet, por ekziston edhe rreziku kur filluat për herë të parë faqen / biznesin tuaj që ajo kurrë të mos funksiononte, por e bëri, nuk e bëri atë?

Nëse po e lexoni këtë dhe jeni një punëtor i vijës së përparme — Unë e di se ato shanse janë të pakta — ju falënderoj për përpjekjen tuaj të palodhshme për të shpëtuar jetën e të tjerëve.

Për të gjithë, ju lutemi qëndroni të sigurt dhe bëni siç këshillojnë ekspertët. Qëndroni brenda, dhe përqendrohuni në shëndetin tuaj dhe atë të të dashurve tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map