Vultr vs Linode-sammenligning: Hvilken er den beste hosting for deg?

Har du begrenset søket etter den perfekte skybaserte hostingleverandøren til Vultr eller Linode?


Begge er utmerkede alternativer, med en rekke pålitelige funksjoner. Men selv i en sammenligning side om side, er det mange ting du må huske på når du tar et valg.

Sammen med prisen kan beregninger som tilgjengelig lagring, båndbredde og antall CPU-kjerner bli tungvint å sammenligne. Legg til faktorer som hvordan fakturering håndteres, så blir det raskt overveldende.

Hvis dette høres ut som deg, kan du fortsette å lese for en oversikt over Vultr vs Linode som ikke bare ser på de tekniske spesifikasjonene, men leder deg gjennom hvorfor hver skybaserte hostingleverandør er en god løsning.

Du lærer de nissete grisete detaljene, men også hvorfor disse detaljene betyr noe, på en enkel og en gang-måte.

HostGator-logo

Vårt utvalgte webhotellvalg:
Få topp karakter hosting for så lite som
$ 2,64 per måned

StartBloggingOnline.com godkjent hosting

Vultr vs Linode sammenligning

Vultr vs Linode

Tilgjengelig RAM: kraften bak nettstedet ditt

Potensielt er den viktigste vurderingen hvor mye RAM du får for pengene. Mengden tilgjengelig RAM bestemmer hvor bra den virtuelle private serveren (VPS) fungerer, spesielt hvis du har tenkt å kjøre flere nettsteder bak en omvendt proxy. Hvis du har tenkt å ha mye trafikk – og det er målet, ikke sant? – så vil du ha mye.

For denne sammenligningen, og alle sammenligningene i det følgende, vil jeg bruke 16 GB-planen av to grunner: For det første tilbyr de begge en 16 GB-plan, som gjør det mulig å sammenligne epler med epler; For det andre er en 16 GB-plan rimelig for de fleste brukere. Selv om beregningen bare er RAM for denne første oppføringen, vil vi bruke den samme planen for sammenligningsformål deretter.

For øyeblikket tilbyr Vultr 16 GB planer for $ 80 per måned. Ikke bekymre deg, jeg gjorde regnestykket: Det er 200 MB per dollar. Ser på Linode vs Vultr, for tiden tilbyr Linode 16 GB for $ 60 per måned. Det fungerer til 266,66 MB per dollar.

Vinner

Dette er enkelt. Som du tydelig ser, får du mer enn 25% mer RAM per måned for dollar. I tillegg er det en enkel sammenligning, ettersom du får samme mengde RAM i begge pakker, men Linodes koster ganske enkelt mindre.

Diskplass: rom for nettstedet ditt til å vokse

Vultr-logoEttersom diskplass bestemmer hvor mye data nettstedet ditt kan beholde, fra informasjon om kunder til utrolig viktige sikkerhetskopier av nettstedet, og det er viktig å ha nok. Men det kan også bli veldig dyrt hvis du har for mye og ikke trenger alt, så å få en god avtale er en balansegang.

På den annen side vil du være sikker på at du kan kjøpe ekstra diskplass gjennom leverandøren din, eller at du starter med litt mer enn du trenger, spesielt etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Gratis domene med hosting

La oss fordele de tilgjengelige planene for å finne ut hvor mye du virkelig bruker.

Til en pris på $ 80 per måned vil du få 200 GB plass lagret på en solid-state disk, som tilsvarer 2,5 GB per dollar. 200 GB er et sjenerøst beløp til å begynne med.

Linode koster mindre, og til $ 60 per måned tilbyr det bare 20 GB solid plass. Det er en enorm forskjell, og hvis du gjetter at forskjellen på $ 20 ikke utgjør det, vil du ha rett; du får bare 0,33 GB per dollar. Selv om du kan kjøpe mer, er det klart at diskplassene deres ikke er billig.

Vinner

Vil du heller bruke en dollar og få 2,5 GB eller 0,33 GB? Vinneren her er helt klart Vultr.

Båndbreddeoverføring: ditt maksimale belegg

Å ha en begrensning på båndbreddeoverføringen er på samme måte som å ha en brannmarsjell fortelle deg hvor mange mennesker du kan få plass til i et tradisjonelt forretningsbygg. Mens en brannmarsjell kan fortelle deg at ikke mer enn 200 personer kan få plass i en bygning, og som alltid vil feste hvor mange kunder du kan betjene samtidig, gjør grensene for båndbreddeoverføring det samme for data.

Hver gang en kunde besøker nettstedet ditt, bruker de data. Hvis alle kundene dine bruker opp alle dataene dine, kan du ikke tjene flere data. Det er ikke et bra sted å avvikle.

Vultr tilbyr 5 TB dataoverføring for $ 80 per måned. Hvis du gjør regnestykket, får du 62,5 GB per dollar.

Linode belaster $ 60 per måned for planen deres som tilbyr 5 TB dataoverføring. Det er samme beløp som Vultr, men her vil det koste deg en dollar per 83,33 GB.

Vinner

Linode vinner denne runden, ettersom en dollar gir deg 83,33 GB mot Vultrs 62,5 GB i denne direkte sammenligningen.

Tilpasset ISO: fullstendig kontroll over oppsettet

Å ha en tilpasset ISO betyr at du kan kjøre gjennom oppstarts- og installasjonsprosesser akkurat som du ville gjort på en vanlig metallserver. Direkte konsolltilgang tillater tilpasning av denne prosessen, mens du også vil kunne distribuere nye servere ved å ta øyeblikksbilder av din eksisterende.

I tillegg vil administratorer kunne feilsøke med mer frihet. Hvis ikke noe av dette har vært en bekymring før, er det sannsynlig at nettstedet ditt ikke er komplekst nok til å være bekymret for denne faktoren, men avanserte brukere vil sannsynligvis ønske å legge merke til det. Husk selvfølgelig at nettstedet ditt potensielt kan vokse og kreve nye behov. Hvis du er i tvil, snakk med administratorene på nettstedet ditt!

Vultr lar brukere lage ubegrensede kombinasjoner av operativsystemer over 16 internasjonale steder.

Linode tilbyr ikke denne funksjonen.

Vinner

Når det er Linode vs Vultr, vil du finne at Linode ikke tilbyr noen tilpasset ISO-tjeneste, og Vultr stikker av med en ren seier.

Blokker lagring: bygg nettstedet ditt på en intelligent måte

Linode-logoBlokkering av lagring lar administratorer dele nettsteder i blokker, eller store biter av data. Blokker kan fungere som uavhengige harddisker, noe som betyr at det er enkelt å dele opp filsystemer og databaser.

Generelt anses blokklagring også for å være mer effektiv og pålitelig. På den annen side er de også mer kompliserte, så du vil være sikker på at du forstår hvordan du bruker blokklagring før du kommer i gang.

Vultr inkluderer blokklagring som et alternativ i planene sine.

Linode tilbyr ikke blokklagring som ekstrautstyr.

Vinner

Siden Linode ikke tilbyr blokklagring, går Vultr bort med nok en ren seier.

Støtte: få hjelp når du trenger det

På et tidspunkt vil du uunngåelig trenge hjelp med noe relatert til VPS-en din. Mens de fleste skybaserte hosting tilbyr et visst støttenivå, vil den som har den beste, virkelig ha betydning når du virkelig trenger det. Selvfølgelig kan support ta en rekke former, fra teknisk support på telefon, chatstøtte, veiledninger, brukerfora og mye mer.

Siden det ikke ville være rettferdig å bare se på én ting, veier vi støtten som tilbys på hver av disse arenaene for å avgjøre vinneren.

Vultr tilbyr et bredt spekter av støtteressurser, inkludert et kontaktskjema på stedet, 24-timers telefonkontaktstøtte, et brukerforum som også besøkes av administratorer, og mye veiledning og igangsetting av dokumentasjon. I tillegg er det mange nettressurser fra tredjeparter på et bredt antall nettsteder, i tillegg til hjelp på videoplattformer som YouTube, som både er offisielle og uoffisielle.

Linode tilbyr også god støtte, som tar form av e-postkontakter, 24/7 telefonkontaktstøtte, en aktiv samfunnsseksjon med et forum som besøkes av administratorer så vel som lidenskapelige brukere, og ressurser i form av opplæringsprogrammer og mye mer. De har til og med en dedikert IRC-kanal for å snakke direkte med et supportteam.

Det som virkelig er unikt med Linodes støtte, er at nettstedet til Linode også integrerer mye funksjonalitet med Github, StackScripts, og gir et vell av skript og API-kunnskap som er klar til å gå til nettstedet ditt.

Vinner

Begge er gode på å gi kundene support, men Linode går bort vinneren her på grunn av de rike ressursene som går utover støtte og blir et integrert samfunn med utallige verktøy.

Konklusjon: hvem som vinner på det skybaserte hosting-spillet?

Hvis du har innsnevret fokuset ditt til en kamp mellom Vultr vs Linode, er det sannsynligvis fordi du allerede har gjort leksene dine og vet at begge er gode leverandører. Begge er rutinemessig vurdert høyt av forbrukere og tilbyr en god service til en fornuftig pris. I tillegg har mange sammenlignbare beregninger til du virkelig begynner å grave ned og gjøre matematikken.

Basert på analysen ovenfor, ser det ut til at Linode gir overlegen verdi. Selv om det er visse viktige ting som Vultr har – for eksempel blokkering av lagring og en tilpasset ISO – totalt sett, gir Linode bedre verdi. Du får mye mer RAM og båndbreddeoverføring for pengene.

Mens Vultr gir mer diskplass for pengene dine, er diskplass ikke i nærheten like viktig som overføring av RAM og båndbredde for dagens virksomhet, og å kjøpe mer diskplass er alltid relativt billig sammenlignet med RAM og båndbreddeoverføring.

For å forstå avanserte funksjoner, kan det være lurt å pusse opp med en flott video for bedre å forstå hvordan fillagring fungerer:

Selv om gjennomsnittsbrukere kanskje ikke trenger blokklagring eller en tilpasset ISO, vil du sannsynligvis trenge støtte. Begge tilbyr god støtte, men Linode går utover med mange ressurser og ferdige skript og API-verktøy for å sikre øyeblikkelig suksess.

Selvfølgelig, noe som appellerer mest til deg, vil være avhengig av dine behov, men hvis du vil ha en god pakke med alt, kan du prøve Linode. Bruk ovennevnte metriske sammenligninger for å hjelpe deg i avgjørelsen din, og glede deg over webhotell av høy kvalitet!

HostGator-logo

Vårt utvalgte webhotellvalg:
Få topp karakter hosting for så lite som
$ 2,64 per måned

StartBloggingOnline.com godkjent hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map