Колико кошта веб страница? Цена за развој и стварање

Колико кошта веб страница?Једна од првих ствари која вам падне на памет када размишљате о добијању и изградњи интернетског домена јесте – колико кошта веб локација? Ако размишљате о томе да покренете веб локацију или блог путем ВордПресс-а, мораћете да водите рачуна колико ћете послова сами направити, а остатак посла који ћете издвојити.


Цена за ангажовање дизајнера, програмера или агенција који могу да ураде посао за вас је када цене могу да порасту. Али ако сте одлучили да користите бесплатан софтвер отвореног кода попут ВордПресса, лако можете да направите исплатив веб страницу улагањем мало посла.

Већина трошкова покретања веб странице потиче од појединачних одлука донетих пре него што је веб локација још у функцији. Ту се убрајају веб домаћини, куповина домена, месечне и годишње накнаде, вањски развој, интерни развој и све различите карактеристике које ће веб локација имати.

Колико кошта веб страница?

Људи дају велику важност стварном видљивом дизајну веб странице, онакав изглед какав вам неће дати бесплатна веб локација. Када размишљате о томе колико кошта израда веб странице, важна је тачка. Али ако бисте поредили две локације упоредо, уз минималну визуелну разлику, постоји могућност драстичних разлика у ценама.

Често су предлошци тако добро дизајнирани да се не могу разликовати од нечега што су радили други професионалци који коштају више хиљада долара.

Спољни изглед веб локације која кошта 5.000 долара могао би изгледати слично као на веб локацији, у вредности од 10.000 долара.

Придружите се БЕСПЛАТНОЈ обуци

Да ли желите да научите како да направите 6 места ауторитета?

Придружите се овом бесплатном тренингу…

 • Коначно су проверени метод за проналажење профитабилних ниша
 • Приступите беспрекорном методу истраживања кључних речи
 • Научите како давати квалитету садржаја
 • Научите како да направите везе са белим шеширом на своју веб страницу без главобоље

Оно што ово заиста значи је да је прилично тешко проценити колико је веб страница гледањем на спољашњост дизајна. Хајде да упоредимо разлику у цени и квалитету с аналогијом аутомобилима.

Потпуно нови Масерати ГранТурисмо је прелеп аутомобил. Ово је аутомобил који ће љубитељи аутомобила вољети и цијенити вањски дизајн. То је возило са високим ценама, које се такође пуно пакује испод хаубе.

Упоредите то са нижим ценама који добро изгледа и споља, али драстично је подцијењен у поређењу с Масератијем вишег нивоа. Што се тиче трошкова аутомобила и што се тога тиче, веб локација није само дизајн споља.

Способности и карактеристике ваших веб локација у њему су неки од начина на који се разликује од завршетка и води га до другачије цене.

Питања која ћете себи поставити пре израде

Процес утврђивања трошкова за изградњу веб странице започиње пре него што се донесу неке веће одлуке. Поента је у томе да поставите права питања и схватићете да су одговори нијансирани и сложенији од постављених једноставних питања.

Само постављање широког питања колико ће веб локација коштати не узима у обзир вашу пословну или индивидуалну сврху веб локације, потребне вештине, заједно са напорима и временом које ћете потрошити стављајући на веб локацију. Зато поставите важна концизнија питања.

 •    На шта сте спремни да потрошите своје време и новац да бисте нешто заслужили?
 •    Можете ли одлучити на шта треба бити усредсређено и на шта можете бацити страну?
 •    Хоћете ли бити веб-локација или предавање веб странице?
 •    Имате ли неко претходно искуство или знање о ономе што радите?
 •    Које су вам врсте функција потребне?
 •    Колико су важне контрола над корисничким интерфејсом и интеракција корисника са вама?
 •    Ако идете у оутсоурцинг посао, колика ће бити?

Ово су само нека од многих питања која можете себи поставити док размишљате о стварању нове веб странице. Касније ћемо размотрити широке оквире цена и ресурсе. Оно што је најважније прво је откривање свих елемената који иду у израду веб странице.

Вриједност дизајнера или групе програмера иде много дубље од површинских аспеката веб локације. Њихове појединачне техничке вештине, искуство и знање могу вам дугорочно помоћи у стварању веб странице.

Бесплатан домен са хостингом

Желите да избегнете било какве техничке или финансијске блокаде путева за креирање и делегирате колико времена и труда сте спремни да уложите у настојање да изградите веб локацију..

Прорачун трошкова за изградњу веб странице

Зависно од тога да ли сте власник малог предузећа, организације или само усамљени вук створите веб страницу, ваше потребе и вештине ће се увелике разликовати. Трошкови израде веб странице смањују се на четири различита ресурса.

Размотрићемо како се ови рашчлањују на потенцијалне трошкове или предности и како су међусобно повезани и имају ли један ресурс више од другог могу имати користи од развоја веб локације. Ови ресурси се могу поделити на новац, време, техничку експертизу и развојне вештине.

Наш први ресурс који ћемо гледати је новац. Ако тада имате пуно за то да потрошите, то заправо представља пуно других ресурса. Ваше време може бити ослобођено за истраживање најбољих дизајнера и програмера, шаблона и платформи.

То ће вам ићи од руке, али ако имате и времена, моћи ћете да истражите различите предности које вам нуде различите услуге. Време је вредан ресурс који треба имати, чак више него новац у то време.

Разлог је тај што вам један омогућава да зарадите више новца, пружа вам луксуз учења и повећања знања. Што ће заузврат уштедети новац јер знате како да развијете (шифру, дизајн итд.) И такође имате техничку стручност која стоји иза рада интернета.

Недостатак техничких или развојних вештина тешко ће се надокнадити ако немате времена за учење или новац за издвајање. Ако имате ове вештине, само је питање времена када ћете их спровести у дело и створити нешто сјајно.

Утврђивање недостатка ресурса

Пошто је новац најважнији аспект, јер је крајњи циљ и средство за довршавање ствари, то је уједно и најфлексибилнији ресурс. Људи ће прецизирати колико тачно веб локација не узима у обзир остале ресурсе који ће им бити потребни или оутсоурцинг..

С обзиром на време, оно је увек ту и може га се делегирати распоредом уколико нисте заузети и имате времена, или сте превише заузети нечим другим и немате га.

Ако знате како се развијати и разумете техничке аспекте, то је увек ту. Ако не, добро, не морате или морате набавити сет вештина или унајмити неког другог да то уради за вас.

Наши разлози за трошење новца разликују се у чињеници да ће оно што осјећамо нешто вриједити добити наш новац. Колико пута људи троше на неозбиљне ствари које им не требају и не могу да приуште?

Ако у робу или услузи постоји својствена вредност, потрошач ће оправдати куповину чак и ако је знатно изнад њихових могућности. То може имати неке везе са животним избором или само пуком погодношћу. Исти принципи у куповини ствари у свакодневном животу могу се применити на развој веба.

Фазе развоја & ресурси трошкови

Ево неких основа фаза развоја веб локација и одговарајућих ресурса који су потребни да бисте довршили и претворили их у стварност.

 •    Основни почетак: Подешавање веб локације
 •    Избор и учење Градитеља веб страница
 •    Подешавање изгледа
 •    Израда садржаја
 •    Одржавање веб локација

У сваком подручју морате имати потребне ресурсе да бисте нешто постигли. Погледајмо сваку појединачну фазу развоја.

Ако вам недостају потребне техничке или развојне вештине у било којој од ових фаза, морате пронаћи софтвер за изградњу веб локација. Израђени су за људе који нису технички и високо технички.

Ако гледате као пример ВордПресс или СкуареСпаце, они су врло корисни. Такође, постоји богата заједница програмера која на ове веб локације може додати софтвер за изградњу.

Постоји неколико различитих метода помоћу којих можете креирати креацију. Можете прикупити све материјале сами и урадити све од почетка до краја. То претпоставља да имате времена и потенцијалне спремности да научите како да развијте и разумете техничке аспекте.

Други начин би био да користите неку врсту услуге, али не ону која ће учинити све за вас. Ово би захтевало мало новца, јер ћете сами куповати шаблоне, могуће системе подршке и повремену техничку помоћ.

Наш последњи метод био би да се сав посао уреди и обави за вас. Овде имате огромну количину новца као ресурса и можете то поправити. Можемо даље рашчланити ове три различите методе и специфичности које се односе на сваку од њих.

Користићемо ВордПресс као наш основни пример, јер је то најпопуларнији систем за управљање садржајем.

Прављење веб локације од почетка је пракса која заиста више не постоји. Ако нисте велика корпорација којој треба одређени сет смерница, то се неће десити. Чак је и тада то прилично ретко. Највјероватније ћете почети од основног шаблона, а затим одатле кренете нашим првим начином урадите сами.

Ако ћете креирати веб локацију помоћу ВордПресс-а, али можда можете купити куповину изван додатака, додатака и других специјалитета од дизајнера и програмера. Током свога времена можда ћете требати некога да запосли да нешто интегрише или да уђе у унутрашњост да нешто промени.

За коначни пут комплетног оутсоурцинга биће потребна и обавеза у будућности. Овим програмерима и будућим мајсторима који имају веб локацију треба да се исплати да било шта промене. Ако ово није проблем, онда за вас као власника може бити мање гњаваже.

Уместо да буде у улози радника на месту, улога је делегирана у више начина надзора или стварања.

Колико кошта реално развијање веб локација?

Основни трошкови израде веб странице прелазе почетне фазе дизајна и развоја. Будући трошкови такође се односе на првобитно донесене одлуке, осврћући се на наше методе и које ресурсе можете издвојити за стварање.

Имаће пуно текућих трошкова током века трајања веб странице. Поделимо почетне трошкове на једну фазу, а следеће текуће трошкове на другу фазу која је у току. Постоје неке основне смернице трошкова на које ћете трошити.

Прва почетна фаза је углавном покривена. Најмање 100 до 200 долара почеће вам са свим хостингом, доменима и услугама е-поште за вашу веб локацију. Постоји неколико хостинг локација које укључују ГоДадди, БлуеХост, ХостГатор, само неколико имена. Ево кратког видео записа ГоДадди-ја који одговара на питање – колико кошта веб локација?

 

 

 

У просеку би требало да можете да потрошите најмање 100 УСД месечно за покретање веб странице. Ако ваше предузеће није у овој могућности потрошње, можда би требало да размислите о одржавању и стварању драг анд дроп веб странице.

Управљање веб страницама може наићи на неке друге велике трошкове. Као што смо раније говорили, количина контроле коју задржавате резултират ће износом који морате платити другима.

Ако је решење веб локације тада комплетно оутсоурцинг, мораћете да наставите са плаћањем истих људи или да ангажујете нове програмере да касније изврше промене и промене ствари. Често се препоручује да за то време одвојите време да научите бар неколико страна веб странице. Ваш програмер овде може бити кључни учитељ.

Такође ћете бити у положају у којем ћете морати да чекате ако нисте ангажовали некога пуно радно време да бисте обавили посао. Ако је то само мали прометак и ако имате техничко знање како то урадити, то се може и урадити.

Постоје неке уобичајене замке које се могу појавити када се користи прилагођени ВордПресс предложак или други систем за управљање садржајем. Кроз месеце можете да наиђете на ове проблеме.

Неки ВордПресс додаци ће се сукобити са основним делом вашег дизајна. Ако одлучите да преузмете нови додатак, он можда није компатибилан са осталим аспектима веб локације. Ако се то догоди, мораћете да позовете и унајмите програмера да поправи и интегрише ове две различите области.

Мијешање и усклађивање различитих дизајна и функција, наравно, довест ће вас до компромиса и требати вањски развој да бисте их поправили. Понекад је с системом управљања садржајем тешко решити, а не са системом кодираним из неког другог извора.

На пример, ако желите банер на врху странице, можда ћете морати да додате одређени додатак или исечак кода који се неће добро повезати са оним што већ постоји. Питање које ћете морати да поставите себи је колико желите да контролишете веб страницу.

То може бити разлика између уговорних плаћених добављача или трошења времена на поправке.

Неопходне карактеристике

Постоје одређене количине функција које ће вам требати одмах и друге које можете без њих да урадите до касније. Кад први пут кренете, охладите млазнице и набавите само предмете.

Иновације могу бити сјајне, али никад нећете закаснити за додавање нових функција. Додате функције доносе више сложености, што вас може коштати више времена и више новца. За сада се држите основа.

Сложености дизајна неће значити ништа за посао ако основни делови не функционишу. На овај начин се можете фокусирати на то, чак и ако вашој веб локацији недостаје, то мора бити одржив ресурс за повећање вашег пословања.

Другим речима, исеците све што је претерано сложено и не помаже вашој основној линији. Додавање сувишних функција на крају може да помогне, али не у фазама већих веб локација. Уосталом, увек можете надоградити касније.

У неком или другом тренутку, морат ћете надоградити веб локацију и са оним прековременим знањем које сте развили видећете шта посетиоци на вашој веб локацији требају. Изградња основног радног модела веб странице који је лако скалабилан уштедиће вам време и новац дугорочно уз флексибилност за прилагођавање.

Колико кошта административна израда веб странице?

Колико кошта веб страница?Поступање на веб локацији је само по себи изазов. Морате да се бавите хостинг рачуна, веб поште, рачуна система за управљање садржајем и свих осталих додатака и додатних профила који долазе са тим.

Управљање свим овим различитим аспектима веб странице зависи од вас. Кориштење методе повлачења и испадања може бити од помоћи ако вам се све то чини превише изван ваше лиге или временског оквира. Ово је лична преференција коју можете пренијети на друге или чувати у властитом скупу вештина.

Сада ћемо погледати неке основне чињенице бројева у цени веб локације. Они се могу променити и као што можда сада знате, зависе од више фактора који се мењају са сваким потенцијалним.

Повлачење & дроп буилдер може коштати неколико стотина долара, било где од 100 до 400 долара. То је метода која користи систем за управљање садржајем и готово се у потпуности врши преко вас. Прилагодљиве функције су ограничене, али уштедјели сте време и новац.

ВордПресс на индивидуалној основи без превише спољне развојне помоћи могао би да вас изведе у сличном ценовном рангу од 100 до 500 долара. Употреба истог система за управљање садржајем и ангажовање комплетног развојног тима је када ствари постану скупе.

Могли бисте потрошити минимално од 1000 до 10 000 УСД + на цјелодневни развојни и дизајнерски тим у изради веб странице. Запамтите да су то основне цене које стоје иза различитих метода стварања.

Можемо још више спустити ове цене.

Ако ћете ангажовати некога да вам помогне на путу развоја и прављења промена и промена, цена може бити од 30 до 100 долара на сат. То би било управо код програмера ВордПресс-а. Одличан програмер ће, наравно, бити на већем спектру те цене.

Морат ћете имати неко знање о томе да ли је програмер тај зналац и вриједи ли њихове цијене. Ако предуго трају и код се мора изнова и изнова изнова излагати, вероватно га неће ни вредити.

Чак и не-техничка особа ће моћи да види некога ко је нестручан и није вредан свог времена или новца. Углавном су програмери са већом стопом накнаде способнији од већине. Не би могли толико да наплаћују и још увек би били одрживи да нису имали неки сет вештина иза себе.

Увек будите опрезни и просуђивани приликом одлучивања о томе кога ћете ангажовати. Различити програмери у пуној дужини имаће различите почетне цене које могу бити у оним различитим тачкама распона цена.

Важно је схватити да чак и ове основне процене, за потпуно развијање 3.000 долара, говоре да ће после ове цене бити претходних трошкова. Стога би било непоштено рећи да ће веб страница коштати само 3000 долара.

Ако би то била основна цена, након рецимо 200 долара за хостинг и домену, покренули бисте веб локацију са тим новцем. Можда би у њему постојао аспект е-трговине или неке друге интерактивне функције. Тако да можете рећи да сте покренули веб локацију око 3500 долара.

Али с временом тај број расте или може остати релативно исти, јер зависи од раније наведених фактора и начина размишљања иза сваке велике развојне мисли.

Дакле, колико треба да гради веб локација?

Изазовно је прецизирати сваку тачку цена, јер буџети често могу бити прекорачени током времена развоја. Опћенито, цијена је нижа када то учините ви, али може изазвати будуће трошкове низ линију и одузети више времена.

Поништавање стварања и развоја спољних извора ваша је најскупља ствар, али може вам помоћи у стварању униформираног система. Ако узмете у обзир све ове факторе, можете одредити крајњи трошак.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map