Како покренути ВордПресс страницу: Лак водич за почетнике

Када је време за покретање веб локације ВордПресс, имајте на уму неколико ствари тако да ствари дугорочно не иду на вас, тако да ћу у овом чланку показати како покренути ВордПресс сајт за мање од сат времена.


Пре почетка, очекујем да сте већ купили домену и хостинг. Претпостављам и да сте успешно инсталирали ВордПресс и да сте спремни да покренете ВордПресс страницу, а не да је креирате од нуле. Ако вам је то потребно, погледајте наш водич на почетној страници.

Спремни сте да научите како да покренете веб локацију ВордПресс? Идемо…

Ово је начин како покренути ВордПресс страницу

Како покренути ВордПресс страницу

 

 1. Уверите се да су општа подешавања веб локације тачна
 2. Креирајте све основне странице
 3. Подесите исправну структуру УРЛ-а
 4. Уверите се да је ваша веб локација спремна за индексирање
 5. Креирајте навигацију
 6. Поставите почетну страницу на блог или статички
 7. Питајте домаћина за најновији ПХП
 8. Ажурирајте ВордПресс на најновију верзију
 9. Додајте е-пошту за сајт
 10. Интегришите друштвене медије
 11. Инсталирајте резервни додатак за ВордПресс
 12. Осигурајте своју веб локацију сигурносним додатком
 13. Проверите брзину учитавања и инсталирајте додатак за кеширање

Дакле, идемо са стварним списком. Састоји се од неких најважнијих корака који ће вам помоћи да покренете ВордПресс веб страницу и будете спремни за покретање.

Почнимо наш једноставан водич о томе како покренути ВордПресс страницу како бисмо вам помогли да поставите најважније ствари пре него што заиста покренете своју ВордПресс локацију …

Придружите се БЕСПЛАТНОЈ обуци

Да ли желите да научите како да направите 6 места ауторитета?

Придружите се овом бесплатном тренингу…

 • Коначно су проверени метод за проналажење профитабилних ниша
 • Приступите беспрекорном методу истраживања кључних речи
 • Научите како давати квалитету садржаја
 • Научите како да направите везе са белим шеширом на своју веб страницу без главобоље

1. Осигурајте да су Општа подешавања веб локације тачна

Идите на Подешавања > Опште подешавање и побрините се да сви детаљи буду онакви какви желите да буду, посебно таглине, адреса е-поште и УРЛ ваше веб локације.

вордпресс-генерал-сеттингс-1

Тхе Наслов сајта где је име ваше веб странице. Ознака и назив важни су за СЕО сврхе, зато обавезно користите праве кључне речи за своју нову веб локацију.

Адреса е-поште користи се само за потребе администратора. Дакле, ако га планирате у будућности променити, е-маил ће вам бити послан на нову адресу ради потврде.

Ако се мало помичете према доље, видјет ћете више додатних поставки, као што су Чланство (који се може регистрирати на вашој веб локацији), Језик странице, Временска зона, Формат датума и Временски формат.

вордпресс-генерал-сеттингс-2

Бесплатан домен са хостингом

2. Креирајте све најважније странице

Једном када покренете веб локацију ВордПресс, на вашој веб локацији треба наћи неколико страница. Иако ове странице нису тако узбудљиве, њихову важност не треба потценити. Неке од ових страница укључују:

 • О нама: Ово ће бити детаљан преглед вашег пословања. Овде ћете навести довољно детаља како би неко ко први пут послује са вашом веб страницом могао лако да разуме ко сте и шта ваш посао / бренд представља.
 • Политика приватности: Ово је законски услов у многим земљама. Страница „Политика приватности“ посетиоцу објашњава коју врсту информација о њима прикупљате и шта ћете урадити са таквим информацијама да бисте решили било каква питања везана за приватност.
 • Услови и одредбе: Ова је још једна законски обавезна страница. Помаже у ограничавању одговорности, поставља законе који се односе на вашу веб локацију, поставља ауторска права на веб локацију и референцује политику приватности коју примењујете.
 • Контакт: Ваша контакт страна мора бити лако доступна и стварни контакт образац. Даће информације које ће вам помоћи да посетиоци ваше странице ступе у контакт са вама. Страница може садржати неколико различитих облика комуникације попут телефонских бројева, физичке локације, друштвених медија, итд.

3. Подесите исправну структуру УРЛ-а

Овде ћете постављати структуру УРЛ адреса веб локације. Идите на Подешавања > Пермалинкс.

вордпресс-урл структура

Као што видите, пружа вам пет различитих опција које можете изабрати заједно са пољем прилагођене структуре.

Одабиром сваке од пет опција ваш ће се УРЛ приказати на различите начине. Препоручујемо употребу структуре „Пост наме“ јер је одлична за СЕО. Наравно, можете да направите своју структуру УРЛ адреса на основу врсте садржаја који пишете, али то се не препоручује новим блогерима.

Ако се мало помакнете према доле, наћи ћете две додатне опције за трајну везу: База категорија и База ознака. Ово је најбоље нетакнути за 99% корисника.

4. Уверите се да је ваша веб локација спремна за индексирање

Након што покренете веб локацију ВордПресс, желите да претраживачи попут Гооглеа претраже вашу веб локацију. Идите на Подешавања > Читање да бисте осигурали да не обесхрабрујете Гоогле да ради своје ствари.

видљивост вордпресс-сеарцх-енгине-а

Морате да поништите поље поред Видљивост претраживача да бисте били сигурни да вас претраживачи могу индексирати.

5. Креирајте навигацију

Стварање менија за вашу веб локацију требало би да буде део дугорочне стратегије како за СЕО архитектуру ваше веб локације, тако и за њен кориснички интерфејс. Једном када стекнете идеју о томе како ће изгледати структура ваше веб странице, тек онда требало би да кренете и креирате и креирате ставке менија по потреби.

вордпресс менији

Идите на изглед > Менији Ово ће вас довести до Едитор менија где можете да изаберете креирајте нови мени при врху странице. Сада, унесите назив свог менија у оквир „Назив менија“ да бисте креирали мени.

Након тога можете почети са додавањем предмета. Такође можете да обришете ставку, прилагодите их и чак креирате меније на више нивоа. Када завршите, дођите до дна странице и кликните Сачувај мени да се појави на вашој веб локацији.

6. Поставите почетну страницу на блог или статички

Када покренете веб локацију ВордПресс, приметићете да има или статичку насловницу (користи се за приказивање прилагођеног садржаја) или динамичну насловницу налик блогу.

вордпресс-почетна страница-приказује
ВордПресс подразумевано користи прву опцију. То омогућава приказивање ваших најновијих постова на насловној страни. Неки корисници ВордПресс-а више воле другу опцију „статичка страница“, која је такође позната као „прилагођена почетна страница“.

Ова опција је веома корисна за веб локације које желе да блог потпуно одвоје од осталих делова веб странице. Такође, ово може бити посебно корисно за оне који желе приказати садржај који није њихов блог на насловној страници своје ВордПресс странице.

Због тога се ваша веб локација осећа као веб локација с пуним обиљежјима, а не само као блог. Ова функција се често користи на пословним веб локацијама.

Пре него што планирате да поставите статичку насловницу, морате да креирате и објавите страницу коју желите да користите као статичку насловницу. Назовите страницу по жељи и одаберите жељени предложак странице. Ово подешавање можете да конфигуришете тако што ћете посетити Подешавања > Екран за читање.

7. Питајте Хост за најновији ПХП

Проверите да ли ваш хостинг испуњава минималне захтеве за ВордПресс.

Испуњавање минималних захтева за хостинг није проблем у већини хостинг услуга. Међутим, постоји добар део веб локација које и даље користе старе, несигурне верзије ПХП, Апацхе, МиСКЛ и другог софтвера.

Дакле, морате осигурати да се ваша услуга хостинга покреће на најновијој верзији ПХП-а и МиСКЛ-а. Овде нисам написао најновију верзију, али једноставна Гоогле претрага помоћи ће вам да пронађете најновије верзије сваке. Покушајте да избегнете било који домаћин који вас гура према старим верзијама.

Ево писма које можете послати свом пружаоцу хостинга; само копирајте и залепите!

“Здраво. Занима ме покретање веб софтвера отвореног кода ВордПресс, и само желим да се уверим да ли мој налог подржава следеће:

ПХП * најновија верзија овде * или новија
МиСКЛ * најновија верзија овде * или новија ИЛИ МариаДБ * најновија верзија овде * или новија
Нгинк или Апацхе са мод_реврите модулом
ХТТПС подршка

Хвала!”

8. Ажурирајте ВордПресс на најновију верзију

Дефинитивно би требало да ажурирате ВордПресс. Зашто?

Па, ажурирање ВордПресса има неколико предности, укључујући:

 • Више функционалности и функција које не желите да пропустите.
 • Компатибилност с новим додацима, темама и веб технологијама.
 • Повећава се брзина и перформансе са сваком новом верзијом ВордПресс-а.
 • Боља укупна сигурност јер ажурирања исправљају сигурносне рањивости и грешке.

Најлакши начин за ажурирање ВордПресс-а је путем администраторске контролне табле. То је само неколико кликова.

Ако је за ВордПресс доступно ажурирање, оно ће приказати обавештење на врху административне контролне табле.

вордпресс-упдате-1

Једном када притиснете везу „Молимо ажурирајте одмах“, покренуће се поступак ажурирања.

ВордПресс ће сада преузети и ставити вашу страницу у режим одржавања све док се ажурирања не заврше. Овај процес укључује деактивирање и поновно активирање додатака између осталог.

Након мањег ажурирања, ВордПресс ће вас преусмерити на екран Ажурирања. Овде можете ажурирати своје додатке и теме.

вордпресс-исправке-2

Ако се радило о већој исправци, на пример, ако се ажурирате са верзије ВордПресса 4.8 до 5.1.1, успешно ажурирање ће вас преусмерити на почетну страницу за ВордПресс као што је приказано у наставку.

вордпресс-упдате-3

9. Додајте адресу е-поште за веб локацију

Управљање разговорима путем е-поште путем Гмаил-а или Иахоо-а може умањити вашу прелепу ВордПресс локацију. Па, хајде да вам помогнемо да поправите своје поставке е-поште за ВордПресс како бисте омогућили читаоцима да вас контактирају на адреси е-поште која је директно повезана са доменом ваше веб локације.

Све што требате је да додате ВордПресс СМТП додатак и конфигуришете га да шаље е-пошту директно са ваше веб странице. Следите доле наведене кораке.

 • Идите на Плугинс > Додајте Ново са контролне табле вашег администратора.
 • Потражите ВТП Маил СМТП додатак.

вп-маил-смтп-1

 • Инсталирајте и активирајте додатак
 • Након активирања, идите на страницу „Додаци“ и кликните на Подешавања под додатком.

вп-маил-смтп-2

 • Означите све оквире као што је приказано у наставку и изаберите Други СМТП опција.

вп-маил-смтп-3

 • Попуните поља као снимак слике испод.

вп-маил-смтп-4

 • Обавезно пребаците Аутентикација.
 • Кликните на Сачувај подешавања.

На крају, помичите се на врх и одаберите „Тест е-поште“ и кликните Пошаљи Емаил за тестирање додатка. Видећете да је имејл успешно послато.

вп-маил-смтп-5

10. Интегрирајте друштвене медије

Велики део саобраћаја на вашој веб страници долазиће са мобилних уређаја. Фацебоок и друге популарне платформе друштвених медија покрећу пуно мобилног промета. Стога морате инсталирати додатак за друштвено дељење за своју веб локацију. На пример, Социал Снап може вам помоћи да лако интегришете дугмад за дељење на друштвеним мрежама.

Социал Снап

Поред тога, старе постове можете побољшати путем друштвених медија. Можете их чак и користити Социал Ауто Постер опцију да свој садржај објавите директно на Фацебооку, Твиттеру или Линкедину.

Надаље, ако желите аутоматски гурнути постове на Твиттер, можете користити додатке попут ВП на Твиттер.

11. Инсталирајте ВордПресс резервни додатак

Без обзира колико пажљиво покренули веб страницу ВордПресс, шансе за кршење или несрећа ће остати.

Када се то догоди, једино што вам може спасити је резервни план. И који је бољи начин да направите резервну копију својих добробити од коришћења резервног додатка за ВордПресс!

Упдрафтплус

Упдрафтплус се интегрише са ВордПресс-ом, омогућавајући вам прављење резервних копија и, што је најважније, све сигурносно копирање до облака.

Запамтите, ако и даље чувате сигурносне копије на сопственом серверу, можда ћете наићи на озбиљне проблеме ако датотеке нестану.

12. Осигурајте своју веб локацију сигурносним додатком

Инсталирање доброг сигурносног додатка, као што је Суцури Сецурити може бити од велике помоћи. У ствари, то је једна од првих ствари које бисте требали учинити пре него што покренете веб локацију.

Суцури Сецурити
Додатак Суцури Сецурити чини невероватан посао осигуравајући да ваша веб локација буде мање угрожена вршећи бројне кораке сигурносног учвршћивања на вашој ВордПресс веб локацији. Тхе даљинска ревизија злонамерног софтвера функција омогућава вашој веб локацији да сачува вашу веб локацију од могућег нежељеног приступа. Надаље, можете користити њихов премиум план за спровођење Фиревалл за веб страницу за пружање максималне сигурности.

13. Проверите брзину учитавања и инсталирајте додатак за предмеморију

Провјерите је ли вријеме учитавања странице мање од 3 секунде. Идеално вријеме учитавања било које веб странице треба бити најмање 3 секунде. Размислите о томе да поставите ово као своје мјерило и учините све што је потребно за постизање те брзине.

увида у странице

ПагеСпеед Увиди је деца Гоогле-а. Ова цоол веб апликација може да мери и тестира перформансе ВордПресс-а на вашој веб локацији на више уређаја, укључујући претраживаче мобилних и десктоп рачунара. Ово може бити корисно ако посетиоци вашег сајта приступају вашој веб локацији са различитих уређаја и величина екрана.

ВП Роцкет логоТакође, инсталирајте предмеморију за кеширање попут ВПРоцкет за своју ВордПресс локацију. Он игра виталну улогу у убрзавању учитавања ваше веб локације. Ако погодите базу података са више упита сваки пут када корисник дође на вашу веб локацију, повлачиће се брзина учитавања ваше веб локације. Додатак ће осигурати да се ваша веб локација брже сервира, а брзина учитавања странице примјетно побољшати.

Окончање

Ако сте стигли до сада, претпостављам да је сигурно рећи да сте довршили све горе описане ставке у вези са покретањем ВордПресс странице.

Развијање и покретање веб локације захтева много више посла него што то већина нас мисли. Стога сам направио овај туториал како бих био сигуран да не пропуштате ниједан од ових важних корака.

Већ сам описао све основе овог чланка. Али, ако и даље желите да додате своје кораке и направите још истраживања на путу, наставите! Запамтите, што више истраживања радите док покрећете ВордПресс веб локацију, то ћете робуснији и комплетнији веб сајт имати након што буде спреман.

Надам се да сте нашли ову контролну листу корисном за ваш следећи ВордПресс пројекат!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map