Kako postaviti ciljeve bloganja za 2020. godinu: Postavljanje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Bloganje nije samo posao – to je strastveno polje koje zahtijeva marljiv trud i samomotivaciju za uspjeh. Ali što zapravo izdvaja vaš vlastiti blog osim uspješnih? Odgovor je jasan, izravan i može se pratiti do toga da li ste naučili kako pravilno postavljati ciljeve bloganja. Dakle, da bismo postavili retoričko pitanje, jesu li oni zaista tako važni?

Da biste odgovorili na to, razmislite o 70 milijuna postova na blogovima koji se objavljuju mjesečno samo na WordPressu, a to čini 35% interneta. Što vaše web mjesto izdvaja od ostalih i je li vaša zaista jedinstvena? Da bismo odgovorili na to, prepustimo se poslu i započnite s učenjem postavljanja ciljeva bloganja.

Kako postaviti ciljeve bloganja

Sada veliki problem nije samo postavljanje ciljeva, već postavljanje odgovarajućih ciljeva bloganja, ali ne bojte se; postavljanje ciljeva bloga način je lakše nego što zvuči. Samo morate znati odakle započeti i imati osnovni, ali fleksibilan strukturirani format. Uz to na mjestu, po potrebi možete prilagoditi i čak integrirati nove planove.
Ciljevi blogova Hosting blogova
Prepoznajte što treba raditi

Vašem blogu treba pažnja, a na početku će biti tona. U početku se može činiti zastrašujući zadatak ostvarenja ambicija stvaranja sjajnog bloga, ali nakon detaljnije analize otkrijete da se oni mogu svrstati i raščlaniti na jednostavnije, ostvarive ciljeve.

Prepoznajte elemente koji trebaju rad i skočite pravo u radnju. Ako vam nedostaje tema, počnite raditi na njoj. Ako za sadržaj treba SEO, tada biste trebali početi raditi na tome. Ne dozvolite da se posao gomila – započnite odmah!

Napravite listu prioriteta

najbolji način za postavljanje ciljeva bloga jest stvoriti listu prioriteta. Na primjer, ne možete objavljivati ​​sadržaj ako prethodno niste dovršili temu. Međutim, osnovni izgled teme više je nego dovoljan da pokrenete bloganje.

E sad, situacija će se svesti na to možete li obavljati više zadataka ili ne. Za to ćete morati znati jednostavnu činjenicu, a to je da vam mozak dijeli resurse kada radite više od jedne stvari. Baš kao i računalo, procesorska moć vašeg mozga bit će podijeljena u aktivnostima. Dakle, bit će to posvuda.

Pridružite se BESPLATNOJ obuci

Želite li naučiti kako napraviti 6 autoritetskih web stranica?

Pridružite se ovom besplatnom treningu za…

 • Napokon imaju provjerenu metodu za pronalaženje profitabilnih niša
 • Pristupite nepromišljenoj metodi istraživanja ključnih riječi
 • Saznajte kako dodijeliti kvalitetu sadržaja
 • Naučite kako izgraditi veze s bijelim šeširom na vaše web mjesto bez glavobolje

Jednostavno rečeno, odradite jedan zadatak istovremeno i dovršite ga učinkovito na temelju prioriteta. Na ovaj način ćete dovršiti istu količinu posla bez više zadataka i svaki će zadatak biti završen s najvećom pažnjom i kvalitetom.

Budite realni, ali nikad podcjenjujući

Nikada ne postavljajte nerealne ciljeve, jer će svi vaši napori na kraju biti izgubljeni. Analizirajte svoje potencijalne vještine, prethodne zapise i postavite ciljeve na temelju njih.

Možete li generirati postove na blogu tjedno? Izvrsno! Svaki tjedan pišite članak. Poboljšajte to i krenite prema rasporedu objavljivanja dva tjedna.

Besplatna domena s hostingom

Imajte na umu da nema potrebe odmah skočiti na dnevni raspored objavljivanja. Za kvalitetan sadržaj treba vremena, a trebali biste upotrijebiti više vremena ako to znači da će sadržaj biti bolji.

Započnite s malim, završite velikim

Svako putovanje započinje jednim malim korakom, a vaš blog nije iznimka. Najstrašniji dio bilo kojeg projekta je početak jer se čini kao da ima toliko toga za napraviti. Na primjer, ako na Googleu potražite izraz “zašto ljudi ne pokreću blogove”, brojna pretraživanja pokazat će da 99% njih ne uspije.

Usredotočite se na jednu stvar

Radite na jednoj stvari istovremeno i radite to kako treba. Ovo je najvažnija savjet koju mogu dati, jer sam vidio da su brojni blogeri odustali zbog pritiska. A najžalosnije je što je taj „pritisak“ umjetan i uzrokovan lošim planiranjem. Znajte svoje mogućnosti, dajte bilo koji zadatak barem grubom ocjenom, a zatim postavite realne ciljeve za njegovo izvršavanje.

Postavite svoje prioritete

Svaki bi cilj trebali vizualizirati i odrediti prioritet prije nego što počnete. Nemojte samo improvizirati dok idete jer će to rezultirati nedefiniranim planom bez kraja igre.

Blogujete li za određenu nišu proizvoda? Zatim identificirajte marke za to i počnite tražiti odgovarajući partnerski marketinški program. Raditi na uspostavljanju snažne zajednice prije svega ostalog? Zatim započnite opsežno bloganje kvalitetnim sadržajem usmjerenim na rješavanje upita gledatelja. Njegove odluke poput ovih koje će donijeti ili razbiti vaš blog.

Postavite realne ciljeve

Malo stvari pruža motivaciju koju samoinicijativni izazovi donose na stol. Postavite svoje znamenitosti visoko, ali unutar vaših trenutnih ograničenja. Jednom kada započnete s postizanjem manjih ciljeva, vaša će se zona udobnosti proširiti i omogućiti vam postizanje raznovrsnijih ciljeva. Ovo je vrsta rasta koju ćete tražiti dugoročno. I što je najzanimljivije, započinje se s postizanjem kratkoročnih mikrosa koji će dugoročno također pomoći u svakom većem cilju koji ste postavili!

Pokrenite kalendar

Kalendar će vam pomoći da planirate željena postignuća kronološkim redoslijedom. Štoviše, on će usaditi osjećaj rutine gdje će se zadaci redovito raditi. A najslađi dio je, svi su rokovi vlastiti! Radite svojim tempom kako želite. S vremenom ne samo da ćete početi izvršavati zadatke, već ćete naučiti stvarati i bolje planove.

Čitajući ove činjenice otkrit će glavni razlog zbog kojeg vlasnici odustaju od projekata ili jednostavno ne uspiju uložiti trud u njih. Nadalje, oni nastavljaju bez odgovarajuće strategije, što na kraju troši njihove napore. Dakle, napravite pravilan plan, postavite svoje ciljeve i počnite raditi na njima. Cigla po ciglu, vaš će blog započeti poprimiti oblik koji ste zamislili.

Stvaranje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva za vaš blog

Jednom kada steknete osnovni plan i znanje domene o svojoj ciljanoj niši, vrijeme je da započnete postavljati dugoročne i kratkoročne ciljeve bloganja. Razlikovanje od vitalnog je značaja za planiranje učinkovite strategije orijentirane na rezultate.

Najlakši (i najučinkovitiji) način postavljanja ciljeva bloga je slijediti SMART strategiju. Jednostavno rečeno, svaki cilj treba biti specifičan, mjerljiv, ostvariv, fokusiran na rezultate i vremenski ograničen. Dopustite mi da rastavim svaki aspekt:

 • Specifično: Jasno definirajte svoje ciljeve pisanja bloga. Strategija, provedba i rezultati bi trebali biti jasno objavljeni. Na primjer, želite ažurirati SEO svojih blogova. Za ovaj zadatak obično ćete postaviti određeni rok, procijeniti vrijeme za svaki blog, a zatim početi uređivati. Nakon što vam Yoast dodatak (ako ovo koristite) daje zeleno svjetlo, dobro je da krenete.
 • Mjerljiv: Usredotočite se na razbijanje svojih elemenata bloganja na mjerljive jedinice. Za svaki cilj trebaju postojati mjerljive jedinice koje će vam pomoći da shvatite kako ih postići. Ako ciljate 100.000 posjetitelja u godini, trebat će vam bolja tema, SEO i infografika. Zašto možete pitati? Zastarela tema sporije će rezultirati napuštanjem web mjesta. Infographics povećavaju prosječni promet za 12%, a blogovi s njima imaju 650% veću angažiranost. A prvih 5 pretraživanja na 1. stranici Google računa za gotovo 67,60% klikova. Pomoću ovih statistika i podataka znate zašto su vam identificirani problemi važni i rezultati koje će generirati ako se pravilno izvedu.
 • ostvariv: Većina blogera prestaje u prva 3 mjeseca jer su postavili nedostižne ciljeve. Svoju web lokaciju ne možete unovčiti u prvom mjesecu i definitivno je ne možete svrstati na prvu stranicu Googlea na istoj vremenskoj traci. Međutim, to mogu biti vaši dugoročni ciljevi, koji će se postići kratkoročnim ciljevima, poput stvaranja sadržaja dugog oblika, dobro postavljene strategije za ključne riječi, često bloganje, i tako dalje.
 • Rezultati usmjerenu: Vaši ciljevi bloganja trebali bi biti usmjereni na postizanje rezultata, a ne dvosmisleni. Pisanje čitljivog sadržaja nije isto što i optimiziranje za specifičnu nišu. Za to će vam trebati odgovarajuća strategija ključnih riječi kako bi se osigurala da ona bude na prvom mjestu prema relevantnim ključnim riječima. Kad postavite svoje ciljeve za postizanje određenog rezultata, oni se mogu izmijeniti na svakoj iteraciji kako bi sljedeći put postigli bolje rezultate.
 • Vremensko ograničenje: Postavljanje rokova ključno je za uspjeh. Ne lažemo sami sebe – ciljevi koje ste spojili neće uistinu smanjiti količinu, već će stvari samo još više zakomplicirati. Ciljevi bloganja gotovo nikada ne mogu biti ostvareni bez rokova jer se ili guraju dalje niz cjevovod ili su spojeni s više ciljeva ispod fasade što štedi vrijeme.
  Imajući vremenski ograničene ciljeve omogućava vam razvijanje rutina u kojima se blog mora posvetiti određenom vremenu. To vam, dugoročno, omogućava ne samo razvijati odgovarajuće strategije, već ih i dovršiti u zadanom vremenu.

Postavljanje ciljeva za prvi mjesec

Postavljanje ciljeva bloganja za prvi mjesecVaši će ciljevi bloganja za prvi mjesec biti mikro i neposredni ciljevi koji će biti kratkoročni po prirodi. Oni će doprinijeti dugoročnim ciljevima kada se ostvare. Ali njihova će priroda biti više usredotočena na rješavanje sadašnjih pitanja, kao što su nedostatak sadržaja na vašoj web stranici, povećanje gledatelja, prepoznavanje tema koje su zanimljive u niši i slično. Na njima ćete raditi redovno, pri čemu će se neki zadaci ponavljati.

Ovi ciljevi bloganja za prvi mjesec uglavnom uključuju:

 • Odabir teme web mjesta.
 • Početak s objavljivanjem sadržaja.
 • Prepoznavanje ciljne publike.
 • Izrada računa društvenih medija (Twitter, Facebook i Instagram za početak) za blog.
 • Promicanje postova na blogovima na njihovim društvenim medijima.
 • Pokretanje mreže s sličnim blogerima u niši.

Postavljanje ciljeva bloga za prvu godinu

Ciljevi vašeg bloga za prvu godinu su zaista dugoročni oni koji će trebati siguran, ali stabilan rad. Ciljevi bloganja za prvu godinu mogu uključivati:

 • Potpuno postavljanje web mjesta.
 • Prelazak na samo hosting.
 • Stvaranje kratkog bloga od 500 riječi ili manje svaki drugi dan za vašu web lokaciju.
 • Razvijanje infografike s vašim sadržajem.
 • Imate odgovarajuću temu web mjesta.
 • Tjedan gosta s povratnom vezom svaki tjedan.
 • Unovčavanje vaše web lokacije.
 • Sudjelovanje u najmanje jednom partnerskom marketinškom programu.

Primjeri zadataka SMART bloga

Sljedeći SMART ciljevi pomoći će vam da pokrenete i pokrenete svoj blog, a imajte u vidu i kratkoročne i dugoročne ciljeve:

1. Ciljevi pisanja bloga u dugom obliku

Primjeri zadataka SMART blogaJeste li znali da blogovi koji sadrže sadržaj dugog oblika s manje postova mjesečno zapravo privlače više prometa? Možda se pitate zašto, iz očiglednih razloga. Nije li pretjerano generirati manje sadržaja, ali dobiti više pregleda? Kakav je ovo hack?

Odgovor je zapravo prilično jednostavan: sadržaj dugog oblika spakira više vrijednosti za udarac. Google je u više navrata odbacio nagovještaje da njegovi algoritmi vrednuju sadržaj dugog oblika. To je postalo još očiglednije od Googleovog ažuriranja BERT-a krajem 2019. Dulji sadržaj omogućuje vam dodavanje informacija na blog bez ikakvog ograničenja, omogućujući vam da povećate “vrijednost” koju može predstaviti čitatelju. Štoviše, to vas ne ograničava u potpunom izražavanju dok pišete.

Ažuriranja u Googleovoj obradi prirodnog jezika zapravo znače koliko je vaš sadržaj koristan. Što je korisnija, to će više prikaza i prometa generirati. A uz to će se povećati i vaša nadležnost i ljestvica na pretraživačima.

Pređite daljnju kilometražu i učinite pisanje sadržaja u obliku forme za svoju publiku prioritetom.

2. Postavite si cilj pisati jedan post tjedno

Ako želite da vaši blogerski napori urode plodom, morat ćete raditi na tome. A nije ni teško. Kao što je spomenuto ranije, postoje web stranice koje generiraju stotine tisuća pregleda samo tjednim postom. To će vam omogućiti da uđete u tok stvari i generirate kvalitetan sadržaj bez da preduzmete preveliki pritisak.

Nakon što se smjestite u tok stvari, možete pisati sadržaj dugog oblika koji sadrži dubinske uvide i znanje. Ovdje možete preuzeti stvari svojim tempom i pokušati udvostručiti ciljeve objavljivanja na blogu sa rasporedom objavljivanja na dva tjedna.

Savjet ipak: nikad ne kompromitirajte kvalitetu. Sadržaj je kralj, a kralj je uistinu legitiman samo ako ga prepoznaju njegovi podanici. Neka kvaliteta vašeg blogovskog posta govori na razgovoru.

3. Prijelaz na samoposluživanje

Toplo preporučam da napravite preusmjeravanje na samoposluživanje blogovskog cilja (ako već niste) na kojem polako ali sigurno radite. Ograničenja poput monetizacije i ograničenja značajki prije ili kasnije se moraju nadoknaditi kako vaš blog raste i uspostavlja vlastitu zajednicu. Migracije dolaze s vlastitim problemima, tako da je bolje postaviti temelje ispravnim ulaganjem svojih resursa.

Pa, zašto se samo hosting može pitati? Pa, za početak, posjedujete tu stranicu, a ne netko drugi. Pruža potpunu kontrolu nad web mjestom, kao i mogućnost modificiranja stvari po vašem izboru. Web mjesto ima znatno niže vrijeme učitavanja zbog boljeg hostinga. Oko 40% korisnika očekuje da se web stranica učita u roku od 2 sekunde, a 40% odustaje ako to potraje više od 3 sekunde. Ovo samo pokazuje koliko značajno vrijeme utovara može utjecati na vaš promet.

Web lokaciju možete prilagoditi vlastitim HTML kodom, dodacima i temama, a mogućnosti su beskrajne. S vašim paketom uglavnom ćete imati pristup timu za podršku koji će se pobrinuti za postavke i tehničke stvari. Za kraj sa tim, dobivate prilagođenu domenu, koja dodaje povjerenje korisnika.

4. Bloganje na drugim web mjestima

Dobivanje soka od veze bitno je za postizanje SERP ljestvice. Jedan od najlakših načina za to je započeti s objavljivanjem gosta. Ideja je prilično jednostavna – napišete neki kvalitetan sadržaj za drugu web stranicu. Trik je učiniti ga relevantnim za njihovu zajednicu privlačenjem njihove marketinške strategije, zajednice i drugih takvih čimbenika. To će značajno povećati šanse za njegovo prihvaćanje.

Ako post bude prihvaćen, normalno će vam se omogućiti povratna veza na vaše web mjesto. Ovo je jedan od najučinkovitijih dugoročnih načina uspostavljanja povratnih veza. I to radi za obje strane: dobivate povratnu vezu, a gostujuće mjesto dobiva blog!

5. Redovito stvarajte infografike

Jedna slika govori tisuću riječi, a infografike donose istu snagu u vaš blog blog. Mozak obrađuje sliku otprilike 60.000 brže u odnosu na tekst. To vam omogućuje prikaz konciznih, ali preciznih podataka bez dosadanja gledatelju. Dokazano je da povećavaju promet izravno za 12%.

Jednostavan blog s infografikom uživa nevjerojatnih 650% više angažmana! Gledatelji su također skloniji prisjećati se vizualnih podataka nego tekstualnih, što znači da će vaš blog blog imati jači utjecaj na njih.

Postignite postignuća da biste naučili kako stvarati infografiku i kreirati jedan mjesečni. Ako ih učinite ispravno, oni mogu biti velika prednost vašeg bloga.

6. Postavite cilj društvenim medijima

Društveni mediji nisu ništa novo. Međutim, malo je blogova koji to maksimalno iskorištavaju. Post s slikama i infografikama može se dijeliti čak 3 puta više na aplikacijama društvenih medija. Štoviše, grafički sadržaj postaje gotovo 105% više angažiran u odnosu na jednostavne veze. Post sa slikama također će dobiti 150% više retweeta i 230% više angažmana na Facebooku.

Popis se može nastaviti, ali poanta je u tome što je postati utjecaj na društvene medije izvrstan način da se vaši riječi o vašem blogu.

Primjeri ciljeva za nove blogere

1. Ciljevi opredjeljenja

Ostanite posvećeni svojim ciljevima. Vaš blog za punjenje treba svu pažnju koju možete poštedjeti. No, s nekim novim blogerima ne treba pretjerivati.

Navedite dolje određeno vrijeme koje ćete svakodnevno posvećivati ​​blogu. Nije važno ako ne ispunite čitav zadatak; ono što je važno jeste li uspjeli napraviti malo toga ispravno. Krenite odatle, nakon uspostavljanja pravilne rutine.

2. Tema je važna

Dobijanje tematske igre važno je jer je prvo što gledatelji vide općenito izgled stranice. Oko 65% ljudi su vizualni učenici, što znači da se više oslanjaju na vizualne podražaje nego na tekstualne. A vaše će web mjesto ocjenjivati ​​na temelju njegove teme.

3. Ciljevi publike

Dobro je usredotočiti se na određenu nišu i ciljanu publiku jer vam omogućuje stvaranje spektakularnih, ciljano ciljanih rezultata. Međutim, dobro je započeti raditi i na više od samo jedne niše. Diverzificirajte svoju ciljanu publiku blogiranjem o više (povezanih) tema ili traženjem podtekama unutar niše.

Na primjer, ako pišete o računalnom hardveru, zavirite i u mobilni hardver. Ne samo da će vam omogućiti da proširite domenu, već će vam pomoći i u privlačenju više prometa.

4. Počnite odgovarati na često postavljana pitanja

Pažnja na pitanja koja se postavljaju o vašoj ciljanoj niši nešto je što mnogi novi blogeri ne mogu učiniti. Odgovor na ta često postavljana pitanja trebao bi biti glavni prioritet jer vam omogućuje izravno povezivanje sa zajednicom. Kad vaša publika primijeti da vaš blog zapravo odgovara na njihova pitanja, počet će ga učestalo odgovarati. To je zaista lijep način da se možete povezati sa zajednicom i stvoriti stabilan promet.

5. Uključite svoju zajednicu

Uspostavite jednu od svojih ambicija da generirate sadržaj koji će navesti vašu ciljanu publiku. Dajte im činjenice i nemojte se sramiti davanja svojih mišljenja. Ipak, trik leži u njihovom razgovornom načinu. Zazovite njihov odgovor pitajući ih o tome. Provedite anketu da odvažite njihova mišljenja. Dajući im priliku da iznesu svoje stavove, privući ćete u promet ne samo svoju zajednicu već i one koji imaju i oprečna mišljenja..

6. Usmjerite trendi teme

Čuo si me. Ako želite ostati relevantni, morat ćete pokriti trendi teme. Novi pametni telefon na tržištu? Napišite svoje mišljenje. Pomak u političkom scenariju? Dajte svoje mišljenje. Proboj medicinske znanosti? Izradite detaljno izvješće koje će pokrivati ​​njegove prednosti. Ako se događa u vašoj niši, onda to morate pokriti. Vaša će publika jednostavno voljeti vaš sadržaj i kliknite na poveznicu na vašoj web lokaciji kako bi je pročitali.

Zaključak: najbolje iskoristiti svoje ciljeve

Iako pokretanje bloga može izgledati zastrašujuće, njegov stalni napor i učinkovito planiranje zapravo čine njegovo djelovanje. SMART ciljevi za blogere osiguravaju da se stvari provode učinkovito i na odgovarajući način, istovremeno smanjujući preopterećenje i dajući smjernice. Podjela na mikro i makronaredbe na temelju dugoročnih i kratkoročnih rezultata olakšava upravljanje i postizanje istih. S primjerenom strategijom bloganja, možete biti sigurni da ćete ispuniti postavljene ciljeve i vidjeti kako vaš blog neprestano dobiva promet i reputaciju kakvu zaslužuje.

Jeste li imali pitanja o ciljevima bloganja nakon pregledavanja ovog članka? Javite nam se u komentarima!

Greg Narayan blogira na DearBloggeru kada svakoga dana dijeli savjete i brzo rješava uobičajena pitanja WordPressa. Nedavno je svoje napore preusmjerio da pomogne indijskim blogerima da pronađu najbolje alate, usluge, teme i web hosting u Indiji.

Ako bi vas takve stvari zanimale, pogledajte!

 • Vještine bloganja
 • Kako smisliti naziv bloga
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map