Kako smisliti naziv bloga: 15 savjeta za stvaranje dobrog!

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Svaki uspješni blog blog smislio je naziv bloga koji je upečatljiv i nezaboravan. Na primjer, uzmite KnowTechie, Shopify, TechCrunch i BusinessInsider. Blog dobro poznatog bloga zahtijeva marljivu skrb kako bi zadržao svoju reputaciju za pružanje visokokvalitetnih sadržaja.

Međutim, to je konačno ime koje ostaje na ljudima. Dakle, učenje kako smisliti naziv za bloganje koji govori mnogo o vašoj robnoj marki nezaobilazan je dio vašeg uspjeha na blogu.

Prosječno mjesečno 409 milijuna korisnika pregleda preko 20 milijardi stranica na mreži. To suočava vaš blog protiv ogromne konkurencije na međunarodnoj razini. Naziv vašeg bloga ostavlja prvi dojam kod svakog gledatelja; stoga bi trebalo biti dovoljno atraktivno da ih navede da dalje čitaju.

Razumijevanje načina odabira imena bloga za vašu web lokaciju može biti pomalo teško, ali uz detaljan plan poput onoga dolje, možete biti sigurni da ćete pronaći savršeno ime domene za vaš blog.

Ovo je način kako doći do naziva bloga

Kako smisliti naziv bloga

Prvi savjet za pokretanje pretraživanja imena oglasa prilično je jednostavan. Vaš će blog predstavljati vaše napore, pa se nemojte odskakati od upotrebe vlastitog imena! Upotreba vašeg imena značajno će pomoći u razvoju personaliziranog dosega kod ciljne publike. Ovo je izvrsna opcija koju trebate uzeti u obzir pri odabiru imena domena za vaše web mjesto, posebno ako ćete objavljivati ​​sadržaj izravno vezan za vaš život.

Na primjer, ako želite podijeliti svoja iskustva kao poduzetnika, korištenje vlastitog imena pomoći će vam da razvijete vašu internetsku prisutnost. Gledatelji će također biti prilično jednostavni da vas pretraže i pronađu. Štoviše, to otvara buduće izglede za partnerski marketing i prodaju proizvoda i usluga s vašim imenom.

Ako tražite kako smisliti osobno i diskretno ime za blog, razmislite o nadimku ili pseudonimu. To će potaknuti osjećaj misterije na vaš blog, a istovremeno osigurati diskreciju. Samo pripazite da odaberete nešto pristojno kad odaberete naziv bloga. Poznati su brandovi koji izbjegavaju druženje s blogerima koji imaju pomalo … nezgodna imena.

Pridružite se BESPLATNOJ obuci

Želite li naučiti kako napraviti 6 autoritetskih web stranica?

Pridružite se ovom besplatnom treningu za…

 • Napokon imaju provjerenu metodu za pronalaženje profitabilnih niša
 • Pristupite nepromišljenoj metodi istraživanja ključnih riječi
 • Saznajte kako dodijeliti kvalitetu sadržaja
 • Naučite kako izgraditi veze s bijelim šeširom na vaše web mjesto bez glavobolje

Mnoge popularne metode učenja kako izraditi dobro ime bloga često mogu završiti u ćorsokaku. Najlakši izlaz iz ovih mentalnih blokova je analitički procijeniti za koju ćete nišu stvarati sadržaj. Kakvim proizvodima i uslugama ćete se baviti marketingom? Tko vam je ciljna publika?

Započnite odgovaranjem na ova pitanja kako biste generirali podatke o tome što će vaš blog pokrivati. Možete ih koristiti za dobivanje sinonima i srodnih riječi koje su relevantne za vaš blog.

Upotreba sinonima odličan je način za pokretanje postupka odabira naziva bloga. Donosi svježe ideje za naziv domene i pruža nove perspektive za pregled bloga.

Uz to, gledatelji su u mogućnosti da vaš blog odmah povežu s njegovom ciljanom nišom. To ih gravitira prema blogu jer su u stanju odmah pokupiti ono što vaš blog može ponuditi.

Besplatna domena s hostingom

Malo stvari probija led, kao i humor. Dovoljna je čak i samo malo trunke smijeha kako bi se olakšalo raspoloženje i natjeralo posjetitelje da posjete vaš blog. Ono što ga čini još boljim je to što više žude, što povećava vrijeme provedeno na vašem blogu i vraća vam ih još više.

Istraživanje konkurencije vjerojatno bi trebala biti jedna od prvih stvari koja treba učiniti pri pretraživanju odgovarajuće domene. Pomaže u formuliranju povezanih riječi i ideja koji su relevantni za nišu. Analiza konkurentskih blogova pruža vrijedne podatke koji objašnjavaju kakva su imena blogova gledatelji prihvatili.

Pokušajte se ne ograničavati na određenu skupinu, poput pionira u tom polju. Pretražujte oba nova bloga onoliko koliko i ustaljenih kako biste razumjeli trenutna imena na trendovima i predviđajte buduće.

Pomoću njih će se razumjeti kako smisliti ideje za naziv bloga koje će biti prihvaćene među trendseterima i čitatelje koji će ih zanimati. S druge strane, možda ćete htjeti započeti s istim podacima kako biste isprobali nešto odvažno i odvojiti se od trendova.

Koliko god znanstveno moglo zvučati, formule imena bloga zapravo su vrlo jednostavne! Ako želite odabrati ime kreativnog bloga, to će vam uštedjeti vrijeme.

1. Klasika: (Ciljna publika) + (Cilj bloga)

Najosnovnija je i široko korištena i s dobrim učinkom. Jednostavno identificirajte svoju ciljnu publiku i cilj za koji je blog napravljen.

Primjeri: WorkingFreelancers, StudentEbooks, CodingCareers itd.

2. Portmanteau: (ime interesa) + (ime interesa)

Jednostavno, a opet nudi brojne kombinacije od kombiniranja samo dvije riječi. Uzmite dvije zanimljive riječi i pridružite im se, ali pazite da se obje mogu razumljivo razumjeti.

Primjeri: doručak (doručak i ručak), CodExtra (šifra i ekstremnost), FooDelicious (hrana i ukusno), itd..

3. Opisna imenica: (Pridjev) + (imenica)

Ako želite promovirati svoju profesiju, svrhu bloga ili njegove aktivnosti, ovo je ono što treba ići. Odaberite pridjev koji najbolje opisuje dolazeću imenicu. Imenica bi trebala biti vrlo relevantna za blog. Na primjer, blog o putovanjima i prenoćištu može putovati kao pridjev, a backpacker kao imenica.

Primjeri: SweetCakes, GrowingBaby, CaringNurses, itd.

4. Puno ime: (ime) + (prezime)

Definitivno formula koja treba ići pri odabiru domene koja promovira vaše vlastito ime. Otvara se mogućnosti na kojima kao brand možete uspostaviti svoje vlastito ime.

Primjeri: ChrisMcDonald, CalvinKlein, Ferrari, itd.

5. Opisni naziv: (Pridjev) + (ime ili prezime)

Upotrijebite svoje ime zajedno s pridjevom koji opisuje vaša polja zanimanja ili zanimanja. Omogućuje čitateljima da brzo shvate o čemu se radi u blogu i istovremeno znaju vaše ime, što dodaje personalizirani dodir.

Primjeri: WorkingWanda, TechnicalAndy, DescriptiveStan itd.

6. Naziv u akciji: (ime ili prezime) + (prislov)

Nešto slična formuli „Opisno ime“, ova donosi vaše ime sa ciljem bloga.

Primjeri: AlexTravels, CatherineCooks, DaveDirects, itd.

7. Samo-opisivanje: (Glagol) + (Prilog)

Ako želite da vaše ime domene bude posvećeno blogu, koristite ovu formulu. Odlično odgovara servisnim blogovima koji imaju tim koji upravlja timom. No, ovo dobro funkcionira i za povremena imena blogova stvorena da privuku promet.

Primjeri: RunSwiftly, WorkAnywhere, DevelopFast, itd.

8. Imenica i imenica: (Imenica) + (Imenica)

Iako se pomalo lukavo povući, imenica i imenica oslanja se na dvije imenice koje se odnose na nišu bloga koje su grupirane. Jednako je korisno, jer su rezultati pojednostavljeni, ali izravni i do točke.

Primjeri: CakeCookies, BreadnButter, GlassDoors, itd.

Generatori imena blogova vaše su go-to rješenje za ideje o idejama imena domena. Ova jednostavna tehnologija drastično smanjuje vrijeme i trud potreban za formuliranje ideja pružanjem filtara i opcija za generiranje upravo takve vrste potrebnih ideja.

Ako vas zanima ova opcija, posjetite jednu od web lokacija ispod, unesite ciljne riječi, odredite detalje o kvaliteti i duljini (razlikuje se za svaki generator) i dobro je da krenete.!

11 najboljih generatora naziva bloga

Slijedi 11 najboljih generatora naziva blogova za izradu održivih naziva domena:

 1. NameQL
 2. Ime-Generator
 3. Panabee
 4. Zyro
 5. DomainWheel
 6. Wordoid
 7. NameMesh
 8. LeanDomainSearch
 9. Nemogućnost
 10. NameSmith
 11. NameBoy

Alliteracija je kada riječi koje dolaze prije ili poslije glavne riječi imaju isti početni zvuk ili slovo. Prirodni ritam koji dolazi s njima je upečatljiv i gotovo odmah prepoznatljiv.

Naš um je biološki konfiguriran za povezivanje riječi sa zvucima za pamćenje, tako da aliteracija uvelike povećava šanse gledatelja da zapamte naziv vašeg bloga. Kad to netko kaže, satima će im samo odskakati u glavi. To je kao glazba do njihovih “ušiju mozga”!

Aliteracija također pomaže vašem blogu da prijeđe samo sadržaj i uđe u razinu promocije proizvoda i usluga. Brendovi se češće povezuju s blogovima koji imaju naziv koji može brzo postati u trendu. Biranje imena bloga s aliteracijom osigurava svijetle izglede za budućnost u bilo kojem smjeru.

Neki dobri primjeri su SavouringSimplicity, KatieInKansas i CatsWhoCode. Primijetite da ova dva primjera nemaju isto početno slovo u svojoj susjednoj riječi. To je u redu, jer se aliteracija oslanja na to da susjedna ili obližnja riječ započinju istim slovom kao i ono s kojim je povezana.

Svaka riječ samostalno se može uzgajati tako da predstavlja vašu marku ako je dovoljno dobro upravljate. Omogućuje vam odstupanje od trenda i uspostavljanje vašeg bloga kao jedinstvenog entiteta.

U mnoštvu relevantno imenovanih blogova, vaš će blog imati prednost što se istaknuo usred konkurencije. Štoviše, nepovezane riječi pamtljivije su kad naprave utjecaj. Poznati brandovi poput Haagen-Dazs, Adidas i Accenture primjetan su primjer.

Ma koliko domišljat i domišljat, upotreba akronima daje kreativnost vašem novom imenu domene. Oni uzimaju prvo slovo svake riječi i koriste ih za sastavljanje rečenice, redoslijedom gdje prvo slovo prve riječi dolazi prvo. Upotreba akronima omogućuje vam da na svom mjestu precizno i ​​sažeto predstavite svrhu bloga putem njegovog imena.

Oni su sjajni primjeri pronalaska imena bloga jednako dubokog i dubokog. H&M, AT&T, IKEA i ESPN su primjeri poznatih marki koji su uspješno iscrtali svoj identitet akronimima.

Svaka marka treba svoj poseban identitet, što je označeno kroz njene jedinstvene karakteristike. Izrada jedinstvenog citata jedan je od najboljih načina za razvijanje jedinstvenog identiteta vašeg bloga. Pomaže da se blog istakne u prijateljskom svjetlu, što ga čini pristupačnijim.

Gledatelji brzo povezuju vaš blog s njegovim zaštitnim znakom kad god se to spominje. Citati također mogu postati trend sami na društvenim medijima ako su povezani s virusnom temom, što može eksponencijalno povećati gledanost.

Tako je. Vaši prijatelji i obitelj pouzdani su izvor za generiranje blogovskih ideja. Od njih možete očekivati ​​iskrena druga mišljenja koja bi vam zaista mogla pomoći usmjeravanje smjera u perspektivu.

Iskoristite svoje bliske odnose i raspravljajte o svojim idejama bez prepreka. Kao rezultat, možete očekivati ​​da će suziti vaše odabire i razumjeti kako odabrati ime za svoj blog koji najbolje opisuje vaše ciljeve.

Vaš će blog biti dostupan širom svijeta, tako da se ne ograničavajte samo na svoj materinji jezik. Slobodno crpite nadahnuće iz drugih jezika jer vam značajno proširuje mogućnosti, pa čak i omogućava kombiniranje riječi s dva ili više jezika.

Čak i ako smatrate da vam se jednostavno sviđa zvuk riječi, možete to koristiti pri odabiru mogućih naziva blogova ako želite.

Inspiracija je neophodan element za stvaranje kreativnih ideja o nazivu bloga. Samo istinski motivirani iskorak može dati rezultate iz kojih možete odabrati odgovarajuće ime bloga. Ako se izvodi iz takvih raznorodnih i orijentiranih na kvalitetu, naziv vašeg bloga mora biti pametan, kreativan i privlačan za publiku.

Čitanje knjiga je prvo i najvažnije. Predstavlja širok spektar literature iz koje se mogu izvući različite ideje. Slušanje podcasta je još jedna sjajna ideja. Odličan su način da saznate što se trenutno kreće i što gledatelji traže u određenoj niši. TV emisije povezane s vašom nišom nude isto, ali u mnogo raznovrsnijem i duljem formatu.

Svrha ideja brainstorminga za nazive domena je razviti više opcija. To osigurava veći skup održivih naziva blogova iz kojih se može odabrati odgovarajuće. Ograničavanje čitavog postupka na samo nekoliko kriterija umanjuje iskru kreativnosti koja je potrebna za konceptualizaciju imena virusnih domena.

Ni naziv vašeg bloga ne smije biti previše specifičan. To će eliminirati šanse da se ne evoluira mimo određene točke. Na primjer, ako započnete s blogom temeljenim na putovanjima, recimo, na primjer, nazvanim travelest, tada biste bili ograničeni na tu nišu. Ako se odlučite proširiti i čak preuzeti proizvode i usluge, poput kozmetike, niša i aktivnosti vašeg bloga ne bi se podudarali.

Ta nejednakost uzrokovala bi gledateljima da se suzdrže od korištenja vašeg sadržaja, proizvoda, pa čak i usluga, jer ne mogu razumjeti što vaš blog zapravo pruža. To smanjuje faktor povjerenja, što dovodi do općeg neuspjeha aktivnosti bloganja.

Najosnovnije načelo odabira imena bloga je osigurati da ga korisnik zapamti i sklon je posjetiti blog. To znači izbjegavanje upotrebe brojeva, crtica, posebnih znakova i slično u vašem blogu.

U nekim se slučajevima mogu koristiti brojevi, a kod drugih se jednostavno ne dolazi u obzir. Negativno utječe na čitljivost, što otežava izgovaranje i vrstu. Štoviše, smanjuje ocjenu povjerenja jer neprovjerene i nepoželjne web stranice imaju takve znakove koji predstavljaju naziv njihove domene.

Na kraju, započnite s .com ako je uopće moguće. Mnogi TLD-ovi (domena najviše razine) manje su moćni u očima tražilica i ne rangiraju se kao i poznatiji. Povrh toga, dobivate manje povjerenja od ljudi kada vide imena neobičnog izgleda.

Kako smisliti kreativan naziv bloga: 5 pitanja koja treba postaviti

Naziv vašeg bloga prvi je dojam koji će ljudi steći. Stoga je kreativno koncipirano ime bloga od vitalnog značaja za usmjeravanje ciljne publike prema blogu. To je prikaz sadržaja koji se na njemu nalazi, pa bi zbog toga trebao imati veliku relevantnost.

Sljedećih 5 pitanja pojednostavit će vaš proces razmišljanja i značajno vam pomoći u pronalaženju odgovarajućeg naziva bloga.

1. Što se tvog bloga tiče?

Prvo što trebate uzeti u obzir jest o čemu se zapravo radi o blogu. Započnite s pregledom temeljne niše za koju će blog generirati sadržaj. Analizirajte trendove i buduće izglede prema kojima ćete voditi blog. Ovo će vam pomoći u odabiru naziva bloga koji će biti relevantan i relativiziran.

2. Tko vam je ciljna publika?

Samo gledatelji mogu napraviti vaš blog ili ga pokvariti. Bez prometa čak i najbolji blogovi neće uspjeti. Trik za uspjeh u sve većoj konkurenciji u sektoru bloganja je poznavanje svoje ciljne publike.

Razumijevanje elemenata poput spola ciljane publike, dobne skupine, demografije, sklonosti itd. Potrebno je za njihovo razumijevanje. Zatim odgovorite na njihove boli, kao što su razlozi posjete, očekivanja, preferirani stil pisanja, itd. To osigurava da su njihovi zahtjevi u potpunosti ispunjeni, stoga su vjerovatno da će postati posvećeni posjetitelji.

3. U kojem tonu (ili glasu) će biti napisani članci na vašem blogu?

Od vitalnog je značaja znati stil pisanja s kojim će vam biti najugodniji potencijalni čitatelji. Iako je vaš blog u osnovi način da se izrazite, mora se svidjeti i posjetiteljima.

Jesu li vaši posjetitelji ovdje radi komedije ili traže tehničke podatke? Traže li najnovije vijesti o samostalnim vodičima? Da li više vole ležerni ton ili profesionalni način?

Formuliranje takvih pitanja olakšava postupak generiranja sadržaja prema preferencijama ciljne publike.

4. Hoćete li izgraditi marku oko svog bloga? Ako je tako, što predviđate??

Najuspješniji blogovi prelaze iz samo stvaranja sadržaja na marketing proizvoda i usluga, udruženi marketing i pokretanje oglasa. Ciljna publika sklonija je kupnji od pouzdanih izvora s kojima je provjerila povijest.

Savjetuje se unaprijed isplanirati ako želite prijeći od bloga do branda. Kao takav, prilikom odabira naziva bloga trebali biste dati prednost njegovom virusnom faktoru. Pretražite sinonime koji najbolje opisuju blog. Trebale bi biti kratke, jednostavne za pisanje i atraktivne. Oni će automatski biti nezaboravni ako ispune prethodne kriterije.

Također, sadržaj bloga prilagodite marketinškom pristupu. Sadržaji kao što su usporedbe, recenzije i predviđanja budućih trendova prikladni su primjeri onoga što bi trebalo biti prikazano na takvim blogovima.

5. Djeluje li u obliku URL-a svoje domene?

Provjerite funkcionira li naziv vašeg bloga jednako dobro u obliku URL-a domene. Pokušajte izbjeći nejednakost između naziva bloga i URL-a, jer zbunjuju čitatelje. Također unosi osjećaj nesigurnosti jer počinju sumnjati u web mjesto i mogu ga brkati s phishing napadom jer se imena ne podudaraju.

Odabir čitatelja naziva bloga će se svidjeti: ključ oduzimanja

Učenje kako izraditi sjajno ime domene zahtijeva pažljivu analizu i zahtijeva praćenje detaljnog postupka. Iako ime ima značajan utjecaj na reputaciju bloga, postoje i brojni drugi faktori koji se mogu igrati, poput:

 • Kvaliteta sadržaja
 • dosezati
 • Privlačenje ciljne publike
 • Promet
 • očuvanje
 • Korisničko sučelje web stranice (korisničko sučelje)
 • UX (korisničko iskustvo)

Lista se nastavlja. Ovi čimbenici imaju dugoročni učinak na vaš blog i trebalo bi ih se logički riješiti radi njegovog eventualnog uspjeha. Ali uvijek zapamtite, blog se mora podudarati s vašim osobnim interesima. Tek tada ćete moći uliti svoje srce i dušu i isklesati ga kao zaista jedinstven entitet usred svih ostalih.

Kako smisliti dobro ime bloga: Najčešća pitanja

Kako da pronađem naziv bloga?

Započnite od prvog koraka koji identificira vašu blogersku nišu. Natjecatelji u istraživanju aktivni na terenu i bilježe svoje blogove. Izradite ideje koje na odgovarajući način opisuju budući smjer bloga. Za generiranje ideja koristite internetske alate, savjetujte se s prijateljima, istraživačkim nadmetanjem i drugim aktivnostima. Dovršite svoj izbor od njih.

Trebam li imenovati svoj blog po sebi?

Ovisi u kojem ćete smjeru upravljati blogom. Sam naziv je izvediv izbor ako želite prodavati proizvode i usluge pod markom. Međutim, “blog s vašim imenom” ne odgovara blogu koji ima za cilj promidžbu razloga, pružanje vijesti i sadržaja koji se odnosi na informacije.

Znači li vaše ime bloga?

Da puno. Naziv vašeg bloga služi kao vaš identitet među ostalima u istoj niši. Pruža prvi dojam, koji bi trebao privući gledatelje. Loše imenovani blog sa sjajnim sadržajem, proizvodima i uslugama neće uspjeti jer ima loš dojam.

Što je dobro ime bloga?

Dobro ime bloga treba biti ono koje je svježe, lako se pamti, jednostavno je i relevantno za nišu. Na primjer, Start Blogging Online govori o edukaciji početnika i naprednih blogera o tome kako učinkovito blogirati. Naziv je sam po sebi razumljiv i ispunjava gore navedene kriterije.

Kako smisliti kreativan naziv bloga?

Ne postoji definitivan način generiranja savršenog imena bloga. Slijedite detaljan plan i odaberite što odgovara blogu. Nemojte se suzdržavati od dodavanja malo humora ili nečeg što nikada ranije nije isprobano: tko zna, možda će to biti sljedeća virusna stvar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map