Cea mai bună platformă de blogging 2020: Top 8 opțiuni gratuite și plătite de bloguri

Fapt nebun: Știați că în prezent există mai mult de 440 de milioane de bloguri?


Și aproape toată lumea citește bloguri. (Da, inclusiv tu și eu).

Dar dacă citiți acum această postare, nu veți citi aici cu plăcere, căutați o comparație între platformele de bloguri plătite și gratuite, astfel încât să puteți configura un blog pentru dvs.?

Lista celor mai bune platforme de bloggingLista celor mai bune platforme de blogging

Desigur, sunteți la locul potrivit ca și astăzi, voi face o scufundare profundă în 8 dintre platformele de bloguri plătite și gratuite pentru începători și experți.

Ar trebui să știți că, deși majoritatea opțiunilor de mai jos sunt platforme gratuite, WordPress.org necesită să obțineți propriul nume de domeniu și hosting. Nu plătiți pentru software, plătiți pentru găzduire, dar …

Acest lucru are avantaje masive, după cum veți afla.

Alăturați-vă antrenamentului GRATUIT

Doriți să aflați cum să construiți 6 site-uri de autorități?

Alăturați-vă acestui antrenament gratuit…

 • În sfârșit, aveți o metodă dovedită de a găsi nișe profitabile
 • Obțineți acces la o metodă de cercetare a cuvintelor cheie nepricepută
 • Aflați cum să externalizați conținut de calitate
 • Aflați cum puteți construi linkuri de pălării albe către site-ul dvs. fără dureri de cap

OK, să parcurgem pro și contra fiecăruia și să aflăm care dintre platforme vor funcționa pentru nevoile dvs. specifice.

Cel mai bun grafic de comparare a platformelor de blog

* Gazduire inclusă pentru profesioniști; nicio găzduire pentru open source
** Obțineți un subdomeniu, dar puteți conecta și domeniul dvs. personalizat

Iată cele 8 cele mai bune platforme de blogging

Care este cea mai bună platformă de blogging?

 • WordPress.org (Alegeți acest lucru pentru a deține site-ul dvs.)
 • WordPress.com
 • Squarespace
 • Wix
 • Tumblr
 • Mediu
 • Fantomă
 • Blogger

Într-o propoziție: Cea mai populară platformă de blogging din lume, ușor de utilizat și ai voie să câștigi bani, spre deosebire de majoritatea opțiunilor.

Aș fi putut începe cu altceva? Știați că WordPress alimentează în prezent peste 25% din întregul web? Da, unul din patru site-uri web este construit folosind WordPress.org. Chiar acum!

Domeniu gratuit cu găzduire

Pentru un ghid pas cu pas, puteți consulta ghidul meu despre cum să creați un blog pentru a afla cum să mergeți cu WordPress.org în următoarele 30 de minute.

 • Preț: Nu s-ar putea să fie mai bun – este de 0 USD pentru software-ul în sine.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? Nu. Un nume de domeniu personalizat este ceva ce trebuie să cumpărați separat. Apoi îl puteți conecta la contul dvs. de hosting.

Recomand HOSTGATOR pentru găzduire. Îți voi spune de ce mai târziu …

 • Orice abilități anterioare necesare? WordPress, găzduit de sine stătător, nu este un lucru care nu are nicio curbă de învățare. Instalarea și apoi configurarea corectă va dura 20 de minute la o oră dacă nu ați făcut acest lucru înainte. Cu toate acestea, după aceea, utilizarea zilnică a acestei platforme de blogging pentru a vă publica postările este foarte rapidă și simplă. În plus, puteți găsi ghiduri superbe online, care fac ca totul să fie și mai ușor.
 • Desene disponibile? O tonă! Există mai mult decât suficiente teme gratuite în directorul oficial de pe WordPress.org. În plus, există literalmente sute de magazine tematice / case teme care oferă o multitudine de modele personalizate.
 • Extensii și extensii: WordPress oferă o extindibilitate extremă. Din nou, există mai mult de 42.000 de plugin-uri gratuite în directorul oficial, și cine știe câte mai multe disponibile pe internet.
 • Gazduire inclusă? Nu. Software-ul pe care îl obțineți de la WordPress.org este un pachet descărcabil, pe care trebuie apoi să îl încărcați / să îl instalați pe un server web pe care îl gestionați deja. [Pentru persoanele care abia încep călătoria de blog, recomand să folosească HostGator, deoarece oferă un proces ușor de instalare WordPress.] Mai multe despre asta într-un pic …

Pentru cine este WordPress.org perfect pentru?

WordPress este o alegere bună pentru …

 • Bloggerii care vor să câștige bani din blogging-urile lor.
 • Bloggerii care doresc să facă din blog o parte a afacerii lor.
 • Bloggerii profesioniști.
 • Bloggerii hobby care doresc să dețină de fapt site-ul lor în loc să fie la mila unei companii mari.
 • Începători care nu doresc să facă față unei curbe de învățare abrupte.

În plus, datorită posibilităților extreme de personalizare WordPress, este una dintre cele mai bune platforme de blogging dacă doriți să construiți un blog profesionist care va juca un rol important în afacerea dvs..

Cu un WordPress găzduit de sine, vă păstrați controlul complet asupra site-ului dvs. web, ce este afișat pe acesta și modul în care arată și performanță.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Cea mai populară platformă de bloguri din lume.
 • Un număr masiv de modele disponibile.
 • Un număr masiv de plugin-uri disponibile.
 • Marea comunitate – veți găsi întotdeauna pe cineva care să vă ajute cu o provocare.

Contra

 • Fără hosting inclus.
 • Un pic de o curbă de învățare dacă tocmai începeți.
 • Configurarea site-ului dvs. pentru a se potrivi perfect nevoilor dvs. poate câteva ore.
WordPress.com vs WordPress.org

Știu că este ușor să confundați WordPress.org cu WordPress.com, care este un serviciu de găzduire de bloguri în această listă. 

Pentru a vă facilita, diferența dintre ele este că WordPress.org este gratuit și îl instalați pe propriul dvs. hosting plătit, în timp ce WordPress.com este de asemenea gratuit, dar puteți să vă configurați gratuit și site-ul acolo (acest lucru are dezavantaje uriașe, desigur).

Logo-ul HostGator

Alegerea noastră de găzduire web # 1:
Obțineți cel mai bine găzduit pentru cel puțin
2,64 USD pe lună

Gazduire aprobată StartBloggingOnline.comÎn mod normal, acest lucru ar costa 6,95 USD pe lună, așa că săriți asupra acestei oferte acum, în timp ce este încă disponibilă!

De ce să cumperi găzduire în loc să folosești platforme gratuite de blogging?

Dacă doriți să câștigați bani din blogul dvs. sau să câștigați urmări serioase, atunci trebuie să plătiți pentru găzduire web (dacă doriți să înțelegeți mai bine ce este aceasta, consultați articolul nostru „ce este web hosting?” Din căutare cutie).

Blogurile WordPress.ORG cu găzduire independentă vă permit să monetizați cu ușurință blogul cu reclame Adsense, anunțuri Amazon sau să vă vindeți propriile produse. Acest lucru nu este posibil cu versiunea .COM a WordPress sau cu oricare dintre celelalte opțiuni gratuite.

Iată adevărul: WordPress.com (și orice altă platformă gratuită) va deține toate postările dvs. de pe blog și va afișa reclame proprii pentru companii aleatorii pe blogul dvs..

Vor face bani din munca grea!

În plus, nu veți fi luat în serios dacă numele dvs. de domeniu este ceva de genul Startbloggingonline.wordpress.com versus găzduit de sine stătător ca al meu: startbloggingonline.com.

Așadar, dacă nu-ți pasă de cine face reclamă pe blogul tău, să fii luat în serios sau să câștigi bani, atunci mergi cu WordPress.COM, dar dacă vrei să obții un venit part-time / full-time sau să fii luat în serios ca apoi bloggerul merge cu WordPress.ORG și găzduiește-l singur.

Este o investiție mică, dar mai puțin de o ceașcă de cafea la Starbucks pe lună!

Linia de jos: WordPress.org găzduit de sine este mai bun decât WordPress.com, deoarece obțineți un domeniu personalizat și dețineți întregul conținut. Majoritatea blogurilor folosesc WordPress.org din aceste motive. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că plasați reclame pe cât doriți, personalizați tema și instalați pluginuri puternice.

În timp ce vine cu o curbă de învățare, avem un excelent tutorial gratuit despre cum să configurați un blog care să vă ajute pe parcurs.

Amintiți-vă, pentru bloggerii serioși sau oricine dorește să câștige un pic de bani din blogul lor, trebuie să obțineți un pachet de găzduire de încredere pentru a merge cu el …

Banner-ul HostGator

Logo WordPress.comÎntr-o propoziție: Platforma de blog găzduită construită cu software-ul WordPress care NU este deținut de dvs..

WordPress.com este o versiune găzduită a WordPress. Acest lucru înseamnă că, în loc să descarci software-ul și să-l instalezi singur, tot ce trebuie să faci este să te înscrii la un cont la WordPress.com și poți începe blogurile în câteva minute. Folosit de mulți influenți, cum ar fi Tim Ferriss sau chiar Jay-Z (LifeandTimes.com).

 • Preț: Trei planuri disponibile: 0 USD – excelent pentru blogging-uri de bază, 99 USD / an – excelent pentru blogging-uri profesionale, 299 USD / an – excelent pentru soluții avansate de afaceri.
 • Gazduire inclusă? Da, site-ul dvs. este găzduit pentru nicio plată suplimentară.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? În mod implicit, primiți un subdomeniu precum exemplu.wordpress.com. Puteți adăuga și un domeniu personalizat (acest lucru pe planul gratuit costă 18 USD / an. Pentru planurile plătite, un domeniu personalizat este inclus).
 • Orice abilități anterioare necesare? Un pic mai ușor de utilizat decât versiunea self-hosting a WordPress, datorită faptului că obțineți o mare parte din ridicarea grea îngrijită (găzduire, configurare site, configurație de bază). Încă trebuie să parcurgi asistentul de pe ecran, dar este relativ simplu. În plus, există ghidul oficial pentru început. După faza de configurare, folosirea zilnic a acestei platforme de blog pentru a vă publica postările este foarte ușoară.
 • Desene disponibile? Există câteva sute de teme din care să alegeți și, dacă optați pentru unul dintre planurile premium, aveți și posibilitatea de a personaliza designul pe care îl utilizați. În general, WordPress.com menține lucrurile simple și nu furnizează la fel de multe opțiuni de proiectare ca WordPress-ul propriu.
 • Extensii și extensii: Funcții populare, cum ar fi distribuirea, statisticile, comentariile și sondajele sunt incluse, dar nu există nicio opțiune pentru a instala pluginuri terțe.

Pentru cine este bun WordPress.com?

 • Aceasta este cea mai bună platformă de blogging pentru bloggerii hobby.
 • Oricine dorește să înceapă un blog fără investiții deloc.
 • Bloggerii profesioniști.

În general, WordPress.com este o versiune simplificată de WordPress găzduit de sine stătător. Ofera toate caracteristicile cele mai esentiale, dar lasa si o bucata mare din ele. Dacă vă interesează doar blogurile și nu doriți să experimentați cu funcțiile personalizate ale site-ului dvs., WordPress.com va fi suficient pentru dvs..

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Începeți în câteva minute.
 • Gazduire și subdomeniu incluse.
 • Îl puteți folosi pentru 0 $.

Contra

 • Nu există posibilitatea de a instala teme personalizate.
 • Fără pluginuri.
 • WordPress.com poate trage fișa de pe blog în orice moment, dacă îți găsesc acțiunile, nu în concordanță cu regulile lor.
 • Poate fi blocat în unele țări, fiind nevoie de un VPN dintr-o țară vecină pentru a vă autentifica și publica.

Logo SquareSpaceÎntr-o propoziție: Constructor de site-uri online, ușor de utilizat și servicii de găzduire de site-uri.

Squarespace este o soluție foarte bună pentru construirea de site-uri web. Îl puteți folosi pentru a lansa bloguri, companii, magazine de comerț electronic și multe altele. Fapt amuzant, Squarespace este singura platformă din această listă care a investit într-un anunț Super Bowl (de două ori).

 • Preț: Bazat pe abonament, 8-24 USD / lună.
 • Gazduire inclusă? da.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? Da, primiți un domeniu personalizat cu abonamentul.
 • Orice abilități anterioare necesare? Nu. Squarespace este extrem de ușor de utilizat, chiar dacă este prima dată când construiești un site web sau blog. Interfața este clară, intuitivă și puternică. Publicarea de conținut nou este simplă, iar LayoutEngine personalizat vă permite să aranjați conținutul blogului dvs. oricât doriți prin drag-and drop.
 • Desene disponibile? O serie de modele cu aspect modern și modern din care să alegeți. Squarespace face ca obiectivul lor să fie mereu la curent cu tendințele și să rămână în fruntea celor mai populare design-uri.
 • Extensii și extensii: O gamă dintre cele mai importante funcții încorporate din start, plus există pluginuri externe disponibile prin intermediul unui alt site.

Pentru cine este Squarespace perfect pentru?

 • Proprietarii de afaceri care au nevoie de un site web cu aspect excelent și optimizat și un blog pentru a merge alături.
 • Artiști, muzicieni, fotografi, creativi în general, care doresc să facă bloguri și, de asemenea, își arată munca într-un mod eficient.
 • Restaurante, cafenele, etc., care rulează un blog de companie.
 • Utilizatori fără abilități de proiectare care doresc să poată construi un blog de la zero folosind constructorii de site-uri web.

În general, este potențial cea mai bună platformă pentru oricine dorește să construiască un site profesionist cu aspect profesionist sau un blog pe cont propriu. Nu sunt necesare abilități de proiectare și întregul proces este foarte simplu.

Acestea fiind spuse, dacă tot ce îți trebuie este un blog – fără alte chestii – atunci există soluții mai potrivite.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Capabilități excelente de personalizare și interfață ușor de utilizat.
 • Gazduire și domeniu personalizat inclus.
 • Nu sunt necesare abilități de proiectare sau dezvoltare.
 • Construire de conținut glisare și fixare.
 • Serviciu de asistență 24/7.

Contra

 • Poate fi scump în timp când adăugăm costurile abonamentului lunar.
 • (Acest lucru va suna ciudat) Prea bogat în funcții dacă tot ce ai nevoie este un simplu blog.

Logo WixÎntr-o propoziție: Constructor de site-uri online, ușor de utilizat și serviciu de găzduire de site-uri web.

Pentru a spune acest lucru, Wix este practic ca Squarespace, dar diferit. Oferă funcții similare în ceea ce privește capacitatea sa de creare a site-urilor web și de construire de bloguri, dar execuția are un stil ușor diferit.

 • Preț: Pe bază de abonament, 0 – 18 $ / lună.
 • Gazduire inclusă? da.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? În mod implicit, primiți un subdomeniu precum exemplu.wix.com. Puteți adăuga, de asemenea, un domeniu personalizat pe care îl dețineți deja.
 • Orice abilități anterioare necesare? Wix este foarte ușor de utilizat atunci când vine vorba de lansarea unui nou site web. Cu toate acestea, trebuie să parcurgeți câțiva pași suplimentari pentru a adăuga modulul de blog. Nimic prea dificil, dar totuși. În general, Wix vă oferă un asistent pas cu pas pentru a parcurge întregul proces.
 • Desene disponibile? Peste 500 de modele disponibile.
 • Extensii și extensii: Există o serie de funcții esențiale de gestionare a site-urilor încorporate și, în afară de aceasta, puteți extinde site-ul dvs. prin intermediul aplicației Wix App Market.

Pentru cine este Wix perfect pentru?

 • În mod similar cu Squarespace, proprietarii de afaceri care au nevoie de un site web cu aspect excelent și optimizat și un blog pentru a merge alături.
 • Utilizatori fără abilități de proiectare care doresc să poată construi un blog de la zero.
 • Artiști, muzicieni, fotografi, creatori în general, care doresc să facă blog și, de asemenea, își arată munca într-o manieră eficientă.

Wix Website Builder este o platformă alternativă interesantă de blogging pentru Squarespace, în special pentru utilizatorii care nu au un buget pe care să-l investească și ar dori să mențină lucrurile ieftine. Acestea fiind spuse, modulul de blog nu este atât de configurabil. Așadar, dacă ceea ce îți dorești cel mai mult este un blog, ești mai bine cu o altă platformă.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Mai mult de 500 de modele pentru a alege.
 • Plan gratuit.
 • Construire de conținut glisare și fixare.
 • Suport excelent, plus o bază de cunoștințe online.

Contra

 • Posibilități limitate de personalizare a blogului, în special în comparație cu alte soluții din listă.
 • Nu este o platformă dedicată de blogging.

Logo TumblrÎntr-o propoziție: O platformă de bloguri de microblogging la șold, cu aspect de rețea socială.

Tumblr este un excelent site gratuit de blog optimizat special pentru bloggerii care doresc să publice conținut de formă scurtă, cum ar fi micro-bloguri, citate, imagini, videoclipuri și GIF-uri animate. Tumblr este, de asemenea, o comunitate de utilizatori, gata să promoveze și să comenteze munca reciprocă.

 • Preț: Liber.
 • Gazduire inclusă? Da, Tumblr găzduiește blogul tău fără costuri suplimentare.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? În mod implicit, primiți un subdomeniu precum example.tumblr.com. Accesarea propriului dvs. domeniu personalizat este posibilă și (trebuie să obțineți domeniul în altă parte)
 • Orice abilități anterioare necesare? Absolut nu sunt necesare deloc abilități pentru a porni și rula un blog Tumblr. Interfața este cea mai prietenoasă dintre cele 8 platforme de blog pe care le analizăm aici. Blogurile Tumblr sunt ușor de configurat și ușor de rulat ulterior.
 • Desene disponibile? Există o mulțime de modele din care puteți alege, deși multe dintre ele au plătit.
 • Extensii și extensii: Nici unul.

Pentru cine este Tumblr perfect?

 • Bloggerii hobby.
 • Bloguri cu un singur subiect.
 • Probabil cea mai bună platformă de blogging pentru microbloguri.
 • Bloguri care publică diferite tipuri de conținut (citate, postări, imagini, videoclipuri etc.)

Tumblr este platforma de blog pentru dvs. dacă nu intenționați să transformați blogul dvs. într-un proiect de afaceri sau dacă nu vă interesează funcțiile și extensiile avansate. O soluție excelentă pentru blogurile mici, cu nu mult conținut și un program de postare neregulat.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Aspect comunitar: Tumblr este o rețea socială la fel de mult ca o platformă de blogging.
 • Liber.
 • Gazduire și subdomeniu incluse.
 • O interfață de utilizator extrem de ușor de utilizat.
 • Stiluri încorporate pentru diferite tipuri de conținut.

Contra

 • Fără extensii sau pluginuri.
 • Funcții limitate în comparație cu celelalte platforme din această listă.

Logo mediuÎntr-o propoziție: O platformă de blog publicare pentru poveștile și articolele tale.

Mediul a crescut în popularitate foarte mult în ultimii doi ani (peste un milion de oameni s-au alăturat Mediei). Pe scurt, este o comunitate de scriitori și bloggeri, care folosesc același design de site cu aspect pentru a-și împărtăși opiniile și poveștile pe diverse subiecte..

 • Preț: Liber.
 • Gazduire inclusă? Da, Medium se ocupă complet.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? Nu este inclus. Toată lumea ajunge să publice sub profilul său (de ex. Medium.com/@name/). Cu toate acestea, destul de recent Medium le-a permis utilizatorilor să-și conecteze propriile domenii personalizate la poveștile individuale de pe Medium. Din nou, aceasta înseamnă că poveștile individuale pot utiliza domenii personalizate, nu profiluri de utilizator individuale.
 • Orice abilități anterioare necesare? Deloc. Mediu este extrem de ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți și puteți începe să publicați poveștile / postările imediat. Nici o curbă de învățare deloc.
 • Desene disponibile? Nici unul. Toată lumea primește același design.
 • Extensii și extensii: Nici unul. Deși Medium are câteva caracteristici de editare și tipografie grozave încorporate.

Pentru cine este Mediu perfect pentru?

 • Scriitori care caută să-și construiască brandul. Mediu este minunat pentru a obține lecturi instantanee pentru poveștile tale.
 • Bloggerii hobby.
 • Blogurile companiei găzduite în afara site-ului web al companiei.

În final, Medium este excelent dacă doriți să publicați povești individuale care nu sunt neapărat legate. Mediu ajută la răspândirea conținutului dvs. folosind algoritmi personalizați, precum și cură editorială. Dacă doriți doar să „experimentați acest lucru cu blogging-ul”, Medium este modul de a face acest lucru.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Interfață foarte ușor de utilizat.
 • Alți utilizatori te pot ajuta să lucrezi la conținutul tău.
 • Liber.
 • Setări minunate de tipografie.

Contra

 • Fără modele personalizate. Profilul tuturor arată la fel.
 • Medium are control asupra publicațiilor dumneavoastră.

Gazduire de fantomeÎntr-o propoziție: Software de blogging descărcabil și o platformă găzduită de blogging.

Ideea principală din spatele lui Ghost a fost să o facă o versiune mai simplă a WordPress … ceva care ar fi doar o platformă de blogging, fără toate funcțiile avansate de gestionare a conținutului care au fost introduse recent în WordPress.

 • Preț: Versiunea descărcabilă este gratuită. Versiunea găzduită – pro se ridică la 8 – 200 USD, în funcție de numărul de bloguri pe care doriți să le rulați și de volumul de trafic pe care îl așteptați..
 • Gazduire inclusă? Dacă primiți versiunea descărcabilă, depinde de dvs. să găsiți o gazdă web și să instalați software-ul acolo. Pentru Ghost Pro, găzduirea este inclusă.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? Nu, nu primiți un domeniu cu planul dvs., dar puteți conecta ușor un domeniu extern.
  Orice abilități anterioare necesare? Răspunsul este de două ori aici. Dacă primiți versiunea descărcabilă, atunci configurarea site-ului dvs. va dura ceva timp și pricepere în jurul serverelor web și altele. Pentru Ghost Pro, configurarea este destul de simplă. Utilizarea zilnică a platformei este foarte ușor de înțeles, deși interfața este un pic „geeky” – cu suportul pentru ecranul despărțit Markdown și tot.
 • Desene disponibile? O frumoasă bibliotecă de teme din care puteți alege, multe dintre ele au plătit totuși. Există, de asemenea, teme premium disponibile pe web.
  Extensii și extensii: Lucruri precum SEO, social media, comentarii etc. sunt deja integrate. În afară de asta, nu există plugin-uri externe pentru Ghost.

Pentru a rula un blog pe Ghost (versiunea descărcabilă) veți avea nevoie de găzduire web, din nou, vă recomand HostGator.

Pentru cine este Ghost perfect?

 • Bloggerii care doresc să utilizeze cele mai noi și mai proaspete soluții tehnice disponibile.
 • Bloggerii hobby care sunt pasionați de dezvoltarea web.
 • Bloggerii cărora le place să experimenteze cu noi platforme.

Cu toate caracteristicile fantastice ale lui Ghost, încă nu sunt cele mai bune alegeri ale platformelor de blog dacă doriți să construiți un blog pro-blog sau un business. Îi lipsesc unele caracteristici importante și este mai mult un proiect beta în general.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Proiectat ca un site de bloguri deasupra tuturor celorlalte.
 • Interfață de scriere și publicare foarte clară.
 • Rapid și optimizat pentru SEO.

Contra

 • Nu este la fel de personalizabil ca WordPress.
 • Nu sunt disponibile pluginuri sau extensibilități.

Logo-ul BloggerÎntr-o propoziție: Un site de bloguri gratuite pentru școală veche, care era cel mai bun platformă de blog, dacă era gratuit după ce erai.

Blogger este una dintre cele mai vechi platforme de bloguri de acolo. În prezent, este gestionat de Google, deci tot ce trebuie să vă înscrieți este contul dvs. standard Google. În mod similar cu WordPress.com, Blogger are grijă de toate tehnicile de ridicare grea, permițându-vă să vă concentrați doar pe crearea de conținut.

 • Tarifare Blogger: Liber.
 • Gazduire inclusă? Da, Blogger are grijă să vă găzduiască blogul pentru nicio plată suplimentară.
 • Obțineți propriul dvs. domeniu? În mod implicit, primiți un subdomeniu precum exemplu.blogspot.com. Puteți conecta și domeniul dvs. personalizat, dar trebuie să îl achiziționați separat.
 • Orice abilități anterioare necesare? Blogger este ușor de utilizat, deși puțin depășit în comparație cu unele soluții mai moderne, cum ar fi WordPress.com sau Medium. Configurarea blogului dvs. este încă foarte ușoară și rapidă. Nu sunt necesare abilități pentru a începe blogurile sub Blogger.
 • Desene disponibile? Doar un editor de aspect standard (conținut / bară laterală). În afară de asta, nu puteți face prea multe din punct de vedere al designului blogului dvs..
 • Extensii și extensii: Nu sunt disponibile plugin-uri externe.

Pentru cine este excelent Blogger?

 • Bloggerii hobby și blogurile personale.

Poate că acum 12 ani Blogger ar fi putut fi considerat un succes uriaș, dar acum este nu chiar cea mai bună platformă de blog pentru oricine. Nu sfătuiesc să-l folosești pentru alte lucruri decât blogurile personale.

Pro-uri & Contra

Pro-uri

 • Puteți începe un blog în mai puțin de un minut.
 • Interfață simplă pentru crearea de conținut.
 • Gazduire și subdomeniu incluse.

Contra

 • Orice altceva.

Top alegeți de pe cele mai bune platforme de blog

Dacă doriți o opțiune de bloguri plătite cu sine găzduită pe care o dețineți singuri, puteți câștiga bani sau doriți să alegeți dintre platformele de blog pentru afaceri, folosiți atunci (și o cantitate copleșitoare de alți) cred că WordPress.org depășește toate celelalte platforme.

Dacă nu ați decis ce este cea mai bună platformă de blog pentru dvs., aș spune că ar trebui să luați în considerare HostGator pentru a obține găzduirea web (împreună cu un nume de domeniu gratuit) acum.

Pentru platformele de blog gratuite, WordPress câștigă din nou cu WordPress.com.

Este puternic, are un tablou de bord ușor de utilizat, este accesibil și cel mai flexibil dintre toate platformele de blog disponibile. Dacă căutați pe site, veți găsi recenzia mea cu toate motivele pentru care ar trebui să folosiți WordPress.com.

Aceasta concluzionează recenzia noastră, dar ce crezi? Ați luat o decizie cu privire la oricare dintre platformele de blog descrise aici? Simțiți-vă liber să împărtășiți comentariile oaspeților de mai jos.

Care este cea mai bună platformă de blogging? Gânduri finale

În opinia mea, majoritatea platformelor de bloguri din această listă își au locul pe piață. Vă rugăm să alegeți persoana care vă descrie cel mai bine pentru a vedea soluția perfectă pentru dvs.:

Vreau să construiesc un blog profesionist pentru mine / afacerea mea și vreau să-l controlez complet.

 • WordPress.org: Începeți astăzi pe WordPress.org cu ghidul nostru pentru crearea unui blog pe pagina principală.

Îmi doresc ca una dintre cele mai bune opțiuni de pe platformele de blog de mai sus să câștige bani.

 • WordPress.org: Începeți astăzi pe WordPress.org cu ghidul paginii noastre de pornire.

Vreau să pot instala noi pluginuri, să schimb teme și, în general, să-mi potrivesc blog-ul cu nevoile mele în mână.

 • WordPress.org: Începeți astăzi pe WordPress.org cu ghidul nostru pe pagina principală.

Nu am abilități de proiectare sau dezvoltare.

 • Tumblr
 • WordPress.com
 • Mediu
 • Squarespace
 • Wix

Sunt proprietar de afaceri și nu mă pot baza pe opțiuni gratuite pentru blog. Am nevoie de un site cu aspect profesionist și de un blog care să meargă alături.

 • WordPress.org: vezi ghidul nostru
 • Squarespace
 • Wix

Am nevoie de un blog chiar acum și vreau să aleg din platformele gratuite de blogging!

 • WordPress.com

Încep un microblog, un foto-blog sau sunt artist și vreau să împărtășesc munca mea.

 • Tumblr

Încep un blog personal / hobby și voi publica în mare parte conținut scris.

 • WordPress.com
 • Mediu

Vreau să cresc ca scriitor / blogger și să mă conectez cu alți oameni cu gânduri similare.

 • Mediu

Sunt pasionată de tehnologia modernă și vreau să lucrez cu cea mai de vârf platformă de bloguri de acolo!

 • Fantomă

Logo-ul HostGator

Alegerea noastră de găzduire web # 1:
Obțineți cel mai bine găzduit pentru cel puțin
2,64 USD pe lună

Gazduire aprobată StartBloggingOnline.com

Ce platformă ar trebui să folosesc pentru blogul meu?

WordPress dacă intenționați să câștigați bani. Este cea mai populară platformă, care alimentează peste 30% din web! Dacă aveți nevoie doar de o opțiune gratuită de blogging pentru blogging-uri personale, aruncați o privire la lista de mai sus pentru a vedea care este potrivit pentru dvs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map