Cum să-mi vinzi site-ul? Ghid complet pentru 2020

Vindeți-ți site-ul fără taxe de broker

Dacă doriți să vă vindeți site-ul sau ați creat un site și doriți doar să vedeți cât valorează site-ul dvs., vă recomandăm să discutați cu Kingmakers. Majoritatea brokerilor vă vor percepe 10% sau mai mult pentru a vinde afacerea dvs., Kingmakers nu percepe nicio taxă, astfel încât să puteți păstra 100% din veniturile dvs.!


Ai intrat în bloguri sau în administrarea unui site web pentru că erai pasionat de un subiect sau ai considerat că este un mod ușor și rapid de a câștiga bani.vinde-mi site-ul

Acum, când site-ul dvs. web a avut un succes inițial, este posibil să vă gândiți: „Vreau să-mi vând site-ul.” Poate că v-ați dat seama că site-ul dvs. este o vacă în numerar și doriți să vă încasați.

Oricare ar fi motivul dvs. pentru a dori să vindeți un site web, este posibil și poate fi foarte profitabil. Dar trebuie să vă asigurați că v-ați ocupat de timp pentru a vă optimiza pe deplin site-ul și că îți propuneți cel mai bun picior.

Dacă aveți site-uri web de vânzare, în acest ghid complet despre cum să vindeți site-ul dvs. vă vom oferi toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă pregăti site-ul pentru vânzare.

Să ne scufundăm.

Maximizați-vă mesajul înainte de a vă vinde site-ul

Crearea unui site web optimizat, gata de vânzare implică mai mult decât simplul redarea câtorva reclame, conectarea la câteva rețele de afiliere și speranța la cele mai bune. Înainte de a începe să vă gândiți, „Aș dori să-mi vând site-ul meu web”, trebuie să vă gândiți, „Cum pot să câștig bani pe site-ul meu?”

Alăturați-vă antrenamentului GRATUIT

Doriți să aflați cum să construiți 6 site-uri de autorități?

Alăturați-vă acestui antrenament gratuit…

 • În sfârșit, aveți o metodă dovedită de a găsi nișe profitabile
 • Obțineți acces la o metodă de cercetare a cuvintelor cheie nepriceput
 • Aflați cum să externalizați conținut de calitate
 • Aflați cum puteți construi linkuri de pălării albe către site-ul dvs. fără dureri de cap

Înainte de a-ți putea vinde site-ul, trebuie să-l faci un site de vis. Asta înseamnă că trebuie să vă dați seama cum să creșteți conversiile pentru a crește rentabilitatea site-ului. Un cumpărător ar putea fi interesat să achiziționeze un site web care nu este pe deplin optimizat sau care nu respectă potențialul maxim de câștig. Dar, în calitate de vânzător, nu vei primi cea mai bună ofertă.

Optimizarea site-ului dvs. web presupune mai mult decât obținerea corectă a mesajelor afiliate și a rețelelor publicitare. Vrei să începi cu modificarea mesajului site-ului tău și să-l obții corect.

De ce? Potrivit lui Neil Patel, chiar și cea mai mică modificare a mesajelor unui site poate duce la o creștere de 27,3% a conversiilor..

Primul pas este să știți cu siguranță despre ce este site-ul dvs. web. Pare evident, dar mulți proprietari de site-uri sau bloggeri nu au un concept clar pentru site-urile lor.

Mai rău, ei se așteaptă ca vizitatorii site-urilor lor să „obțină”, fără să le explice ideea de bază. Dacă un vizitator nu își poate da seama despre ce este vorba de site-ul tău imediat, site-ul tău va avea o rată mare de respingere. Și o rată ridicată de respingere va scădea valoarea site-ului dvs. web când încercați să îl vindeți.

Nu trebuie să cheltuiți o avere construindu-vă site-ul. Însă ar trebui să dedicați timp și eforturi pentru a afla ce anume îi va aduce pe oameni, să-i angajeze și să crească valoarea site-ului dvs. când va fi momentul să vindeți.

Nu construiți un site web generic Bland

Există o mulțime de site-uri web dullsville, bland. Aceste site-uri web par să se înmulțească ca niște iepurași, deoarece nu depun eforturi mari pentru a construi. Chestia este că sunt atât de neinteresante încât nimeni nu va plăti multe pentru ei.

Domeniu gratuit cu găzduire

Un articol din Time intitulat „Ceea ce credeți că știți despre web este greșit” vă încurajează să gândiți dincolo de clicuri atunci când creați site-ul dvs. web. S-ar putea să existe o mulțime de oameni care caută sfaturi pentru un anumit subiect, cum ar fi coafurile pentru bal. Un utilizator ar putea face clic pe conținut plictisitor, cum ar fi „Cele mai bune coafuri pentru prom.”

Dar șansele sunt, că utilizatorul nu va fi angajat cu conținutul, dacă nu este valoros. Spuneți-le cititorilor ce face aceste stiluri mai bune pentru prom (sunt ușor de făcut, durează ore întregi, sunt unice și mai interesante decât actualizarea ta de bază). Cel mai important, arată, nu spune.

Gândește-te că îți vinzi site-ul ca și cum ai vinde o casă. Sigur, ar putea exista unele flippers de site-uri care doresc un site ieftin pe care să le poată repara și flip. Însă majoritatea cumpărătorilor doresc un site gata-cheie, care să fie activat, care are deja un conținut stelar și o bază fiabilă, repetată pentru clienți sau audiență.

Mai puține caracteristici ale unui mare site web

Site-ul dvs. web a primit un mesaj clar. Nu este bland. Oamenii nu omit orașul la al doilea moment pe care îl încarcă pagina.

Ce mai poți face pentru a-i spori valoarea înainte de a-ți vinde site-ul? După cum se dovedește, multe. Cele mai bune, cele mai valoroase site-uri web au adesea următoarele caracteristici:

 • Design sensibil: Nu toată lumea va privi site-ul dvs. pe un monitor de pe desktop sau pe un laptop. De fapt, tot mai multe persoane se uită la site-urile de pe dispozitivele mobile. Un design sensibil, care se adaptează automat la dimensiunea ecranului, este un element indispensabil.
 • Dispunere fără dezordine: Creșterea utilizatorilor de telefonie mobilă înseamnă, de asemenea, un design minim, fără obstrucții, este chiar mai important în aceste zile. Un site web curat și ușor de navigat va păstra vizitatorii mai mult timp decât un site vizual aglomerat și dezordonat.
 • Design ușor de utilizat: Cele mai bune site-uri web țin cont de nevoile utilizatorului. Nimeni nu va dori să vă viziteze site-ul, cu atât mai puțin să îl cumpărați la un preț bun dacă este greu de navigat.
 • Videoclipuri: Se preconizează că videoclipul va genera peste 80% din traficul web în 2019. Un site web care include o formă de conținut video este mai atrăgător pentru utilizatori și cumpărători..
 • Vizuale: videoclipurile deoparte, imaginile de înaltă calitate aduc oamenii și fac un site mai util.
 • Apeluri la acțiune: la fel cum trebuie să le spui oamenilor de ce există site-ul tău, trebuie să le spui clar ce să faci pe site și de ce.

Du-te pe mobil înainte de a-ți vinde site-ul

Este deosebit de important ca site-ul dvs. să facă apel la utilizatorii de telefonie mobilă, deoarece aceștia reprezintă majoritatea vizitatorilor site-ului. 74% din timpul petrecut pe media digitală este acum petrecut de către utilizatorii unui tip de dispozitiv mobil.

Un videoclip de la Google Small Business explică exact ce anume trebuie să apeleze site-ul dvs. mobil pentru utilizatorii de telefonie mobilă. O regulă bună de urmat este regula „KISS” sau „Keep It Simple, Stupid”.

Deși unele imagini sunt bune, săriți graficele flashy (și Flash). Puneți cele mai importante informații la îndemâna oamenilor pentru a nu le face clic.

Arată-mi banii înainte de a vinde un site online

“Vreau să-mi vând compania de site-uri web pentru că nu generează bani.” Ați auzit vreodată această afirmație?

Ei bine, vânzarea unui astfel de site ar putea să nu vă favorizeze, întrucât logic vorbind, oamenii doresc să investească în afaceri viabile și nu în sarcini.

A avea vizitatori activi și obișnuiți este doar o piesă din puzzle-ul site-ului. De asemenea, trebuie să găsiți cea mai bună modalitate de a genera bani cu acești vizitatori, care ar putea fi orice, de la veniturile afiliate până la adăugarea unui coș de cumpărături pe site-ul dvs. web pentru articolele pe care le vindeți. Nu puteți vinde site-ul dvs. web dacă nu aduce un profit. Nu puteți vinde site-ul dvs. web pentru mulți bani dacă nu aduce bani.

Să ne uităm la câteva moduri în care vă puteți monetiza site-ul dvs. web înainte de a le pune la vânzare.

1. Anunțuri (Google)

Unul dintre primele lucruri pe care oamenii le fac pentru a-și monetiza site-urile este să publice reclame. Unele opțiuni de publicitate sunt mai profitabile decât altele. De exemplu, Google Adsense este probabil cel mai mare nume din publicitatea web. Este ușor de configurat și de utilizat.

Dar nu este întotdeauna cea mai profitabilă opțiune, în funcție de traficul dvs. și de cât de probabil vor avea vizitatorii să facă clic pe anunțuri. Milioane de oameni au instalat în aceste zile un software de blocare a anunțurilor, ceea ce poate afecta profiturile site-ului dvs. S-a raportat că adblockerii vor duce la o scădere a veniturilor la 35 de miliarde de dolari la nivel global, până în 2020, de exemplu.

2. Spațiu publicitar direct

O modalitate mai bună de a optimiza profiturile site-ului dvs. ar putea fi vânzarea spațiului publicitar direct către companii. Este posibil ca companiile care fac reclamă pe site-ul dvs. să fie conectate la mesajul site-ului. În plus, aceștia plătesc în avans pentru spațiul publicitar, așa că nu trebuie să sperați și să vă rugați pentru clicuri.

Vânzarea de reclame face un efort mult mai mare decât configurarea contului dvs. AdSense. Trebuie să dovediți companiilor pe care le vizați că site-ul dvs. web este un partener demn pentru acestea.

3. Marketing afiliat

Marketingul afiliat este un alt mod comun de a câștiga bani de pe site-ul dvs. Unii au creat site-uri de recenzie care le permit să câștige un comision pentru orice vânzări realizate din produsele pe care le-au revizuit.

Amazon are unul dintre cele mai mari programe de marketing afiliat. Oferă comisioane începând de la 4% din valoarea vânzărilor făcute. Valoarea comisionului crește cu cât vindeți mai mult.

RewardStyle este o altă rețea de afiliere populară pentru site-uri web care se concentrează pe subiecte legate de modă și stil de viață. Peste 4.000 de comercianți lucrează cu rețeaua, așa că este probabil să găsiți un brand cu care doriți să vă asociați prin RewardStyle.

Testare, testare înainte de a vinde site-uri online

vinde-ți site-ulIndiferent cum vă generați bani site-ul, testarea acestuia pentru a vă asigura că aceste metode aduc cel mai mult profit posibil este esențială. Nu doriți să pierdeți șansa de a obține o ofertă mai mare de la un cumpărător.

Testarea Split este una dintre cele mai populare metode de a testa performanța și rentabilitatea unui site web. Când executați un test split, jumătate din publicul dvs. primește o versiune a site-ului dvs. web, cealaltă jumătate primește cealaltă versiune.

La sfârșitul testului, puteți vedea ce opțiune a adus cele mai multe venituri și rula cu această opțiune. De exemplu, puteți testa o versiune a site-ului dvs. cu un anumit apel la acțiune pentru a achiziționa un produs. A doua versiune poate avea un apel diferit și mai direct la acțiune.

Dacă a doua versiune are o rată de conversie mai mare, tocmai ați găsit o modalitate de a crește cu ușurință profiturile site-ului.

Iată doar câteva lucruri pe care le puteți testa pe site-ul dvs. pentru a afla care este cel mai profitabil:

 • Amplasarea anunțurilor: anunțurile din colțul din dreapta primesc mai multă atenție decât anunțurile din partea de jos a paginii?
 • Titluri: Unii titluri sunt mai buni decât alții. Care dintre ele vă păstrează vizitatorii și îi determină să acționeze?
 • Apel la acțiune: Oamenii urmează apelul la acțiunea A, dar nu apelează la acțiunea B?
 • Acțiuni sociale: Partajarea pe Twitter crește traficul mai mult decât partajarea pe Facebook?
 • Captura de plumb: mai multe persoane se înscriu la lista dvs. de e-mail dacă utilizați un pop-up?
 • Anunțuri vs. Marketing afiliat: S-ar putea ca o metodă de monetizare să aducă mai multe venituri decât alta.

Ce nu trebuie făcut atunci când vindeți site-uri online

După ce cunoașteți elementele de bază care fac un site web mai valoros și merită achiziționat cumpărătorilor, este timpul să analizați ce să nu faceți înainte sau când încercați să vindeți site-ul dvs..

În primul rând, doriți să evitați orice informație nerealistă de top. Site-ul dvs. este cu adevărat cel mai bun „? Chiar sunteți următorul Facebook sau Twitter? Dacă da, trebuie să fii gata să sprijini acest lucru cu fapte și cifre.

Cel mai important, acele fapte și cifre trebuie să fie reale și să aibă o semnificație reală. Deși conținutul și calitatea site-ului dvs. contează pentru potențialii cumpărători de site-uri, acestea pot fi schimbate cu ușurință. Ceea ce caută este câți venituri aduc site-ul.

Nu vă gândiți pe termen scurt dacă doriți să vă vindeți site-ul. Cele mai profitabile site-uri sunt cele care se concentrează pe un subiect perenie. Un site web dedicat unui trend trendy ar putea câștiga bani imediat, dar nu va câștiga bani odată ce această tendință va trece.

De asemenea, este important să aștepți ca compania dvs. să aibă o anumită valoare și câștiguri înainte să o listați pentru vânzare. Cumpărătorii doresc rezultate dovedite. Aceștia vor să vadă că eforturile de monetizare pe care le-ați depus au adus efectiv bani mari.

Cum să-ți vinzi site-ul: să-ți dai seama ce merită

O parte cheie a a descoperi cum să vândă un site web este de a găsi prețul acestuia. Ca și în domeniul imobiliar, există un loc dulce când vine vorba de stabilirea prețurilor. Dacă setați prețul site-ului dvs. prea mare, cumpărătorii vor rămâne departe.

Setați prețul prea mic și este mai probabil să obțineți o vânzare. Dar veți pierde valoarea reală a site-ului dvs. Nu doriți să depuneți efortul de a optimiza valoarea de pe site-ul dvs. doar pentru a-l vinde la un preț de chilipir.

Cum prețuri un site web? Trebuie să te uiți la profiturile sale reale și la potențialul său de a continua să obții profituri. Prețul site-ului dvs. web nu ar trebui să se bazeze pe ceea ce plătiți pentru găzduire și numele domeniului, ci pe ceea ce site-ul oferă noului său proprietar.

Cele mai multe site-uri vând oriunde de la șase la 10 ori profitul lor în fiecare lună. Dacă site-ul dvs. aduce un profit lunar de 1.000 $, vă puteți aștepta să-l vindeți între 6.000 și 10.000 USD.

Un site care are un potențial deosebit de mare de creștere pe termen lung poate aduce un preț mai mare. Un site web care pare un pariu sigur pentru un cumpărător poate, de asemenea, să obțină o sumă mai mare decât un site care prezintă un risc mai mare de a nu obține profituri suplimentare.

Dacă nu sunteți sigur cum să valorizați site-ul dvs. web, un calculator de valoare vă poate oferi o estimare bună. Mulți calculatori analizează traficul site-ului, veniturile potențiale și efective și clasamentul site-ului pentru a atribui o etichetă de preț unui site.

Ce să le oferi cumpărătorilor atunci când vindeți un site online

cum să vinzi un site webO modalitate de a face ca un cumpărător să plătească un dolar de top pentru site-ul dvs. este să le oferiți o mulțime de documentație și dovada valorii sale. Afișați rapoarte din rețelele dvs. de afiliere, veniturile din publicitate și detalii despre orice altă sursă de venit.

Cumpărătorii vor dori, de asemenea, să vadă detalii despre traficul site-ului dvs. web. Oferiți informații despre numărul de vizitatori unici pe care site-ul dvs. le obține, afișările lunare ale paginilor și de unde provine traficul dvs. Google Analytics este un instrument util pentru compilarea acestor date.

Lucrurile pot fi complicate dacă oferiți conturi de social media conectate la site-ul dvs. web. În timp ce îți poți transfera contul către o altă persoană, nu este posibil să faci asta. Includeți orice cont de social media cu vânzarea dvs., dar nu percepeți o taxă suplimentară pentru aceste conturi.

Uită-te la ce fac alții înainte de a-ți vinde site-ul

În imobiliare, cât de multe case similare din zonă se vând pentru influență ceea ce puteți obține pentru casa dvs. Acest lucru este valabil și atunci când vindeți un site web.

Vă ajută să știți ce face concurența înainte de a vă pune site-ul la vânzare. Uitați-vă în jurul site-urilor de vânzări de site-uri, cum ar fi Flippa, pentru a vedea ce vă oferă. Acordați o atenție deosebită site-urilor care sunt similare cu ale dvs..

Uită-te la valoarea site-urilor și la informațiile incluse în listări. Cel mai probabil, cu cât sunt mai multe detalii pe care site-ul web este inclus în listă, cu atât este mai bun prețul pe care l-a obținut sau cu cât s-a vândut mai repede.

Imitația nu este doar cea mai sinceră formă de măgulire. De asemenea, vă poate ajuta să obțineți cel mai mare preț pentru site-ul dvs. și vă poate ajuta să aveți cea mai rapidă vânzare.

Vânzarea site-ului dvs. web: găsiți audiența dvs.

Listarea și tonul site-ului dvs. web trebuie să fie direcționate în funcție de tipul de cumpărător pe care așteptați să îl investească în el. Așa cum nu ați încerca să vindeți unui miliardar o baracă minusculă, nu ar trebui să încercați să vindeți un site web cu creștere lentă unui investitor care încearcă să obțină un profit rapid.

Crearea unei persoane te poate ajuta să îți adaptezi listarea la publicul tău potențial. Știți ce caută cumpărătorul dvs. și de ce cumpără.

De exemplu, puteți viza vânzarea site-ului dvs. către un cumpărător strategic, cineva care caută să cumpere site-ul dvs., deoarece acesta va îmbunătăți valoarea propriei sale afaceri.

Un alt cumpărător potențial ar putea fi un hobbyist. Această persoană nu caută să câștige mulți bani de pe site, dar vrea un venit suplimentar. Probabil că nu veți obține cel mai bun preț de la un hobbyist, comparativ cu un cumpărător strategic. Vei dori să te concentrezi pe valoarea site-urilor web și ușurința de utilizare pentru a obține cel mai bun preț de la un hobbyist.

Investitorul sau antreprenorul este versiunea online a flipper-ului casei. Cumpără scăzute și vând mare. Cu excepția cazului în care obiectivul dvs. este să vă descărcați site-ul rapid și pentru un profit mic (dacă există), doriți să evitați acest tip de cumpărător.

Unde să-ți vinzi site-ul online

logo-ul flippaUnde poți vinde un site online? Aveți câteva opțiuni.

Flippa este eBay-ul licitațiilor și vânzărilor de site-uri web. O mulțime de site-uri web cu nume mari au fost vândute pe Flippa.

Un exemplu este FaceMash, predecesorul de Facebook. S-a vândut pe Flippa pentru 30.000 de dolari în 2010. După ce a devenit o senzație virală, site-ul SendYourEnemiesGlitter a vândut pe Flippa pentru 85.000 de dolari în 2015.

Având în vedere că Flippa este un site de licitație, s-ar putea să ajungeți să obțineți mai multe pentru site-ul dvs. decât vă așteptați sau puteți ajunge să câștigați mai puțin decât sperați. Unul dintre avantajele utilizării site-ului este că oferă un serviciu de escrow.

Un cumpărător pune fondurile în escrow înainte de a preda detaliile site-ului dvs. Escrow vă protejează de un cumpărător neplătitor. După ce banii au intrat în plasament și ați transferat integral activele site-ului dvs., de obicei, este nevoie de câteva zile înainte ca banii să fie eliberați în contul dvs. bancar..

Flippa nu este singurul site de vânzare a site-urilor web. Celelalte opțiuni includ Vindem site-ul dvs., care este de fapt un intermediar de site-uri. Compania gestionează detaliile vânzării site-ului dvs. web pentru dvs., dar face acest lucru cu costuri reduse.

Câteva forumuri au și canale dedicate vânzărilor de site-uri web. DigitalPoint oferă un subforum în care vânzătorii pot enumera detaliile site-urilor și prețul. Cu cât mai multe informații puteți furniza pe o postare pe forum despre site-ul dvs. web, cu atât va fi mai probabil să obțineți o vânzare.

Vânzare în rețeaua dvs.

O altă opțiune dacă doriți să vindeți un site web este să contactați persoane pe care le cunoașteți deja. Cineva care lucrează în industrie vizează site-ul dvs. web sau care face reclamă pe site-ul dvs. ar putea fi deja interesat de achiziționarea acestuia.

Dacă nu obțineți prea multă tracțiune pe site-urile de licitații, vă poate ajuta în schimb să faceți site-ul dvs. la contacte profesionale și personale. Vânzarea direct către cineva din rețeaua dvs. vă poate ajuta să evitați comisioanele și dificultățile de utilizare a forumurilor sau site-urilor de licitații în întregime.

Dacă o construiți și face bani, cineva va dori să-ți cumpere site-ul. Înainte de a începe procesul de vânzare, concentrați-vă să faceți site-ul dvs. cât mai profitabil și ușor de utilizat. Nu luați comenzi rapide atunci când vindeți, deoarece doriți să obțineți cel mai bun preț pe care îl puteți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map