PowWeb Review: Planet Pritëse, Vlerësimi, icingmimi dhe më shumë!

Shqyrtime të PowWebPowWeb ka qenë në biznesin e mbajtjes në internet për një kohë të gjatë. Themeluar në vitin 1999, kompania është ende rreth. Tani, ata janë një kompani në pronësi të EIG, së bashku me shumë ofrues të tjerë të mbajtjes në internet. Por ata akoma funksionojnë në mënyrë të pavarur nga shoqëria mëmë.


Besueshmëria e PowWeb për pamjet e vonshme do të jetë në të gjithë hartën. Për disa, PowWeb siguron akoma një pritje të besueshme në internet. Megjithatë, për të tjerët, shërbimet e PowWeb kanë rënë ndjeshëm ndërsa vitet kanë kaluar.

PowWeb merret ekskluzivisht në pritje të përbashkët, me një çmim fillestar konkurrues prej 3.88 $ në muaj. Kompania gjithashtu ka ndërmarrë masën e pazakontë për të ofruar vetëm një plan për klientët. Individët dhe bizneset e vogla që nuk janë aq të zgjuar mund të gjejnë tërheqës këtë lloj thjeshtësie.

PowWeb rishikojnë pro dhe kundër

Një plan, një çmim

Shumica e ofruesve të web hosting ofrojnë një bollëk të planeve për klientët e mundshëm për të zgjedhur. PowWeb shkon kundër këtij trendi, duke ofruar një plan të vetëm për klientët e tij. Ky plan ofron gjithçka që një klient mund të dëshirojë: hapësirë ​​e pakufizuar në disk, transferimi i të dhënave dhe gjerësia e bandës.

Adresa juaj e internetit dhe ndërtuesi i faqes në internet nuk përfshihen pa asnjë tarifë shtesë. Paketa gjithashtu është e gatshme për tregtinë elektronike, duke kërkuar konfigurimin minimal në fundin tuaj. Karakteristika të tjera që përfshin plani i vetëm i pritjes PowWeb janë skriptet e instaluesit me një klik dhe llogaritë e pakufizuara të postës elektronike.

Paneli i kontrollit i PowWeb i zgjedhjes është vDeck, i cili është standard për shumicën e pritësve të internetit EIG. Ju gjithashtu mund të zgjidhni kontratat e shërbimit mujor ose vjetor. Por, si hostet e tjerë të internetit, do të merrni pak zbritje nëse regjistroheni për një kontratë më afatgjatë.

Për më tepër, PowWeb ka garancinë standarde të kthimit të parave prej 30 ditësh. Ashtu si me një plan të vetin, një çmim, PowWeb mban ritmin me konkurrencën. Serverët e PowWeb janë të balancuar, duke mbajtur një lidhje të qëndrueshme dhe të besueshme për të gjithë përdoruesit. Mbrojtja ndaj spamit me cilësi të lartë dhe mbrojtja nga viruset përfshihen gjithashtu në plan.

Nuk ka frills, me qëllim

Ky plan mund të apelojë veçanërisht për bizneset e vogla dhe individët. Nuk ka shumë shtesa ose veçori të veçanta që nuk mund t’i gjeni diku tjetër. Por duket se në rastin e PowWeb, kjo mund të jetë pikë. Mbajtja e gjërave të thjeshta është pikërisht ajo që dëshirojnë disa klientë.

PowWeb ofron vetëm një pritje të përbashkët në këtë plan të vetëm. Konsumatorët që duan pritje të përbashkët do të sigurohen, megjithatë, që PowWeb i është përkushtuar kësaj linje biznesi. PowWeb ngjitet me ato që dinë dhe çfarë bëjnë më mirë. Për klientët që nuk janë tifozë të mëdhenj të ndryshimit, PowWeb mund të jetë zgjedhja e mirë për të gjitha.

Karakteristika të mira sigurie

Karakteristikat e sigurisë përfshihen gjithashtu në paketën e vetme të planit. SiteLock, një shërbim që mbron serverat kundër malware, vjen me planin tuaj që në fillim. Programi gjithashtu mund të rikuperojë skedarët tuaj nëse infektoheni nga një virus.

Qasje më e madhe në burime

PowWeb operon në mënyrë të pavarur nga ndërmarrja e saj mëmë, EIG. Por gëzon përfitimet e mbështetjes nga një korporatë kaq e madhe. Me qasje në një sasi më të madhe burimesh sesa nëse po vepronte vetëm, PowWeb mund të sigurojë sigurim të mëtejshëm kundër ndërprerjeve të serverëve dhe ngjarjeve të tjera të pafavorshme.

Në infrastrukturën shtëpiake

Kompania ka zhvilluar infrastrukturën e vet brenda. Kjo infrastrukturë menaxhohet plotësisht nga programuesit e tyre, duke përshtatur programin e tyre të hostimit në internet dhe automatizimin e tyre për nevojat e klientit. Asnjë palë e tretë nuk është e përfshirë në funksionimin e serverave të tyre. Disa klientë mund të ndjehen të sigurt se nuk ka ndërmjetës.

Forume aktive

Mbështetja e klientit është në dispozicion 24/7 përmes bisedës live, telefonit dhe biletave. Ata gjithashtu kanë një faqe të gjerë forume ku përdoruesit mund të postojnë pyetjet dhe komentet e tyre. Stafi gjithashtu poston njoftime rreth një herë në disa muaj në këto forume. Sidoqoftë, nuk është zëvendësim i një bilete të duhur për mbështetjen e klientit.

Shumë ankesa të klientëve

Disa përmbledhje të PowWeb në internet citojnë disa veçanërisht në lidhje me çështje. Disa klientë sollën praktika joetike. Shumë theksuan që PowWeb ngriti tarifat pa i njoftuar më parë.

Domain falas me pritjen

Shumë klientë të PowWeb kanë raportuar gjithashtu çështje në lidhje me kartat e kreditit dhe anulimin. Nëse një kartë krediti skadon dhe nuk azhurnohet nga cikli i faturimit tjetër, llogaria juaj mund të përfundojë pa paralajmërim paraprak.

Me sa duket, ndryshe nga shumica e kompanive të tjera, PowWeb nuk këshillon klientët të azhurnojnë informacionin e skaduar të kartelave. Pra, nëse nuk qëndroni në krye të informacionit të llogarisë suaj si një klient PowWeb, mund të humbni plotësisht llogarinë tuaj.

Një çështje e tretë me të cilën klientët kanë pasur probleme janë largimi i PowWeb. Të gjitha llogaritë rinovohen automatikisht, pa marrë parasysh cilat janë preferencat tuaja. Nëse klientët ankohen, ata do të ofrojnë një azhurnim – i cili nuk ka shumë kuptim duke marrë parasysh që ata kanë vetëm një opsion të planit.

Më e shtrenjtë se sa duket

Për tiparet që ata ofrojnë, PowWeb mund të bëhet i shtrenjtë me të vërtetë i shpejtë. Aktualisht, çmimi i shpallur i planit të tyre është 3,88 dollarë në muaj. Sidoqoftë, në faqen e internetit, kjo çmim është etiketuar si një “shitje”, me çmimin e rregullt të shënuar si 11,95 $ në muaj.

Për hapësirën dhe fushat e pakufizuara të diskut, edhe 11,95 $ në muaj nuk duken shumë të këqija. Por disa konkurrentë ofrojnë karakteristika të ngjashme për çmime shumë të ulëta të rregullta. Ofruesit e tjerë të pritjes ofrojnë çmime aq të ulëta sa 3 deri 5 $ në muaj për një plan të ngjashëm.

Tarifat e fshehura

Megjithëse kanë një garanci për kthimin e parave, do të duhet të paguani një tarifë prej 35 $ nëse anuloni pas këtyre 30 ditëve. Pas 30 ditëve të para, duhet të jepni një njoftim të paktën një muaj para se të mbyllni llogarinë tuaj. Mbi të gjitha, garancia për kthimin e parave vlen vetëm nëse paguani përmes kartës së kreditit. Asnjë metodë tjetër nuk do të rimbursohet, edhe nëse anuloni brenda 30 ditëve të para.

Shërbime të kufizuara

Do të gjeni kufizime në shërbimet e PowWeb. Kompania nuk ofron shërbime të migrimit dhe transferimit. As nuk ofrojnë shërbime rezervë, të paktën për aq sa një klient i ardhshëm mund të tregojë. Nëse shkoni me PowWeb, ju mund të dëshironi të bëni kopjen rezervë tuaj vetëm në rast.

Performanca jo aq e shkëlqyeshme

PowWeb garanton masën e paqartë të kohës “të shkëlqyeshme”. Zakonisht serverët do të funksionojnë me 99.9% me kohë. Kjo është në të njëjtën mënyrë me konkurrencën. Por kohët e ngarkimit kanë tendencë të jenë të ngadalta, siç kanë raportuar shumë klientë.

Paneli i tyre i kontrollit nuk është si aplikacionet e tjera të panelit të kontrollit atje. Konsumatorët mund të kenë një kohë të vështirë për të lundruar në këtë panel të ri kontrolli, i cili me sa duket është shumë i ndryshëm nga cPanel. E ndryshme është një gjë, por mirëdashësia e përdoruesit është një tjetër. Për disa klientë, paneli i kontrollit vDeck është më pak intuitiv dhe përdorues miqësor sesa cPanel standarde.

Uebfaqe e datës

Disa njerëz mund të mos mendojnë shumë për apelin estetik. Të tjerët mund të jenë më dallues në shijen e tyre. Nëse vizitoni www.powweb.com, faqja kryesore duket se nuk ka ndryshuar shumë që nga viti 1999. Skema e paraqitjes dhe e ngjyrave ju kujton shumë atë epokë. Disa mund të mos dëshirojnë të ndryshojnë modelin dhe paraqitjen e tyre për t’iu përshtatur modës së kohës.

Por shumica e faqeve të internetit ndryshojnë pamjen e tyre çdo herë pas here. Dizajni i uebit i PowWeb ka pasur nevojë për një makeover për disa kohë dhe nuk jep përshtypjen e mirë se si faqet e pritura të hosteve mund të duken dhe funksionojnë nën kontrollin e tyre.

Kjo ndjenjë e datimit nuk kufizohet vetëm në faqen e tyre të internetit. Kanali zyrtar PowWeb YouTube krenohet vetëm me një video. Me një figurë të pixeluar dhe me shkronjë bllokuese, kjo video e vetme ishte prodhuar lirë, dobët. Realizuar në vitin 2009, video është gjithashtu mjaft e vjetër. Videon mund ta shikoni këtu:

Askush nuk mund të gjykojë një kompani të tërë me një video të vetme. Por mungesa e përpjekjeve për të promovuar veten dhe azhurnuar markën e tyre flet për vëllime për përkushtimin e tyre në avantazh. Në vend se të vazhdojë me kohën apo edhe më herët, PowWeb duket se është plotësisht e kënaqur të mbetet në 1999.

Shërbim i dobët i klientit

Disa nga këto çështje mund të jenë të falshme nëse PowWeb kishte mbështetje yjore të klientit. Fatkeqësisht për klientin, ata nuk e bëjnë. Mbështetja e klientit është në dispozicion 24 orë në ditë, por shumë nga ekipi kanë qenë të jashtëm. Pra, njohja e ekipit mbështetës është më e vështirë të bëhet vetting.

As vetë personeli mbështetës nuk është veçanërisht i dobishëm ose i shpejtë me ndihmë. Shumë komente përmendin ankesat me mbështetjen e klientit. Disa punonjës të ndihmës së klientit nuk janë madje aq të dijshëm sa të ndihmojnë klientët.

Nëse klientët e PowWeb u ankuan vetëm për mbështetjen e klientit, kjo nuk do të ishte domosdoshmërisht një sinjal i menaxhimit të dobët. Sidoqoftë, duke marrë parasysh të gjitha çështjet e tjera që klientët kanë me PowWeb, mangësitë në mbështetjen e klientëve nuk duken aq të egër.

Vendimi i formës së prerë për rishikimin tonë të PowWeb

Një plan i PowWeb, një çmim e bën atë të dallohet në mes të ofruesve të tjerë të pritshëm të pritjes. Por kjo ka të bëjë me të. Të gjitha tiparet dhe struktura e çmimeve pothuajse shumë vijnë standarde në plane të ngjashme. Dhe pas këtij viti të parë, çmimi është rritur pothuajse katërfish. Atëherë nuk do të duket si një ofrues kaq tërheqës i hostit në fund të fundit.

Nga ana tjetër, hoste të tilla si HostGator ju japin shumë më tepër për paratë tuaja. Dy planet e tyre më të lira qëndrojnë në baza të barabarta me një plan të PowWeb, dhe ju merrni një garanci të kthimit të parave 45-ditore. Me disa plane të niveleve, HostGator i jep dhomës tuaj sitin të rritet, kështu që ju nuk do të duhet të ndryshoni ofruesit nëse faqja juaj bëhet shumë e madhe.

Vlerësimi përfundimtar i rishikimit tonë PowWeb

PowWeb mban një bazë të fortë të klientëve dhe ofron disa karakteristika tërheqëse për klientët e rinj. Por për shumë klientë, duket se shërbimi i tyre nuk është siç ishte dikur. Ne i japim PowWeb 2.5 yje nga 5.

Vlerësimi i redaktorit

2.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map