Rishikimi i One.com: Planet e hostimit, postë elektronike, vlerësim dhe më shumë!

Si ofrues pritës, One.com dallohet në disa mënyra. Për një, ata posaçërisht kujdesen për përdoruesit individual, në krahasim me kompanitë më të mëdha. Ata gjithashtu kërkojnë ta bëjnë veten të arritshëm për të gjithë përdoruesit, përfshirë ata që nuk dinë asgjë për krijimin e një uebfaqeje. Por, edhe me këtë fokus të vogël, shoqëria është rritur vetëm me kalimin e viteve.


E themeluar në vitin 2002, One.com është rritur shpejt në një kompani ndërkombëtare të internetit të mbajtjes në internet. Me qendër në Danimarkë, kompania ka edhe zyra në Dubai, Hollandë dhe MB. Kompania drejton vetëm një qendër të dhënash, në Danimarkë, dhe ka rreth 270 të punësuar. Pra, megjithë arritjen e saj ndërkombëtare, One.com mbetet një ofrues mjaft i vogël i pritjes së faqes në internet. Edhe me këtë qendër të vetme të të dhënave, One.com pret mbi një milion anëtarë.

Vlerësimi ynë i hostimit të One.com

3/5

Rishikim One.com

një përmbledhje komOne.com e bën veten shumë të arritshme edhe për përdoruesit më neofte. Të dobishëm, stafi i klientit mbështetës është përgjithësisht shumëgjuhësh. Sidoqoftë, aftësia e tyre është shumë e kufizuar, dhe përdoruesit e rinj mund të mbështesin shumë mbështetje ndaj mbështetjes së klientit.

Shqyrtimi i një.com: mirat & kundër

Sajt dhe shumë mbështetje në shumë gjuhë

One.com është një kompani me të vërtetë ndërkombëtare. Ju mund ta shikoni faqen në internet në gjuhë të ndryshme, përfshirë spanjisht, frëngjisht dhe gjermanisht. Ndihma për klientët është gjithashtu në dispozicion në disa gjuhë. Pra, nëse klienti është më i qetë të flasë në gjuhën amtare jo-angleze, ata do të lidhen me një anëtar të stafit mbështetës i cili mund të flasë gjuhën e tyre.

Përfshinë veçori të veçanta

One.com gjithashtu ofron disa veçori që kompanitë e tjera pritëse mund të mos i bëjnë. Një nga këto karakteristika është Bix. Bix u siguron webmasterëve sinkronizim në kohë reale, opsione për ndarjen e skedarëve dhe veçori të transmetimit të muzikës. Aplikacioni ju lejon të importoni, shpërndani dhe ruani një shumëllojshmëri të mediave, përfshirë fotografi dhe muzikë.

Sidomos, celulari mund ta bëjë faqen tuaj më të arritshme për ju dhe vizitorët tuaj. Amuditërisht, kjo veçori vjen standarde me të gjitha planet.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

I lehtë në përdorim

Për fillestarët, mbajtja në internet e One.com mund të jetë një ofrues i shërbimit shumë i mirë për të filluar. Informacioni që ata ofrojnë klientëve nuk është tepër teknik, dhe ka mësime video të dobishme që neofitet mund të shikojnë. Ju mund të gjeni një përmbledhje të shërbimeve të tyre në këtë video këtu:

Çmimeve

Mimi është gjithashtu shumë i favorshëm për fillestarët sapo fillojnë me faqen e tyre të parë. Me një normë prej 1.89 dollarë në muaj në planin e tyre të fillimit, çmimi i One.com është i barabartë me shërbime të tjera të përballueshme të mbajtjes në internet.

Për më tepër, përdoruesit e rinj e marrin falas vitin e parë. Për këtë çmim të ulët, ju merrni 15 GB hapësirë ​​pritjeje, transferim të pakufizuar të të dhënave dhe llogari të personalizuara të postës elektronike. Nuk është shumë e keqe për një ofrues të pritjes së buxhetit në ueb.

Edhe pse planet bëhen më të shtrenjta, ato mbeten mjaft të përballueshme. Plani i tyre i biznesit është vetëm 6 dollarë në muaj, dhe për këtë çmim ju merrni 500 GB ruajtje, 4 GB RAM dhe tetë CPU. Ju gjithashtu merrni falas HTTPS / SSL. Dhe madje edhe me këto çmime të ulëta, ata nuk ju bombardojnë me reklama ndërsa përdorni shërbimet e tyre.

Performance

Me këtë çmim, a janë në gjendje të performojnë mirë? Rezulton në shumicën e rasteve, po. One.com nuk e promovon kohën e duhur, por ato zakonisht ofrojnë 99,99% kohë të duhur për klientët e tyre. Shumica e pritësve garantojnë vetëm 99.9%. Pra, performanca e One.com e tejkalon konkurrencën me një diferencë të konsiderueshme. Shpejtësia e ngarkimit të tyre është gjithashtu mbi mesataren, duke qëndruar nën 300ms.

Features

Ju gjithashtu merrni një gamë të veçorive falas të përfshira në këto plane me çmim shumë të lirë. Emri i domain-it është falas për vitin e parë. Të gjitha planet vijnë me një ndërtues falas faqesh, dhe përdoruesit e pritjes marrin një llogari cPanel. Këtu mund të instaloni WordPress dhe veçori të tjera me vetëm një klik. Ju gjithashtu merrni shtesa të tilla si një galeri dhe ruajtje në cloud falas.

Pritja e postës elektronike

Një mbajtje në internet është e njohur më së miri për pritjen e faqeve të internetit dhe blogjeve personale të përdoruesve. Kjo gjithashtu përfshin hostimin e postës elektronike. Të gjithë përdoruesit kanë qasje në llogari të pakufizuara të postës elektronike. E gjithë emaili është i mbështetur nga IMAP dhe POP3, dhe të gjitha planet kanë filtrim të spamit dhe kontrollim të viruseve.

Domain falas me pritjen

Ju mund të zgjidhni çdo platformë emaili që dëshironi, por One.com gjithashtu ka të vetën. Nëse vendosni të përdorni platformën e Webmailit të One.com, ju merrni librin standard të adresave dhe kalendarin. Ju gjithashtu mund të hyni në emailin tuaj nga kudo.

Mbështetja e klientit

Ekipi i tyre për mbështetjen e klientëve ka tendencë të jetë i disponueshëm dhe i dobishëm. Përveç një stafi mbështetës shumë gjuhësh, One.com ka 24/7 mbështetje live chat. Kompania merr 90,000 bileta mbështetëse në muaj, dhe shumica menaxhohen mirë.

Edhe në 2 të mëngjesit, klientët mund të kenë nevojë të presin vetëm disa minuta përpara se të dëgjojnë nga një anëtar i stafit mbështetës. Në përgjithësi, anëtarët e stafit të ndihmës së klientëve janë të informuar dhe të shpejtë.

One.com është gjithashtu me mendje ekologjike. Të gjithë serverët e tyre mundësohen nga turbinat e erës, duke funksionuar thjesht në energjinë e erës. Për ta arritur këtë, One.com blen kredi të Energjisë së Rinovueshme, të cilat dëshmojnë se një orë megavat energjie është prodhuar nga burime të rinovueshme. Kjo është milje përpara shumë ofruesve të tjerë të pritjes.

Jo për veteranët e zhvilluesve të internetit

One.com duket shumë miqësor me përdoruesin me kohë të vogël, të papërvojë. Por për zhvilluesit me përvojë të internetit, One.com mund të mos jetë zgjidhja më e mirë. Ka hapësirë ​​të kufizuar dhe mundësi të personalizueshme, madje edhe për planin më të shtrenjtë.

Përdoruesit më me përvojë të pritjes së uebit mund të duan më shumë kontroll në duart e tyre, dhe më shumë mundësi për të shkulur faqen e tyre në preferencat e tyre. One.com është shumë themelor dhe nuk ka frills, duke lënë shumë për të dëshiruar për veteranët në internet dhe bizneset e mëdha.

Opsione të kufizuara shërbimi

Ju gjithashtu keni mundësi të kufizuara të shërbimit me One.com. Në të gjitha nivelet e planeve të pritjes, Një host ofron vetëm, mirë, një lloj shërbimi: hosting të përbashkët. Nëse jeni duke kërkuar për VPS ose pritje në cloud, ose për serverë të dedikuar, do të duhet të kërkoni diku tjetër.

Asnjë numër telefoni për mbështetjen e klientit

Ndërsa mbështetja e tyre për klientët është në dispozicion 24 orë në ditë, dhe ata flasin shumë gjuhë, nuk ka asnjë numër telefoni kontakti. Biseda live mund të funksionojë mirë në rast urgjence, por për ata që preferojnë të kenë një zë duke folur me ta në telefon, ata mund të kenë një kohë më të vështirë për të zgjidhur çështjen e tyre.

As një shërbim pritës nuk vjen me një garanci në kohë. Ata pohojnë se serverët monitorohen 24-7 për të ndihmuar në sigurimin e joproduktive minimale. Por kjo mund të bëjë pak për të siguruar klientët që përjetojnë më shumë kohë të keqe se zakonisht për faqet e tyre.

Performanca e kufizuar

Kufizimet e tyre shtrihen edhe në fushën e performancës dhe shkallëzimit të tyre. Në fakt, kompania shpalos të drejtën e tyre për të vendosur nëse trafiku është apo jo “i tepërt” në kushtet e tyre të shërbimit. Një sit i një recensuesi mori vetëm 100-300 shikime të faqeve brenda një dite, por llogaria e tij u pezullua për shkak të këtij trafiku “të tepërt”.

Garanci e shkurtër e kthimit të parave

Shqyrtime të tjera të One.com tregojnë kohëzgjatjen e shkurtër të garancisë për kthimin e parave. One.com ka një garanci për kthimin e parave. Sidoqoftë, kjo periudhë është vetëm për 15 ditë. Kjo nuk është shumë në krahasim me garancitë e hosteve të tjerë, të cilat mund të zgjasin deri në 30 ditë ose edhe më shumë.

Jo aq i lirë sa duket

Dhe ndërsa viti juaj i parë është falas, ju ende duhet të paguani një tarifë konfigurimi. Pas vitit të parë, çmimi juaj në vit ka të ngjarë të rritet më shumë se dhjetë herë. Megjithëse të paktën One.com zbulon këtë fakt në faqen e tyre të internetit. Pricesmimet e domenit gjithashtu ndryshojnë, në varësi të faktit nëse dëshironi një .com, .org, etj.

Ekzistojnë disa veçori shtesë që mund t’i qasni si një klient One.com. Thjesht duhet të paguani shtesë për të. Për shembull, nëse doni tiparin e tyre të e-commerce, Webshop, do të duhet të paguani një shtesë prej 10 $ në muaj, pa marrë parasysh planin tuaj të pajtimit. Tipari i Webshop-it është i duhur, dhe ekzekutoni në shtëpi, por atëherë çmimi filloni të kërkoni pak me te shtrenjta. Sitelock Find, një veçori e sigurisë anti-haker, është gjithashtu ekstra, me një tarifë më të vogël prej 1.69 dollarë në muaj.

Disa ankesa të klientit

Edhe me mbështetjen e klientëve të përgjegjshëm, One.com nuk është imun ndaj ankesave të klientëve. Shumë klientë duket se përjetojnë një sasi të madhe të kohëzgjatjes për faqet e tyre. Kjo mund të jetë pjesërisht për shkak të faktit se serverët e kompanisë mund të trajtojnë vetëm kaq shumë trafik.

Klientë të tjerë ankohen se mjeti i bllokimit është i vështirë për t’u përdorur dhe nuk ka mbrojtje për fjalëkalim për faqet e tyre. Një tjetër përmbledhje e One.com vuri në dukje se bloget krijohen në një redaktor të veçantë, dhe modelet e disponueshme lënë shumë për të dëshiruar.

Aktgjykimi

Ashtu si me shumë host të tjerë në internet, kilometrazhi juaj mund të ndryshojë me One.com. Nëse thjesht dëshironi një llogari të mirëfilltë me email ose një faqe në internet personale, One.com mund të jetë ofruesi i web hosting për ju. Mbështetja dhe besueshmëria e tyre ndaj klientit mbetet një cilësi mjaft e qëndrueshme kur merrni parasysh çmimin e ulët të fillimit.

Një faqe web hosting si Hostpapa, nga ana tjetër, ofron hosting me një çmim të përballueshëm dhe shumë më tepër. Ju gjithashtu mund të ndërtoni faqen tuaj personale në Hostpapa për vetëm disa dollarë më shumë në muaj. Por nëse kërkon të rritet faqja juaj në një biznes të zbatueshëm, Hostpapa gjithashtu ju jep atë dhomë për tu rritur.

Në vend që të mbyllni potencialisht faqen tuaj të internetit, Hostpapa do t’ju lejojë të përmirësoni anëtarësimin tuaj. Edhe për një pritje të përbashkët, duket se nëse doni të zgjeroni arritjen e faqes tuaj, One.com nuk do të jetë shërbimi i duhur për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map