Kako gostovati spletno mesto: Inc domene, gostovanje in vsebina spletnega mesta!

Načrtujete, da se naučite gostovati na spletnem mestu?


Čestitamo!

Ogledali smo si vse podrobnosti, ki jih potrebujete za uspeh, in do konca tega članka boste zbrali vse, kar morate vedeti o ustvarjanju spletnega mesta, tudi če se počutite kot prvak pri tem.

Kako gostovati lastno spletno mesto

Dejstvo je, da mnogi od nas želijo vedeti, kako gostovati spletno mesto od doma, zato se usedite, pograbite kokice in me naučite, kako gostiti svoje spletno mesto.

Tu je kratek vodnik, kaj lahko pričakujete:

 • Razumevanje spletnega gostovanja
 • Različne vrste spletnega gostovanja
 • Izbira pravega spletnega gostitelja
 • Razumevanje, kaj je ime domene
 • Izbira pravega imena domene za vaše spletno mesto
 • Registracija domene
 • Koliko stane gostovanje spletnega mesta?
 • Zaključek

Pred vami je BONUSNA POSLOVA izključno za vas:

Zdravo! Za vas, bralci mojih bralcev, sem se s HOSTGATORJEM EKSKLUZIVNO dogovoril za POSEBNI POPUST 62%, zato lahko stroški gostovanja znašajo 2,64 USD na mesec!

Nikjer ne boste imeli boljše ponudbe! Pohitite! To je samo za omejen čas!

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov

Ponudba se konča samo do konca maja 2020!

Razumevanje gostovanja spletnega mesta

Ste že slišali za splet? Zamislite si to kot ogromen neskončni košček zemlje. Vaše spletno mesto bo potrebovalo dom in na tej zemlji ga boste morali najti kot dom. Torej spletno gostovanje se v osnovi nanaša na mesto, kjer vsi lastniki spletnih strani shranjujejo svoje spletne strani. Vse vaše bistvene datoteke, od dokumentov do video posnetkov do slik, bodo shranjene v spletnem gostitelju.

Gostitelji spletnih strani so podjetja, ki svoje strežnike / računalnike oddajajo v najem ljudem, kot ste vi, ki potrebujejo prostor za shranjevanje vašega spletnega mesta. Poleg tega ponujajo internetno povezljivost, da drugim računalnikom omogočijo dostop do tistega, kar imate na svojem spletnem mestu.

Pogosteje boste naleteli na izraz spletno gostovanje, ki bi ga lahko razlagali tako, da pomeni bodisi gostiteljsko podjetje bodisi strežnik, ki gosti vaše spletno mesto. Torej, ne pustite, da vas to zmede. V komunikaciji s spletnimi gostitelji boste naleteli tudi na drug izraz „podatkovni center“. Preprosto povedano, to je samo objekt, v katerem so shranjeni strežniki.

Brezplačna domena z gostovanjem

Več o podatkovnih centrih si oglejte v spodnjem videoposnetku. Vodi vas po ogledu podatkovnega centra hosting.com v Denverju.

5 načinov za gostovanje vaše spletne strani

Storitve spletnega gostovanja so razvrščene v načrte. Ko začnete iskati načrt, da bi postavili svoje spletno mesto, je enostavno preobremenjen dolg seznam vseh možnosti, ki so na voljo.

Niso vsi dobri za vas, zato raje kot da se obrnete na tržnika, da vam pove, kaj je prav za vas, je najbolje, če razumete podrobnosti pri vsaki možnosti gostovanja. Tu je kratek seznam možnosti gostovanja, ki jih bomo na kratko opisali.

Od vseh razpoložljivih oblik gostovanja je trenutno najpogostejše skupno gostovanje. Poleg tega je najdražja od vseh. V skupnem gostovanju morajo različni odjemalci spletnega gostovanja deliti vse iz istega računalnika. Vsi računi gostovanja se hranijo v istem pogonu istega CPU-ja. Isti spletni strežnik ponuja tudi vse storitve.

Skratka, vsa spletna mesta v skupnih računih gostovanja tekmujejo za enake vire, ki so bolj pogosto ne. Torej vam priljubljeno ali ogromno spletno mesto, postavljeno pod to gostovanje, morda ne bo šlo dobro od vas.

Spodaj:

Namensko gostovanje strežnika ima veliko odličnih funkcij. Najprej s takšnim načrtom dobite popoln nadzor nad celotnim strežnikom, kar pomeni, da lahko spremenite operacijski sistem, prilagodite nastavitve konfiguracije, spremenite jezikovne tolmače in še veliko več. Seveda to pride z večjimi stroški.

Če želite vzpostaviti sistem upravljanja podjetja, potem je to načrt, ki vam omogoča nadzor in sposobnost, da se to izvaja. Ker je strežnik samo vaš, to pomeni, da bo splošna zmogljivost odlična. Vaše spletno mesto bo tudi bolj varno.

Edina velika slabost te oblike gostovanja je, da je drago.

Tako kot že ime pove, je strežnik preprosto virtualni stroj. To ni fizično, za razliko od dveh, ki sva si jih ogledala. Kar je dobro, je, da vam ta načrt omogoča popoln nadzor nad stvarmi, tako kot je s namenskim strežnikom. Če torej želite pripraviti aplikacije po meri ali druga povezana podjetja, je VPS odlična možnost.

Čeprav vsi ti virtualni stroji delijo strežniške vire, v okolju VPS, jih je v primerjavi s skupnim gostiteljskim okoljem veliko malo. Vaš delež je precej velik, kar pomeni, da sta pasovna širina in računalniška moč precej velika. Zagotovljena je tudi varnost. Kljub temu, da imate lahko isti IP naslov, vam prisotnost virtualizacijskega sloja daje imuniteto pred težavami, ki izhajajo iz drugih spletnih mest.

Gostovanje v oblaku je vrsta gostovanja, ki ga potrebujete, če pričakujete, da v povprečju zadene več deset tisoč obiskovalcev na dan in včasih nepredvidljivo število obiskovalcev, ki presega to. Vsi drugi obrazci gostovanja, ki smo si jih ogledali, imajo dejansko postavljeno omejitev. Vsi so na voljo z omejitvami, od velikosti pomnilnika, ki ga lahko uporablja do omejitev shranjevanja, in celo do največje količine vsakega.

Toda z gostovanjem v oblaku bo vaše spletno mesto lahko imelo velik promet ali nepričakovane trke. Gostiteljska podjetja poskušajo uravnotežiti porabo virov na podlagi razpoložljive računalniške moči. Kmalu se poraba poveča, morda zato, ker je na enem mestu zabeležen porast prometa, se sistem ustrezno odzove, vendar se omeji na to, kar lahko reši celoten sistem.

Kar je dobro pri tej obliki gostovanja, je to, da nekdo plača tisto, kar v resnici uporablja. Če si ne morete privoščiti dragega spletnega gostovanja, je to najboljša možnost za vas.

Slaba stran te oblike gostovanja je, da večina nima dostopa do korenin. Root dostop je tisto, kar boste potrebovali, če želite spremeniti nastavitve strežnika ali dodati nekaj programske opreme.

Torej pri učenju gostovanja lastnega spletnega mesta morate imeti vsa ta znanja o načrtih gostovanja na robu vašega uma.

Izbira pravega spletnega gostitelja

Še niste končali pri odločanju. Zdaj, ko veste, kaj lahko pričakujete, je naslednja naloga paziti na odlično spletno gostovanje. Hitro iskanje v iskalnikih bo prineslo dolg seznam, vsako pa vas bo zvabilo s sladkimi ponudbami in obetavnimi nebesi. Zanimivo je, da vsak od njih vztraja pri ponujanju neomejenih virov, dostopa do prijaznega in dobro usposobljenega podpornega osebja, 99,9% uptime, poimenujte ga, vendar je velika napaka, da jim takoj zaupate.

Zato smo predstavili nekaj pomembnih stvari, ki vam bodo pomagale pri pravilni odločitvi. Poglej.

Cena je za mnoge od nas velika stvar, a naj bo to glavni dejavnik pri odločanju, s kom boste gostili vaše spletno mesto?

Absolutno ne!

Pogosto gostovanje poceni paketov gostovanja ne vsebuje veliko. Mnogi od njih nimajo ključnih funkcij, ki bi vam lahko pomagale pri hitri in enostavni vzpostavitvi spletnega mesta. Torej, namesto da se odločite samo za ceno, pojdite malo naprej in natančno preučite funkcije, ki jih ponuja vsak gostitelj v okviru vsakega paketa in nato primerjajte cene, da sprejmete odločitev.

Razume se, da pričakujete, da bo vaše spletno mesto vrhunsko, vendar to še ne pomeni, da bo ves čas 100% v redu. Včasih boste naleteli na tehnične težave, kot so težave z e-pošto ali spletno mesto, ki propada. Na tej točki boste potrebovali hitro tehnično pomoč za rešitev težave. Oglejte si, kaj kupci spletnega gostovanja pravijo o svojem podpornem osebju.

Ali govorijo vaš jezik? Ali nudijo 24/7 tehnično podporo? Poiščite odgovore na vsa ta vprašanja.

Ne vzemite samo besede za to. Poglejte ocene svojih strank, da preverite, ali je kdo sprožil težavo v zvezi z njihovo garancijo za uptime. Kaj pa njihov ugled glede nadur?

Pozanimajte se tudi, ali imajo za strežnike več rezervnih lokacij, saj to običajno pomaga pri zagotavljanju 99,9% uptime. Zadnje, kar bi radi videli, je, da vaše spletno mesto ni vidno obiskovalcem.

Lahko pridete do točke in se odločite, no, ko vem, kako gostiti svoje spletno mesto, je čas, da prestavim prestave in vidim, kaj je videti, kako je gostovati s temi drugimi podjetji. Preden izberete svojega spletnega gostitelja, preberite njihove pogoje storitve in razumejte, kakšne so njihove zahteve, ko se eden odloči, da bo svoje ime domene prestavil na drugega gostitelja.

Varnostno kopiranje je tako pomembno, ko imate spletno mesto. Lahko se zgodi karkoli in morda izgubite vse svoje podatke. Lahko pa se odločite, da ga izbrišete, da boste pozneje spoznali, da ste izbrisali pomembne datoteke in jih čim prej potrebujete.

Nekateri spletni gostitelji ponujajo ustrezne varnostne storitve, kot so samodejne varnostne kopije, lahko vsak dan ali na uro. Pazite, kaj podjetje ponuja v zvezi s tem.

Vsa podjetja za gostovanje ne bodo imela dostopa do vašega spletnega mesta kadarkoli in kjer koli. Nekateri celo omejijo, do česa lahko dostopate. No, to so podjetja, ki se jim morate izogibati. Zagotovite, da lahko spletni strežnik, ki ga izberete, omogoči dostop do strežnika in spremembe, ne glede na to, ali je v e-poštnih nastavitvah, nastavitvah strežnika, ga poimenujte.

Nekateri spletni gostitelji imajo prostore, kjer so najbolj specializirani in imajo ogromno sledilcev. Najpogostejši prostori vključujejo bloganje, mala podjetja, rastoče poslovanje in e-trgovino.

Hitro iskanje v spletu bi vam moralo pokazati, kaj je večina strankinih gostiteljev. Imeti gostitelja, ki razume potrebe vaše industrije, je odličen dodatek k uspehu vaše spletne strani.

Tukaj je treba biti pozoren. Kaj še ponuja gostovalno podjetje, razen samo gostovanje vaše spletne strani?

Bodite pozorni na e-poštne račune, funkcije za posredovanje e-pošte, redne varnostne kopije podatkov, brezplačno politiko domen, poimenujte jo. Če ugotovite, da vse te stvari ponujajo večinoma brezplačno, se ne odlašajte in se registrirajte za njihove storitve.

Zato pojdite takoj naprej in izberite spletnega gostitelja, ki ustreza vsem tem zahtevam.

Razumevanje, kaj je ime domene

Še nekaj tako pomembnega, ki ga boste poleg gostiteljskega računa potrebovali, je še ime domene. Vaše spletno mesto bo potrebovalo identiteto in to je ime, ki ga imenujemo ime domene. Primeri domen vključujejo facebook.com, google.com, twitter.com ali gmail.com.

Upoštevajte, da bo ta domena ustvarila tudi del vašega prilagojenega e-poštnega naslova, na primer [zaščitena po e-pošti] Ko imate pravo domeno, svojemu spletnemu mestu dajete visoko priložnost za uspeh. Slaba domena ima lahko daljnosežne učinke, še huje pa je, da bi lahko ovirala rast vašega podjetja v primeru profesionalnih / poslovnih spletnih mest.

Izbira imena domene je enkratna odločitev. Ne glede na to, kaj boste izbrali, boste živeli s časom, ki ga boste uporabljali na spletnem mestu. Izbira imena podjetja pravzaprav ni nič drugače. Vložiti morate veliko truda, misli in vsake druge stvari, da pridete do dobre odločitve.

Spodaj smo poenostavili, kaj je treba storiti, samo da bi našli pravilno domeno.

Naj bo kratek

Kako človeški um deluje, je vprašanje trde znanosti in nenehnih razprav, vendar mnogi od nas vedo, da sovraži dolge in zapletene stvari. Bolj dovzetne so za preproste stvari, zato se prepričajte, da je ime vaše domene preprosto in kratko.

Vključi ključne besede

Ključne besede so tako prijazne iskalnikom in zato si omislite, da bi jih postavili nekje v to ime domene. Vendar tega ne storite neposredno, ker se zdi, da nedavni algoritmi google delujejo proti temu.

Malo jih potegnite, vrzite dodatno črko. To bo storilo trik in vaše spletno mesto bo verjetno prijazno iskalnikom.

Držite se stran od smešnih likov

Smešni znaki vključujejo stvari, kot so vezaji, številke in druge nenavadne ločila. Če vas kdo vpraša po imenu vašega spletnega mesta in jim ustno povete, da sta “dve pet tri vroče pike com”, ko se loti iskanja, ne bo vedel, ali ste mislili 253hot.com ali twofivethreehot.com. Zato se izognite takšni zmedi, držite se preprostega in naravnega.

Naj bo nepozabno

Statistični podatki ocenjujejo, da je trenutno število spletnih mest na svetu dobro preko milijarde. Razmislite o tem, potem pomislite na vse tiste milijarde domenskih imen. Kako izstopate? No, privoščite svojim prijateljem, družini in drugim zabavam in poiščite njihov predlog. Ime naj bo ne samo nepozabno, ampak tudi privlačno in privlačno.

Ciljna področja ali občinstvo

Če vodite podjetje in želite, da je vaša specifična lokacija ali občinstvo znano, upoštevajte to v svojem imenu. Prikaže se lahko kot roofrepairtexas.com ali carhiretexas.com.

Izberite ustrezno pripono

Obstaja toliko razširitev, ki jih lahko uporabite od .com, .net, .org, .biz do .me, .info, .co in mnogih drugih. Vsak od njih ima različno težo v primerjavi z različnimi pomembnimi dejavniki, zato poskrbite za pametno izbiro. Najboljši nasvet bi bil izbrati .com pripono, ker je to priljubljeno, ugledno in lahko ustreza različnim situacijam.

Orodja, kot so takojšnje iskanje domen ali imena osebnih računalnikov, vam lahko pomagajo pri iskanju in ugotovite, ali je določeno ime domene na voljo.

Nato morate kupiti ime domene, ko ste končno našli nekaj primernega.

Nekateri spletni gostitelji vam bodo omogočili, da jih brezplačno registrirate, ko od njih kupujete račun za gostovanje. Večina komercialnih spletnih gostiteljev to stori. Drugi se bodo odločili, da to storijo v vašem imenu, če želite, vendar boste morali še vedno plačevati pristojbine registrarja.

Če se boste odločili za nakup registrarja domene, boste morali plačati stroške. Po tem boste imeli vse pravice do tega imena domene toliko časa, ko boste zanj plačali. Vedno je priporočljivo, da svojo domeno registrirate neposredno pri registrarju, saj vas bo navedel kot lastnika.

V preteklosti so bili primeri, ko so se ljudje pritoževali, da se je spletni gostitelj, ki so ga pustili za registracijo domene v njihovem imenu, navedel kot lastnika. Nočeš, da se to zgodi tebi.

Glede na izbrano podjetje lahko za tipične domene .com plačate kjer koli od 10 do 15 USD na leto. Nekatera dobro znana spletna mesta, na katerih lahko kupite svojo domeno, vključujejo:

Lahko pa kupite že registrirano domeno, splošno znano kot poprodajna domena.

Podatkovna domena je tista, ki jo je nekdo že registriral ali je morda ni uspel obnoviti. Nekateri stanejo do več deset milijonov dolarjev. Povprečna cena se giblje med 3000 in 9000 dolarjev. Cene za te domene se večinoma opirajo na ključne besede in starost imena domene.

Nekateri dobro znani trgi domenskih trgov vključujejo:

Koliko stane gostovanje vašega spletnega mesta?

Samo poznavanje gostovanja spletnega mesta ni dovolj. Vedeti morate tudi, koliko stane. Kar zadeva gostovanje, imate na izbiro številne možnosti, lahko celo brezplačno gostite spletna mesta, vendar ni dobra ideja). Se jih spomnite? Vsak načrt pritegne drugačno stopnjo, zato mora posameznik ali podjetje ugotoviti, kaj jim ustreza.

Skupno gostovanje je verjetno najbolj dostopno od vseh. Če želite ustanoviti preprost blog ali profesionalno spletno mesto za svoje majhno podjetje, potem je to idealen načrt za vas. Za skupno gostovanje lahko plačate kar 50 USD / leto.

Ko pa se vaš blog ali podjetje začne razvejati, se boste morali premakniti na drugo gostovanje, verjetno namensko gostovanje strežnika ali VPS gostovanje. Pričakujte, da boste za gostovanje VPS odšteli vsaj 29,99 USD na mesec in najmanj 99,99 USD / mesec za namensko gostovanje strežnikov. Namensko gostovanje strežnikov mora biti najdražje med vsemi oblikami gostovanja.

Oblikovanje: Zagotovo boste želeli, da ima vaše spletno mesto impozantni videz in za to boste morali vlagati v odličen dizajn. Lahko dobite vnaprej izdelano temo, med katerimi je večina brezplačnih. Če pa se odločite za nakup, lahko plačate karkoli med 0 in 100 dolarjev. Teme po meri so ponavadi nekoliko dražje (500 do 3000 USD). Morda boste potrebovali tudi profesionalne slike ali grafike, ki vas lahko stanejo med 15 in 20 dolarjev, lahko pa poberete tudi brezplačne slike za kakovostna spletna mesta, če veste, kje iskati.

Vsebina: Vsebina je kraljeva, pravijo. Če se odločite, da se boste lotili tega, dobro za vas. Če pa se odločite za najem pisatelja, pričakujte, da boste za to plačali nekaj dolarjev. Cene se razlikujejo od pisatelja do pisatelja. Za to lahko najamete tudi agencijo, vendar se prepričajte, da kdorkoli najamete, ve, kako pisati vsebino spletnega mesta za SEO in ljudi.

Zaključek

Če ste na začetku tega članka vedeli zilch o gostovanju spletnega mesta, bi moral biti zdaj tisti trenutek, ko se želite pokloniti po hrbtu.

Če želite, lahko znova in znova preizkusite to, da globlje razumete, kaj vsako območje pomeni, od razumevanja spletnih gostiteljev, učenja različnih vrst spletnega gostovanja in kako izbrati pravega do vedenja, kaj je domena, kako izbrati pravega in ga naprej registrirati.

Ko veste tudi, koliko stane vzpostavitev spletnega mesta, poskrbite, da boste dobro načrtovali njegovo spletno mesto. Prilagodite svoje potrebe proračunu, da ne boste porabili več, kot je potrebno. Nazadnje, ne pozabite vložiti več truda v izkop vseh informacij, ki jih morate vedeti o podjetju ali izdelku. Preberite več pregledov resničnih ljudi in mnenja uporabnikov na forumih o posebnih elementih spletnega gostovanja.

HostGator je na primer zbral izjemne ocene in visoke ocene zadovoljnih uporabnikov po vsem spletu. Za potrebe spletnega gostovanja se prepričajte, da jih preizkusite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map