Kako ustvariti svoj domači strežnik doma za spletno gostovanje

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Ustvarjanje lastnega spletnega mesta je navdušujoča izkušnja. Spoznali boste številne programske tehnologije in okvire, kot so Mongo DB, Express.js, Angular, React in Node. Če ga želite gostiti na domačem strežniku, potem morate vedeti, kako lahko doma ustvarite svoj strežnik za spletno gostovanje. In ta objava vam bo dala vse, kar potrebujete, da se to zgodi brez težav.

Kako ustvariti domači strežnik: kaj potrebujete

Učenje izdelave strežnika (doma) se začne s sestavljanjem potrebne programske in strojne opreme. Sledi natančen in jedrnat seznam, kaj boste potrebovali za izdelavo domačega strežnika.

Začnete lahko s celo preprostim Core 2 Duo, da začnete stvari. Če pa pričakujete veliko prometa (več kot 1.000 obiskovalcev), priporočamo, da grete za boljše procesorje. Tako boste dobili večjo procesno moč in znižali stroške nadgradnje.

Priporočljivo je, da uporabite i-5 5. generacije ali višje za strežnik spletnega gostovanja srednjega dometa. Za zmanjšanje porabe energije in toplotne moči lahko izberete mobilne procesorje (označene z m z njihovo številko modela). Vendar ne bodo ponudili enake procesorske moči.

V večini primerov domači strežnik ne potrebuje GPU-ja. Upoštevati je treba, da strežniki uporabljajo grafične procesorje za podporo grafično intenzivnih aplikacij. Pogosti primeri so igralni strežniki in aplikacije Photoshop. V primerjavi s temi bo vaš spletni strežnik doma (v večini primerov) razmeroma preprost in ne bo potreboval GPU-ja.

Vse, kar se začne že od 1 GB. Na izbiro je več različnih blagovnih znamk, kot so Seagate, Corsair, Kingston itd. Ker bo strežnik deloval 24/7, razmislite o več RAM palicah z nizko porabo (z modelom L), da nadomestite padec MHz.

Stroški RAM-a so se v zadnjih letih močno znižali in zlahka najdete poceni palčke od 4 GB naprej. Vaš strežnik bo imel veliko boljši odzivni čas s sočasnimi uporabniki z večjo RAM.

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov

Za začetek lahko vstavite ta stari trdi disk 256 GB, ki je nabiral prah na polici. Vaša shramba je ena zadnjih stvari, ki jo morate skrbeti za domači strežnik. Vsebuje splošne datoteke, izvorno kodo spletnega mesta, OS in konfiguracije spletnega strežnika.

Izbira za SSD ponuja številne prednosti, na primer hitrejše branje / pisanje, iskanje in izboljšanje splošne učinkovitosti.

Strežnik res potrebuje povsem osnovno matično ploščo, da lahko začnete stvari. V resnici je pomembno, da zagotovite, da ni ozkih grl. Na primer, morda ste namestili pomnilnik DDR4 2133 MHz RAM, vendar lahko reža vaše matične plošče podpira samo DDR3 1866 MHz enega pri največ.

Enako velja za vaš procesor, kjer se stvari zapletejo. Nekateri procesorji morda ne bodo priključeni v isto režo zaradi razlik v velikosti matrice in zatičev. Prav tako morate vedeti, kako narediti strežnik (doma), tako da sestavite vse dele skupaj.

Najbolj priljubljeni OS sta Ubuntu in Windows. 67 odstotkov strežnikov uporablja Linux, saj je zanesljiv, stabilen in odprtokoden. To pomeni manj operativnih stroškov, ki nastanejo z licenčno programsko opremo.

Za lastnike domov sta na voljo 2 staka: WAMP in LAMP. AMP na obeh straneh pomeni Apache Server, MySQL Relational Database in programski jezik PHP. W in L v vsakem stojalo za Windows in Linux.

Raspberry Pi je serija mini računalniških plošč, ki imajo integrirane vire na eni plošči. Raspberry Pi 3 prihaja s 4 × ARM Cortex-A53, 1,2 GHz procesorjem, 900 MHz 1 GB LPDDR2 RAM in vsem drugim razen za shranjevanje.

Brezplačna domena z gostovanjem

Ima 4 USB vrata za podporo zunanje shranjevanja, zaradi česar je zelo vsestranski. RAM-a ni mogoče nadgraditi, čeprav obstaja več različic z do 4 GB RAM-a. In vse se začne od samo 35 dolarjev, kar je zelo dobra izbira za začetek. Prav tako olajša celoten postopek olajšanja lastnega domačega strežnika.

Tako lahko ustvarite svoj strežnik doma za spletno gostovanje

Kako ustvariti svoj domači strežnik za spletno gostovanje

Učenje, kako doma ustvariti svoj strežnik za spletno gostovanje, je pravzaprav enostavnejše, kot si mislite. Vsi mislijo, da je v zapletenem postopku veliko kodiranja, ki je netočno. S temi navodili je domači strežnik precej enostavno ustvariti doma. V tej vadnici bomo zajemali namestitve strežnikov Windows in Linux, zato lahko uporabite katero koli.

Kako gostovati spletno mesto na strežniku Apache v operacijskem sistemu Windows

 • Namestitev svežnja WAMP
 • Nastavitev datotek MySQL in HTML
 • Omogočanje javnega dostopa do spletnega mesta
 • Nastavitev imena domene

WAMPServer lahko namestite, da začnete na poti kako ustvariti svoj domači strežnik za spletno gostovanje. Vaš računalnik privzeto uporablja 80 za internetno komunikacijo in morda ga uporablja Skype ali kakšna druga programska oprema. Skype lahko na vrata 443 nastavite iz nastavitev>orodja>opcije.

Ko je namestitev končana, bo na voljo privzeti imenik (c: \ wamp \ www). V njem lahko ustvarite dodatne podimenike in jim dodate datoteke HTML in PHP. Vnesite URL lokalnega gostitelja (http: // localhost) in usmeril vas bo na nadzorno ploščo WampServer.

Kot test ustvarite novo datoteko PHP z dostopom do imenika www z WampServerja. Poimenujte ga Test spletnega mesta in vnesite preprost HTML, da ga označite. Nastavitve in podrobnosti o namestitvi PHP lahko preverite tudi na povezavi http: //localhost/info.php. Do podatkovnih baz lahko dostopate s nadzorne plošče phpMyAdmin.

Morali boste spremeniti privzete nastavitve strežnika Apache. Konfigurirani so za blokiranje dohodnih povezav HTTP iz varnostnih razlogov. Na nadzorni plošči WampServer dostopite do datoteke httpd.conf, izberite Apache in nato datoteko. Tam boste našli vrstice:

Naročite zavrni, dovoli
Zavrni od vseh

Spremenite te vrstice v:

Naroči dovoli, zanikaj
Dovoli od vseh

Znova zaženite WampServer, tako da v meniju izberete možnost »Restart all Services«. To je pomembno, da nastavitve začnejo veljati v celoti.

Če morate nastaviti statični IP in konfigurirati posredovanje vrat, je tudi ta del preprost. Odprite ukazni poziv v meniju Start in vnesite ipconfig / all. Tako boste dobili vrednosti naslova IP, podomrežne maske, privzetega prehoda in DNS strežnika.

Odprite nadzorno ploščo>Omrežje in internet>Center za omrežje in skupno rabo>Spremenite nastavitve adapterja>Lokalna povezava in kliknite lastnosti. Izberite Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) in kliknite lastnosti. V polje »Privzeta številka prehoda« vnesite svoj novi IP naslov (na primer 192.168.1.23). Vnesite ostale 3 vrednosti, kakršne so bile. Nato kliknite V redu.

Posredovanje pristanišč je prav tako preprosto kot znanje, kako ustvariti spletni strežnik. Odprite brskalnik in vnesite privzeti prehod. Do vmesnika usmerjevalnika dostopite tako, da se prijavite in nato izberite »Aplikacije & Možnost “Igre”, nato “Napredno”, nato pa “Posredovanje vrat / sprožitev vrat”, “NAT / QoS” ali karkoli podobnega. Vsi usmerjevalniki bodo od tukaj naprej imeli enako osnovno postavitev, pri čemer bodo potrebna notranja in zunanja vrata ali začetna in končna. Izberite Protokole in vnesite statični IP naslov, ki ste ga predhodno ustvarili. Če obstaja možnost po imenu omogoči, jo ne pozabite preveriti.

Začeli bomo s spreminjanjem nekaj datotek. Na primer, imate domeno z imenom hxxps: //www.websitetest.com, z nekaterimi datotekami v DNS-ju z IP-naslovom na 192.168.1.23. Začnemo s spreminjanjem datoteke httpd.config na nadzorni plošči WampServer in dodamo navideznega gostitelja. Poiščite te vrstice in jih komentirajte:

# Virtualni gostitelji
Vključite conf / extra / httpd-vhosts.conf

Zdaj boste ročno ustvarili datoteko na lokaciji: C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-version \ conf \ extra \ (del različice bo imel vašo trenutno različico Apache). Odprite urejevalnik besedil, na primer Beležnico in v dokument dodajte naslednje vrstice:

ServerAdmin [zaščiten e-poštni naslov]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
ServerName mysite.local
ErrorLog “dnevniki / websitetest.com.log”
CustomLog »dnevniki / websitetest.com-access.log« so pogosti

Na nadzorni plošči WampServer izberite možnost »Restart All Services« in spremembe bodo začele veljati. In zdaj veste, kako lahko doma ustvarite svoj strežnik za spletno gostovanje v operacijskem sistemu Windows.

Kako narediti svoj strežnik spletnega gostovanja Linux

 • Namestitev sklopa LAMP
 • Testiranje PHP
 • Testiranje MySQL
 • Namestitev phpMyAdmin
 • Konfiguracija DNS
 • Konfiguracija strežnika Apache

Za začetek gradnje spletnega strežnika boste morali namestiti paket LAMP. V terminal vnesite naslednji ukaz:

sudo apt namestite apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Nastavite geslo za svojega korenskega uporabnika MySQL. Če bodo spremembe začele veljati za Apache, boste morali vnesti:

sudo /etc/init.d/apache2 znova zaženite

Če želite izdelovati svoj strežnik spletnega gostovanja v Linuxu, ga je treba preizkusiti. Dodajte preskusno datoteko PHP v / var / www / html /, ki je tudi korenski imenik WebServer. Poimenujte ga kot “webtest”. Nato vnesite to v imenik:

sudo echo “” > /var/www/html/websitetest.php

Odprite brskalnik in vnesite http: //localhost/websitetest.php. To bi moralo odpreti datoteko PHP.

Vnesite:

status sudo storitev mysql

To bi moralo vrniti tekoče stanje. Storitev lahko znova zaženete tako, da vnesete:

sudo storitev mysql znova zaženiti

Prepričajte se tudi, da sta sistem in MySQL vezni naslovi enaka. Vnesite:

mačka / itd / gostitelji | grep localhost

To bo vrnilo več vrednosti, med katerimi bo tudi naslov IP. Prekrižajte ga s konfiguracijsko datoteko MYSQL, da zagotovite, da sta enaki. Če se ne ujemajo, jih spremenite v tekmo.

Vnesite:

sudo apt-get install phpMyAdmin

To bo namestilo phpMyAdmin. Kliknite ja, ko zahteva, da ustvarite privzeti DB za izključno uporabo. Nastavite uporabniško ime in geslo in znova zaženite strežnik Apache, da spremembe začnejo veljati. Do phpMyAdmin lahko dostopate z http: // localhost / phpmyadmin /.

Lahko nastavite prilagojeno domeno, kot je hxxp: //www.websitetest.com. Spremenite nastavitve Apache, da dovolite zunanje zahteve iz interneta s spreminjanjem nastavitev DNS. Prepričajte se, da ima ime domene zapis, ki se usmeri proti naslovu IP. Zapise DNS ponudnik storitev samodejno posodobi.

Vnesite:

sudo a2dissite * privzeto

To bo onemogočilo virtualni gostitelj Apache.

Vnesite:

cd / var / www / html

To se bo usmerilo v privzeti imenik za shranjevanje. Ustvarite novo mapo za spletno mesto in spremenite ime domene z vnosom:

sudo mkdir websitetest.com

Ustvarite 4 podmape v mapi, ki ste jo pravkar ustvarili. Za ustvarjanje spletnih dnevnikov, datotek in map varnostnih kopij vnesite naslednje ukaze:

sudo mkdir -p websitetest.com/logs

sudo mkdir -p websitetest.com/public_html

sudo mkdir -p websitetest.com/backups

Vnesite ta ukaz za zagon nove virtualne datoteke gostitelja:

sudo nano / etc / apache2 / spletna mesta-na voljo / sudo mkdir -p.com.conf

Na tej stopnji bo ime domene na koncu imelo .conf. Uporabite spodnjo kodo, da ustvarite konfiguracijo navideznega gostitelja. Spremenite ime domene “websitetest” s tistim, ki ga želite.

ServerAdmin [zaščiten e-poštni naslov]
Server_Name websitetest.com
Server_Alias ​​www. websitetest.com
Directory_Index index.html index.php (mapa za shranjene datoteke)
Document_Root / var / www / html / websitetest.com/public_html (ima imena datotek html ali php)
LogLevel opozori
Custom_Log / var / www / html / websitetest.com/log/access.log skupaj

Spremembe shranite in vnesite:

sudo a2ensite websitetest.com.conf

To bo takoj ponovilo zagon strežnika Apache. Znova ga zaženite, da spremembe začnejo veljati. In zdaj veste, kako lahko doma ustvarite svoj strežnik za spletno gostovanje v Linuxu.

Kako ustvariti spletni strežnik: ključ vzeti

 • Učenje, kako doma ustvariti svoj strežnik za spletno gostovanje, ni tako zapleteno, kot se običajno misli.
 • Pridobite potrebno strojno opremo. Reciklirajte stare dele. Če raziskujete, kako ustvariti spletni strežnik za povsem izobraževalne namene, bo to storila tudi desetletja stara strojna oprema.
 • Malina Pi je resnično dobra možnost za večino primerov. Strežnike lahko zložite za dodatno moč.
 • Razumevanje, kako narediti svoj strežnik spletnega gostovanja v Linuxu in Windowsu, ni tako različno. Sledi enakim korakom, čeprav z majhnimi razlikami.
 • Prepričajte se, da ponudniki internetnih storitev dovoljujejo gostovanje.
 • Ne pozabite: ogrožali boste številne funkcije, ki jih dobite s plačanim gostovanjem. Če je vaš strežnik priljubljen, razmislite o prehodu na plačljive storitve gostovanja. Začnejo že od samo 0,99 USD in lahko bistveno racionalizirajo vse. Vendar pa lahko s svojimi strežniki greste daleč, če jih pravilno vzdržujete.

Pogosta vprašanja

Kako nastavim domači strežnik?

Nastavitev domačega strežnika je dokaj enostavna. Dokler imate strojno opremo, stabilno internetno povezavo in poznate postopek, jo lahko nastavite in vzdržujete sami. Preden ga nastavite, preverite pravila svojega ponudnika internetnih storitev glede lastnega strežnika in natančno upoštevajte smernice.

Koliko stane izdelava strežnika doma?

Stroški izdelave strežnika doma so odvisni od lokalne cene komponent in od tega, ali strojno uporabljate ponovno. Preprost Raspberry Pi lahko stane 35 dolarjev, medtem ko strežnik višjega razreda, ki gosti več tisoč sočasnih uporabnikov, lahko stane 1000 dolarjev. Ne pozabite tudi na internetno povezavo.

Ali strežniki porabijo veliko električne energije?

To je pogosta napačna predstava. Strežniki so dokaj energijsko učinkoviti, z več specializiranimi različicami, ki porabijo manj kot 10 USD na mesec. Na primer, stroški energije pri izdelavi naprave Raspberry Pi so skoraj zanemarljivi, vendar bodo bolj zapleteni sistemi (zlasti strežniški skladi) potrebovali več električne energije in s tem povečali račune..

Koliko stane zagon strežnika 24/7?

Obstaja veliko spremenljivk; npr. poraba energije CPU, GPU, RAM, hladilnika, stroški energije itd. Sledite tej formuli: ((skupna poraba energije / hr. x na strošek na enoto) x 24 x 30) za izračun mesečnih računov. Vendar so povprečni ocenjeni stroški za srednje strežnik približno 15 USD na mesec.

Kako velik naj bo moj strežnik?

Odvisno od uporabe; Na primer, vaše spletno mesto potrebuje približno 10 MBPS povezave za podporo dobre uporabniške izkušnje za 100 sočasnih uporabnikov. Za spletno mesto za e-poslovanje namenite 5-10 MB RAM-a za vsakega uporabnika, z 10% presežka za dodatno obremenitev. Priporočljivo je uporabljati i-5, 5. generacije procesorja.

Koliko stane strežnik?

Če naredite strežnik (doma), vam skoraj nič ne stane, če ponovno uporabljate stare komponente. Stroški so neposredno sorazmerni s stroški strojne opreme in spletnega gostovanja. Oglejte si spletna mesta www.000webhost.com, infinityfree.net in sites.google.com, da dobite predstavo o tem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map