NameCheap срещу GoDaddy сравнение 2020: Кой е най-добрият?

Когато искате да хоствате уебсайта си, трябва да помислите какво може да предложи хост и да го сравните с цената. В идеалния случай ще можете да намерите човек, който предлага функциите, от които се нуждаете, на цена, която не само можете да си позволите, но и нямате нищо против да плащате.


Новите предприятия трябва особено да следят внимателно своите бюджети. В някои случаи обаче може да си струва да изберете план или продукт, който струва повече, ако това ще ви спести време и проблеми в дългосрочен план. Това е, което този преглед ще ви помогне да определите: Кой предлага най-голяма стойност при хостинга?

По-долу ще можете да прочетете как NameCheap и GoDaddy се сравняват в редица основни категории. Също така ще ви осигуря победител в категория и общ победител в заключението в края на този преглед.

Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

7 функции за оценка на NameCheap и GoDaddy

По-долу дефинирах 7 функции или категории функции, които използвах за оценка на NameCheap и GoDaddy, за да разбера кой хост предлага най-надеждните и разумни планове за цената, която плащате за тях.

На първо място, аз сравних най-основните планове за всяко основно ниво на хостинг, предлагано от GoDaddy или NameCheap.

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

Второ, ще бъдат обсъдени таксите и допълнителните функции, за които може да се наложи да платите, в допълнение към вашия хостинг план. Това е важно, защото, докато някои компании предлагат неща стандартни (като SSL сертификат или пакет за сигурност), други домакини ще ви помолят да платите повече, ако искате.

След това какви функции няма да получите, ще преминем върху някои от функциите, които ще имате. Това са неща, които се открояват като ценни за повечето собственици на уебсайтове или особено уникални функции на конкретен хост.

Искате вашият уебсайт да е достъпен и достъпен възможно най-често. Поради поддръжката и силно техническия характер на хостинг процеса, ще има случайни „проблясъци“ или моментни прекъсвания в хода на вашия хостинг опит. Много пъти това ще бъде незабележимо.

Скоростта на страниците обикновено е по-важна, но всички големи доставчици на хостинг услуги попадат в рамките на определен стандарт за скорост на страницата. Все пак това е нещо, за което много хора имат въпроси. И с уважителна причина, тъй като може – макар и лек начин – да повлияе на това как уебсайтовете им се класират в търсачките.

Колко лесно ще бъде да настроите и управлявате уебсайта си? Ще има ли ръководства, съветници, инсталатори или уроци?

Има голям шанс поне една трета от хората, които четат това, да искат да знаят колко лесно ще бъде инсталирането на WordPress или друга CMS. Ето защо това получава собствен раздел. Като цяло, трябва да знаете дали ще можете да получите поддръжка, когато се нуждаете. Ето защо аз оцених не само каналите за поддръжка на клиенти и ресурсите за самообслужване, но и времето за реакция и задълбочеността.

Сравнение на NameCheap срещу GoDaddy

Горните 7 фактора ще бъдат използвани за оценка на кой от тези доставчици, NameCheap или GoDaddy, предлага най-голямата стойност като цяло. Ако предпочитате да знаете кой е общият ни победител, отколкото да отидете категория по категория, не се колебайте да преминете към заключението.

NameCheap срещу GoDaddyКогато преглеждате стойността, трябва да разгледате цените и плановете на NameCheap срещу GoDaddy. Когато обмисляте плановете по-долу, важно е да знаете разликата между Cloud, VPS, споделен хостинг и специален сървър. Можете да научите повече за разликите, като гледате видеоклипа по-долу или прочетете предоставените определения. Ако вече знаете какво означават тези условия, не се колебайте да преминете към реалния преглед на този раздел.

Споделен хостинг

Споделеният хостинг е най-евтиният хостинг, който можете да получите. Тук вашият уебсайт и редица други уебсайтове споделят един сървър и има малко, ако има такива, ясни граници. За да използвате популярен пример, това е като вашия уебсайт и всички останали уебсайтове, които остават в едно общежитие, като използват същите споделени ресурси.

Безплатен домейн с хостинг

VPS хостинг

VPS хостингът има по-ясни граници от споделения хостинг. Да, всички споделят един и същ сървър, но има ясни ограничения и по-малко уебсайтове, хоствани на сървър, в повечето случаи. Ресурсите се управляват по-внимателно и по-малко вероятно е скоковете на трафика от други уебсайтове да ви засегнат. Това е като наемане на апартамент в жилищна сграда с общи общи части.

Облачен хостинг

Облачният хостинг прилича много на VPS хостинг и много уеб хостове се отнасят към тях като едно и също. Това или те предлагат отделни планове, които изглеждат и действат по същия начин, след като ги използвате.

Обаче зад кулисите облачният хостинг означава, че ресурсите са разпределени в няколко машини, докато при VPS хостинг всички споделят един и същ физически сървър. Ако искате да разгънете сайта си бързо, обикновено се препоръчва с VPS или облак.

Специализирани сървъри

Специализираните сървъри са най-скъпият слой, тъй като вашият уебсайт (или уебсайтове, ако планирате да хоствате повече от един) се съхраняват на същия частен, физически сървър. Това означава, че никой друг уебсайт няма да споделя вашите ресурси. Това е като наемане на собствен частен дом.

WordPress и „Управлявани“ хостинг планове: Управляваните хостинг планове са „специални“ видове планове, които могат или не могат да бъдат предлагани от даден уеб хост. Те не са стандартни и могат да бъдат трудни за сравнение. Популярните управлявани планове обикновено са специфични за WordPress или електронната търговия.

Цени на NameCheap

NameCheap хостинг прегледNameCheap е свързан с предлагането на най-евтините услуги. Но струват ли си дори ниските и ниски такси NameCheap?

Всички планове на NameCheap се таксуват ежегодно, а не месечно. Най-малкият им план, „Stellar“, предлага 20 GB SSD-ускорено дисково пространство, хостинг за три домена и непроменена честотна лента. Това е 1/10 пространството, което GoDaddy предлага на около 1/3 от цената, която GoDaddy иска за най-основния си план.

Следващият им слой предлага неограничено всичко, сравнимо с „луксозния план“ на GoDaddy. Това ще ви струва 52,88 долара годишно, с огромна отстъпка първата ви година. Това е приблизително половината от това, което планът на GoDaddy би ви струвал за една година (преди отстъпки).

Техният „бизнес план“, който – подобно на GoDaddy’s – е VPS план, струва $ 98,88 годишно и се предлага със съпоставими сайтове за съхранение, честотна лента и неограничен брой уебсайтове. Става въпрос за това колко би струвал подобен план от GoDaddy.

Цени на GoDaddy

GoDaddy предлага общи, VPS и специализирани сървъри. Понастоящем те не предлагат хостинг в облак или може да го предлагат като част от своите бизнес услуги, без да казват пряко, че това е нещо, което използват.

Основният им план за $ 7,99 на месец е наред, ако сте съвсем нови в уебсайтовете и просто искате да играете с хостинг. Той е много ограничен, но ви позволява да използвате същите функции и интерфейс, които получавате с по-добър план.

Следващата надстройка ви позволява да хоствате неограничени домейни и да имате неограничено пространство за съхранение със същите функции като основния план. Това струва само 10,99 долара на месец.

Ако имате нужда от повече енергия или искате да изградите бизнес уебсайт, който искате да гарантирате, че остава в състояние и може да обработва доста трафик, тогава може да искате бизнес план. Те започват от $ 19,99 на месец и идват с няколко специфични за електронната търговия функции, но не много други.

Специализираният хостинг е значително по-скъп, като се започне от около $ 80 на месец за най-малките им възможности. Получавате и 3 специални IP адреса, както и безплатен SSL (за една година).

Победителят?

Ако планирате да изпълните само няколко бизнес уебсайта или един уебсайт, NameCheap печели ръцете надолу. Те предлагат най-ниски цени за тези видове планове. Ако имате нужда от повече, тогава имате нужда от различен хост.

Ако NameCheap е толкова евтин, това означава ли, че предлага по-малко като цяло? GoDaddy просто идва ли с повече на основно ниво?

NameCheap

NameCheap не ви позволява да плащате за много екстри, а екстрите, които предлагат (сравнени в следващия раздел) са там за всички, дори и да имате най-евтиния си споделен хостинг план. Тъй като една от причините за домашни любимци на NameCheap е „безплатен и равен интернет“, те се придържат към идеалите си в това пространство.

GoDaddy

GoDaddy такси (много) за SSL сертификати и функции за защита, които трябва да са стандартни. Те също ви предлагат някои неща безплатно за една година и след това ще ви таксуват при следващия си цикъл на фактуриране независимо дали сте използвали функцията или не, освен ако не се откажете конкретно.

Победителят?

NameCheap предлага това, което предлага за всички. Те не се опитват да скрият това, което ще ви фактурира по-късно

Какво предлагат тези два хоста, които повечето други хостинг компании не могат?

NameCheap

NameCheap предлага безплатни SSL сертификати за всички клиенти, без значение какъв план изберете. Те осъзнават, че сега SSL сертификатите са задължителни в повечето приложения и са там за вас.

NameCheap също предлага приличен създател на уебсайтове, който ще ви позволи да изградите основна информационна уеб страница с редица социални медии и видео приставки, за да управлявате съдържанието си. Предлагат се и лесни инсталации на WordPress.

Namecheap също предлага безплатни услуги за архивиране и 50 MySQL бази данни, дори със своя стойностен план. Това са неща, които са много по-ограничени или напълно липсват от други оферти и други хостинг компании.

GoDaddy

GoDaddy предлага много неща, които са подобни на това, което ще ви даде NameCheap. Приличен конструктор на уебсайтове, инсталиране на WordPress с едно щракване или инсталиране с едно кликване за стотици други приложения.

Ако случайно имате специален сървър или бизнес план от по-високо ниво, може да включите и няколко неща – като безплатна регистрация на домейн или определени разработени от GoDaddy теми или плъгини.

Победителят?

NameCheap предлага повече функции за всички, не само за потребителите от по-високо ниво. Следователно, NameCheap печели тази категория. Надеждността на всички означава, че основната страница ще се зареди под секунда или на десктоп, или на мобилен телефон, докато продължителността на работа остава над 99,9%. Ако страницата ви отнема твърде дълго време, независимо дали е по вина на хоста или защото самата страница е твърде „голяма“, това ще доведе до незабавно напускане на посетителите.

NameCheap

NameCheap отговаря лесно на тези стандарти. Страниците им се зареждат бързо и стават достатъчно често, за да отговарят или надвишават индустриалните стандарти в най-новите тестове. До миналата година обаче те са имали обща оценка за ъптайм от 99,98%, малко по-малко от най-добрите им конкуренти.

GoDaddy

GoDaddy има подобно време за зареждане на страницата и оценка за надеждност като цяло.

Победителят?

Тук не трябва да се говори много. И с двата хоста имате също толкова кратко време за зареждане на страницата и също толкова надеждна оценка за ъптайм. И двете тези хостинг компании отговарят или надвишават стандартите на хостинг индустрията – това е равенство.

Ако сте съвсем нов в уебсайтове и хостинг, но трябва да стартирате уебсайт вчера, това трябва да знаете.

NameCheap

Лесен за използване инструмент за създаване на уебсайтове, който ви позволява бързо да стартирате страница (и не ви бомбардира с няколкостотин шаблона с ниско качество) е първата ви опция от NameCheap. Той е лесен за използване и лесно достъпен от техния cPanel интерфейс.

Модификациите, които са направили в cPanel, правят лесна за използване за всички, независимо дали са използвали този инструмент преди или не.

За електронна търговия имате няколко сигурни приложения, които можете да избирате от инсталатора на приложението на NameCheap. WordPress и WooCommerce също са достъпни и лесни за настройка.

GoDaddy

GoDaddy също използва модифициран cPanel. Те са малко по-сложни и претрупани, точно като техния уебсайт.

Ако всичко, което искате е WordPress или друга CMS, GoDaddy също предлага това. Лесно е да започнете само с няколко кликвания. Техното решение за електронна търговия, за бизнес планове или по-добре, също е лесно за използване, макар и ограничено и малко бавно.

Победителят?

Имената на шум е проста и ясна. Той има добре проектиран персонализиран cPanel и страхотен конструктор на уебсайтове. Може би вече имате идея как ще върви това сравнение на NameCheap срещу GoDaddy на CMS съвместимост. Те бяха доста равномерно съпоставени по функции – ще остане ли така?

NameCheap

Namecheap предлага една от най-лесните инсталации на WordPress наоколо. Само с няколко кликвания можете да имате WordPress или асортимент от други CMS или приложения, инсталирани и готови за работа с.

GoDaddy

GoDaddy предлага подобен процес. Само с няколко кликвания или с едно кликване, ако искате те да попълнят някои от вашите специфики, можете да стартирате вашите CMS или приложения.

Ако изберете управлявана инсталация на WordPress, обаче, избирането на GoDaddy също означава, че получавате достъп до няколко Premium теми и плъгини за „безплатно“. Само за допълнителните разходи да GoDaddy управлява вашата инсталация. Това означава, че те инсталират актуализации и създават основни архиви.

Победителят?

GoDaddy предлага хостинг и управлявани планове, специфични за WordPress. Namecheap не. Това означава, че GoDaddy печели тази категория, въпреки че ако решите да инсталирате WordPress самостоятелно или основен хостинг план, те ще бъдат равномерно съвпадащи.

Колко време ще отнеме да получите отговор, когато имате нужда от него и ще бъде ли полезен този отговор? Това са отговорите, които ще намерите тук.

NameCheap

NameCheap не предлага поддръжка по телефона. Можете да подадете билет или да се възползвате от тяхната система за чат на живо. Така или иначе вероятно ще получите задълбочен отговор или искане за повече информация в рамките на няколко минути. Чакането е кратко и служителите по поддръжката знаят за какво говорят.

NameCheap предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

GoDaddy

GoDaddy предлага денонощна поддръжка по телефона, чат на живо и поддръжка на базата на билети. Можете да очаквате да получите отговор от някой от тези източници само за няколко минути, въпреки че ескалираните проблеми (тези, които изискват експертиза) може да отнемат повече време за разрешаване.

GoDaddy предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това не е нищо особено, но може да е нещо, което трябва да знаете или използвате, ако решите да отидете с GoDaddy и в крайна сметка да съжалявате за това.

Победителят?

GoDaddy е уникален за предлагане на телефонна поддръжка. От всички прегледи на хоста, те са склонни да спечелят най-добра поддръжка за това и само това. За тях е страхотно нещо. Не само е поддръжката по телефона, но и кратките времена за реакция, когато се обадите. Кога за последен път сте прекарали цяла една минута, преди да се свържете с представител?

GoDaddy срещу NameCheap: нашето заключение

GoDaddy срещу NameCheap, общият им хостинг е сравним. Когато търсите стойност обаче, там печели NameCheap. Те предлагат повече за по-малко и го правят последователно. Те също така предлагат обслужване на клиентите и цялостна стабилност, която може да не очаквате на тези цени.

Ако искате повече за по-малко, NameCheap е вашият победител. Това е страхотна компания, с която да работите, когато започвате и да се развивате, докато изграждате своя уебсайт или уебсайтове.

Ако имате нужда от хост, който предлага повече от VPS, тогава сте изключили NameCheap. Те предлагат само доста стандартен VPS план, без специални сървъри.

Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map