Безплатен WordPress блог: Как да стартирате WordPress блог акаунт

В тази публикация ще ви дам точни инструкции как да започнете БЕЗПЛАТЕН WordPress блог На WordPress.com… но преди да започнете, прочетете това:


Обичам да помагам на хората възможно най-добре и имах няколко имейла от хора, които са прочели това ръководство, стартираха блог на WordPress, но след това се разочаровах да разбера за точките по-долу, така че …

Ако искате да научите как да започнете безплатен блог тогава МОГА да имам лоши новини за някои от вас:

Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

Може да не искате безплатен блог за WordPress!

Първо, имайте предвид, че има 2 версии на WordPress, точките по-долу се отнасят за безплатната версия, а не за версията, за която говоря в моето ръководство за това как да стартирам блог.

 • НЕ сте позволени да печелите пари с безплатен блог на WordPress.com, за това ви е необходим WordPress.org сайт.
 • С безплатен блог не притежавате уебсайта, когато използвате някоя от безплатните платформи, включително WordPress.com, вие го притежавате само на WordPress.org
 • Ако наистина искате да знаете как да започнете като блогър, тогава трябва да знаете, че най-голямата причина да не използвате WordPress.org е, че не притежавате домейна на блога, истинските собственици могат да поставят реклами навсякъде. Ако го притежавате, може сами да печелите пари от тези реклами.
 • Изглеждате като аматьор, ако сайтът ви е под-домейн (обяснение на поддомейн по-долу)

По принцип WordPress.com има твърде много ограничения, за да започнете истински блог, който печели пари.

Чакай, какво е поддомен?

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

Накратко, вие основно блогвате за друг уебсайт. В този случай това ще бъде WordPress.com и URL адресът на вашия блог / адресът на връзката също ще бъде част от домейна на WordPress.

Ето няколко примера за блогове, хоствани в WordPress.com:

 • https://simpsons.wordpress.com/
 • https://myblogging.wordpress.com/

В случай, че все още сте объркани за разликата на самостоятелно хоствания блог и безплатните блогове на WordPress, тогава просто знайте, че WordPress.com е безплатният с безплатно име на поддомейни, докато WordPress.org е безплатният софтуер / CMS, за който имате нужда от платен хостинг на тичам.

Сега, ако искате да избегнете всички тези проблеми, трябва да получите собствено име на домейн и хостинг. Това не струва много пари, всъщност можете да го получите за едва 2,64 долара на месец с HostGator тук.

Моля, не правете тази грешка, ако се нуждаете от бизнес уебсайт или искате блог на WordPress, с който можете да печелите пари. Ако това е така, мога да ви помогна, но трябва да направите три неща:

 1. Вземете вашия хостинг и име на домейн от HostGator
 2. Прочетете как да го настроите и да започнете да печелите пари в началната си страница
 3. Запишете се за моя БЕЗПЛАТЕН курс за водене на блогове от бутона в горната част на сайта, за да мога да ви помогна (можете да ми задавате въпроси по имейл, ако се забиете)

Ако горното не се отнася за вас и просто искате малко кътче от преплитанията, което всъщност не е ваше собствено, и с което НЕ МОЖЕТЕ да правите пари (трябва да се уверя, че това е разбрано преди да започнете!), След това прочетете На…

Страхотното е, че това изобщо не е ракетна наука. Има пет стъпки за научаване как да създадете уебсайт на WordPress за начинаещи. Всичко, което трябва да направите, е да отидете в WordPress.com и да кликнете върху старт и това ще ви помогне да настроите блога си след първоначалната регистрация.

Безплатен домейн с хостинг

Ще правя това с вас.

Ето как да започнете безплатно WordPress блог

Как да стартираме WordPress блог безплатно

 1. Започнете с избора на оформление на началната страница
 2. След това изберете тема
 3. След това създайте безплатно име на домейн в блога
 4. Изберете безплатния план за блогърите
 5. Създайте си акаунт
 6. Започнете блоговете за света

Първата стъпка е да изберете оформление на началната страница за вашия безплатен блог за WordPress. Има четири възможни варианта.

Бих препоръчал „Списък с последните ми публикации“, защото това е най-често срещаният формат за блог.

Ако сте фотограф или имате наистина приятни снимки, тогава трябва да изберете „решетка от последните ми публикации“.

За бизнеса най-подходяща е „добре дошли страница за моя сайт“ или „онлайн магазин“.

Първа стъпка за регистрация в WordPressПървата стъпка в регистрацията за безплатен блог на WordPress е да създадете оформление

2. Изберете тема

Тема е как изглежда вашият блог. Не се притеснявайте – можете да промените темата, включително цветовете и снимките по-късно!

Ако изберете нещо подобно на това, което търсите сега, това ще ви спести малко време по пътя.

Опции за темаОпции за тема

3. Изберете поддомейн (адрес на блог / име на блога)

За съжаление, е доста трудно да се намери уникален и малко привлекателен адрес на блог в WordPress.com, защото повечето от тях вече са взети.

Ето какво се опитах да получа: StartBlogging, StartABlog, StartABlogOnline – но всички те бяха недостъпни.

Накрая успях да се регистрирам, но името на блога се оказа доста тромаво – StartABlogWebsiteNow.wordpress.com, така че просто го бракувах.

Трябва ли да си купя име на домейн?

Ако обмисляте да закупите свой собствен домейн, WordPress.com не е най-доброто място за това. Аз обаче имам ръководство за това как да купя име на блог на домейн.

Не се притеснявайте – не е нужно да купувате домейн от WordPress, за да използвате техния софтуер за блогове.

Какво име на блога трябва да избера?

Предлагам ви да продължите да търсите, докато не намерите нещо добро. Отделете малко почивка и мозъчна атака с идеи и имена. Ако не можете да решите, използването на истинското ви име е добре.

Някои от най-известните блогъри имат своите имена в домейна и няма да бъдете заключени да пишете по една тема.

4. Изберете план

планове

След като приключите основните стъпки по-горе (включително името на вашия блог), трябва да кликнете върху „Изберете Безплатно”Бутон.

Не е необходимо да използвате платената версия, тъй като е доста скъпа и не ви дава много предимства. Всъщност можете да получите същата услуга за по-малко с моя предпочитан хост тук.

5. Създайте своя акаунт

Регистрирай се

Имейл адрес: Това очевидно е имейл адресът, който използвате най-много. В моя случай това ще е Gmail акаунт.

Потребител: Всъщност няма значение. Опитах се да използвам личното си име, но за съжаление беше взето. Ако желаното от вас потребителско име не е безплатно, добавете няколко номера, докато не е уникално. Не се тревожете, това ще стане не бъде името на вашия блог.

парола: Силна такава! Предлагам да използвате специални знаци като „^^“ или „(/&# ”И ​​различни числа. Напоследък има много грозни хакери, които се опитват да пробият в блогове.

Как да вляза? Бележка за вход в WordPress

Сега вече сте почти готови! Но преди да започнете блоговете, трябва да потвърдите своя имейл адрес.

Просто преминете към вашата поща и натиснете връзката „провери“ (тя трябва да се появи след няколко секунди). След като направите това, не се колебайте да влезете от https://wordpress.com/log-in

Това е екранът за влизане, който трябва да видите:

wordpresstutorial3

Персонализиране на вашия блог и създаване на първата ви публикация

Сега влезте в системата и нека да продължим напред. Таблото за управление на WordPress е доста лесно и удобно.

Въпреки това, преди да започнете блоговете, може да искате да промените темата – дизайн на вашия блог. Можете да го направите, като кликнете върху „Външен вид” -> “Теми”(В лявата странична лента).

как да започнете блог на WordPress

Както можете да видите, има много различни теми. Някои от тях са платени, някои от тях безплатно. Не полудявайте и купувайте веднага премиум тема, освен ако нямате много пари за това, тъй като те могат да бъдат скъпи.

Започнете с безплатна тема и вижте как върви. Имайте предвид, че можете да го променяте, когато пожелаете. Дори 10 пъти на ден, ако това е вашето желание!

Когато регистрирам блог в WordPress.com, обикновено отивам с това, което се счита за една от най-бързите и чисти теми днес. Тя се нарича „Astra“ (кликнете тук, за да я видите) и аз лично я харесвам, защото също е чудесна за SEO.

Другото предимство е, че всъщност има премиум версия, така че когато сте готови да се заемете сериозно, можете да си купите пълната версия и всички възможности, които предлага.

Добавяне на нови страници и публикации в блогове

Да създам нови публикации и страници трябва да използвате опциите на таблото за управление. За публикуване използвайте „Публикуване“ -> „Ново“ и за страници използвайте „Страница“ -> “Добави нов”.

Обикновено не се притеснявам много от страниците. Накратко, „страниците“ обикновено са ваши контакт или За мен местоположение, докато публикациите са вашите блог публикации. Съвсем просто, нали?

Така че нека създадем първа публикация в блога и да видим как върви. За да направите това, трябва да кликнете върху „Публикуване“ и след това върху „Добавяне на ново“.

Ето пример за първата ми публикация в блога (трябва да кликнете върху „Публикуване“, за да го направите на живо).

как да започнете блог на WordPress

След като натиснете бутона „Публикуване“, можете да добавите някои „тагове“, за да го направите по-„търсене“. С други думи, ако добавите някои маркери, е по-лесно да намерите блога си от многото блогове на WordPress в търсачките.

Не се вълнувайте обаче, тъй като новите блогове в началото няма да получават много трафик. Трябва да го популяризирате, да го споделяте с вашите приятели, колеги и да използвате Twitter / Facebook и т.н..

Сега сте създали безплатен блог за WordPress!

блог

Както виждате, изобщо не беше трудно. Всъщност ми отне само 4 минути и 52 секунди. Надявам се, че сега знаете как сами да стартирате блог на WordPress.

Ако решите да създадете своя блог на личният ви домейн, тогава не се колебайте да се отправите тук. Ако имате въпроси, не се колебайте да ги споделите чрез коментарите по-долу.

Как да започнете блог на Често задавани въпроси за WordPress

Как да създам блог за WordPress с HostGator?

Ако искате да извървите самостоятелно хоствания маршрут (което предпочитам), моля, разгледайте ръководството на началната ми страница, което ще ви преведе бързо през всичко това.

Мога ли да създам офлайн блог на WordPress?

Не, за съжаление. Ще трябва да сте онлайн, за да преминете през стъпки 1-5 по-горе.

Какво трябва да стартирам блог на WordPress? Ще ви е необходима интернет връзка, компютър / лаптоп (неудобно е да го направите на мобилен / таблет) и кредитна карта / PayPal акаунт, ако щете за премиен пакет , Колко струва да стартирате блог за WordPress? Основният пакет на WordPress.com е безплатен, но премиум пакетът му е $ 99 / година. Що се отнася до WordPress.org, можете да го изтеглите безплатно, но ще ви трябва домейн и хостинг, които струват няколко долара на месец. Как да стартираме WordPress блог безплатно?

Ако следвате инструкциите ми по-горе и преминете през стъпки 1-5, можете да започнете WordPress блог безплатно. Само не забравяйте да изберете безплатния план, когато сте представени с избор на планове в WordPress.com.

Как да създам безплатно блог за WordPress и да печеля пари?

Няма такова нещо като безплатен обяд. Трудно е да печелите пари с безплатен блог за WordPress по много причини. Ако искате да спечелите пари с вашия блог, препоръчвам ви да отидете на самостоятелно хостинг маршрута и да опитате нашата сделка с HostGator.

Все още искам безплатен блог, как да вървя без пари?

Ако не се интересувате от печелене на пари, просто искате личен блог или просто сте мъртъв, за да създадете блог безплатно, тогава най-добрият начин да започнете е да използвате WordPress.com.

Препоръчвам да използвате WordPress, тъй като можете по-лесно да преместите блога към платена опция по-късно, но не очаквайте да спечелите пари междувременно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map