Как да започнете блог за храна и да спечелите пари: 6 стъпки към успеха!

Как да започнем блог за храна


Вашите приятели винаги ли ви питат за вашите рецепти и идеи за хранене? Или обичате да експериментирате с нови рецепти и комбинации от вкусове? Ако обичате да готвите и искате да споделите своята мъдрост със света, тогава определено трябва да започнете блог за храната, за да дадете на страстта си платформа.

Не се отлагайте, ако не знаете откъде да започнете; не е нужно да знаете как да кодирате или дори да трябва да плащате пари, за да се настроите. Събрах моите най-добри съвети за това как да станете хранителен блогър, за да ви изкарам на път.

Ето как да стартирате блог за храна в 6 стъпки

 • Изберете точна ниша за вашия блог
 • Намерете и купете име на домейн за вашия блог
 • Намерете добър уеб-домакин
 • Организирайте своите рецепти с WordPress
 • Инсталирайте тема на WordPress
 • Започнете блогове и печелете пари!

1. Започнете с точна ниша за вашия блог за храни

хранително-блог
Ще изберете ли определен вид храна или тема за вашия блог? Може би вашата специалност е бюджетно печене или без глутен.

Писането за всичко и всичко е страхотно, но появата на готини идеи за уебсайт ще ви помогне да се разграничите и да установите по-отдаден читател, следвайки.

Ако мислите как да започнете блог за храна, който да обхваща всички кухни, тогава може би помислете какво друго можете да направите по различен начин, за да ви помогнат да се откроите от останалите блогъри за храни.

Чудесен начин да разберете дали трябва да усъвършенствате офертата си е да опитате и да опишете блога си с едно изречение. Ако не можете да обясните ясно съдържанието си на себе си, тогава няма да можете да го обясните и на вашите читатели.

2. Намерете и купете име на домейн за вашия блог

Искате да се откроите от тълпата и да бъдете запомнящи се, но и да дадете на читателите си представа кой сте или темата, ако вашият блог (ако имате такъв). Вашето име също трябва да е лесно да се изписва със запомнящ се URL адрес.

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

Ако хората не могат да намерят вашата страница, те ще пропуснат всички страхотни неща, които можете да предложите. Можете също така да искате да създадете акаунти в социалните медии, за да популяризирате своя блог, така че помислете за име, което е лесно за използване в различни платформи.

Да се ​​надяваме, че вашият блог ще бъде дълго време, така че е най-добре да планирате напред. Ако искате да правите блог през цялата година, тогава „Коледната готварска книга на Каси“ няма да бъде най-добрата опция. Добре е блогът ви да се развива, но твърде често промяната на имената ще обърка вашите читатели.

В допълнение, уверете се, че името, което излезете, е описателно за това, което възнамерявате да публикувате. Няма да има много смисъл за вашите читатели, ако посочите своя хранителен блог checkmeout.com или helloworld.com; обаче име на домейн, произнесено като smarteating.com или kitchengirl.com, веднага би ударило някого като блог, свързан с храна.

Освен това, ако ще създадете професионален уебсайт, може да искате да избегнете безплатната версия, която обикновено съдържа името на системата за управление на съдържанието. Например, ако сте използвали безплатната версия на WordPress, домейнът на вашия блог ще прочете нещо като www.itsme.wordpress.com. Това може да разтрие читателите ви по грешен начин; те могат просто да заключат, че не сте толкова сериозни в това, което правите.

Блогът е инвестиция, подобно на всеки друг. Ако имате възможност по всякакъв начин да преминете към платена версия.

3. Намерете добър уеб-домакин

На този етап вече имате име на домейн по ваш избор и сте проверили неговата наличност.

Безплатен домейн с хостинг

Следващото нещо е да вземете хоста на домейна.

Точно както името подсказва, хостът на домейна е платформа, която е специализирана в хостинг на вашето име на домейн. Име на домейн се използва в URL адрес за уебсайт, като JustKidding.com. В този пример името на домейна е „JustKidding“.

Повечето хостинг платформи предлагат големи отстъпки през първата година на хостинг.

Препоръчваме HostGator за това и с нашата специална сделка с HostGator, можете да получите вашия хостинг за път по-малко от $ 3 на месец. Разгледайте офертата, като кликнете тук.

4. Организирайте вашите рецепти с WordPress

Ако искате да работите в същия ден, бих препоръчал да използвате установена система за управление на съдържанието, като WordPress. Много е лесно да започнете и можете да изберете персонализирана тема и оформление, които са най-подходящи за вас и вашия нов блог (тук е нашият избор на няколко от най-добрите теми на WordPress).

По принцип система за управление на съдържанието е приложение, което позволява на потребителите да създават, редактират, организират и публикуват съдържание като статии, видеоклипове, изображения, инфографика и много други.

А CMS гарантира, че потребителите, които не са технологични, могат лесно да управляват своите уебсайтове с минимални усилия.

Като собственик на блога ще имате много възможности да избирате, когато става въпрос за система за управление на съдържанието. Някои от популярните опции за CMS включват Drupal, WordPress и Joomla.

Независимо от това, само няколко може да струват парите ви.

В това ръководство ще използваме WordPress по четири добри причини:

 • WordPress е най-популярната CMS днес, захранва 33% от уебсайтовете по света до януари 2019 г. (вторият CMS плейър идва с отдалечени 3%).
 • Както ще разберете, той е много адаптивен.
 • WordPress може да се похвали с някои от най-добрите теми на уебсайта.
 • Той е с ниска поддръжка и безплатен за използване.

Разбира се, има много други причини, поради които днес повече от един милиард уебсайтове се задвижват от WordPress, което по същество го прави най-препоръчваното средство за стартиране на блог за храна или друг уебсайт.

5. Инсталирайте тема на WordPress

Трябва да сте сигурни, че избраната от вас тема отговаря на различни устройства. Повечето изгледи на уебсайтове идват от мобилни телефони или таблети, особено ако достигате до читателската си база чрез платформи за социални медии, като Instagram. Следователно вашата страница трябва да бъде лесна за четене и навигиране на по-малък екран; отзивчивият дизайн ще се приспособи към всеки размер.

Има много теми, от които да избирате, много от които са безплатни, но можете да платите и за по-зададени или специализирани теми.

Искате посетителите на уебсайта Ви да могат да намерят рецептата, която следват или да търсят за вдъхновение с лекота. Изберете няколко основни заглавия, които ще представите в горната част на страницата си, като „Вегета“, „Леки обеди“ и „Десерти“. При това можете да имате подкатегории, за да помогнете на читателите си да го стеснят, но не ги претоварвайте с твърде много възможности за избор.

С натрупването на каталога с рецепти можете да поддържате публикации, организирани с различни категории и маркери, те могат да включват съставки, видове ястие или празнични сезони. Можете също да добавите лента за търсене към страницата си, която е чудесна за търсене по ключови думи или съставки.

Направете своите рецепти да изглеждат страхотно

За да помогнете на читателите си лесно да следват вашите рецепти, искате да ги направите лесни за четене и да изглеждат страхотно! Уверете се, че в началото на публикацията се показва ясен списък на съставките или е лесно да се намери някъде другаде. Можете също така да искате да дадете друга полезна информация като време за приготвяне и готвене, ниво на трудност, пикантност и брой порции.

Страхотните изображения в блога не само показват вашите умения и изкушават читателите ви да изпробват рецептите, но и служат като чудесна визуална справка за онези, които го изпробват у дома. Освен картина на готовото ядене, помислете и за включване на изображения от процеса на рецепта, когато продължите.

Опитайте се да поддържате изображенията си последователни; Намерете място, което няма затруднения, има добро осветление и можете да използвате всеки път, когато създавате ново ястие. Ето още няколко съвета за правене на страхотни снимки с храна.

6. Започнете блоговете и печелете пари!

Вижте информация по-долу за повече информация, но ние също имаме страхотна публикация за това как блогърите печелят пари и друга за това как да осигурят приходи от блог, който може да ви бъде полезен, след като сте го настроили.

Как да започнете блог за храна и да печелите пари

Знам, че най-големият ви въпрос се крие в това как да започнете блог за храна И да печелите пари. е, първо и най-важното ще искате да изградите голям и лоялен последващ. Ето няколко съвета, които да ви помогнат в това.

Съвети как да станете успешен хранителен блогър

За да останете конкурентоспособни, помислете за прилагане на следните съвети:

 • Бъдете последователни: Едно е да стартирате блог и друго да го поддържате. След като създадете блога си, започва по-тежката работа по поддържането му. Разберете, че поддържането на блога ви не означава, че от време на време публикувате съдържание. Трябва редовно да публикувате ценно съдържание. Ще трябва да разберете какво точно вашите читатели искат да прочетат, а не само това, което е добре да публикувате. Обяснихме това по-нататък в този пост.
 • Издълбайте име за себе си: Под това искам да кажа, че трябва да сте автентични и възможно най-оригинални, като същевременно имате предвид какво искат вашите читатели. Вместо да се опитвате толкова усилено да бъдете този блестящ вегански хранителен блогър, който не сте, защо да не направите нещо уникално, използвайки своя опит в италианските ястия? Уверете се, че носите свежи идеи на своите читатели, ако искате да увеличите трафика си и в крайна сметка да спечелите пари от изкуството си.
 • Изминете допълнителната миля, която другите няма да направят: повярвайте, когато ви кажа, читателите ще бъдат благодарни за вашите допълнителни усилия. Избягвайте копирането на поставени изображения на ястия или дори рецепти. Защо да не експериментирате със собствените си рецепти и да видите как се оказва? И докато сте на това, вместо да търсите безплатни изображения за уебсайтове, сами правите снимки или записвайте свои видеоклипове. Това демонстрира на вашите читатели нивото ви на ангажираност с това, което правите, и те няма да разочароват, когато имате нужда от тях за реципрочност. И когато се ангажирате с този ред на блоговете, ще разберете, че е много по-лесно да поддържате висока производителност.
 • Забавлявайте се: Това е правилно! Разбирали ли сте някога, че сте склонни да изработвате най-добрите писмени работи, когато не го правите за парите? Е, имам. Като блогър за храна, вие ще общувате с широк кръг хора, включително опитни готвачи или хора, които искат да научат нещо във вашата ниша. В момента, в който прочетат съдържанието ви и осъзнаят колко не е толкова страхотно, почти можете да се досетите кога ще се върнат в блога ви – никога, нали? Моето мнение е, стремете се да пишете като foodie, а не като професор по атомна физика; понякога не е нужно да е толкова сериозно!
 • Популяризиране на вашия блог чрез социалните медии: Instagram акаунтът е чудесен за публикуване на снимки на най-новите ви творения и насърчаване на хората да посетят блога ви за пълната рецепта. Той също така може да предупреди последователите ви за нови рецепти и да гарантира, че те са в крак с най-новите ви новини.

След като вече сте добре утвърдени, марките за храни може да ви спонсорират да създавате страхотни рецепти с техните продукти. Хостинг рекламите на вашия сайт е често срещан метод, използван сред блогърите за хранителни продукти и ако работите усилено, за да развиете следващите си, може да получите шанса да публикувате своя готварска книга.

Сега знаете как да започнете блог за храна и да станете страхотен блогър за храни, останалото зависи от вас! Надявам се, че сте намерили това ръководство за това как да стартирате блог за храна полезно, ето напомняне за най-важните съвети:

 • Бъдете уникални: намерете своята ниша или специалност.
 • Изберете страхотна тема
 • Елате със запомнящо се име
 • Направете вашия уебсайт удобен за потребителя
 • Ясните рецепти и страхотните снимки са печеливша комбинация
 • Пораснете лоялна читателска база, за да помогнете да печелите пари

Преди всичко, забавлявайте се с него и се наслаждавайте на новия си творчески изход!

Готови ли сте за старт? Вижте нашата специална сделка с Hostgator, за да започнете евтино тук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map