Трябва ли да запазя име на моя блог? Съвети за защита на марката

Защитата на марката е нещо, на което не само бизнесът трябва да обърне внимание. Това е проблем дори за блогърите, които се опитват да установят своята онлайн идентичност. Брандирането е важно за блогърите, които искат да направят своя блог, е дългосрочен успех.


По-долу са някои от най-важните моменти, които трябва да знаете при осигуряването на защита на марката в контекста на блоговете.

Можете да притежавате само имена на блогове, които притежавате

Наистина ли сериозно се занимавате с блоговете си? Ако сте, не трябва просто да се установявате с безплатен домейн, предоставен от безплатна платформа за блогове. Важно е да регистрирате вашето собствено име на домейн, особено такова, което носи името на вашия блог. Ако продължите да използвате „yourblogname.wordpress.com“ или „yourblogname.blogspot.com“ и блогът ви бавно привлича трафик, не е необичайно другите да регистрират съответното .com, .net, .org или друго име на домейн за вашия блог.

Обикновено това се прави, за да могат те да ви продадат подходящото име на домейн за значително по-висока цена. По-лошото е, че могат да го направят, за да откраднат цялата идентичност или марка на вашия блог.

Няма причина да не получите собствено име на домейн. Вече има много регистратори на имена на домейни, които могат да предложат добра сделка, особено ако купувате няколко от тях. Ако провеждате няколко блога, можете да получите домейни на по-ниска цена, ако ги получите на едро.

Търговско маркиране на име на домейн

Ако се стремите да превърнете блога си в основно присъствие онлайн, можете да се възползвате значително от регистрацията на търговска марка.

Успешните блогове лесно стават цел на имитацията. Мнозина биха искали да се възползват от успеха на блог, който получава огромно количество абонати и посетители. По-лошото е, че опортюнистите могат да се опитат да отнемат името на блога (заедно с неговата идентичност), като регистрират търговската марка за него.

Да, за никого няма да е лесно да поиска запазена марка за името на някой друг в блога. Те би трябвало да докажат, че наистина го притежават, той е уникален и че той вече има силна репутация. Те обаче винаги могат да намерят начини да откраднат това, което искат да откраднат. Те могат да създадат подобен блог и да използват името на целта (жертвата). За решителния узурпатор нищо не е невъзможно.

Трябва ли да запазя марката си на блога?

Трябва ли да запазя марката си на блога?

Ако се притеснявате, вероятно трябва да запазите марката на името на блога си, но имайте предвид, че защитата на марката не спира с регистрацията ми на запазена марка. След като одобрите регистрацията на вашата търговска марка, вие също трябва активно да я защитите.

Трябва да извикате онези, които използват името на вашия блог или използват нещо подобно, но очевидно асоциирано с вашето име и марка.

Никой не би направил това вместо вас. Органите за патенти и търговски марки не са задължени да предупреждават или да изискват подходящи действия от нарушителите на търговски марки. Трябва да изпратите имейл до нарушителната страна, като ясно обяснявате твърдението си. Ако не получите желания отговор, можете да продължите към съдебни спорове.

Съвет за защита на марката: имайте предвид измамниците

Докато установявате репутацията си онлайн, не е възможно дистанционно измамниците и троловете да се опитат да използват самоличността на вашия блог в техните злонамерени начинания. В процеса те могат да навредят на вашата марка, тъй като свързват името ви с отрицателни дейности.

Ако започнете да получавате коментари или имейли, които ви обвиняват в неща, които не сте правили, не ги отхвърляйте само като спам или измами. Научете повече за проблема и незабавно го разрешете.

Безплатен домейн с хостинг

Защитете присъствието на марката във всички платформи

Ако поддържате блог, препоръчително е да отворите съответните акаунти във Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram, Pinterest, Flickr и други социални медии или онлайн платформи. Това ще попречи на другите да създават онлайн акаунти, които могат да се възприемат като свързани с вашия блог.

Не е необходимо редовно да публикувате нищо в тези акаунти. Случайната активност е достатъчна. Важното е да заложите претенциите си върху тези важни онлайн платформи, за да не допуснете другите да пият от името на вашата марка или да използват репутацията на вашия блог за тяхно предимство.

Правенето на това също е важно, за да не се допусне някой да участва във вашата марка в неумели дейности. Не бихте искали някой в ​​социалните медии да публикува коментари, които всъщност не отразяват вашето реално мнение.

По същия начин не бихте искали някой да публикува коментари в други блогове, използващи вашето име, особено ако тези коментари са клеветнически и са длъжни да искат недобросъвестност към вашия блог.

Известия за нарушаване на марката

Как да запазите марката на име на блогаЕдно от най-разумните неща, които можете да направите, ако искате да защитите марката или репутацията си онлайн е да настроите Google Alerts за вашата марка или име. Това е за получаване на известия, когато името ви се споменава в ново публикувано съдържание онлайн. По този начин можете да прецените дали това е добро или лошо и можете да излезете с правилния отговор.

Ако е добре, можете да го използвате за популяризиране на вашата марка. В противен случай можете да поискате от администратора на уебсайта да свали съдържанието, което е вредно за вашата онлайн репутация. Не всеки администратор на сайта обаче с готовност ще свали съдържанието (което споменава вашия блог), което публикува. В такива случаи можете да договаряте добавяне на съдържание вместо изтриване на съдържание.

Например, ако съдържанието споменава нещо фактически отрицателно във вашия блог, можете да поискате от сайта да публикува ново съдържание, което представя ваша страна или което предоставя актуализации на усилията, които полагате за справяне с отрицателния проблем.

Работа с други блогъри

Сътрудничеството с други блогъри е добра идея за осигуряване на защита на марката. Установяването на добри отношения с други блогъри е взаимно изгодно, тъй като не всеки блогър е конкурент.

Често колегите блогъри могат да ви помогнат да откриете потенциални заплахи за вашата марка или онлайн репутацията. По-добре би било да се сприятелиш с други блогъри, вместо да ги третираш като конкуренти, които искаш да унищожиш или изпревариш.

Успешното блоговане не е само за публикуване на добро съдържание онлайн. Също така трябва да сте сигурни, че защитавате марката и имиджа си. Блогът ви е като продукт и посегателствата върху неговата достоверност и репутация могат да го направят неудобен за читателите или посетителите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map