Как да прехвърлим WordPress.com в WordPress.org самостоятелно хоствано

Искате ли да знаете как да прехвърлите wordpress.com в wordpress.org? В тази публикация ще ви дам точните стъпка по стъпка инструкции как да направите това.


На първо място, обаче, само да отбележа, че има услуги, които ще се погрижат за това за вас като CMS2CMS, ако смятате, че всичко е прекалено техническо, преобладаващо или просто не искате да научите как да мигрирате wordpress .com за самостоятелно хоствани опции.

Сега нека се потопим в някои от причините, поради които хората трябва да го правят:

WordPress.com е чудесен инструмент за новите блогъри, които да започнат да разгъват своите креативни мускули и да придобият усещане за платформата.

Но има много ограничения – вие сте обект на Общите условия на WordPress.com, не можете да качвате приставки или да използвате персонализирани теми и не можете да осигурите приходи от сайта си, защото цялото това рекламно пространство принадлежи на WordPress.com.

С други думи, макар че можете да го наречете „мой блог“, той изобщо не е вашият блог / уебсайт.

WordPress.com не може да се сравни с гъвкавостта и свободата, които предлага самостоятелно поддържаната версия на WordPress.

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

След превключване ще бъдете възнаградени с по-добри възможности за дизайн, много пространство и повече възможности за електронна търговия.

За професионални блогъри (и тези, които искат да бъдат професионалисти), извършването на този ход е не-мозъчен.

Ето как да прехвърлите WordPress.com в WordPress.org

Прехвърлете WordPress.com в WordPress.org

Когато преминавате от WordPress.com към WordPress.org, на първо място, ще ви е необходим домейн и хостинг доставчик. Ако вече имате и двете – вие изпреварвате играта! Чувствайте се свободни да пропуснете тази стъпка.

Ако все още нямате личен домейн или доставчик на хостинг услуги, препоръчвам HostGator хостинг – те са евтини, надеждни, предлагат страхотна поддръжка и ще можете да вземете и двете – хостинг и име на домейн от тях.

В момента те са 2,64 долара на месец с връзката ми (по-горе), така че вероятно по-евтини и по-надеждни от BlueHost, GoDaddy и т.н. … HostGator шива услугите си за блогъри и може да се похвали много близо до 100% време, което означава, че вие ​​(и вашите фанатични последователи) не не трябва да се притеснявате, че сайтът ви ще бъде офлайн.

Безплатен домейн с хостинг

Пфу.

Не изпадайте в паника. Този процес е бърз и лесен и ще ви преведа през всяка стъпка.

Влезте във вашия Контролен панел HostGator (информацията за вход трябва да е във входящата ви поща) и след това погледнете в лявата странична лента. На около половината от страницата трябва да видите бутон за Инсталирайте WordPress. Щракнете върху него!

Ще бъдете отведени до Mogomarketplace.com – сайтът, който HostGator използва, за да ви помогне да инсталирате нови платформи. Тук ще имате възможност да „Инсталирате“ или „Импортирате“ WordPress. Избирам Инсталирай.

Вече трябва да видите лента за зареждане в горната част на страницата си. Когато свършите, ще можете да видите идентификационните си данни за вход:

WordPress инсталиране

P.S. Посочените по-горе връзки са партньорски връзки на HostGator, но те са само за отстъпка. Ако искате обаче – можете да използвате всеки друг хост, стига да е надежден и с неограничена честотна лента и съхранение.

P.S.S: Ако не използвате HostGator, опитайте да посетите уеб страницата на вашия хост за конкретни подробности относно инсталирането на WordPress или разгледайте тази страница с инструкции за WPBeginner, която преминава през инструкции за инсталиране на множество хостинг платформи).

Ако имате нужда от повече помощ с тази стъпка или просто искате още малко от съветите ми относно избора на име на домейн, намирането на хостинг или преследването на най-добрата платформа за блогове, имам по-подробна разбивка на началната си страница.

2. Миграция на данни при движение от WordPress.com към WordPress.org

Сега, когато имате своя домейн и хостинг, е време да мигрирате блога си.

Първо, ние ще създадем файл, който ще ви позволи да прехвърляте своето съдържание, снимки, коментари и всички останали основни елементи на вашия блог.

За да направите това, влезте в таблото за управление на WordPress.com и щракнете Инструменти от менюто на лявата странична лента. Сега ще видите опция за износ, което трябва да изглежда така:

Избирам

След това ще видите няколко различни опции за миграция. СИЛНО ИЗПЪЛНЯВАМ с помощта на Безплатна версия и следвайки този урок. Не губете парите си с направлявания трансфер – в крайна сметка ме накарате да ви преведа през този процес!

Избирам

Сега трябва да решите кое съдържание искате да прехвърлите. Тази стъпка е наистина доста проста: изберете Цялото съдържание, за да мигрирате всичките си файлове, публикации, страници, коментари, категории и т.н. След това щракнете Изтеглете експортния файл за да може системата автоматично да създаде XML файл.

прехвърляне

Не забравяйте запишете .XML файл на вашия компютър– ще ни е нужна за следващата стъпка!

3. Импортирайте съдържание в новия блог, който се хоства самостоятелно

Следващата стъпка от вашия ход от WordPress.com към WordPress.org е да прехвърлите всички данни, които току-що сте запазили от стария си блог, в новия, самостоятелно хостван блог, който сте настроили в стъпка 1.

За целта влезте в таблото за управление на собствения си хост чрез mydomainname.com/wp-admin (заменяйки „mydomainname“ с името на вашия домейн, разбира се) и изберете Инструменти от страничната лента. От тук трябва да ви бъде представена опция за внос нови данни, като така:

Импортирайте вашите WordPress.com файлове в WordPress.org

Сега ще видите списък с блог платформи, от които можете да импортирате данни. Тъй като се движим от WordPress.com, превъртете до дъното на списъка и изберете WordPress. Когато бъдете помолени да изберете файл от вашия компютър, изберете .XML файла създадохме в стъпка 2.

Последна стъпка (преместване на блог от WordPress.com към WordPress.org)

След минута-две – voilà! Блогът ви трябва да бъде напълно мигриран и ще седите доста с цялото си страхотно съдържание на уебсайт, който можете да наречете свой собствен.

4. Импортирайте връзките си

Ако сте разчитали на WordPress.com звена функция, когато включите хипервръзка в публикация, ще трябва да експортирате и връзките си в блог. Ако не сте използвали тази функция, моля, преминете към стъпка 5.

Трябва да се уверите, че след преместването ви сайтът ви не е натъпкан със счупени връзки – за това ще трябва да експортирате вашата WordPress.com блог.

Първата ви стъпка е да изтеглете a Link Manager плъгин в блога си, домакин След като изтеглите приставката, уверете се, че щракнете Активирате. След като се активира, трябва да видите нова опция в страничното си меню, наречена звена.

От тук можете да импортирате връзките си … но първо трябва да ги експортираме от вашия блог на WordPress.com. За целта трябва да спасим вашата блог във формат OPML. Не се притеснявайте, по-лесно е, отколкото звучи!

Просто напишете: mydomainname.wordpress.com/wp-links-opml.php в адресната си лента (отново изтрийте „mydomainname“ с името на вашия домейн). Това ще изведе OPML файл на вашия блог в прозореца на браузъра ви и можете да запазите тази информация на вашия твърд диск, като натиснете Command + S на вашия Mac или CTRL + S на вашия компютър.

Поздравления, току-що създадохте резервно копие на връзките си!

Сега, когато сте оборудвани с вашия OPML файл и вашият хостван сайт има Link Manager, време е да импортирате връзките. На сайта на WordPress щракнете Инструменти и тогава внос. Сега ще бъдете инструктирани да качите записания от вас OPML файл.

И наистина е толкова лесно! Изчакайте лентата за напредък да приключи и WordPress да потвърди успешния трансфер и след това преминете към последната стъпка …

5. Довършителни щрихи

Има само едно или две окончателни неща, преди да приключите с мигрирането на блога си в по-новия, по-добър дом:

 1. Актуализирайте връзките си. Вече сте актуализирали своя блог, така че трябва да се погрижите за всички външни връзки – всичко, което ви трябва сега, е малко за почистване на къщата! Ако някога сте свързвали публикациите си помежду си, не забравяйте да ги прегледате и актуализирате, за да съответстват на новия ви домейн.

Поддръжката на връзки може да ви се стори досадна, но помислете за това като преместване в нова къща – трябва да информирате за всяка услуга, за която сте се регистрирали, и списък с пощенски адреси, за които сте абонирани за новия си пощенски адрес, иначе писмата ви никога няма да стигнат до вас.

 1. Направете своя блог WordPress.com частен. Вероятно не искате посетителите да открият стария ви сайт вместо новия. За да разрешите този проблем, направете стария си блог частен, като щракнете върху Настройки, тогава четене на таблото за управление на WordPress.com. След това изберете „Бих искал сайтът ми да е частен.“

Разбира се, тъй като имате тълпа последователи, които висят на всяка ваша дума, не искате да се движите нагоре и да се движите без предупреждение, така че вероятно трябва …

 1. Направете публикация, която рекламира хода. Дръжте основата на феновете си в цикъла – уверете се, че те знаят за хода и все още могат да ви намерят след това. Направете публикация, която информира последователите си за промяната на домейна.

Последна забележка, WordPress.com продава услуга за пренасочване на сайта, която автоматично ще изпрати всеки посетител в новия ви блог. Това е чудесен вариант … с двойна цел!

Освен че гарантира, че вашите последователи могат да ви намерят, пренасочването на сайта ще гарантира също, че Google и други търсачки ще бъдат пренасочени към новия ви блог, така че да не загубите нито един ценно SEO сте изградили над кариерата си в блогове.

Не забравяйте, че WordPress.com е чудесен инструмент за блогове в класната стая или хора, потапящи пръстите на краката си в света на блоговете, но когато дойде време да продължите професионално, не можете да победите самостоятелно домакин блог, така че ако искате да прехвърлите WordPress.com на WordPress.org правиш правилния ход. Основният софтуер е Безплатно– което означава, че никога не е имало по-добър момент да се направи ход!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map