Най-добрият софтуер за създаване на уебсайт: Най-добрите решения за изграждане на сайтове

Когато дойде време за създаването на вашия перфектен уебсайт, едва ли някой прави повече кодиране на старата школа в HTML. В днешно време професионалисти (и любители) използват най-добрия софтуер за създаване на уебсайтове, за да се уверят, че готовият им продукт е с най-високо качество.


Кой тип строители на уебсайтове решите да използвате, ще зависи от крайните ви цели и нивото на умения. Някои избират да преминат с лесен софтуер за създаване на уебсайтове, за да преминат през процеса на възможно най-малко стъпки. Други оценяват богатството на по-сложни създатели на уебсайтове.

Ще разгледаме какво се предлага и как можете да се възползвате максимално от него, каквото и да решите да използвате.

Какво е софтуер за изграждане на уебсайтове?

Най-просто казано, софтуерът за изграждане на уебсайтове са програми, които позволяват изграждането на уебсайтове без нужда от ръчно кодиране.

В първите дни на изграждането на уебсайтове, дизайнерите биха изградили, използвайки прав HTML код. Ред по ред, малко по малко. Процесът отнема време и нивото на функционалност, постигнато от тези уебсайтове, донякъде липсваше.

Все още можете да създавате уеб сайтове от нулата, като използвате HTML, ако решите. Това не е най-лесният метод, а в днешно време това е по-скоро метод за индивидите да усъвършенстват своите умения за кодиране.

Също така е полезно да научите дали искате да направите малки ощипвания тук или там или да направите някаква фина настройка на вашия сайт. Можете да научите повече, като разгледате Code Academy, The Wizards Wizards или Open Design.

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

Има и няколко добри видео уроци, които ви дават основите за изграждането на сайт от самото начало.

С течение на времето обаче хората започнаха да разработват софтуерни редактори, за да улеснят по-модерните операции. В крайна сметка те прераснаха в редакторите на WYSIWYG, които много творци обичат днес.

Съкращението означава „Това, което виждате, е това, което получавате.“ Той се отнася до процеса на визуално изграждане на уебсайта, като компютърната програма се грижи за кодирането зад кулисите.

Има две основни класификации за софтуер за създаване на уебсайтове. Онлайн строители на сайтове, които са включени в хостинг услуга, която също ще съхранява вашия сайт за вас, и офлайн строители, които са насочени към по-професионална тълпа.

Софтуер за създаване на онлайн уебсайт

Те включват общи платформи като Jimdo, Wix, Weebly, Shopify и Squarespace. Тези хостинг услуги имат създатели на сайтове, интегрирани в техния процес, така че можете да създадете сайта и след това незабавно да го публикувате чрез тях. Те често идват с изящни функции за поддръжка и екстри, които ги правят привлекателни за новодошлите.

Професионалисти

Против

Тези онлайн софтуерни услуги за създаване на уебсайтове обикновено са популярни, лесни за използване и добре поддържани. Те имат множество шаблони за потребителите, което прави дизайна на сайта невероятно бърз. Можете да пробиете детайлите си в шаблон и да имате приличен дизайн в рамките на минути.

С няколко опции за персонализиране, като шрифтове и цветове, след това можете да добавите личен щрих към всичко. Те ви позволяват да „плъзнете и пуснете“ нови елементи в желаната от вас позиция. Можете също да видите как промените ще се отразят на готовия продукт в реално време.

Безплатен домейн с хостинг

Те често имат вградени опции за дизайн на мобилни сайтове, интеграция на социални медии и фото / видео галерии. Тъй като тези платформи често се удвояват като хостове, можете да получите право на публикуване, след като сте готови, заобикаляйки търсенето на домейн или специален сървър.

(Вероятно) ще получите много поддръжка, когато имате нужда от насоки или нещо се обърка, тъй като имате работа с голямо предприятие. Обадете се на тяхната линия за обслужване на клиенти и те могат да ви насочат през какъвто и проблем да имате при изграждането на вашия сайт.

Те също така помагат да поддържате разходите си ниски. Използването на редакторите често е безплатно и плащате само когато сте готови да публикувате сайта на избраната от вас платформа.

Тези планове могат да варират, но повечето са достъпни за тези, които просто влизат в блогове или изграждане на сайтове.

В обобщение – ако бързата и чиста е целта ви, това вероятно ще бъде вашата начална точка.

Вие сте заключени в това, което компаниите, управляващи редакторите, ще позволят. Има много трикове за уеб дизайн и персонализиране, които няма да са достъпни за вас, ако използвате онлайн конструктор на уебсайтове.

Ако планирате да се разширите със силно персонализиран сайт, който има опции и функции, специфични за вашия бизнес, може да не успеете да го направите със софтуер за създаване на онлайн уебсайт.

Тогава е фактът, че колкото и красиви да изглеждат, шаблоните ще ви оставят с вид на „бисквитка“. Разбира се, те ще бъдат чисти, но ще изглеждат като хиляди други сайтове, които са там. Отстояването ще бъде проблем.

Както ще генерира потребителско взаимодействие. Ще бъдете зад кривата на всички тенденции за дизайн. Ще трябва да изчакате вашия онлайн строител да ги включи в платформата, след което ще закъснеете с играта.

В обобщение – онлайн строителите не са толкова гъвкави като другите опции.

Най-добрият софтуер за създаване на уебсайтове

Най-добрите опции за създаване на онлайн уебсайтове са

 • Jimdo
 • Wix
 • Weebly
 • Shopify
 • Squarespace.

Нека да разгледаме как те сравняват.

1. Wix

Лого на WixТой се таксува като един от най-интуитивните строители на пазара. За да започнете, трябва само да предоставите имейл адрес. Оттам имате достъп до строителя и можете да започнете да проектирате вашия сайт.

За да получите пълното изживяване, т.е. собствения си URL адрес и без маркови реклами от Wix, ще трябва да надстроите до платен акаунт.

Това може да варира от основното ниво „използвайте собствения си домейн“ от 4,08 долара на месец, до ВИП достъпа, който може да ви донесе 24,92 долара на месец (макар че се предлага с някои екстри, за да оправдае разходите).

Wix предоставя опция за „типове сайтове“, които ще диктуват някои от вашите възможности за оформление и шаблон. Можете да отидете със стандартен сайт, уеб магазин или блог.

От там можете да изберете шаблон. Общо са стотици. Всеки се погрижи за малко по-различна тълпа, така че най-вероятно можете да намерите такава, която да пасне на вашата ниша.

За съжаление, Wix е заключил някои от тези шаблони за създаване на уебсайтове зад платена стена, така че може да гледате да прехвърляте допълнителни пари за използването им. От вас зависи да решите дали инвестицията си заслужава.

След като изберете шаблона, който искате, можете да започнете фина настройка. Wix ви дава бърз урок за това как да използвате редактора; тогава вие сте сами.

Интерфейсът не е труден за използване. Предлага ви ръководства, за да сте сигурни, че поддържате нещата визуално подравнени. Има директен инструментариум, предлагащ вмъкване на текст, изображение, видео и социални медии.

Можете да качите вашите снимки / видеоклипове в библиотека за бърза употреба и повторна употреба. Можете дори да импортирате медии от услуги като Flickr и Facebook, за да улесните нещата.

Можете да редактирате шрифтове, цветове и всичко останало, за да направите шаблона свой собствен. Добавете допълнителни страници, свържете ги заедно с навигационно меню и хвърлете някои външни връзки и тогава сте почти готови.

Ако се занимавате с блогове, Wix го прави просто. Трябва само да включите инструмента за блогове и да се лекувате с шест опции за оформление, които можете да интегрирате в сайта си.

В обобщение – Wix предлага щедро предлагане на шаблони. Те са прости и съобразени с различните приложения на сайта. Плъзгането и пускането работят добре. Блогът е лесен за добавяне и получавате много подкрепа от компанията.

2. Weebly

Weebly логоТе претърпяха някои актуализации наскоро, така че новият подобрен Weebly предлага повече от предишните итерации.

Подобно на Wix, можете да се регистрирате само с имейл адрес. Това ще ви даде достъп до „безплатния“ акаунт. Можете да изберете да надстроите за още функции:

Ниво на стартер: $ 8 / месец

Про ниво: $ 12 / месец

Бизнес ниво: $ 25 / месец

Надстройката до нивото на стартера ще премахне марката Weebly и ще ви даде достъп до персонализиран URL адрес. Pro предоставя допълнителни мултимедийни функции. Бизнес нивото предоставя разширени функции на уеб магазина.

Взимайки повече сигнали от Wix, Weebly ви пита за намеренията на вашия сайт. Искате ли стандартния сайт, блога или магазина?

Има повече от 20 теми, които са стандартни. Не толкова, колкото Wix, но достатъчно разнообразие, което можете да опитате да се разграничите. Всички те са лесни за четене и лесни за персонализиране, което е основната цел.

След това можете да настроите елементите на страницата си. Навигация, текст, изображения и т.н. Те предлагат някои креативни опции за навигация, от селекция от горни ленти и странични ленти.

Можете дори да добавите анкети, анкети, формуляри и други интерактивни елементи в тази актуализирана версия на Weebly.

Тъй като новите шаблони използват нещо, наречено отзивчив дизайн, не можете просто да плъзгате и пускате елементи, където искате. Те ограничават вашите опции, за да се поберат по-добре потока на всеки шаблон.

Може да изпитате известно объркване, когато първо се опитвате да редактирате шаблоните си със съставителя на техните страници. Малко проби и грешки, обаче, и трябва да разберете.

Можете също така да добавите редица „приложения“ към оформлението на вашия сайт. Това включва неща като кутии за чат, карти, опции за доставка и др. Някои са безплатни; някои имат такси. Изберете какво искате да включите разумно.

За разлика от Wix, нямате онлайн библиотека за качване на вашите снимки и видеоклипове. Това забавя вашия достъп и процес на проектиране, тъй като всеки път, когато искате да го използвате, трябва да качвате отново медии от локалното си хранилище. Няма и редактиране на изображения с муха.

Един основен недостатък на интерфейса Weebly е липсата на функция „отмяна“ за елементи, които може да сте добавили или премахнали. Той възпрепятства процеса, но не го осакатява напълно.

Блогът е стандартна функция с Weebly. Опциите за мобилни сайтове също са за пътуването. Това ви позволява да оптимизирате външния вид на сайта за смартфони и таблети.

Weebly също има собствено приложение за iPad, което позволява изграждането на уебсайт в движение. Опциите тук не са толкова стабилни и работят малко по-бавно, но работата върши в по-голямата си част.

В обобщение – Weebly ви дава лесни опции за регистрация и няколко добри шаблона на уебсайтове. Отзивчивият дизайн е меч с две остриета, добавящ интерес, като същевременно ограничава известна гъвкавост. Платформата предлага опции за работа на вашия сайт с таблет, които някои потребители ще намерят много ценни.

3. SquareSpace

Създател на уебсайтове SquareSpaceЕдин от по-новите редактори, които влизат на арената. Макар понякога да е измислена като „уеб сграда за елита на хипстър“, платформата предлага изобилие от функционалност, дори ако не се считате за хипстър.

За съжаление, Squarespace не предлага нищо безплатно. Те предоставят пробен период, за да тествате дадена версия, след която е време да отворите портфейла си.

Можете да отидете с опцията „Целева страница“ на стойност 5 долара на месец. Можете също така да изберете една от по-скъпите опции, като предлагането на 8 долара на месец, което ви предоставя до 20 страници. Ако имате повече пари за изгаряне, можете да отидете с $ 70 на месец за пълноценен сайт с премиум опции.

Следвайки ръководството, зададено от други строители на уебсайтове, първо трябва да изберете предназначението на вашия сайт (стандартен, едностраничен или магазин). След това избирате шаблоните си.

Опциите за шаблони са сравними с това, което Weebly предоставя. Има 26 и всички те са професионално изглеждащи, ако са малко подобни.

Squarespace предлага въпросник, с който да фиксирате някои от вашите детайли. По-късно той ще включи част от тази информация във вашия шаблон, за да ви спести труда да го направите сами.

Когато дойде време за редактиране на вашия шаблон, Squarespace ще отвори поле с опции всеки път, когато щракнете върху част от страницата. Можете да избирате от различни „блокове за съдържание“. Поставете този, който искате, и след това персонализирайте това, което искате там.

Добавете текст, изображения, видео и всички други обичайни опции. Можете дори да интегрирате някои предложения на трети страни като SoundCloud, Twitter, Facebook и други подобни.

Можете да качите медийни файлове в библиотека за лесен достъп. Можете също така да ви позволи да визуализирате стокови изображения от Getty и други библиотеки, които да използвате на вашия сайт. Ще трябва да платите лиценз за използването им, но таксите са разумни.

Има много опции за медийни мрежи, галерии, въртележки и др. Персонализирането с тях не е най-голямото, но можете да добавите текст, който да придружава вашите изображения и да контролирате как преминават изображенията.

Ограничава вашата гъвкавост, но ви държи в границите на лесен и лесен за тълкуване дизайн. Това печели кудо от някои потребители, а и други от други.

Можете да добавите блог, да проверите вашето мобилно оформление и да настроите електронната търговия с относителна лекота.

Squarespace е достатъчно любезен, за да добави и показатели към тяхната платформа. Можете да проверите колко трафик получавате, откъде идва и какво търсят най-много от вашия акаунт.

В обобщение – Квадратното пространство ограничава персонализирането ви в някои области, но всичко в интерес на поддържането на сайта да изглежда добре. Допълнителните опции, като аналитиката, правят тази привлекателна опция за новодошлите.

4. Джимдо

Лого на JimdoТози модерен създател на сайтове изглежда е взел уроците от останалата част от областта, хвърли ги в блендера и излезе с нещо, което може да се хареса на широк кръг потребители.

Подобно на другите опции, вие се регистрирате и избирате плана си. Можете да отидете с безплатната опция, но сте ограничени в пространството за съхранение. Ако решите да надстроите, вие избирате:

Pro: $ 90 / година

Бизнес: 240 долара / година

И двете нива премахват марката на Jimdo и позволяват персонализирани URL адреси. Те се различават по количеството място за съхранение и предимствата, които предлагат.

Джимдо има голям избор от шаблони. Колкото по-високо е вашето ниво на абонамент, толкова повече имате достъп до. Шаблоните попадат в една от четирите категории: бизнес, магазин, портфолио и частни.

Можете да визуализирате как ще изглежда съдържанието ви с определен шаблон, преди да направите превключване. След като зададете вашия шаблон, можете да прецизирате опции като шрифтове, цветове и т.н..

Интерфейсът е лесен и ви позволява да добавяте и някои трети страни елементи, включително опции за социални медии. Те са сравними с останалите строители в списъка.

Можете да добавите добавки, които Jimdo не предлага с HTML джаджа. Тя ви позволява да въведете някакъв код, за да подобрите сайта с някаква допълнителна персонализация.

Блогът е прост. След като включите блог опцията, можете да я вмъкнете като елемент на всяка страница. Можете да редактирате публикациите си и те ще се актуализират в полето на блога, както го правите.

Можете да промените опции като колко от публикациите в блога ще се показват, колко публикации ще се показват на страница и т.н..

Jimdo ви представя предварителен преглед на начина, по който сайтът ви ще изглежда на мобилни устройства, както в портретни, така и в пейзажни изгледи. Това е много полезно за онези, които искат да прецизират зрението си за оптимални възможности в различните платформи.

В обобщение – Jimdo е солидна платформа, която предлага опции и планове, които се подреждат в сравнение с всеки друг онлайн строител. Цената им се изчислява на по-малко от това, което плащате годишно с някои други опции, така че е добър избор за онези, които се опитват да останат извън бюджетни.

Офлайн софтуер за създаване на уебсайтове

Те са за големите момчета и опции за прикритие като Dreamweaver. Въпреки това, те не винаги са слаби. Трябва да се подготвите да инвестирате повече време за изучаване на добавки, ако решите да извървите този маршрут.

Професионалисти

Против

Персонализирането и броят на разширените функции са точките за продажба тук. Това са повече HTML редактори, отколкото предлаганите от вас софтуерни програми за създаване на уебсайтове. Те все още предлагат WYSIWYG функционалност, все пак.

Можете да ги използвате локално от вашия компютър. Можете да запишете, оправите и прецизирате всичките си елементи, докато не сте готови да стартирате. Те предлагат най-голяма гъвкавост и са опцията, която ще искате, ако правите по-пълноценно създаване на уебсайт.

Те ще изискват повече време за учене, в повечето случаи. Ако не сте разумни в уеб и дизайна, може дори да се наложи да платите на някой, който да ги използва за създаването на вашия сайт.

След като завършите сайт, ще трябва да преминете през ригамаролата за закупуване на домейн, намиране на хост и т.н..

Опциите за поддръжка може да не са толкова дълбоки, колкото това, което ще предложи онлайн строител. Можете, разбира се, да се обадите на техническа поддръжка за проблеми със софтуера, но що се отнася до създаването на сайта, вие сте до голяма степен сами.

1. Adobe DreamWeaver

Създаване на програма за уебсайтове на DreamWeaverDreamweaver е може би най-известните от офлайн програмите за уебсайтове.

За кодерите предлагат опция за въвеждане и редактиране на код за всеки аспект на уебсайта. За дизайнерите можете да изключите кодиращата част, докато се концентрирате върху визуалните аспекти с функциите WYSIWYG.

Можете също да смесите двата, като поддържате кода видим, докато работите върху визуализациите, и го настройвате така, както сметнете за добре, докато изграждате вашия сайт.

Dreamweaver ви дава възможност да работите с всички основни програмни езици, от които се нуждаете: HTML, ColdFusion, PHP, CSS, JavaScript, XML и т.н..

Резултатът, ако имате ноу-хау, е доста интензивен сайт, който има всички правилни професионални щрихи.

В обобщение – Dreamweaver е едно от топ кучетата в HTML. Можете да смесвате код и визуални интерфейси, за да създадете възможно най-добрия дизайн. Платформата е добра за начинаещи, но достатъчно напреднала за експерти.

2. Мобирисе

Софтуер за създаване на страници на MobiriseДруг офлайн редактор, който функционира подобно на Dreamweaver. Предлага изобилие от шаблони, за да започнете, плъзнете и пуснете опции и модерни „блокове“, които предлагат най-новите и най-добрите в дизайнерските концепции.

Редактирайте изображения, добавете карти и елементи на трети страни, а Mobirise се грижи за кодирането, докато работите. Можете също така просто да започнете с празна страница и да видите къде ви отвежда, ако предпочитате.

Mobirise включва някои мобилни функции, които може да не намерите с други редактори. Той ще оптимизира вашия сайт за гледане на смартфон / таблет.

В обобщение – Mobirise е изключително функционален конструктор, който обслужва тези с нулево познание за кодиране. Той позволява изпълнението на експертно ниво на други редактори, без да се нуждаят от необходимите умения.

3. CoffeeCup

Създател на уебсайт CoffeeCupТози софтуер е по-предизвикателен за начинаещите, тъй като фокусът му е повече към кодиращата страна. Той предлага шаблони, но истинската му стойност свети с неговите функции за редактиране на HTML.

Можете да започнете от земята или да импортирате съществуващ уебсайт и да започнете да го оформяте. CoffeeCup включва проверка за валидиране, попълване на код и поддръжка на език за кодиране.

Ако желаете да въведете времето, CoffeeCup може да ви помогне да подобрите уменията си за кодиране. Той ще ви покаже какво не е наред с парче код и ще има уроци, които ще предадат напреднали знания.

В обобщение – CoffeeCup е създател, ориентиран към кода, който може да помогне на неофитите да подобрят своите кодиращи способности. Не е най-доброто, ако искате да превлечете и изтегляте, но е чудесно, ако искате да влезете в задкулисието на уеб сградата.

Най-добрият софтуер за създаване на уебсайт: заключение

Опциите за изграждане на уебсайт са огромни. Вашият окончателен избор ще зависи от вашето ниво на умения и какво искате да направите с създателя на уебсайта си.

Ако просто искате да тествате водите, функциите на една от най-добрите опции за софтуер за създаване на уебсайтове, изброени, ще бъдат добре.

Ако искате да усъвършенствате, трябва да обмислите запретване на ръкави и задълбочаване с опция за уеб дизайн от опциите за софтуер за офлайн уеб дизайн, тъй като можете да постигнете по-голяма функционалност с тези опции за създаване на страници.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map