Сравнение на Bluehost 2020 срещу Squarespace: кое е по-добро?

Била ли ви е ухапана от блог бъг и сега искате да започнете блог? Загубвате ли коя хостинг услуга да използвате за вашия блог? Не си сам.


Всъщност много хора се сблъскват с този въпрос, когато започват. Изборът на уеб хостинг услуга за вашия сайт може да бъде трудна задача поради изобилието от доставчици на пазара, като всички твърдят, че са най-добрите.

Можем да сравним двата топ доставчици на пазара днес: Bluehost срещу Squarespace. Bluehost е един от най-признатите хостинг доставчици днес, хоства над пет милиона сайта, а също така се препоръчва от ръководството на WordPress.

Squarespace е друга популярна опция поради създаването на уебсайтове, който го прави идеален за създаване на професионални сайтове, дори без опит в изчисленията. В светлината на това как да изберете по-добрия вариант за водене на блогове между двете?

В този преглед на Bluehost срещу Squarespace, направих краката за вас и се вкопах в двамата доставчици, за да оценя тяхната лекота на използване, функции, дизайн и поддръжка. Сравних и техните планове и цени, за да ви помогна да изберете идеалния вариант.

Сравнение между BlueHost и SquareSpace

Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

Може също да ти хареса:

За да бъде успешен блогът ви, се нуждаете от хостинг доставчик, който предлага много функции и лесен за използване табло за взаимодействие с посетители.

Bluehost

Лого на BlueHostBluehost може да се похвали с интуитивен cPanel, който го прави лесен за използване. Оперативните инструменти, като инструменти за управление на домейни, пазар на WordPress (WP) и разширени настройки са достъпни в един и същ потребителски интерфейс.

Ако искате да използвате WordPress, контролния панел ви позволява просто да преминете към WP контролен панел с едно щракване. След това можете да започнете да създавате нов сайт или да го актуализирате с изображения, блокове, ново оформление, джаджи и кратки кодове, които осигуряват по-добър контрол върху функционалността на уебсайта.

Squarespace

Squarespace значително подобри използваемостта през годините. Въпреки че основната цел на Squarespace беше да помогне на нетехническите хора да създават сайтове от нулата, намерих, че е доста сложно за използване. С времето обаче става по-лесно.

Една от характеристиките, която прави Squarespace лесен за използване, е Simple Editor, който ви позволява да добавяте съдържание с инструмента какво виждате-какво-получавате (WYSIWYG). Бях особено впечатлен от факта, че автоматично запазва всяка промяна, която правите, когато създавате нови функции.

Функцията за плъзгане и пускане ви позволява просто да добавите съдържанието, което искате да включите в блога или сайта, за да му придадете очаквания вид. Независимо дали става въпрос за изображение, видеоклипове или приспособления, просто го плъзнете до мястото, където искате, без да се притеснявате от кодирането.

Безплатен домейн с хостинг

Въпреки че Squarespace е създаден специално, за да помогне на новодошлите лесно да създават свои собствени сайтове, ще ви е необходимо известно време да научите как да го използвате. Всъщност Bluehost е по-лесен за използване от Squarespace.

Като блогър, очите ви трябва да бъдат обучени как да изберете хостинг доставчик с множество функции, които правят управлението на сайта лесно и гъвкаво.

Bluehost

Управлението на Bluehost положи много усилия за подобряване на услугите и оперативната си гъвкавост. Системата за управление на съдържание, базирана на WP, с отворен код на хостинг доставчика ви позволява да персонализирате вашия сайт без ограничения. Все пак ще ви трябват някои основни умения за кодиране. Други функции включват:

 • Безброй теми на WordPress
 • Достъп до множество приложения и добавки
 • Пул професионална поддръжка, за да ви помогне да персонализирате или оптимизирате сайта
 • Функции за оптимизация на търсачките (SEO), които ви позволяват да редактирате, пишете описания, да проверявате уебсайта си и да оптимизирате съдържание за търсачките.

  Следното видео демонстрира как да инсталирате нова тема на WordPress на вашия уебсайт на Bluehost:

Squarespace

Squarespace подобрява своите функции, като простия редактор и инструмента за плъзгане и пускане, за да подобри потребителското изживяване и гъвкавост.

Една от най-забележителните е функцията за блогове. Тя ви позволява да създадете нов блог с полезни функции, като например проследяване (което помага на блоговете да се уведомяват взаимно, когато са свързани с публикация), коментари и емисия с обобщена информация за богатите сайтове (RSS). RSS е уеб емисия, която позволява на потребителите и приложенията да получават актуализации на онлайн съдържание в компютърно четим формат.

Друга важна функция на Squarespace е електронната търговия, която може да ви помогне да създадете малък онлайн магазин. Тази функция ви позволява лесно да интегрирате ключови компоненти в магазина, като количка за пазаруване, опции за плащане и програми за лоялност.

Подобно на Bluehost, Squarespace също предлага множество приложения и добавки, които улесняват персонализирането на вашия блог. Например, можете лесно да проектирате нови джунджурии, да настройвате социални бутони, да интегрирате анализи или да добавяте инструменти за мониторинг на статистиката.

SEO функцията в Squarespace ви позволява да редактирате заглавията и описанията си, за да подобрите класирането на вашия сайт на страниците с резултати от търсачките (SERPs). Този SEO инструмент обаче не е толкова здрав, колкото този, предоставен от WordPress на Bluehost.

Относно функциите открих, че Bluehost носи деня заради повишената гъвкавост. Например, той има хиляди теми и добавки за WordPress, които лесно се интегрират с вашия сайт.

Преди да можете да се ангажирате с всеки хостинг доставчик за вашия блог, важно е да анализирате подробно ефективността на тяхната поддръжка на клиенти. Високо отзивчивата поддръжка на клиенти предполага, че можете лесно да получите помощ, когато се опитвате да изградите блог или да добавите нови функции.

Bluehost

Bluehost предлага множество канали за достигане до поддръжка на клиенти. Можете да използвате чата на живо, телефона или билета, за да получите професионална помощ. Бях впечатлен от бързата реакция на чата на живо в Bluehost и професионализма, който проявиха. В рамките на секунди след започване на чат на живо, екипът за поддръжка на експерти ще отговори и ще започне да отговаря на вашите запитвания.

Имайте предвид, че вие ​​също ще имате достъп до екипа за поддръжка на WordPress за допълнителна помощ. Поддръжката на WordPress обаче ще адресира само въпроси, свързани с WordPress.

Можете също така да получите допълнителна поддръжка в базата знания на Bluehost под формата на ръководства, ръководства и статии. Базата знания предоставя допълнителна информация за хостинга, за да можете да се запознаете с изграждането на блогове и различни функции на блоговете.

Squarespace

Лого на SquareSpaceSquarespace също инвестира в множество канали за поддръжка, които улесняват достигането до тях за помощ. Можете да изберете да използвате чата на живо, имейла за поддръжка или системата за издаване на билети, за да получите професионална помощ.

В допълнение към горепосочените канали за поддръжка, Squarespace поддържа и цялостна база знания с разнообразни видео уроци, статии и форум за местна общност.

В този преглед Bluehost срещу Squarespace, бях впечатлен от видео уроците на Squarespace, които улесняват научаването на хостинга и свързаните с него функции. Подкрепата е много отзивчива и можете да очаквате специалист да отговори на вашите запитвания за секунди.

Въпреки че Bluehost предоставя повече канали за поддръжка и също така включва WordPress помощ, поддръжката на Squarespace беше също толкова впечатляваща. Тук и двете хостинг услуги са наравно.

След като оцените характеристиките и поддръжката на хостинг доставчик, последният елемент, който трябва да разгледате, е ценообразуването. Тук основният въпрос трябва да бъде: „Цената пропорционална ли е на това, което ще получите в конкретен план?“

Bluehost

Bluehost предоставя широк спектър от планове за обслужване на различни клиенти. Следователно цената на плана ще зависи от естеството на предпочитания план.

Имайте предвид, че Bluehost плановете се предлагат с 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява да тествате повечето функции на избрания от вас план. Всъщност, дори и да изминете 30-дневния пробен период и не харесвате услугата, ще продължите да получавате прогресирано възстановяване на сумата.

Squarespace

На този фронт открих, че въпреки че и двамата хостинг доставчици са разнообразили услугите си, Bluehost е по-евтин вариант.

Squarespace vs победител в BlueHost

От този Squarespace vs Bluehost за преглед на блоговете стигнах до извода, че Bluehost стои по-висок от Squarespace в повечето отношения. Единствената област, в която Squarespace обвързва Bluehost, е поддръжката на клиенти. Но дори и с поддръжката, Bluehost имаше повече канали за поддръжка.

Открих, че Bluehost има всичко, което може да ви е необходимо за изграждането на сайт на достъпна цена. Той също така предоставя широка гама от джунджурии, добавки и хиляди теми на WordPress за вашия сайт.

От своя страна акцентът на Squarespace е насочен към изграждането на уебсайтове, което го прави по-малко гъвкав, що се отнася до хостинг и персонализиране. Не е много лесен за използване, особено за начинаещи, а цената на плановете му е сравнително висока.

Ако пазарувате надежден хостинг доставчик за вашия блог, бих препоръчал Bluehost между двете. Той е лесен за използване, предлага страхотна поддръжка и предлага впечатляващи функции.

Bluehost има всичко необходимо за страхотен блог!

Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map