Сравняване на квадратна зона срещу HostGator 2020: кое е най-доброто?

Анте Радос


Анте Радос

В тази статия ще имаме голямото Squarespace срещу HostGator битка за уебсайт строител.

Ако се чудите кой върши работата по-добре, една от най-популярните услуги за хостинг или една от най-популярните платформи за изграждане на уебсайт, вие сте на правилното място!

Squarespace vs HostGator: Кое е по-добро?

Squarespace срещу HostGator

Когато сравним Squarespace с HostGator, можете ясно да видите, че Squarespace е по-добър в почти всяка категория. Въпреки това, има ниша от потребители, които се нуждаят само от най-основната функционалност, в този случай HostGator е по-добър, защото можете да използвате основна функционалност по-евтино от HostGator.

Сравнение между HostGator и Squarespace

Добре, нека сравним Squarespace и HostGator:

Squarespace 5/5

HostGator 5/5

Подобно на повечето строители на уебсайтове, Squarespace е строител с влачене и пускане. Плъзгането и пускането на неща е малко по-ограничено, отколкото при създателя на HostGator. Squarespace използва блокове със съдържание, които щракват в колони, след като ги плъзнете там, където искате.

Опциите, свързани с елементи, правят интуитивно навигацията в опциите в съставителя на Squarespace. Просто щракнете върху елемент и строителят ще ви покаже конкретни стилови опции за този елемент.

Заслужава да се спомене, че Squarespace улеснява собствениците на ресторанти да създават уебсайтове. Форматирането на менюта може да ви създаде главоболие при много строители. С Squarespace можете да съставите меню на ресторант на прост език за маркиране, който се форматира автоматично. След като сте готови, можете да персонализирате рамки, шрифтове и цветове.

Присъединете се към БЕЗПЛАТНО обучение

Искате ли да научите как да изградите 6 фигурни сайтове на орган?

Присъединете се към това безплатно обучение към…

 • Накрая има доказан метод за намиране на печеливши ниши
 • Получете достъп до безпроблемен метод за изследване на ключови думи
 • Научете как да възлагате качествено съдържание
 • Научете как да изградите връзки с бяла шапка към вашия сайт без главоболие

Всички шаблони са гъвкави и можете лесно да ги персонализирате, за да създадете уебсайт, който отговаря на вашия вкус. Една чудесна характеристика, на която повечето други строители на уебсайтове липсват, е възможността да зададете фокусната точка, около която вашите снимки ще изрежат. Тази функция улеснява редактирането на вашите снимки, така че да се вписват перфектно във вашата тема

Създателят на сайтове на HostGator улеснява нещата, като напълно използва функцията за плъзгане и пускане. По принцип можете да плъзнете всичко, където искате и да го поставите точно там.

Използването на която и да е функция на Gator Site Build не е по-трудно от използването на редактора за плъзгане и пускане.
Свободата, която ви дава HostGator, може да доведе до някои фрустрации. За разлика от Squarespace, елементите, които добавяте, няма автоматично да щракнат на мястото си. Това води до припокриване на различни елементи, така че ще трябва ръчно да ги премествате, за да създадете свободно място за нови елементи.

Squarespace 5/5

HostGator 4/5

Създателят на уебсайтове на Squarespace може да не е по-прост, но е по-интуитивен от този на HostGator. Той дава приоритет на красотата и функционалността на вашия уебсайт, над давайки ви пълна свобода.

HostGator дава приоритет, като ви предоставя пълна свобода с техния конструктор за плъзгане и пускане. Трябва да направите всичко сами, включително да подредите и оразмерите всички елементи.

Създателят на сайта на Gator е по-нисък от Squarespace, защото Squarespace автоматично се грижи за много неща, които трябва да направите ръчно с HostGator.

Squarespace 4/5

HostGator 3/5

Squarespace няма толкова шаблони като някои други създатели на уебсайтове. Качеството на дизайна и характеристиките в техните шаблони обаче са едни от най-добрите на пазара. Може да сте толкова хипнотизирани с всеки от тях, че може да ви отнеме дни, за да изберете един. Не се притеснявайте; Squarespace ви позволява да инсталирате няколко шаблона, за да работите, и можете да превключвате между тях по всяко време, без да губите съдържанието на уебсайта си.

Всички шаблони са гъвкави и можете лесно да ги персонализирате, за да направите уебсайта, който отговаря на вашия вкус. Една чудесна характеристика, на която повечето други строители на уебсайтове липсват, е възможността да зададете фокусната точка, около която вашите снимки ще бъдат изрязани. Тази функция улеснява редактирането на вашите снимки, за да се впишат идеално във вашата тема!

Изборът на шаблони на HostGator просто не може да се конкурира с това, което може да предложи Squarespace. Разнообразието от дизайни е ограничено и повечето от шаблоните изглеждат и се чувстват наистина основни.

Както бе споменато в секцията за лесна употреба, можете да добавяте всякакви елементи, където искате. Това означава, че можете да персонализирате вашия шаблон, колкото искате. Имайте предвид, че тази свобода може да доведе до уебсайтове, които не изглеждат наистина професионални, ако нямате око за дизайн.

Squarespace 4.5 / 5

HostGator 2/5

Единственият план на Squarespace, в който нямате напълно интегрирана електронна търговия, е най-евтиният им план. В зависимост от това кой план сте избрали, Squarespace има всички функции за електронна търговия, от които ще се нуждаете.

Можете да продавате неограничени продукти, да използвате колички за подаръци, да синхронизирате продуктите си с продуктовия каталог на Facebook и да маркирате продукти във вашия Instagram.

С Squarespace няма да пропуснете важни функции като изоставяне на възстановяване на количката, точка на продажба, различни настройки за данъци и продажба на абонаменти.

Има и възможност за персонализиране на касата за дарения и разписки по имейл, което го прави перфектен създател на уебсайт за нестопански печалби.

Squarespace не може да се конкурира с някои специализирани производители на електронна търговия, но за създателя на уебсайтове с обща цел той върши отлична работа в тази област.

Що се отнася до електронната търговия, създателят на уебсайта HostGator се чувства подкопаван. Всичко, което получавате в плана им за електронна търговия е управление на запасите, купони, доставка и калкулатор на данъци.

В сравнение с асортимента на електронната търговия на Squarespace, функциите за електронна търговия на HostGator не са дори на ниво, където те могат да започнат да се конкурират с Squarespace.

Squarespace 4/5

HostGator 3.5 / 5

Блоговете са важна част от маркетинга, а Squarespace има отлични функции за блогове. Те включват маркиране на публикации, сортиране на публикации в категории, персонализируеми URL адреси и др. За групите с блогове има функция, която позволява добавяне на множество автори в една публикация.

За имейл кампании можете да използвате платформата на Squarespace или да интегрирате MailChimp. Няма нищо специално за споменаване на SEO и интеграцията в социалните медии. Квадратното пространство следва най-добрите практики в индустрията, но не предлага нищо, което да се откроява.

HostGator поддържа повечето стандартни за индустрията функции за маркетинг, но не свети в никоя област.

Има един недостатък при създателя на сайта на HostGator. Те нямат вграден имейл маркетинг, така че това е друга категория, при която губят от Squarespace.

Squarespace 5/5

HostGator 4/5

В предишните раздели вече споменах функции, които правят Squarespace чудесен за собственици на ресторанти и организации с нестопанска цел.

Squarespace също има страхотен аудио блок с красив аудио плейър и отлична поддръжка за подкастинг. Аудио блокът ще направи подаването на вашите подкасти и музика в iTunes лесно и ефективно.

Формулярът на формуляри на Squarespace с много опции за полета и интеграция с Google Документи ще направи безпроблемно управлението на вашите контакти и документи..

Когато добавите изображения към уебсайта си, Squarespace автоматично ще ги мащабира и ще запази повече версии на изображенията. По този начин оптималните изображения ще се заредят на всяко устройство, като намаляват времето за зареждане и ще показват вашия уебсайт в най-добрата възможна светлина.

HostGator прави отлични функции. Той има всички функции, които бихте очаквали от създателя на уебсайт като SSL сертификати, анализиране на уебсайтове, отзивчивост на мобилни устройства и т.н..

HostGator свети в CMS опции, които поддържат. Squarespace не поддържа никаква CMS, докато HostGator поддържа WordPress, Joomla, Drupal, Magento и Fantastico. HostGator поддържа също два езика за програмиране: PHP и Python.

Извън очакваните функции и поддръжка на CMS, няма нищо специално, с което HostGator може да се покаже. Не им липсват важни функции, но предлагат само основните.

Squarespace 3/5

HostGator 3/5

Повечето от функциите, които можете да използвате в Squarespace, са интегрирани в съставителя на уебсайтове.

За допълнителна функционалност можете да използвате разширения на трети страни; но е вероятно да не са ви нужни с всички вградени функции.

HostGator има пазар на приложения, който можете да използвате, за да добавите по-разширена функционалност към вашия уебсайт.

В момента няма много приложения там, но пазарът допълва някои от функциите, които липсват на HostGator.

Squarespace 4/5

HostGator 5/5

Когато става дума за 24/7 поддръжка на клиенти, Squarespace има само поддръжка по имейл и социални медии чрез Twitter. Опцията им за чат на живо е достъпна само от понеделник до петък.

Освен директна поддръжка, можете да решите проблеми, в които се сблъсквате, като разгледате базата от знания, форума на общността и видео уроците. Помощният център има отговор на повечето проблеми, с които може да се сблъскате, така че прибягването до директна поддръжка вероятно няма да е необходимо.

Поддръжката на клиенти е една област, в която HostGator наистина блести. Те имат приятелска и знаеща поддръжка, до която можете да получите достъп до 24/7 по телефон, чат на живо и имейл.

Това е една от редките хостинг битки на Squarespace v HostGator, при които HostGator превъзхожда Squarespace.

Squarespace 3.5 / 5

HostGator 3/5

Squarespace има надеждна продължителност на работа. Времето за отговор на сървъра им не е най-доброто, но се справя много по-добре в сравнение с HostGator.

Време за изпълнение: 99,5%
Време за реакция: 837 ms

HostGator има малко по-добър ъптайм от Squarespace, но времето им за реакция е ужасно.

Време за изпълнение: 99,90%
Време за реакция: 2,337 ms

Squarespace 4/5

HostGator 4/5

Squarespace има три плана, вариращи от 12 до 40 долара. Всички планове идват с безплатен потребителски домейн, неограничена честотна лента и съхранение, SEO функции и безплатни шаблони. За допълнителни функции ще трябва да изберете един от по-скъпите планове. Можете да проверите функциите, които получавате с всеки план тук.

Плановете за създаване на уебсайтове на HostGator варират от $ 7.95 до $ 18.45, ако се абонирате за 2-годишен срок. Всички планове идват с неограничени страници, неограничено пространство за съхранение и честотна лента, безплатен домейн, анализи и рекламни ваучери за 200 долара.

Няма голяма разлика в плановете. Единственото допълнително нещо, което получавате с план от 10,95 долара, е приоритетна поддръжка. Планът от 18,45 долара ще ви позволи да създадете онлайн магазин.

Цените на уебсайта им имат цени с отстъпка; за цени, които планът ви ще се поднови, разгледайте тази диаграма на цените.

HostGator е по-евтиният вариант, но Squarespace има по-добро съотношение между цена и качество.

HostGator или Squarespace? Нашето заключение

Победителят е Squarespace! Squarespace е платформа за изграждане на уебсайтове, докато HostGator е хостинг компания, която има своя създател на уебсайтове. Squarespace инвестира повече усилия в създаването на добър създател на уебсайтове и победи HostGator в почти всички категории, които анализирах.

Често задавани въпроси за Squarespace vs HostGator

HostGator по-добър ли е от Squarespace?

Ако питате за техните уебсайтове, отговорът е не. Squarespace е платформа, която е специализирана в изграждането на уебсайтове, докато HostGator е хостинг сайт, създал свой собствен създател на уебсайтове. Създателят на уебсайтове на Squarespace просто се справя по-добре почти във всяка област.

Може ли Squarespace да използва HostGator?

Не, Squarespace е преди всичко създател на уебсайт. С плановете на Squarespace получавате включен уебсайт и хостинг, но няма опция за използване на други създатели на уебсайтове освен Squarespace. Можете да го направите и обратното. Можете да използвате създателя на уебсайта на Squarespace и да свържете вашия домейн HostGator със Squarespace.

Squarespace е по-евтин от HostGator?

Цените на квадратните пространства варират от 12 до 40 долара, докато цените на HostGator варират от 7,95 до 18,45 долара. Най-общо казано, HostGator е по-евтин от Squarespace. Въпреки това, Squarespace предлага далеч по-добри функции в своите планове, така че те имат по-добро съотношение цена / качество.

Какви са предимствата от използването на създателя на уебсайтове на HostGator?

В сравнение със Squarespace не са много. HostGator разполага с 24/7 телефон и поддръжка за чат на живо. Те също имат поддръжка за няколко CMS и езици за програмиране. Освен всичко това, строителят на уебсайтове на Squarespace побеждава създателя на сайта на Gator във всяка област.

По-добре ли е Squarespace или HostGator за малкия бизнес?

Квадратното пространство е по-добро от HostGator за всеки бизнес, включително малки предприятия. Разликата в цената за най-евтините планове не е толкова голяма. Ако изберете Squarespace, получавате повече функционалност и по-добре изглеждащи шаблони. Разликата е достатъчно значителна, така че си струва да платите разликата в цените за Squarespace дори за малки фирми. Лого на HostGator

Нашият избор за уеб хостинг №1:
Вземете хостинг с най-висока оценка за най-малко
$ 2.64 на месец

StartBloggingOnline.com одобрен хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map