Beste blogplatform 2020: Top 8 gratis en betaalde blogopties

Gek feit: Wist je dat er vandaag de dag meer dan 440 miljoen blogs in de wereld zijn?


En bijna iedereen leest blogs. (Ja, inclusief jij en ik).

Maar als je dit bericht nu aan het lezen bent, ben je hier waarschijnlijk niet voor je plezier aan het lezen, je bent op zoek naar een vergelijking van betaalde en gratis blogplatforms, zodat je zelf een blog kunt opzetten?

Lijst met beste blogplatformsLijst met beste blogplatforms

Je bent natuurlijk precies op de juiste plek zoals vandaag, ik zal een diepe duik nemen in 8 van de betaalde en gratis blogplatforms voor zowel beginners als ervaren.

U moet weten dat hoewel de meeste van de onderstaande opties gratis platforms zijn, WordPress.org vereist dat u uw eigen domeinnaam en hosting krijgt. U betaalt niet voor de software, u betaalt voor de hosting, maar …

Dat heeft enorme voordelen, zoals je zult ontdekken.

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn

OK, laten we de voor- en nadelen van elk bekijken en ontdekken welke van de platforms zullen werken voor uw specifieke behoeften.

Beste vergelijkingstabel voor blogplatforms

* Hosting inbegrepen voor pro; geen hosting voor open source
** U krijgt een subdomein, maar u kunt ook uw aangepaste domein aansluiten

Dit zijn de 8 beste blogplatforms

Wat is het beste blogplatform?

 • WordPress.org (kies dit om uw site te bezitten)
 • WordPress.com
 • Squarespace
 • Wix
 • Tumblr
 • Medium
 • Geest
 • Blogger

In een zin: Het populairste blogplatform ter wereld, makkelijk te gebruiken en je mag geld verdienen in tegenstelling tot de meeste opties.

Had ik met iets anders kunnen beginnen? Wist je dat WordPress momenteel meer dan 25 procent van het hele web aandrijft? Ja, een op de vier websites is gebouwd met WordPress.org. Gewoon wow!

Gratis domein met hosting

Voor een stapsgewijze handleiding, kunt u mijn gids bekijken over hoe u een blog maakt om erachter te komen hoe u de komende 30 minuten aan de slag kunt met WordPress.org.

 • Prijs: Kon niet beter zijn – het is $ 0 voor de software zelf.
 • Krijg je je eigen domein? Nee. Een aangepaste domeinnaam moet u apart kopen. Vervolgens kunt u het aansluiten op uw hostingaccount.

Ik raad HOSTGATOR ten zeerste aan voor hosting. Ik zal je vertellen waarom later …

 • Eventuele voorkennis vereist? Zelf-gehoste WordPress is zeker geen niet-leercurve. Het installeren en vervolgens correct configureren duurt 20 minuten tot een uur als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Daarna is het dagelijks gebruiken van dit blogplatform om uw berichten te publiceren echter zeer snel en eenvoudig. Bovendien kunt u online geweldige gidsen vinden die het geheel nog eenvoudiger maken.
 • Beschikbare ontwerpen? Bij op! Er zijn meer dan genoeg gratis thema’s in de officiële directory op WordPress.org. Bovendien zijn er letterlijk honderden themawinkels / themahuizen die talloze aangepaste ontwerpen bieden.
 • Plug-ins en extensies: WordPress biedt extreme uitbreidbaarheid. Nogmaals, er zijn meer dan 42.000 gratis plug-ins in de officiële directory en wie weet hoeveel er nog meer beschikbaar zijn op internet.
 • Hosting inbegrepen? Nee. De software die u van WordPress.org krijgt, is een downloadbaar pakket, dat u vervolgens moet uploaden / installeren op een webserver die u al beheert. [Voor mensen die net aan hun blogreis beginnen, raad ik aan dat ze HostGator gebruiken, omdat ze een eenvoudig WordPress-installatieproces bieden.] Hierover meer in een beetje …

Voor wie is WordPress.org perfect?

WordPress is een goede keuze voor …

 • Bloggers die geld willen verdienen met bloggen.
 • Bloggers die van de blog een onderdeel van hun bedrijf willen maken.
 • Professionele bloggers.
 • Hobbybloggers die hun site daadwerkelijk willen bezitten in plaats van overgeleverd te zijn aan een groot bedrijf.
 • Beginners die niet met een steile leercurve willen omgaan.

Bovendien is het vanwege de extreme aanpassingsmogelijkheden van WordPress een van de beste blogplatforms als je een professionele blog wilt bouwen die een belangrijke rol gaat spelen in je bedrijf.

Met zelf gehoste WordPress behoudt u de volledige controle over uw website, wat erop wordt weergegeven en hoe deze eruitziet en presteert.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Het populairste blogplatform ter wereld.
 • Een enorm aantal ontwerpen beschikbaar.
 • Een enorm aantal plug-ins beschikbaar.
 • Geweldige community – je zult altijd iemand vinden die je kan helpen met een uitdaging.

Nadelen

 • Geen hosting inbegrepen.
 • Een beetje een leercurve als je net begint.
 • Het kan een paar uur duren om uw site perfect op uw behoeften af ​​te stemmen.
WordPress.com versus WordPress.org

Ik weet dat het gemakkelijk is om WordPress.org te verwarren met WordPress.com, een bloghostingservice die op deze lijst staat. 

Om het u gemakkelijker te maken, is het verschil tussen hen dat WordPress.org gratis is en u installeert op uw eigen betaalde hosting, terwijl WordPress.com ook gratis is, maar u kunt daar ook uw eigen site gratis opzetten (dit heeft natuurlijk grote nadelen).

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hostingNormaal kost dit je $ 6,95 per maand, dus spring nu op deze deal zolang deze nog beschikbaar is!

Waarom hosting kopen in plaats van gratis blogplatforms te gebruiken?

Als u geld wilt verdienen met uw blog of een serieuze aanhang wilt krijgen, moet u betalen voor webhosting (als u een beter begrip wilt krijgen van wat dat is, raadpleegt u ons artikel “wat is webhosting?” Uit de zoekopdracht doos).

Door uzelf gehoste WordPress.ORG-blogs stellen u in staat om gemakkelijk inkomsten te genereren met de blog met Adsense-advertenties, Amazon-advertenties of uw eigen producten te verkopen. Dit is echt niet mogelijk met de .COM-versie van WordPress of een van de andere gratis opties.

Hier is de waarheid: WordPress.com (en elk ander gratis platform) zal al uw blogposts bezitten en hun EIGEN advertenties voor willekeurige bedrijven op UW blog weergeven.

Ze zullen geld verdienen aan je harde werk!

Bovendien wordt u niet serieus genomen als uw domeinnaam zoiets is als Startbloggingonline.wordpress.com versus zelf gehost zoals de mijne: startbloggingonline.com.

Dus, als het je niet uitmaakt wie er op je blog adverteert, serieus wordt genomen of geld verdient, ga dan met WordPress.COM, maar als je een parttime / fulltime inkomen wilt verdienen of serieus wilt worden genomen als een blogger ga dan met WordPress.ORG en host het zelf.

Het is een kleine investering, maar minder dan één kopje koffie bij Starbucks per maand!

Het komt neer op: Zelf gehoste WordPress.org is beter dan WordPress.com omdat u een aangepast domein krijgt en al uw inhoud bezit. De meeste blogs gebruiken om deze redenen WordPress.org. Dat betekent ook dat u er advertenties op plaatst zoals u wilt, het thema aanpast en krachtige plug-ins installeert.

Hoewel het een leercurve heeft, hebben we een geweldige gratis tutorial over hoe je een blog opzet om je daarbij te helpen.

Onthoud dat voor serieuze bloggers of iedereen die een beetje geld wil verdienen met hun blog, je een betrouwbaar hostingpakket moet hebben dat daarbij hoort …

HostGator-banner

Logo van WordPress.comIn een zin: Gehost blogplatform gebouwd met de WordPress-software die NIET jouw eigendom is.

WordPress.com is een gehoste versie van WordPress. Dit betekent dat in plaats van dat u de software hoeft te downloaden en deze zelf te installeren, u zich alleen hoeft aan te melden voor een account op WordPress.com en binnen enkele minuten kunt beginnen met bloggen. Gebruikt door veel influencers, zoals Tim Ferriss of zelfs Jay-Z (LifeandTimes.com).

 • Prijs: drie abonnementen beschikbaar: $ 0 – geweldig voor basisbloggen, $ 99 / jaar – geweldig voor professioneel bloggen, $ 299 / jaar – geweldig voor geavanceerde zakelijke oplossingen.
 • Hosting inbegrepen? Ja, u krijgt uw site zonder extra betalingen gehost.
 • Krijg je je eigen domein? Standaard krijg je een subdomein zoals voorbeeld.wordpress.com. U kunt ook een aangepast domein toevoegen (dit kost $ 18 / jaar voor het gratis abonnement. Voor betaalde abonnementen is een aangepast domein inbegrepen).
 • Eventuele voorkennis vereist? Een beetje gemakkelijker te gebruiken dan de zelf-gehoste versie van WordPress, omdat je veel van het zware werk voor je rekening krijgt (hosting, site-setup, basisconfiguratie). Je moet nog steeds de wizard op het scherm doorlopen, maar het is relatief eenvoudig. Bovendien is er de officiële handleiding ‘Aan de slag’. Na de installatiefase is het extra eenvoudig om dit blogplatform dagelijks te gebruiken om uw berichten te publiceren.
 • Beschikbare ontwerpen? Er zijn een paar honderden thema’s waaruit u kunt kiezen en als u kiest voor een van de premiumplannen, krijgt u ook de mogelijkheid om het ontwerp dat u gebruikt aan te passen. Over het algemeen houdt WordPress.com de zaken eenvoudig en biedt het niet zoveel ontwerpopties als zelf-gehoste WordPress.
 • Plug-ins en extensies: Populaire functies zoals delen, statistieken, opmerkingen en peilingen zijn inbegrepen, maar er is geen optie om plug-ins van derden te installeren.

Voor wie is WordPress.com goed?

 • Dit is het beste blogplatform voor hobbybloggers.
 • Iedereen die zonder enige investering een blog wil starten.
 • Professionele bloggers.

Over het algemeen is WordPress.com een ​​vereenvoudigde versie van door uzelf gehoste WordPress. Het levert alle meest essentiële functies, maar laat er ook een groot deel van achter. Als je alleen om bloggen geeft en niet wilt experimenteren met de aangepaste functies van je site, dan is WordPress.com voldoende voor jou.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Binnen enkele minuten aan de slag.
 • Hosting en subdomein inbegrepen.
 • Je kunt het gebruiken voor $ 0.

Nadelen

 • Geen mogelijkheid om aangepaste thema’s te installeren.
 • Geen plug-ins.
 • WordPress.com kan op elk moment de stekker uit uw blog halen als ze uw acties vinden, niet in overeenstemming met hun regels.
 • Kan in sommige landen worden geblokkeerd, waardoor een VPN van een buurland nodig is om in te loggen en te publiceren.

Logo van SquareSpaceIn een zin: Gebruiksvriendelijke online website builder en website hosting service.

Squarespace is een echt goede alles-in-één oplossing voor het bouwen van websites. Je kunt het gebruiken om blogs, bedrijven, e-commerce winkels en nog veel meer te lanceren. Leuk weetje, Squarespace is het enige platform op deze lijst dat (tweemaal) heeft geïnvesteerd in een Super Bowl-advertentie.

 • Prijs: Op abonnementsbasis, $ 8- $ 24 / maand.
 • Hosting inbegrepen? Ja.
 • Krijg je je eigen domein? Ja, u krijgt een aangepast domein bij uw abonnement.
 • Eventuele voorkennis vereist? Nee. Squarespace is uiterst eenvoudig te gebruiken, zelfs als het de eerste keer is dat u een website of blog bouwt. De interface is duidelijk, intuïtief en krachtig. Het publiceren van nieuwe inhoud is ook eenvoudig en met hun aangepaste LayoutEngine kunt u uw bloginhoud naar wens indelen door middel van slepen en neerzetten.
 • Beschikbare ontwerpen? U kunt kiezen uit een aantal fantastische en moderne ontwerpen. Squarespace maakt het hun doel om altijd met de trends mee te gaan en op de hoogte te blijven van wat populair is qua ontwerp.
 • Plug-ins en extensies: Een reeks van de belangrijkste functies die vanaf het begin zijn ingebouwd, plus er zijn externe plug-ins beschikbaar via een andere site.

Voor wie is Squarespace perfect?

 • Ondernemers die een goed uitziende en geoptimaliseerde website en een blog nodig hebben.
 • Kunstenaars, muzikanten, fotografen, creatieven in het algemeen die willen bloggen en ook hun werk op een effectieve manier willen laten zien.
 • Restaurants, cafés, enz. Die een bedrijfsblog runnen.
 • Gebruikers zonder ontwerpvaardigheden die zelf een blog willen bouwen met websitebouwers.

Over het algemeen is het in potentie het beste platform voor iedereen die zelf een professioneel ogende website of blog wil bouwen. Er zijn geen ontwerpvaardigheden vereist en het hele proces is heel eenvoudig.

Dat gezegd hebbende, als alles wat je nodig hebt een blog is – zonder de extra dingen – dan zijn er meer geschikte oplossingen.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Geweldige aanpassingsmogelijkheden en eenvoudig te gebruiken interface.
 • Hosting en aangepast domein inbegrepen.
 • Geen ontwerp- of ontwikkelingsvaardigheden vereist.
 • Content bouwen met slepen en neerzetten.
 • 24/7 klantenondersteuning.

Nadelen

 • Kan na verloop van tijd duur worden als we de maandelijkse abonnementskosten bij elkaar optellen.
 • (Dit klinkt raar) Te veel functies als je alleen een simpele blog nodig hebt.

Wix-logoIn een zin: Gebruiksvriendelijke online website builder en website hosting service.

Om dit eenvoudig te zeggen, Wix lijkt in feite op Squarespace, maar anders. Het biedt vergelijkbare functies wat betreft het bouwen van websites en bloggen, maar de uitvoering is van een iets andere stijl.

 • Prijs: Op abonnementsbasis, $ 0- $ 18 / maand.
 • Hosting inbegrepen? Ja.
 • Krijg je je eigen domein? Standaard krijg je een subdomein zoals voorbeeld.wix.com. Je kunt ook een aangepast domein toevoegen dat je al bezit.
 • Eventuele voorkennis vereist? Wix is ​​heel gemakkelijk te gebruiken als het gaat om het lanceren van een nieuwe website. U moet echter een aantal extra stappen doorlopen om de blogmodule toe te voegen. Niets te moeilijk, maar toch. Over het algemeen geeft Wix u een stapsgewijze wizard om het hele proces te doorlopen.
 • Beschikbare ontwerpen? Meer dan 500 ontwerpen beschikbaar.
 • Plug-ins en extensies: Er zijn een aantal essentiële functies voor sitebeheer ingebouwd en daarnaast kunt u uw site ook uitbreiden via de Wix App Market.

Voor wie is Wix perfect?

 • Net zoals Squarespace, bedrijfseigenaren die een goed uitziende en geoptimaliseerde website nodig hebben, en een blog die daarbij hoort.
 • Gebruikers zonder ontwerpvaardigheden die zelf een blog willen bouwen.
 • Kunstenaars, muzikanten, fotografen, creatieven in het algemeen die willen bloggen en ook hun werk op een effectieve manier willen laten zien.

Wix Website Builder is een interessant alternatief blogplatform voor Squarespace, vooral voor gebruikers die geen budget hebben om te investeren en dingen goedkoop willen houden. Dat gezegd hebbende, de blogmodule is niet zo configureerbaar. Dus als u vooral een blog wilt, bent u beter af met een ander platform.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Meer dan 500 ontwerpen om uit te kiezen.
 • Gratis abonnement beschikbaar.
 • Content bouwen met slepen en neerzetten.
 • Geweldige ondersteuning, plus een online kennisbank.

Nadelen

 • Beperkte mogelijkheden voor het aanpassen van blogs, vooral in vergelijking met andere oplossingen op de lijst.
 • Geen speciaal blogplatform.

Tumblr-logoIn een zin: Een hip microblogging-gehost blogplatform met een sociaal netwerkaspect.

Tumblr is een geweldige gratis blogsite die speciaal is geoptimaliseerd voor bloggers die korte inhoud willen publiceren, zoals microblogs, citaten, afbeeldingen, video’s en geanimeerde GIF’s. Tumblr is ook een community van gebruikers, klaar om elkaars werk te promoten en erop te reageren.

 • Prijs: Vrij.
 • Hosting inbegrepen? Ja, Tumblr host uw blog zonder extra kosten.
 • Krijg je je eigen domein? Standaard krijg je een subdomein zoals voorbeeld.tumblr.com. Het aansluiten van uw eigen aangepaste domein is ook mogelijk (u moet het domein ergens anders ophalen)
 • Eventuele voorkennis vereist? Absoluut geen vaardigheden vereist om een ​​Tumblr-blog te starten en uit te voeren. De interface is de meest gebruiksvriendelijke van de 8 blogplatforms die we hier beoordelen. Tumblr-blogs zijn eenvoudig in te stellen en daarna gemakkelijk te gebruiken.
 • Beschikbare ontwerpen? Er zijn veel ontwerpen waar je uit kunt kiezen, hoewel er veel zijn betaald.
 • Plug-ins en extensies: Geen.

Voor wie is Tumblr perfect?

 • Hobby-bloggers.
 • Blogs over één onderwerp.
 • Waarschijnlijk het beste blogplatform voor microblogs.
 • Blogs die verschillende soorten inhoud publiceren (citaten, berichten, afbeeldingen, video’s, enz.)

Tumblr is het blogplatform voor jou als je niet van plan bent om van je blog een zakelijk project te maken, of als je niet om geavanceerde functies en extensies geeft. Een geweldige oplossing voor kleine blogs met niet veel inhoud en een onregelmatig berichtenschema.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Community-aspect: Tumblr is zowel een sociaal netwerk als een blogplatform.
 • Vrij.
 • Hosting en subdomein inbegrepen.
 • Een gebruikersinterface die uiterst gebruiksvriendelijk is.
 • Ingebouwde stijlen voor verschillende soorten inhoud.

Nadelen

 • Geen extensies of plug-ins.
 • Beperkte functies in vergelijking met de andere platforms op deze lijst.

Middelgroot logoIn een zin: Een publicatieblogplatform voor uw verhalen en artikelen.

Medium is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid (meer dan een miljoen mensen zijn lid geworden van Medium). Kortom, het is een community van schrijvers en bloggers, die allemaal hetzelfde uitziende site-ontwerp gebruiken om hun mening en verhalen over verschillende onderwerpen te delen.

 • Prijs: Vrij.
 • Hosting inbegrepen? Ja, Medium handelt het volledig af.
 • Krijg je je eigen domein? Niet inbegrepen. Iedereen mag publiceren onder zijn profiel (bijv. Medium.com/@name/). Vrij recent stelde Medium zijn gebruikers echter in staat om hun eigen aangepaste domeinen te koppelen aan individuele verhalen op Medium. Nogmaals, dit betekent dat individuele verhalen nu aangepaste domeinen kunnen gebruiken, niet individuele gebruikersprofielen.
 • Eventuele voorkennis vereist? Helemaal niet. Medium is extreem gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is u aan te melden en u kunt meteen beginnen met het publiceren van uw verhalen / berichten. Helemaal geen leercurve.
 • Beschikbare ontwerpen? Geen. Iedereen krijgt hetzelfde ontwerp.
 • Plug-ins en extensies: Geen. Hoewel Medium een ​​aantal geweldige functies voor publiceren en typografie heeft ingebouwd.

Voor wie is Medium perfect?

 • Schrijvers die hun merk willen opbouwen. Medium is geweldig om direct lezerspubliek te krijgen voor je verhalen.
 • Hobby-bloggers.
 • Bedrijfsblogs die buiten de website van het bedrijf worden gehost.

Uiteindelijk is Medium geweldig als je individuele verhalen wilt publiceren die niet noodzakelijkerwijs verwant zijn. Medium helpt bij het verspreiden van uw inhoud door zowel aangepaste algoritmen als redactionele curatie te gebruiken. Als je gewoon wilt “experimenteren met dit blogding”, is Medium de manier om het te doen.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Zeer makkelijk te gebruiken interface.
 • Andere gebruikers kunnen u helpen aan uw inhoud te werken.
 • Vrij.
 • Geweldige typografie-instellingen.

Nadelen

 • Geen aangepaste ontwerpen. Het profiel van iedereen ziet er hetzelfde uit.
 • Medium heeft controle over uw publicaties.

Ghost hostingIn een zin: Downloadbare blogsoftware en een gehost blogplatform.

Het belangrijkste idee achter Ghost was om er een eenvoudigere versie van WordPress van te maken … iets dat slechts een blogplatform zou zijn, zonder alle geavanceerde functies voor inhoudbeheer die onlangs in WordPress zijn geïntroduceerd.

 • Prijs: De downloadbare versie is gratis. De gehoste pro-versie staat op $ 8- $ 200, afhankelijk van het aantal blogs dat u wilt uitvoeren en het verkeersvolume dat u verwacht.
 • Hosting inbegrepen? Als u de downloadbare versie krijgt, is het aan u om een ​​webhost te vinden en de software daar te installeren. Voor Ghost Pro is hosting inbegrepen.
 • Krijg je je eigen domein? Nee, u krijgt geen domein bij uw abonnement, maar u kunt eenvoudig een extern domein aansluiten.
  Eventuele voorkennis vereist? Het antwoord is hier tweeledig. Als u de downloadbare versie krijgt, zal het instellen van uw site enige tijd en vaardigheid vergen rond webservers en dergelijke. Voor Ghost Pro is de installatie vrij eenvoudig. Het dagelijks gebruik van het platform is ook heel gemakkelijk te begrijpen, hoewel de interface een beetje “nerds” is – met de Markdown split-screen ondersteuning en alles.
 • Beschikbare ontwerpen? Mooie bibliotheek met thema’s om uit te kiezen, maar velen van hen betaalden. Er zijn ook premium-thema’s beschikbaar op internet.
  Plug-ins en extensies: Zaken als SEO, social media, commentaren etc. zijn al ingebouwd. Afgezien van dat, geen externe plug-ins voor Ghost.

Voor het draaien van een blog op Ghost (downloadbare versie) heb je webhosting nodig, nogmaals, ik raad HostGator hiervoor aan.

Voor wie is Ghost perfect?

 • Bloggers die de nieuwste en nieuwste technische oplossingen willen gebruiken.
 • Hobbybloggers met een passie voor webontwikkeling.
 • Bloggers die graag experimenteren met nieuwe platforms.

Met al het geweldige van Ghost is het nog steeds niet de beste keuze van blogplatforms als je een pro-blog of een zakelijke blog wilt bouwen. Het mist enkele belangrijke functies en is over het algemeen meer een bètaproject.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Ontworpen als een blogsite boven alles.
 • Zeer duidelijke schrijf- en publicatie-interface.
 • Snel en geoptimaliseerd voor SEO.

Nadelen

 • Niet zo aanpasbaar als WordPress.
 • Er zijn geen plug-ins of uitbreidbaarheid beschikbaar.

Blogger-logoIn een zin: een ouderwetse gratis blogsite die vroeger het beste blogplatform was als gratis was wat je zocht.

Blogger is een van de oudste blogplatforms die er zijn. Momenteel wordt het beheerd door Google, dus alles wat je nodig hebt om je aan te melden is je standaard Google-account. Net als WordPress.com zorgt Blogger voor al het technische zware werk, zodat u zich alleen kunt concentreren op het maken van inhoud.

 • Blogger-prijzen: Vrij.
 • Hosting inbegrepen? Ja, Blogger zorgt voor het hosten van uw blog zonder extra betaling.
 • Krijg je je eigen domein? Standaard krijg je een subdomein zoals voorbeeld.blogspot.com. Je kunt ook je eigen domein aansluiten, maar je moet het apart aanschaffen.
 • Eventuele voorkennis vereist? Blogger is gemakkelijk te gebruiken, zij het een beetje achterhaald in vergelijking met sommige modernere oplossingen zoals WordPress.com of Medium. Je blog opzetten is nog steeds erg gemakkelijk en snel. Geen vaardigheden vereist om te bloggen onder Blogger.
 • Beschikbare ontwerpen? Gewoon een standaard layout-editor (inhoud / zijbalk). Afgezien daarvan kun je niet veel doen aan het ontwerp van je blog.
 • Plug-ins en extensies: Geen externe plug-ins beschikbaar.

Voor wie is Blogger geweldig??

 • Hobbybloggers en persoonlijke blogs.

Misschien 12 jaar geleden had Blogger als een grote hit kunnen worden beschouwd, maar nu is het dat niet echt het beste blogplatform voor iedereen. Ik raad het niet aan om het voor iets anders te gebruiken dan voor persoonlijke blogs.

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • U kunt binnen een minuut een blog starten.
 • Eenvoudige interface voor het maken van inhoud.
 • Hosting en subdomein inbegrepen.

Nadelen

 • Al de rest.

Topkeuze uit de beste blogplatforms

Als je een betaalde, zelf gehoste blogoptie wilt die je zelf bezit, geld kunt verdienen of wilt kiezen uit de blogplatforms voor bedrijven, gebruik dan (en een overweldigend aantal anderen) dat WordPress.org beter presteert dan alle andere platforms.

Als je nog niet hebt besloten wat het beste blogplatform voor jou is, zou ik zeggen dat je HostGator zou moeten overwegen om nu je webhosting (samen met een gratis domeinnaam) te krijgen.

Voor gratis blogplatforms wint WordPress opnieuw met WordPress.com.

Het is krachtig, heeft een gebruiksvriendelijk dashboard, het is betaalbaar en de meest flexibele van alle beschikbare blogplatforms. Als u op de site zoekt, vindt u mijn recensie met alle redenen waarom u WordPress.com zou moeten gebruiken.

Hiermee is onze beoordeling afgerond, maar wat denk je ervan? Heeft u een beslissing genomen op een van de blogplatforms die hier worden beschreven? Voel je vrij om te delen in de onderstaande gastcommentaren.

Wat is het beste blogplatform? Laatste gedachten

Naar mijn mening hebben de meeste blogplatforms op deze lijst hun plaats op de markt. Kies de persona die u het beste beschrijft om de perfecte oplossing voor u te zien:

Ik wil een professionele blog voor mezelf / mijn bedrijf bouwen en ik wil er de volledige controle over hebben.

 • WordPress.org: ga vandaag nog aan de slag op WordPress.org met onze gids voor het maken van een blog op de startpagina.

Ik wil een van de beste opties van de bovenstaande blogplatforms om geld te verdienen.

 • WordPress.org: ga vandaag nog aan de slag op WordPress.org met onze startpagina-gids.

Ik wil nieuwe plug-ins kunnen installeren, thema’s kunnen wijzigen en in het algemeen mijn blog hand in hand kunnen laten passen bij mijn behoeften.

 • WordPress.org: ga vandaag nog aan de slag op WordPress.org met onze gids op de startpagina.

Ik heb helemaal geen ontwerp- of ontwikkelingsvaardigheden.

 • Tumblr
 • WordPress.com
 • Medium
 • Squarespace
 • Wix

Ik ben een bedrijfseigenaar en kan niet vertrouwen op gratis blogopties. Ik heb een professioneel ogende website en een blog nodig.

 • WordPress.org: zie onze gids
 • Squarespace
 • Wix

Ik heb nu een blog nodig en ik wil kiezen uit de gratis blogplatforms!

 • WordPress.com

Ik begin een microblog, een fotoblog of ik ben een artiest en ik wil mijn werk delen.

 • Tumblr

Ik begin een persoonlijk / hobbyblog en ik zal voornamelijk geschreven inhoud publiceren.

 • WordPress.com
 • Medium

Ik wil groeien als schrijver / blogger en contact maken met andere gelijkgestemde mensen.

 • Medium

Ik ben gepassioneerd door moderne technologie en ik wil werken met het meest geavanceerde blogplatform dat er is!

 • Geest

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

Welk platform moet ik gebruiken voor mijn blog?

WordPress als u van plan bent geld te verdienen. Het is het populairste platform dat meer dan 30% van het internet aandrijft! Als je alleen een gratis blogoptie nodig hebt voor persoonlijk bloggen, bekijk dan de bovenstaande lijst om te zien wat voor jou geschikt is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map