Convert Blogger naar WordPress: schakel Blogspot naar WP Fast Migrate!

Denkt u erover om uw blog van Blogger naar WordPress te migreren? Zo ja, dan bent u op de goede weg om meer controle te krijgen over uw blog (of website) en betere aanpassingsmogelijkheden.


Allereerst wil ik zeggen dat dit een beetje ingewikkeld is, dus als je geen vertrouwen hebt, is hier een geweldige service-blogger voor de WordPress-migratieservice die je site voor je zal verplaatsen: bekijk het HIER.

Veel mensen starten op Blogger omdat het gratis en gebruiksvriendelijk is. Daar is geen schaamte in; Blogger is een geweldig platform om het vak van bloggen en website bouwen te leren. Zodra u echter meer verkeer en abonnees begint te krijgen, is een door uzelf gehoste WordPress-blog meestal logischer.

Je voelt misschien je bent Blogger ontgroeid, of misschien wil je gewoon wat andere opties. Hoe dan ook, WordPress spreekt om verschillende redenen serieuze bloggers aan:

 1. Aangezien u kunt kiezen uit duizenden van de beste WordPress-plug-ins om te installeren, zijn de functionaliteitsopties vrijwel onbeperkt.
 2. Een door uzelf gehoste WordPress-blog vaak ziet er professioneler uit omdat er talloze aanpassingsmogelijkheden zijn.
 3. Je hebt meer opslagruimte, bandbreedte en andere opties de functionaliteit verbeteren van uw website / blog.
 4. Wanneer u zelf host, bent u eigenaar van uw blog, dus er zijn minder zorgen over hoe uw host uw inhoud zou kunnen gebruiken of welke soorten Servicevoorwaarden u moet volgen. Als u host op het Blogger-platform, geeft u Google eigenlijk het recht om uw inhoud en informatie te beheren en te openen. Met een door uzelf gehoste blog behoudt u de rechten op uw inhoud.
 5. WordPress biedt meer thema-opties en geeft je toegang tot de code van je blog, dus het aanpassen van uw site is een stuk eenvoudiger.

Eerlijk genoeg, bent u op zoek naar een stapje hoger en krijgt u volledige controle over uw website en de inhoud ervan? Blijf dan lezen om te leren hoe u uw blog kunt verplaatsen Blogger naar WordPress.

Convert Blogger naar WordPress: migratie in 6 stappen

Zet Blogger om naar WordPress

 • Zoek een host en installeer WordPress klaar om te importeren
 • Migreer uw Blogspot-blog naar WordPress
 • Wijs een auteur toe
 • Bewerk uw permalinks
 • Leid uw Blogger-berichten om
 • Leid uw feed om

Het eerste dat u nodig heeft, is een account bij een externe host. Een webhost is een bedrijf dat uw blog (of website) bestanden op hun servers opslaat. In tegenstelling tot een gratis host zoals Blogger, is een externe host echter niet de eigenaar van uw inhoud. Bovendien kunt u meer opslagruimte, bandbreedte, domeinhosting en meer krijgen door een derde partij te betalen voor webhosting in plaats van een gratis service te gebruiken.

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn

Webhosting kan overal van een paar dollar per maand tot enkele honderden kosten, afhankelijk van het soort functies dat u nodig heeft. De meeste kleine bedrijven doen het prima met het hosten van een gedeelde server, die ongeveer $ 3 – $ 7 per maand kost. Je kunt ook op een speciale server hosten voor ongeveer $ 100- $ 350 per maand, maar je hebt dit waarschijnlijk niet nodig (althans meteen) als je verhuist van een gratis host zoals Blogger.

PC Magazine heeft veel verschillende webhostingbedrijven vermeld om te gebruiken, maar na het beheren van meer dan 20 verschillende blogs, heb ik gemerkt dat HostGator waarschijnlijk de beste is qua kosten en prestaties.

Het kost minder dan $ 3 per maand en ze gooien ook een gratis domein in. Voor mij is het een koopje voor een starter die op het gebied van bloggen naar het volgende niveau wil gaan (verhuizen van Blogger naar WordPress).

Zodra u een webhost heeft gekozen en voor uw account heeft betaald, registreert en configureert u uw aangepaste domeinnaam. Volg daarna de instructies van uw host om WordPress te installeren als uw contentbeheersysteem op uw domein. De meeste hosts maken dit installatieproces heel eenvoudig (veel van hen hebben een WordPress-installatie met één klik, inclusief HostGator), hoewel dit van host tot host kan verschillen. U kunt altijd contact opnemen met uw host voor gepersonaliseerde stapsgewijze instructies voor het installeren van WordPress op uw site.

Als je je blog van Blogger naar WordPress verplaatst, heb je geluk. WordPress biedt een supereenvoudige tool om precies dat te doen.

Maak voor de zekerheid een back-up van uw XML-sjabloon op Blogger. Om dit te doen, kiest u eenvoudig Sjabloon in uw zijmenu op uw Blogger-dashboard en klikt u vervolgens op Back-up / herstellen.

back-up blogger

Gratis domein met hosting

Ga vervolgens naar uw WordPress-dashboard. Uw host zou u uw login- en wachtwoordinformatie moeten hebben gegeven toen u de software op uw site installeerde.

Kies Tools op uw dashboard > Importeer vanuit uw zijbalk.

importeer blogger

Dit geeft een lijst weer met verschillende blogplatforms waaruit u kunt importeren. Kies Blogger in de lijst.

blogger

Vervolgens krijg je een pop-up met de vraag of je de Blogger-importer wilt installeren. Klik op Installeren en WordPress zal de Blogger Importer-plug-in downloaden.

Zodra de plug-in met succes is geïnstalleerd, klikt u op de link met de melding Activate Plugin and Run Importer.

activeer plug-in

Klik op de volgende pagina op Autoriseren.

U wordt naar uw Google-account geleid waar u WordPress moet autoriseren om toegang te krijgen tot uw Blogger-account. Klik op Toegang toestaan ​​om door te gaan.

toegang te verlenen

Nu wordt u teruggebracht naar WordPress. Dit venster toont een lijst met al je Blogger-blogs. Klik op de knop Importeren naast de blog die u naar WordPress wilt verplaatsen.

importeren

Gefeliciteerd! Nu is uw blog geïmporteerd in WordPress. Maar er is wat meer werk dat u moet doen om alles soepel te laten verlopen.

3. Wijs een auteur toe

Nadat u uw Blogger-blog heeft geïmporteerd, wordt u naar een pagina geleid waarin u wordt gevraagd een WordPress-gebruiker toe te wijzen aan de Blogger-berichten. Als u de enige gebruiker op de site bent, kiest u gewoon uw naam. Als u meer dan één WordPress-gebruiker heeft, kiest u een geschikte gebruiker in het vervolgkeuzemenu om alle berichten aan toe te schrijven.

auteur toewijzen

Sla uw wijzigingen op.

4. Bewerk uw permalinks

Ga vervolgens naar Instellingen > Permalinks in uw WordPress-dashboard en zorg ervoor dat uw links op dezelfde manier zijn ingesteld als in Blogger. De kans is groot dat uw links als volgt zijn opgezet:

/%jaar%/%monthnum%/%postnaam%.html

Kies de aangepaste permalink-optie en voeg deze code in het vak in.

permalink structuur

5. Leid uw Blogger-berichten om

Een ding dat veel mensen zorgen baart, is wat voor soort impact het migreren van hun blog zal hebben op de links en de ranking van zoekmachines die ze al hebben vastgesteld.

Het goede nieuws is dat je dit niet allemaal hoeft op te geven. Het enige dat u hoeft te doen, is uw Blogger-berichten omleiden naar uw nieuwe site. Dat betekent dat elke keer dat iemand op een bestaande link klikt die naar uw Blogger-blog verwijst, ze in plaats daarvan naar uw WordPress-site en de bijbehorende pagina’s / berichten worden geleid. Uw links zijn nog steeds live, maar al uw verkeer gaat naar uw WordPress-site.

Hierdoor weten zoekmachines ook dat uw blog is verplaatst.

Als je niets over HTML weet, is het eigenlijk heel eenvoudig om de code te krijgen om je Blogger-blog om te leiden. Begin met het downloaden van de plug-in Blogger naar WordPress Redirection.

1. Ga naar Plug-ins > Nieuw toevoegen.

nieuwe plug-in toevoegen

2. Zoek bovenaan de pagina Blogger naar WordPress Redirection.

blogger naar wordpress

3. Installeer de Blogger naar WordPress plug-in (het werkt perfect).

installeer blogger naar wordpress plugin

4. Activeer op de volgende pagina de plug-in.

activeer plug-in

5. Navigeer naar de instellingen van de plug-in door naar Tools te gaan > Omleiding van Blogger naar WordPress.

blogger naar wordpress

6. Klik op deze pagina op Configuratie starten.

start configuratie

7. Klik vervolgens op De code ophalen. Dit geeft je de code die je in Blogger moet plakken om de omleiding te implementeren. Markeer en kopieer de code.

8. Navigeer naar je Blogger-account en klik op Sjabloon in je zijbalkmenu. Scrol naar de onderkant van de pagina en klik op Terugzetten naar klassieke sjabloon.

terugkeren naar klassieke sjabloon

9. Blader totdat u het vak HTML-code voor bewerken van sjabloon vindt. Plak de code die je in stap 7 hebt gekopieerd in het vak om de rest van de code te vervangen. Klik op Sjabloon opslaan om uw wijzigingen door te voeren.

sjabloon bewerken

10. Controleer of alles werkte door een van je Blogger-berichten-URL in je internetadresbalk in te voeren. Ook al voer je je Blogger-domein in, het zou je naar je WordPress-site moeten brengen.

6. Verplaats uw feed

U wilt zeker weten dat uw feedabonnees ook worden omgeleid naar de nieuwe site. Als je nieuwe inhoud aan de WordPress-site toevoegt, maar mensen nog steeds zijn geabonneerd op de Blogger-site, merken ze niet dat je de overstap hebt gemaakt. Gelukkig is deze stap heel eenvoudig.

Navigeer eenvoudig naar Instellingen > Anders op je Blogger-dashboard. Klik onder Sitefeed op Toevoegen naast “Omleidings-URL voor postfeed”. Plak het feedadres van uw nieuwe WordPress-site en sla uw instellingen op.

feed-URL

Bonustips voor migratie van Blogspot naar WordPress

Klaar met de bovenstaande stappen? Hier zijn een paar bonustips om de zaken soepel te laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat je je oude Blogger-blog niet verwijdert. Anders werken alle links die u zojuist heeft omgeleid, niet.
 • Als je Blogger-blog al wordt gehost op een aangepast domein (www.example.com in plaats van www.example.blogspot.com), koop dan alleen het hostingpakket zonder domein. U voert stappen 2-6 uit op een tijdelijk domein. Om uw aangepaste domein naar uw WordPress-blog te verwijzen, moet u de naamservers op dat specifieke domein wijzigen. Neem hiervoor contact op met uw domeinnaamprovider (van wie u uw domeinnaam aanvankelijk hebt gekocht, zoals GoDaddy.com) voor instructies over het omleiden van uw domein.
 • Als u de bovenstaande tips volgt om uw Blogger-blog naar WordPress te importeren, worden uw afbeeldingen automatisch geïmporteerd. Als u uw afbeeldingen echter niet in uw mediabibliotheek ziet, kunt u de WP Beginners-handleiding gebruiken om externe afbeeldingen te importeren. Als u merkt dat uw afbeeldingen in uw mediabibliotheek staan, maar de links nog steeds naar de oude bron verwijzen, lees dan hier hoe u uw links kunt bijwerken.
 • Importeren van Blogger naar WordPress kan enkele kleine opmaakproblemen veroorzaken. Mogelijk moet u uw eerdere berichten doornemen om onhandige spatiëring, verbroken koppelingen en andere opmaakproblemen op te ruimen.
 • Test uw links. Aangezien Blogger kleine woorden als ‘a’ in de link weglaat en WordPress niet, heb je mogelijk een aantal links die niet correct omleiden. Als u dit probleem tegenkomt, navigeert u eenvoudig naar uw bericht door naar Berichten te gaan > Alle berichten. Kies vervolgens Snel bewerken in het bericht waarin het probleem zich voordoet. Waar Slug staat, zorg ervoor dat de structuur hetzelfde is als op Blogger. Een bericht met de titel How To Start a Blog zou bijvoorbeeld zijn gestructureerd hoe-te-starten-blog op Blogger, terwijl WordPress de slug zal structureren als how-to-start-a-blog. Verwijder eenvoudig het “a” -gedeelte van de WordPress-versie en het zou nu correct moeten worden omgeleid.

Nu je je site naar WordPress hebt gemigreerd, zijn er nog een paar dingen die je moet doen om je blog te optimaliseren voor zoekmachines, sociale media en WordPress.

 • Dien uw WordPress-site in bij Google Webmaster Tools. Verifieer uw site (of een blog) en voeg uw sitemap toe. Dit zal Google vertellen om uw website te indexeren, wat de positie van uw zoekmachine zal verbeteren.
 • Verken uw instellingen. Klik op Instellingen op uw WordPress-dashboard en klik door uw opties. Hier kunt u zaken als uw tijdzone, datumnotatie en meer wijzigen. Zorg er ook voor dat u naar Gebruikers gaat > Jouw profiel. Sommige thema’s gebruiken automatisch uw naam, bio en links naar sociale media die u aan deze sectie toevoegt. Anders kunt u plug-ins vinden die deze informatie ophalen en in elk bericht plaatsen dat u schrijft.
 • Installeer belangrijke WordPress-plug-ins Opties zoals Jetpack, Akismet en WordPress SEO door Yoast zijn slechts enkele van de plug-ins die u in overweging wilt nemen. U zult andere plug-ins willen verkennen die de mogelijkheden van uw site zullen uitbreiden, maar met zoveel verschillende opties voor pictogrammen voor sociale media, nieuwsbrief-plug-ins en meer, hangt het af van het type uiterlijk en de functies die u op uw site wilt hebben.
 • Kies een nieuw thema en pas het aan. Ga gewoon naar Uiterlijk > Thema’s op uw WordPress-dashboard. Klik op Nieuw thema toevoegen en verken de vele opties die voor u beschikbaar zijn. Hier vindt u gratis en premium thema’s, maar u kunt ook elders aangepaste thema’s kopen en de bestanden uploaden naar uw site. Ga naar Uiterlijk om uw thema aan te passen > Aanpassen en / of uiterlijk > Thema opties. Je kunt ook naar Uiterlijk gaan > Editor om opties te wijzigen via HTML.

Heeft u meer ideeën nodig over wat u vervolgens moet doen? Bekijk deze top 10 dingen om te doen na het installeren van WordPress. Hoe voelt het om volledige controle over je blog te hebben? Vind je WordPress beter dan Blogger? Laat me in het commentaargedeelte weten hoe de overgang voor jou verliep. Allemaal te ingewikkeld? Onthoud dat de andere optie de …

Migratieservice van Blogger naar WordPress

En vergeet niet dat als u problemen ondervindt tijdens de migratie, u altijd deze blogger naar de WordPress-migratieservice kunt bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map