Kajian GoDaddy 2020: Kebenaran menakutkan Mengenai Harga Mereka

Anda pasti pernah mendengar tentang GoDaddy. Kempen pengiklanan mereka biasanya berpusat di sekitar iklan Super Bowl yang aneh, dan sering tersembunyi. Sebenarnya, kebanyakan iklan hampir tidak menyebutkan bahawa GoDaddy bahkan merupakan syarikat hosting web.


Mari kita hadapi: Menulis ulasan GoDaddy tanpa menyebut iklan GoDaddy pada dasarnya mustahil. Begitu juga ada pembangun web yang berkualiti dan tuan rumah di bawah semua usaha pemasaran mereka?

Saya tidak mahu bergantung pada ulasan pembangun laman web GoDaddy orang lain. Sebagai gantinya, saya ingin melihat sendiri syarikat. Oleh itu, saya menggunakan perkhidmatan mereka untuk membina dan kemudian menjadi tuan rumah laman web selama 12 bulan.

Saya tidak mempunyai alasan untuk menjual GoDaddy kepada anda. Lagipun, saya sudah membayar perkhidmatan selama setahun. Inilah ulasan saya yang jujur ​​dan 100% berdasarkan pengalaman peribadi saya dengan perkhidmatan hosting web GoDaddy.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Ulasan gambar besar GoDaddy

Ulasan GoDaddy

Setelah menggunakan perkhidmatan mereka, saya harus mengatakan bahawa iklan GoDaddy agak membingungkan saya. Mereka kelihatan dirancang untuk menjadi tegang, sejuk dan awet muda. Tetapi perkhidmatan GoDaddy adalah standard, mudah diakses dan benar-benar dirancang untuk blogger arus perdana dan pemilik laman web.

Ini sama sekali bukan perkara buruk GoDaddy mudah digunakan, mempunyai sokongan pelanggan yang hebat dan asas teknikal yang kukuh. Mereka mempunyai dasar harga dan bayaran balik yang berpatutan.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Pada masa yang sama, GoDaddy mempunyai sokongan e-dagang dan mudah alih yang sangat sedikit. Anda juga tidak dapat mengeksport laman web anda dari GoDaddy ke hos lain. Selain itu, walaupun pilihan reka bentuknya mudah dilaksanakan, laman web anda mempunyai risiko untuk kelihatan seperti banyak laman web buatan GoDaddy lain di luar sana.

Sekiranya anda mencari maklumat mengenai GoDaddy, anda mungkin menyedari sesuatu yang agak membingungkan: ulasan hosting web GoDaddy dan ulasan pembangun laman web GoDaddy kedua-duanya terdapat dalam talian.

Ini kerana GoDaddy menawarkan pembuatan laman web dan hosting. Anda boleh bermula dengan apa-apa dan berakhir dengan laman web yang berfungsi penuh.

Mereka menawarkan tiga tahap perkhidmatan pembinaan laman web:

 • Peribadi – $ 5,99
 • Perniagaan – $ 9.99
 • Business Plus – $ 9,99

Pelan tahunan juga tersedia di mana anda dapat berjimat dengan membuat komitmen lebih lama di muka.

Setiap orang yang mendaftar untuk rancangan pembinaan laman web mendapat hosting tanpa kos tambahan. Anda juga mendapat akses ke seluruh rangkaian sokongan pelanggan mereka, yang cukup luas.

GoDaddy tidak menawarkan percubaan percuma. Tetapi jika anda mendaftar untuk rancangan tahunan, anda mendapat 45 hari di mana anda layak mendapat pengembalian wang tanpa gangguan. Sekiranya anda mendaftar untuk rancangan bulanan, anda akan mendapat tempoh pembayaran balik 48 jam.

Berikut adalah video dari GoDaddy yang merangkumi asas bagaimana membuat laman web, termasuk beberapa contoh bagaimana produk akhir:

Ulasan GoDaddy: kebaikan & keburukan

Mereka menjadi tuan rumah 60+ juta dan nama domain. Lebih 13 juta pelanggan membayar sekurang-kurangnya beberapa jenis perkhidmatan GoDaddy. Selain itu, mereka menawarkan sokongan setiap hari sepanjang tahun termasuk cuti besar. Ada masalah jam dua pagi pada Hari Krismas? Mereka akan menjawab telefon.

Jadi, siapa yang harus menggunakan GoDaddy? Seperti yang akan saya tunjukkan di bawah, GoDaddy melakukan beberapa perkara yang lebih baik daripada perkhidmatan hosting yang lain. Pada masa yang sama, mereka pasti kehilangan banyak barang yang dianggap penting oleh banyak orang. Tidak seperti banyak ulasan GoDaddy yang lain, saya akan memberitahu anda apa yang saya suka … dan apa yang tidak saya:

Penyediaan mudah dengan pelbagai templat

Anda tidak perlu memahami pengekodan, HTML atau reka bentuk untuk mengumpulkan idea reka bentuk laman web yang menarik dengan GoDaddy. Mereka mempunyai antara muka drag-and-drop yang mudah yang membolehkan anda membuat laman web dengan mudah. Pilih dari lebih daripada 300 templat dan kemudian masukkan kandungan anda sendiri untuk disesuaikan.

Membuat laman web sangat mudah. Anda hanya menyeret elemen di sekitar skrin. Tambahan, templatnya cukup bervariasi sehingga anda pasti menemui sesuatu yang sesuai tidak kira apa industri anda.

Pasukan sokongan rockin

Sekiranya anda seorang profesional pemasaran internet yang berpengalaman, saya mahu anda duduk sebelum anda membaca ayat seterusnya. Apabila anda menghubungi sokongan GoDaddy, orang yang sebenarnya mengambil telefon di hujung yang lain! Ini berlaku 365 hari dalam setahun, 24 jam sehari.

Anda juga boleh menggunakan sembang langsung atau tiket sokongan. Tiket mengambil masa sekitar 10 hingga 15 jam untuk menghasilkan respons, jadi ini adalah untuk item yang tidak mendesak.

Kakitangan sokongan hampir menyenangkan dan diberitahu secara universal. Mereka dapat menangani soalan terperinci mengenai pembuatan laman web, hosting atau kedua-duanya.

GoDaddy juga mempunyai forum aktif dan bahan sokongan untuk mereka yang melakukannya.

Sandaran dan perlindungan kehilangan data

Sebilangan besar perkhidmatan hosting hanya membolehkan anda mempunyai satu versi laman web anda pada suatu masa tertentu. Ini bermaksud jika anda ingin membalikkan perubahan kandungan atau reka bentuk, anda harus melakukannya secara manual. Ini juga bermaksud jika anda mempunyai masalah teknikal, seperti konflik antara pemalam, anda harus mendiagnosis dan memperbaiki masalah tersebut dari dalam laman web.

GoDaddy mempunyai penyelesaian hebat di sini. Mereka membolehkan anda menyimpan banyak salinan sandaran dari laman web anda. Anda boleh memilih versi lama dari laman web anda yang lama atau berbeza. Sejujurnya, ini adalah ciri yang bagus. Saya terkejut ia tidak dilaksanakan di lebih banyak platform web hosting.

Perkhidmatan SEO

Sejauh mana anda memahami teknik dan taktik Pengoptimuman Mesin Pencari? Sekiranya anda seorang profesional SEO, perkhidmatan SEO GoDaddy mungkin tidak begitu menarik bagi anda. Tetapi anda seorang pemula SEO, ini adalah ciri yang ingin anda perhatikan.

Dengan tambahan $ 2.69 sebulan, anda akan mendapat yang berikut:

Alat Cadangan Kata Kunci dan Topik
Coretan Kaya dan Penjana Pasaran
1-Klik Penyerahan Enjin Carian
Adakah perkhidmatan SEO mereka akan menembak anda ke bahagian atas halaman hasil? Hampir pasti tidak. Anda memerlukan profesional SEO sepenuh masa (atau pasukan profesional) untuk membantu anda di sana. Tetapi jika itu tidak sesuai dengan anggaran anda, alat ini adalah bantuan yang baik untuk pemaju web yang baru.

Kekurangan eksport bermaksud anda terikat dengan GoDaddy

Anda tidak boleh merancang laman web di GoDaddy dan kemudian menghoskannya di platform hosting lain. Tidak ada Fungsi Eksport. Sekiranya anda membuat laman web yang anda gemari, anda pasti terjebak dengan hosting GoDaddy selama anda mahu menggunakan laman web tersebut.

Reka bentuk tidak terlalu fleksibel

Di sepanjang garis yang sama, anda juga terjebak dengan templat reka bentuk apa sahaja yang anda pilih. Sekiranya anda menukar tema, anda akan kehilangan semua kandungan yang anda buat dari tema lama.

Ini bermaksud anda mahu memilih tema dengan teliti. Saya mengesyorkan membuat kandungan anda dalam program pemprosesan kata, supaya anda dapat menyalin dan menempelkannya ke tema baru. Ini masih memerlukan banyak penyesuaian tetapi sekurang-kurangnya anda akan menjimatkan masa.

Kekurangan sokongan E-dagang

Sekiranya laman web anda adalah blog atau titik awal hubungan pelanggan, ini tidak akan membimbangkan anda. Tetapi jika anda menjalankan kedai dalam talian, ini akan menjadi masalah besar. Sebenarnya tidak ada alat runcit dalam talian untuk diperkatakan.

Kekurangan sokongan mudah alih

Semua laman web memerlukan beberapa jenis sokongan mudah alih. Bagi sebilangan perniagaan, terutamanya kedai batu bata, pengoptimuman untuk mudah alih sangat mustahak.

Malangnya, GoDaddy agak kekurangan di sini. Pengoptimuman mudah alih mereka automatik. Laman web anda ditukar menjadi pengalaman mudah alih.

Ini adalah penukaran asas. Anda tidak dapat menyesuaikan banyak perkara. Anda hanya boleh membuang beberapa elemen. Fungsi ini tidak mencukupi jika anda memerlukan kehadiran mudah alih yang hebat.

Kurangnya penyesuaian dalam reka bentuk

Terdapat 300 templat reka bentuk, dan semuanya menggabungkan teks anda dengan cara yang sangat spesifik. Walaupun ini adalah cara mudah untuk membuat laman web dalam talian dengan cepat, produk akhir tidak akan kelihatan sangat asli.

Tiga ratus templat tidak begitu banyak ketika kita bercakap mengenai lebih daripada 60 juta laman web. Terdapat beberapa pertindihan, terutama kerana hanya terdapat banyak templat yang sesuai untuk setiap industri.

Sekiranya laman web anda menekankan reka bentuk, kreativiti, dan keaslian, anda mungkin akan mendapat hasil yang lebih baik dengan membina laman web anda di WordPress atau platform lain di mana anda akan mempunyai lebih banyak pilihan penyesuaian.

Apabila anda melihat-lihat iklan, GoDaddy adalah salah satu platform hosting web yang paling tradisional di sekitar. Mereka tidak mempunyai banyak penyesuaian. Sokongan mudah alih dan e-dagang mereka pada dasarnya tidak ada. Templat reka bentuk mereka tidak betul-betul canggih, sesuai dengan reka bentuk.

Tetapi masih banyak tawaran GoDaddy untuk khalayak yang tepat. Membina laman web dari awal dan membuatnya dalam talian adalah mudah dan menggunakan teknik drag-and-drop yang mudah. Tambahan, pasukan sokongan GoDaddy hebat. Mereka tersedia 24/7 melalui telefon, sembang dan e-mel.

Ulasan GoDaddy lain nampaknya kehilangan titik penting ini: Sekiranya anda ingin mendapatkan laman web yang kukuh dalam talian dengan cepat, GoDaddy adalah pilihan yang bagus. Sekiranya anda mencari lebih daripada itu, ini mungkin bukan platform untuk anda.

Mahukan sesuatu yang lebih daripada asas? Kemudian saya ada perjanjian untuk anda …

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map