Ulasan Site5 2020: Pelan Hosting, Harga, Penilaian & Banyak Lagi!

ulasan laman web5Site5 membanggakan dirinya sebagai penyedia perkhidmatan khusus untuk pereka dan pembangun, dan telah menjadi sebuah syarikat antarabangsa, dengan 19 lokasi pelayan di empat benua.


Syarikat ini telah beroperasi sejak 1998, dengan pasukan terpencil 100% dan lebih daripada 50,000 pelanggan di seluruh dunia.

Site5 adalah salah satu daripada banyak syarikat hosting yang diperoleh EIG, yang juga bergabung dengan HostPapa, Bluehost, dan banyak syarikat kecil lain. Ini menyebabkan beberapa masalah berterusan kerana semua syarikat ini menyesuaikan diri dengan pengurusan baru. Oleh itu, adakah Site5 masih boleh diteliti?

Penarafan

3/5

Ulasan Site5: kebaikan & keburukan

Site5, seperti begitu banyak perkhidmatan hosting web lama, tetap kukuh dalam banyak aspek hosting web, tetapi tidak selalu menepati janjinya kualiti yang konsisten untuk pembangun dalam beberapa bulan terakhir.

Apabila anda mendaftar dengan hos web khusus, anda mengharapkan mereka memberikan perkhidmatan melebihi standard industri. Site5 memenuhi janji ini, memuatkan halaman pada 695 ms, berbanding 700 ms standard.

Banyak pilihan

Site5 menawarkan pelbagai rancangan hosting bertingkat, dengan rancangan asas mereka bermula dari $ 4,95 sebulan. Pelan lain boleh mencapai setinggi $ 81 sebulan dengan rancangan VPS Terurus VPS3, atau serendah dengan rancangan Pro mereka sebanyak $ 8,95 sebulan. Harga sedemikian setanding dengan laman web hosting lain, tetapi kerana Site5 memberi tumpuan terutamanya kepada pereka dan pembangun, harga mereka mungkin sangat sesuai untuk niche tersebut.

Site5 juga menawarkan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dapat diukur untuk rancangan web hosting bersama. Sandaran pemulihan bencana juga menjadi standard dengan rancangan standard mereka tanpa kos tambahan – tambah besar jika anda ingin mengelakkan, baik, bencana. Tetapi jika anda mencari tawaran hosting web TERBAIK …

Cubaan percuma

Site5 juga memberi pilihan kepada pelanggan untuk menjalani percubaan percuma selama 30 hari – tawaran yang jarang berlaku dari mana-mana penyedia hosting. Sekiranya anda ingin menguji VPS mereka, ini hanya berharga satu dolar untuk bulan pertama.

Bukan itu sahaja yang mereka tawarkan secara percuma. Site5 mempunyai migrasi laman web percuma sehingga 25 akaun cPanel. Selain itu, Site5 mempunyai jaminan wang dikembalikan 45 hari, tanpa syarat.

Sokongan pelanggan Site5

Dari segi sejarah, staf sokongan pelanggan Site5 berpengetahuan dan ramah. Waktu tunggu untuk mendapatkan tiket bantuan tidak lebih dari beberapa jam, jika tidak beberapa minit, dan masalah akan diselesaikan dengan cepat. Keupayaan mereka untuk bercakap dengan pangkalan pelanggan yang lebih canggih telah menjadi salah satu ciri utama mereka. Malangnya bagi sebilangan pelanggan Site5, ini tidak selalu berlaku.

Berikut adalah video yang menunjukkan bagaimana Site5 mendakwa menonjol dari kawanannya:

Ulasan hosting web Site5 terkini di internet cenderung menjadi beg campuran. Sebilangan besar ulasan hosting Site5 baru ini sangat rendah, dengan pelanggan lama menunjukkan penurunan kualiti sokongan pelanggan secara tiba-tiba.

Kurang ketersediaan

Pilihan sokongan pelanggan Site5 dibatasi untuk bermula: anda hanya dapat LiveChat dengan sokongan 24/7, dan talian telefon hanya dibuka pada waktu perniagaan. Rupa-rupanya, sejak pemerolehan EIG, staf sokongan yang lebih tua dilepaskan dan kakitangan baru dibawa masuk. Dan kakitangan ini, menurut beberapa pelanggan, hampir tidak berpengetahuan atau diminta untuk bertindak balas seperti kakitangan lama..

Prestasi purata

Masa kerja Site5 juga tidak boleh dibanggakan. Standard industri untuk waktu operasi adalah 99.94% – bukan bar yang sangat tinggi untuk dilalui hari ini. Walau bagaimanapun, Site5 mencatatkan masa operasi purata sekitar 99.85%, hampir 0.10 mata di bawah standard. Dan dalam urusan waktu operasi, perbezaan titik kecil itu penting.

Kadang-kadang Site5 berprestasi di atas standard industri – tetapi pada masa yang lain ia turun jauh di bawah ambang 99.94%. Semua diberitahu, Site5 tidak boleh dipercayai untuk terus beroperasi melebihi standard industri.

Harga laman web5

Dan seperti laman web hosting lain, harga Site5 tidak boleh diambil dari nilai nominal. Pelan asas diiklankan pada $ 4,95 sebulan, tetapi itu hanya jika anda membuat komitmen selama dua tahun penuh dan membayar di muka. Sekiranya anda mahukan komitmen jangka pendek, anda akan membayar lebih – $ 5,95 sebulan selama setahun.

Mula Blogging Online mempunyai perjanjian EKSKLUSIF untuk pembaca kami…

Kajian tapak5 2020: Kesimpulan kami

Perubahan dalam pengurusan akan menyebabkan banyak masalah bagi syarikat mana pun. Perubahan baru-baru ini yang dilakukan oleh Site5 telah meninggalkan banyak pelanggan yang tidak berpuas hati. Tetapi keadaan dapat menjadi lebih baik seiring dengan berjalannya waktu, setelah debu dari penggabungan itu selesai.

Site5 masih mempunyai pangkalan pelanggan yang besar, jadi keluhan hanyalah penurunan jumlah pelanggan 50,000-plus. Sekiranya anda seorang pereka atau pembangun tidak pasti sama ada akan melakukan, anda boleh mencuba 30 hari percubaan mereka. Jika tidak, kita hanya perlu menunggu dan melihat apakah Site5 dapat benar-benar menunaikan janjinya di masa depan. Awasi ulasan Site5 yang akan datang.

Tetapi kerana anda sudah bersedia untuk BERTINDAK SEKARANG dan memutuskan syarikat hosting – anda juga boleh memilih yang TERBAIK…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map