Usporedba BlueHost vs GoDaddy Hosting 2020: Koji je najbolji?

Odabir između različitih hosting kompanija može biti malo izazov, jer postoji puno hosting tvrtki, a sve tvrde da su najbolje u poslu! U tu svrhu međusobno smo stavili dva najpoznatija imena hosting industrije.


U ovoj usporedbi BlueHost vs GoDaddy naći ćete sve što trebate znati o dvije tvrtke i nadamo se da ćete je moći odabrati za svog hosting partnera.

Kada je u pitanju usporedba hostinga, ima mnogo stvari koje treba uzeti u obzir: propusnost, prostor na disku, hardverske konfiguracije aka RAM i CPU, produženje rada, učitavanje stranica itd. U tu svrhu usporedili smo različite hosting planove svake tvrtke i pogodnosti nude. Dakle, bez daljnjeg odgađanja, uronimo.

Dakle, što je bolje, BlueHost ili GoDaddy?

BlueHost je na mnogo načina bolji od GoDaddyja. Usporedimo li cijene za različite hosting planove i slične pogodnosti, BlueHost pobjeđuje s velikom maržom. Ali kada je u pitanju registracija domena ili reseller hostinga, čini se da je GoDaddy jasan izbor zbog većih prednosti i potpune kontrole nad vašim hostingom.

Logotip HostGator-a

Naš broj 1 web hosting izbora:
Dobiti najbolje ocijenjeni hosting za što manje
2,64 dolara mjesečno

StartBloggingOnline.com odobrio je hosting

Usporedba GoDaddy vs BlueHost

BlueHost vs GoDaddy

Ispod ćete detaljno usporediti različite vrste hostinga. Oni uključuju dijeljene, WordPress, Cloud, namjenske i druge planove hostinga koje svaka tvrtka može ponuditi.

Dobit ćete ideju o cijenama različitih paketa kao i pogodnosti koje će vam pomoći da donesete informiranu odluku o tome koja bi tvrtka trebala biti vaš hosting partner..

Možete jednostavno kliknuti na tablicu sadržaja da biste preskočili određeni odjeljak ili možete pročitati cijeli komad i ne ostaviti kamen preuređen!

U redu, uporedimo BlueHost i GoDaddy:

BlueHost 4.5 / 5

GoDaddy 4/5

Bluehost vam nudi četiri zajedničke web hosting usluge. Naziv i cijene tih paketa su sljedeće:

 • Osnovnih 3,95 USD mjesečno
 • Plus 5,95 dolara mjesečno
 • Izbor plus 5,95 USD mjesečno
 • Pro 13,95 USD mjesečno

Napominjemo da su gore navedene cijene bez PDV-a i da su primjenjive samo ako odaberete trogodišnji ciklus naplate; to jest, ovo su mjesečni protuvrijednosti ako plaćate unaprijed 3 godine.
Ako nemate proračun za unaprijed tri godine, morat ćete platiti:

 • Osnovnih 7,99 USD / mj
 • Plus $ 10.99mo
 • Izbor plus 14,99 USD mjesečno
 • Pro 23,99 USD / mjesečno

Bez obzira na plan koji se odlučite, dobit ćete besplatni SSL certifikat. To znači da dobivate dodatni sloj sigurnosti za svoju web stranicu bez dodatnih troškova.

Ali to nije sve. BlueHost također nudi neizmjerenu propusnu širinu, što znači da se neće naplaćivati ​​na temelju iskorištenog prostora na disku koji se koristi. To može biti korisno ako tek započinjete s mrežnim poslom i nemate pojma o resursima koje ćete koristiti. Naravno, nemereno zapravo ne znači da možete poludjeti za resursima. Postoje određeni uvjeti usluga kojima se vaša web lokacija mora pridržavati.

Besplatna domena s hostingom

Nadalje, BlueHost nudi i besplatnu domenu sa svim svojim paketima (čak i osnovnim) pod uvjetom da kupite najmanje 12 mjeseci bilo kojeg hosting plana. To je svakako plus bod jer samo nekoliko tvrtki to trenutno nudi, pa kudos tome.

Kako se uspinjete ljestvicama, koristi u svakom paketu počinju se povećavati. Svi paketi (osim osnovnog) nude neograničene web stranice, što znači da možete ugostiti neograničen broj web stranica s vašim hosting planom.

Nadalje, prednosti uključuju i:

 1. Stručnjaci za neželjenu poštu
 2. 1 Ured 365
 3. Poštanski sandučić – besplatno 30 dana
 4. Privatnost domene + zaštita
 5. Sigurnosna kopija web mjesta – CodeGuard Basic
 6. Namjenski IP

Kako biste dobili sve ove prednosti, morat ćete odabrati Pro plan. Međutim, planovi Plus i Choice Plus imaju neke od gore navedenih prednosti.
U usporedbi BlueHost-a i GoDaddy-a, BlueHost ovaj krug pobjeđuje kilometar!

Slično BlueHostu, GoDaddy nudi četiri zajednička hosting plana, a cijene ovih su sljedeće:

 • Gospodarstvo 5,99 dolara mjesečno
 • Deluxe 7,99 USD / mj
 • Ultimate 12,99 USD mjesečno
 • Maksimalno 19,99 USD / mjesečno

Imajte na umu da ćete ove cijene dobiti samo ako odlučite platiti trogodišnju naknadu unaprijed! Dakle, imamo jasnog pobjednika u pogledu cijena: BlueHost.
Ako nemate dovoljno proračuna i ne možete platiti unaprijed tri godine, morat ćete platiti sljedeće cijene:

 • Gospodarstvo 10,99 dolara mjesečno
 • Deluxe 12,99 dolara mjesečno
 • Ultimate $ 19,99 / mjesečno
 • Maksimalno 28,99 USD / mjesečno

GoDaddy ne dopušta korisnicima da mjesečno plaćaju ekonomski plan, a ta se cijena temelji na minimalnom roku od tri mjeseca. Ostale cijene temelje se na mjesecu.
Kao što jasno možete vidjeti, postoji velika razlika u cijenama i to nije sve.
Pitate se zašto GoDaddy naplaćuje tako veće cijene?
Hajde da vidimo;
Slično kao i druge vrhunske hosting tvrtke, dobit ćete besplatnu domenu ako kupite bilo koji plan najmanje 1 godinu, tako da ovdje nema iznenađenja. Nadalje, možete uživati ​​u nesmjerenoj širini pojasa s bilo kojim paketom koji odaberete. Međutim, ako vam treba neograničeno skladištenje, tada morate odabrati Deluxe ili više pakete jer paket Economy nudi samo 100 GB prostora za pohranu.
Što se tiče ostalih pogodnosti, GoDaddy ne nudi besplatni SSL certifikat sa svojim osnovnim paketima i trebate plaćati dodatnih 10 USD godišnje ako se odlučite za paket Economy ili Deluxe. Stvari postaju bolje ako odaberete Ultimate ili Maximum paket u smislu drugih pogodnosti (mislite na besplatni Premium DNS), ali ako su ti paketi preskupi ili nisu ono što vam je potrebno, zaglavili ste s plaćanjem 10 dolara godišnje za osnovnu pogodnost koja druge tvrtke nude besplatno.
Pa zašto baš GoDaddy naplaćuje više od ostalih tvrtki?
Odgovor: 2x procesorska snaga i memorija.
Za Ultimate i Maximum pakete, GoDaddy nudi 2 CPU-a i 1 GB RAM-a, što znači da će vaše web-lokacije uživati ​​u poboljšanoj brzini učitavanja stranica i brzom vremenu reakcije poslužitelja. Nadalje, ovi su paketi napravljeni da upravljaju maksimalnim prometom. Bez obzira koliko posjetitelja dobiva vaše web mjesto, neće se povezati s mrežom za razliku od ostalih jeftinih pružatelja usluga hostinga. Sudeći po ovome, moramo reći da GoDaddy ima blagi prednost u odnosu na BlueHost na ovom odjelu.

Gotovo je reći da je GoDaddy puno razmišljao o imenovanju svojih paketa, a vi trebate dobiti maksimalni paket kako biste uživali u maksimalnim koristima.
Uz paket Maximum dobivate:

 • Besplatni SSL certifikat na čitav rok
 • 2x maksimalni promet na web mjestu
 • 2x više snage i memorije

Uz to su uključene i sve prednosti Ultimate paketa.
Čini se da su paketi BlueHosta povoljniji za vas ako imate krupan proračun i tek započinjete svoje novo mrežno poslovanje. Međutim, za web stranice s velikim prometom GoDaddy bi mogao biti prikladniji.

BlueHost 4.5 / 5

GoDaddy 4/5

Cijena Bluehostovih paketa WordPress hostinga iste su kao i zajednički hosting paketi. Možete izabrati između 3 različita paketa:

 • Osnovnih 3,95 USD mjesečno
 • Plus 5,45 USD mjesečno
 • Izbor plus 5,95 USD mjesečno

Ovo su najniže cijene koje možete dobiti (bez PDV-a) ako se odlučite za 3 godine unaprijed.
Međutim, ako želite kupiti hosting samo jednu godinu, tada morate platiti:

 • Osnovnih 7,99 USD / mj
 • Plus 10,99 dolara mjesečno
 • Izbor plus 14,99 USD mjesečno

Osnovni paket omogućuje vam hostiranje samo jedne web stranice, tako da ako želite ugostiti nekoliko web lokacija, vaš bi najbolji izbor bili paketi Plus ili Choice Plus, jer nude neograničen broj web stranica koje želite ugostiti.

BlueHost nije odredio količinu prometa koji svaki paket može obraditi, ali svi paketi dolaze s besplatnim SSL certifikatom, besplatnom domenom i nesmjerenom SSD memorijom osim osnovnog paketa koji je ograničen na SSD za 50 GB.

Jedna stvar koju nam se posebno sviđa kod BlueHosta je marketinški kredit od 200 USD koji dolazi uz bilo koji plan koji odaberete. To znači da ćete dobiti 100 USD za oglašavanje u Microsoftu i 100 USD za Google Ads ako potrošite 25 USD na oglašavanje sa svojim novim računom.

Osim ovoga, BlueHost nudi i automatsku instalaciju WordPress-a i automatska ažuriranja. Te značajke mogu biti vrlo korisne ako niste programer.

Kao što se očekivalo, GoDaddy naplaćuje i više od BlueHosta u ovom odjelu.
Za WordPress hosting možete odabrati između sljedeća četiri paketa:

 • Osnovnih 6,99 dolara mjesečno
 • Deluxe 9,99 USD / m
 • Ultimate 12,99 USD mjesečno
 • E-trgovina 15,99 dolara mjesečno

Ovo su najbolje cijene koje možete dobiti samo plaćanjem unaprijed tri godine.
Međutim, ako želite kupiti hosting godinu dana (a ove cijene su i na popustu), tada su cijene aranžmana sljedeće:

 • Osnovnih 7,99 USD / mj
 • Deluxe 10,99 dolara mjesečno
 • Ultimate 17,99 USD mjesečno
 • E-trgovina 19,99 USD mjesečno

Opet, GoDaddy izgleda dobro prebijen u pogledu cijena.
Nadalje, ovi paketi nude samo hosting web stranica; kako biste dodali još web stranica na svoj hosting plan, morat ćete platiti dodatni iznos (ili možete pogledati njihove Pro planove, počevši od 24,99 USD mjesečno).
Što je još gore, to što ovi paketi dolaze s određenom kapom u odnosu na broj posjetitelja koje vaša web stranica može obraditi.
Dobijate:

 • Osnovno: do 25k posjetitelja
 • Deluxe: do 100k posjetitelja
 • Ultimate: neograničeni posjetitelji
 • E-trgovina: neograničen broj posjetitelja

Ovdje postoji predah jer GoDaddy nudi dnevne sigurnosne kopije i automatsko svakodnevno skeniranje zlonamjernog softvera. Tako, barem, vaša web lokacija može biti sigurna od hakera.

Ako vam treba dodatna sigurnost, možda možete odabrati jedan od paketa GoDaddy WordPress hostinga. Međutim, ni BlueHost nije previše loš u tom odjelu.

Dakle, za ovaj krug BlueHost je čisti pobjednik.

BlueHost 0/5

GoDaddy 0/5

BlueHost je prestao pružati usluge hostinga u oblaku, tako da ovdje nema što vidjeti.

Ups. Čini se da je Godaddy ukinuo usluge hostinga u oblaku, tako da ovdje nema pobjednika.

BlueHost 4/5

GoDaddy 4.5 / 5

Želite super brze poslužitelje i veću kontrolu nad vašom web stranicom? Zatim razmislite o jednom od sljedećih BlueHost VPS hosting paketa:

 • Standardno: 19,99 USD / mjesečno
 • Poboljšano: 29,99 USD mjesečno
 • Konačno: 59,99 USD mjesečno
  (Cijene se temelje na trogodišnjem terminu.)

Ako želite kupiti bilo koji plan za godinu dana, tada ove cijene skoče na:

 • Standardno 29,99 USD / mjesečno
 • Poboljšano: 59,99 USD mjesečno
 • Konačno: 119,99 USD mjesečno

Evo nekoliko prednosti koje možete očekivati ​​od VPS hosting paketa:
RADNA MEMORIJA:
Standardni paket: 2 GB RAM-a
Pojačani paket: 4 GB RAM-a
Krajnji paket: 8 GB RAM-a
Također dobivate 2, 2 i 4 CPU jezgre po planu.
Nadalje, prostor na disku dodijeljen svakom paketu je:

 • Standardni paket: SSD za pohranu od 30 GB
 • Poboljšani paket: 60 GB prostora za pohranu
 • Vrhunski paket: 120 GB prostora za pohranu

Ovdje je važno spomenuti da postoji ograničenje propusnosti i dobit ćete 1 TB, 2 TB ili 3 TB propusnosti na temelju paketa koji odaberete.
Dodatne pogodnosti uključuju besplatnu domenu prve godine i namjensku IP adresu, ali za visoku cijenu koju plaćate imate pravo na takve pogodnosti.
Dobra stvar kod ovih paketa je što dolaze s 30-dnevnom garancijom povrata novca, tako da možete zatražiti potpuni povrat novca ako niste zadovoljni

U pogledu VPS hostinga, GoDaddy nudi malo više fleksibilnosti. Možete odabrati između četiri paketa, navedena dolje:

 • Pokrenite 24,99 dolara mjesečno
 • Povećajte 34,99 USD mjesečno
 • Narasti 44,99 USD / mj
 • Proširite 54,99 USD mjesečno

Te cijene su primjenjive samo ako se odlučite platiti za 3 godine unaprijed.
Ako želite kupiti hosting samo godinu dana, tada morate platiti:

 • Pokrenite 26,99 dolara mjesečno
 • Povećajte 38,99 USD mjesečno
 • Narasti 50,99 USD / mj
 • Proširite 62,99 USD

Sasvim je očito da GoDaddy dopušta veću fleksibilnost i nešto bolje cijene u usporedbi s BlueHostom. Ali doznajmo prednosti koje ćete dobiti:
RADNA MEMORIJA:

 • Pokrenite paket 2 GB RAM-a
 • Poboljšajte paket 4 GB RAM-a
 • Paket za uzgoj 6 GB RAM-a
 • Proširite paket 8 GB RAM-a

Također dobivate 1, 2, 3 i 4 CPU jezgre, ovisno o paketu koji odaberete.
Nadalje, prostor na disku dodijeljen svakom paketu je:

 • Paket za pokretanje: 40 GB SSD prostora
 • Poboljšani paket: 60 GB prostora za pohranu
 • Paket za uzgoj: 150 GB prostora za pohranu
 • Prošireni paket: 200 GB prostora za pohranu

Za sada, tako dobro za GoDaddy. Bolje cijene i fleksibilnost svakako su plus, ali pogledajmo koje druge pogodnosti nudi GoDaddy.

Što se tiče dodatnih pogodnosti, korisnici će dobiti nepromjerenu propusnost, besplatni SSL certifikat za prvu godinu, 24/7 stručnu korisničku podršku, mogućnost odabira između upravljanih i neupravljanih opcija gdje možete dobiti neki unaprijed instalirani softver, a također i dopušta automatska ažuriranja i tjedne sigurnosne kopije.

Na temelju svih prednosti i boljih cijena, GoDaddy je jasan pobjednik u ovom odjelu.

BlueHost 4.5 / 5

GoDaddy 5/5

Želite preuzeti potpunu kontrolu nad serverom za bolje upravljanje internetskim poslom? Zatim se pokušajte posvetiti hostingu. Uz posvećeni hosting možete dobiti potpunu kontrolu nad serverom. To znači da resurse poslužitelja možete prilagoditi prema vašim poslovnim potrebama. Ostale pogodnosti uključuju: dodatnu sigurnost, pouzdanost i održavanje bez problema.

BlueHost nudi 3 paketa za namjenski hosting, a ako se odlučite za trogodišnji plan, dobit ćete sljedeće cijene:

 • Standardno 79,99 USD / mjesečno
 • Poboljšanih 99,99 USD mjesečno
 • Premium 119,99 USD / mj

Ako ne želite platiti unaprijed za tri godine i želite ih uzimati iz godine u godinu, tada se te cijene dižu i na:

 • Standardno 199,99 USD / mjesečno
 • Poboljšanih 159,99 USD mjesečno
 • Premium 209,99 USD / mj

Namjenski hosting najbolje je što vaša web lokacija može imati, tako da ne očekujete ništa osim vrhunske izvedbe.

Evo što ćete dobiti ovisno o paketu koji odaberete:

Konfiguracija hardvera:

 • Standardno: 4 jezgre na 2,3 GHz s 4 GB RAM-a
 • Poboljšano: 4 jezgre na 2,5 GHz s 8 GB RAM-a
 • Premium: 4 jezgre na 3.3 GHz s 16 GB RAM-a

Također dobivate i zrcalni disk za pohranu od 500 GB, 1 TB i 1 TB.

Što se tiče propusnosti, čini se da BlueHost nameće ograničenja, ali može se reći i da nude velikodušnu propusnost koja bi trebala biti učinkovita za sve poslovne potrebe.

Propusna širina dodijeljena svakom paketu je sljedeća:

 • Standardno: 5 TB propusnosti
 • Poboljšana: 10 TB propusnosti
 • Premium: 15 TB propusnosti

Nadalje, dobivate 3, 4 i 5 IP adrese.

GoDaddy je prilično poznat po tome što pruža vrhunske servere posvećene malo fleksibilnijim paketima.
Možete birati između sljedeća četiri paketa i to su mjesečna protuvrijedna plaćanja za trogodišnji rok:

 • Ekonomija: 89,99 USD / mjesečno
 • Vrijednost: 104,99 USD / mj
 • Deluxe: 129,99 USD mjesečno
 • Konačno: 179,99 USD mjesečno

Ako želite smanjiti rok kupnje za samo 1 godinu, mjesečna protuvrijednost plaćanja bit će:

 • Ekonomija: 159,99 USD / mjesečno
 • Vrijednost: 189,99 USD mjesečno
 • Deluxe: 239,99 USD / mj
 • Konačno: 339,99 USD mjesečno

U usporedbi s cijenama BlueHosta, čini se da se GoDaddy naplaćuje više. No, jesu li te cijene opravdane?
Hajde da vidimo:
Konfiguracija hardvera:
Svi paketi dolaze s super brzim CPU-om s 4 jezgre na 3,1 GHz; dodijeljena RAM memorija povećava se sa svakim paketom dok se penjete ljestvicom. RAM memorija dodijeljena svakom paketu je sljedeća.

 • Ušteda: 4 GB RAM-a
  Vrijednost: 8 GB RAM-a
 • Deluxe: 16 GB RAM-a
 • Ultimate: 32 GB RAM-a

GoDaddy se u pogledu pohrane nudi više od toga, što znači da vašoj tvrtci nikada neće ostati bez prostora na disku.
Spremište koje se nudi u svakom paketu je sljedeće:

 • Ušteda: 1 TB za pohranu
 • Vrijednost: 1,5 TB za pohranu
 • Deluxe: 2 TB za pohranu
 • Ultimate: 2 TB za pohranu

Ali ono što me je zasmetalo je što GoDaddy nije odredio hoće li pružati HD ili SSD. Pod pretpostavkom da je 2020. možemo reći da će oni koristiti SSD-ove, ali nismo sasvim sigurni.
Najbolje što mi se sviđa je činjenica da GoDaddy nudi neizmjerenu propusnost za bilo koji paket koji odaberete, što znači da vaša web stranica nikada neće imati problema u vezi s dodijelom propusne širine, tako da je ovo definitivno plus točka ovdje.
Dodatne pogodnosti uključuju:
Više IP adresa, 24/7 nadgledanje, zakrpa i mogućnost izbora između upravljanog plana ili neupravljanog.

BlueHost 0/5

GoDaddy 4.5 / 5

Nažalost, BlueHost ne spominje cijene obnove domena. Jedini način da vidite koliko će vas obnova koštati je odlazak na vaš Cpanel nakon registracije vaše domene.

Domene su prema zadanim postavkama postavljene na automatsko obnavljanje prema početnom terminu, osim ako ručno nije odabrano drugačije u Cpanelu.

Sudeći po ovome, ovdje moramo proglasiti GoDaddy jasnim pobjednikom.

Ovo su cijene na kojima će se nadograditi vaša domena, a NE uvodne ponude (zelena označava jeftiniju opciju):

Kad je riječ o registraciji domene, GoDaddy je jedno od najstarijih i najvjernijih imena u industriji. Ne samo da nude izvrsne početne cijene za prvu godinu, već ćete dobiti i bolje cijene za obnovu u usporedbi s drugim vrhunskim tvrtkama:

 • .com 17,99 $ / YR
 • .web stranica 29,99 USD / YR
 • .tech $ 27,99 / YR
 • .neto 14,99 USD / YR
 • .biz $ 24,99 / YR
 • .stranica 39,99 USD / YR
 • .co 11,99 USD / YR
 • .nas 19,99 USD / YR
 • .org 10,99 USD / YR
 • .klub 17,99 USD / YR
 • .info $ 21,99 / YR

Možete dobiti i druga proširenja domene kao i za vaše web mjesto.

BlueHost

GoDaddy 4/5

Nažalost, u vrijeme pisanja ovog djela BlueHost ne pruža usluge izrade web stranica. Budući ćemo dio ažurirati ako se stvari promijene.

GoDaddy nudi sveobuhvatnu uslugu izrade web stranica i, što je najbolje, možete je isprobati besplatno prvih mjesec dana.

Kupnja ove usluge najduže traje jednu godinu, a cijene su sljedeće:

 • Osnovnih 10 USD mjesečno
 • Standardno 15 USD mjesečno
 • Premium 20 USD mjesečno
 • E-trgovina: 25 USD mjesečno

Ako želite stvoriti standardnu ​​web stranicu, osnovni paket bi trebao biti dovoljan kako nudi:

 • Opcija izrade web lokacija za mobilne uređaje
 • Besplatni SSL certifikat
 • Integracija PayPal-a
 • Analitika web mjesta
 • 100 promotivnih e-poruka / mo
 • Jednostavno sučelje za uređivanje, itd.

Međutim, ako želite opsežnu opciju web razvoja, možda biste trebali razmotriti ostale pakete, koji imaju dodatne prednosti, uključujući razne opcije e-trgovine, integraciju mrežnih rezervacija, poboljšane opcije društvenih medija i e-pošte, itd..

Budući da BluHost ne pruža uslugu izrade web stranica, GoDaddy osvaja ovo odjeljenje!

BlueHost 5/5

GoDaddy 4/5

Tijekom posljednjih nekoliko godina BlueHost je sebi dao ime po kvaliteti usluga. Uz 30-dnevno jamstvo povrata novca, sigurno je reći da se BlueHostu može vjerovati vaše internetsko poslovanje!

Uz bilo koji hosting paket s BlueHostom, dobit ćete:

 • Uptime: 99,99%
 • Brzina: vrijeme učitavanja 401ms (0,401 sekundi)

GoDaddy je jedan od pionira industrije hostinga i domena i od ovog giganta ne možete očekivati ​​ništa drugo osim najbolje!

Uz nagrađivanu službu za korisničku podršku 24 sata dnevno, imate i:

 • Uptime: 99,99%
 • Brzina: 517ms (0,517 sekundi)

BlueHost 2.5 / 5

GoDaddy 4/5

Kada kliknete planove za hosting dobavljača, čini se da vas BlueHost odvodi na neko drugo mjesto zvano “resellerclub.com”. Pod pretpostavkom da su ova dva povezana zajedno, evo cijene planova hosting planova koje možete dobiti za trogodišnji mandat:

 • R1: 10,99 USD / mj
 • R2: 14,49 USD / mj
 • R3: 16,49 USD / mj
 • R4: 25,49 USD / mj

Jedna dobra stvar u vezi s gore navedenim planovima je da dobijete iste cijene za svaki paket, čak i ako smanjite rok kupnje na 1 godinu. Iskreno rečeno, ovo je bilo dobro iznenađenje za mene, jer je uobičajeno da u hosting industriji naplaćuju više za kratkoročni plan.

Prednosti koje ćete dobiti od gore navedenih planova su:

 • Besplatni SSL certifikati (što je uobičajeno u industriji)
 • Neograničena poruka e-pošte
 • Neograničeni računi cPanela
 • Besplatni WHMCS (osim za R1 paket)

Kada krenem prema diskovnom prostoru i prijenosu podataka, svaki plan ima svoje ograničenje, a to je:

 • R1 dolazi s diskovnim prostorom od 40 GB i prijenosom podataka od 800 GB.
 • R2 dolazi s 50 GB diskovnog prostora i 1000 GB prijenosa podataka.
 • R3 dolazi s diskom od 100 GB i prijenosom podataka od 2000 GB.
 • R4 dolazi s diskom od 200 GB i prijenosom od 4000 GB.

Budući da nismo potpuno sigurni u usluge resellerclub-a i na web mjestu nedostaje informacija o hardverskoj konfiguraciji poslužitelja, morat ćemo reći da prednost ide GoDaddyju.

Za razliku od BlueHosta, GoDaddy ima posebnu stranicu za planove hostinga za preprodavače.

Možete odabrati između 4 različita plana, a mjesečne protuvrijedne uplate za trogodišnji termin su:

 • Poboljšanje: 39,99 USD mjesečno
 • Rast: 49,99 USD / mj
 • Proširite: 64,99 USD mjesečno
 • Osnovano: 89,99 USD mjesečno

U slučaju da se odlučite za jednogodišnji termin, mjesečne cijene će skočiti i do:

 • Poboljšanje: 54,99 USD mjesečno
 • Rast: 74,99 USD / mj
 • Proširite: 99,99 USD mjesečno
 • Osnovano: 129,99 USD mjesečno

Cjenik ovih paketa čini se malo na višoj strani; međutim, dobivate punu vrijednost za svoj novac.

Prednosti uključuju:

 • Besplatni SSL certifikati
 • Neograničeno web mjesta i baze podataka
 • Neograničeni cPanel računi
 • Besplatno WHMCS

I što je najvažnije, dobivate neuobičajenu širinu pojasa!

Što se tiče hardverske konfiguracije, dobit ćete:

CPU-i i RAM-a:

 • Osnovano: 2 CPU-a s 4 GB RAM-a
 • Narasta: 3 CPU sa 6 GB RAM-a
 • Proširite: 4 CPU-a s 8 GB RAM-a
 • Osnovano: 4 CPU-a s 16 GB RAM-a.

Također postoji ograničenje pohrane za svaki paket, a paketi nude 90 GB, 120 GB, 150 GB i 240 GB prostora za pohranu.

Na temelju jasnih podataka o konfiguraciji hardvera i godinama povjerenja koje je GoDaddy razvio među ogromnom korisničkom bazom, mi definitivno preporučujemo GoDaddy, iako su cijene malo na višoj strani.

BlueHost 5/5

GoDaddy 3.5 / 5

Na temelju trogodišnjih pretplata (zelena označava jeftiniju opciju):

 • Dijeljeno: 3,95 USD – 13,95 USD mjesečno
 • Oblak: N / A
 • WordPress: 3,95 – 5,95 dolara mjesečno
 • Preprodavač: 10,99 USD / mjesec – 25,49 dolara mjesečno
 • VPS: 19,99 USD – 59,99 dolara mjesečno
 • Posvećeno: 79,99 USD – 119,99 dolara mjesečno

Na temelju trogodišnjih pretplata (zelena označava jeftiniju opciju):

 • Dijeljeno: 5,99 dolara – 19,99 dolara mjesečno
 • Oblak: N / A
 • WordPress: 6,99 – 15,99 dolara mjesečno
 • Preprodavač: 39,99 dolara – 89,99 dolara mjesečno
 • VPS: 24,99 USD – 54,99 USD / mjesečno
 • Posvećeno: 89,99 USD – 179,99 USD / mjesečno

BlueHost hosting vs GoDaddy hosting zaključak

GoDaddy vs pobjednik BlueHost usporedbePobjednik je BlueHost!

Sasvim je očito da BlueHost pruža kvalitetne usluge hostinga po povoljnijim cijenama od GoDaddy-a. I to nije samo cijena!

BlueHost je naš izbor s jednostavnim sučeljem za upotrebu, instaliranjem WordPressa i automatskim ažuriranjima jednim klikom i 30-dnevnom garancijom povrata novca.

BlueHost u odnosu na konačni rezultat GoDaddy

Često postavljana pitanja BlueHost vs GoDaddy

Kako mogu ugostiti svoju GoDaddy domenu na BlueHostu?

Možete smjestiti svoju domenu GoDaddy na BlueHost, to je jednostavno pitanje usmjeravanja poslužitelja imena domene na GoDaddy prema BlueHostu.

Je li BlueHost ili GoDaddy bolji?

U našem pregledu utvrdili smo da je BlueHost u većini pogleda bolji od GoDaddyja. Iznimke su bile registracija domena i preuzimanje planova hostinga za preprodavače.

Koja je razlika između BlueHosta i GoDaddyja?

Glavna razlika je u tome što BlueHost samo običan pruža bolje gostovanje u većini slučajeva. Iznimke su navedene gore, tako da možete napraviti informirani izbor.

BlueHost ili GoDaddy za WordPress?

BlueHost je definitivno bolji izbor za WordPress hosting prilikom uspoređivanja s GoDaddy-om. Kada se prijavite ovdje, dobivate i 200 USD marketinških kredita, tako da je jasna pobjeda. Logotip HostGator-a

Naš broj 1 web hosting izbora:
Dobiti najbolje ocijenjeni hosting za što manje
2,64 dolara mjesečno

StartBloggingOnline.com odobrio je hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map