Usporedba Bluehosta i Dreamhosta: Što je bolje u 2020. godini?

Koji je najbolji način za uspjeh na mreži? Prije nego što stvorite odličnu web stranicu ili blog, trebat će vam davatelj web hostinga.


Međutim, odabir razumne cijene i brze usluge web hostinga često je zasut u zbunjenosti i panici, posebno za manje razumne tehnologije. S velikim brojem pružatelja usluga hostinga koji tvrde da su najbolji na tržištu danas, vlasnicima web stranica je sve teže odabrati pravo hosting rješenje.

Da bih vam pomogao prepoznati pravu uslugu web hostinga, uspoređivao sam Bluehost sa Dreamhostom. Ova dva pružatelja usluga već su godinama na tržištu i poznata su po kvalitetnoj usluzi; tako da ne morate brinuti da će oni ostati bez posla preko noći.

U ovom smo pregledu postavili ova dva pružatelja usluga web hostinga kako bih im pomogao da odgovore na jedno ključno pitanje: “Između Bluehosta i Dreamhosta, što je bolje za hosting vaše web stranice?”

Logotip HostGator-a

Naš broj 1 web hosting izbora:
Dobiti najbolje ocijenjeni hosting za što manje
2,64 dolara mjesečno

StartBloggingOnline.com odobrio je hosting

Povijest Bluehosta i Dreamhosta

I Bluehost i Dreamhost osnovani su 1996. To podrazumijeva da donose gotovo jednaku razinu iskustva u web hostingu. Međutim, Bluehost je u privatnom vlasništvu Endurance International grupe koja također posjeduje druge hosting kompanije, uključujući iPage i FastDomain.

S druge strane, Dreamhost su osnovali studenti studenta koledža Harvey Mudd koji su uključivali Sage Weila, Michaela Rodrigueza, Josha Jonesa i Dallas Bethune. Za razliku od Bluehosta koji se uglavnom specijalizirao za web hosting, Dreamhost nudi i druge usluge koje uključuju pohranu u oblaku i računalstvo u oblaku.

Pridružite se BESPLATNOJ obuci

Želite li naučiti kako napraviti 6 autoritetskih web stranica?

Pridružite se ovom besplatnom treningu za…

 • Napokon imaju provjerenu metodu za pronalaženje profitabilnih niša
 • Pristupite nepromišljenoj metodi istraživanja ključnih riječi
 • Saznajte kako dodijeliti kvalitetu sadržaja
 • Naučite kako izgraditi veze s bijelim šeširom na vaše web mjesto bez glavobolje

Usporedba značajki Bluehost i Dreamhost

Da biste utvrdili ima li Dreamhost ili Bluehost bolje usluge, evo cjelovite procjene njihovih značajki kao što su usluga za korisnike i performanse.

Obje usluge pružaju korisnicima visoku razinu produženog rada. Iako Bluehost pruža svojim klijentima jamstvo produženja rada od 100%, stvarni produžni rad iznosi 99,9%. To znači da vam je zajamčena velika vidljivost kad vas korisnici pronađu na webu. S druge strane, Dreamhost daje svojim klijentima jamstvo 100% produženog vremena, ali pruža približno istu razinu kao Bluehost.

Što se brzine tiče, obje su usluge prilično brze. Njihovo brzo prikazivanje impresivno će posjetiteljima vaše web stranice. Imajte na umu da DreamHost koristi SSD pogone kako bi poboljšao brzinu učitavanja.

Kada je u pitanju produženje rada i brzina prikazivanja, ne postoji jasan pobjednik između Bluehosta i Dreamhosta, a oba se ponašaju slično

Obje usluge hostinga nude izvrsne performanse za web stranice klijenata. To je glavni razlog zašto je puno vlasnika web stranica razvilo povjerenje u njih.

Kako bi poboljšao svoju uslugu, Bluehost je dodao inovacije koje se nazivaju tehnologija segregacije procesora. To omogućava usluzi kontrolu CPU-a i zaštititi web lokacije od virusa i neželjene pošte.

DreamHost logotipObje usluge nude mogućnost instalacije jednim klikom WP. To znači da WP možete jednostavno instalirati na svoj račun s nekoliko klikova.

Dreamhost je usavršio WP hosting jer su i oni dio tima koji doprinosi rastu WordPress programiranja. S druge strane, Bluehost je među najkorisnijim pružateljima usluga WordPress hostinga u industriji. Stoga je jedan od najprovjerenijih WordPress hosting pružatelja usluga i službeni WordPress ih poštuje.

Unatoč popularnosti Bluehostovog WordPress hostinga, pojavila se bojazan zbog njihove posvećenosti zadovoljstvima pojedinih korisnika. To je uzrokovano velikim brojem klijenata koji koriste svoje hosting planove. Stoga, ako želite personaliziraniji WordPress hosting, možda bi bilo bolje razmotriti Dreamhost.

Sljedeći video prikaz je kako koristiti WordPress s Bluehostom:

Kako biste znali koliko je dobra tvrtka, jedno od glavnih obilježja za provjeru je korisnička podrška. Dobar pružatelj usluga hostinga dat će prednost zadovoljstvu korisnika tako što će osigurati da se bilo koji problem odmah otkrije i riješi. Ovo je pristup koji Dreamhost i Bluehost koriste kako bi korisnicima osigurali optimalno zadovoljstvo.

Obje tvrtke pružaju 24/7 podršku svojim kupcima koristeći više komunikacijskih kanala, uključujući e-poštu i telefonske linije. Također možete koristiti live chatove ili pristupiti njihovim internetskim forumima za raspravu o bilo kojem nejasnom pitanju vezanom za hosting.

Dreamhost pruža korisnicima pristup svom priručniku za hosting koji uključuje postove sa uputama, vodiče za web hosting i trikove za rješavanje problema.

Za klijente Bluehosta, usluga im omogućuje pokretanje karata koje ih povezuju s podrškom. Međutim, mnogi ljudi radije koriste telefonske linije ili chat uživo za odgovor na pitanja.

Što se tiče podrške, tvrtke za korisničku podršku ovih dviju tvrtki su zaista dobre. To znači da nema pravog pobjednika.

Upravljačka ploča davatelja web hosting usluga je pristup za pristup značajkama koje se nude putem odabranog plana. Bluehost koristi industrijski standardni cPanel koji se smatra vrlo intuitivnim. Korisnici smatraju cPanel impresivnim jer olakšava navigaciju kroz uslugu hostinga.

Zapravo, čak i novi web programeri vrlo brzo nauče koristiti cPanel. CPanel je također fleksibilan i omogućava korisnicima da lako upravljaju svojim računima za hosting, brzo prenose datoteke, instaliraju programe i upravljaju sigurnosnim kopijama..

Dreamhost se odlučio za upravljačku ploču koju je osmislio vlasnik i kojoj treba neko vrijeme da bi shvatili kako funkcionira. No, obje usluge olakšavaju brzi prijenos datoteka i dodaju zadatke za izvođenje ponavljajućih operacija.

U ovom slučaju Bluehost je ispred svojih konkurenata zbog korištenja standardnog dizajna cPanel zbog svoje jednostavne upotrebe.

Bluehost pruža 30-dnevno jamstvo povrata novca od vremena kada klijent kupi odabrani plan. Imajte na umu da je ovo primjenjivo samo za hosting planove. Ne dobijate bonuse za administracijske naknade, nazive domena ili dodatke koji se koriste na usluzi.

Važno je shvatiti da Bluehost nema uvjete fiksnog računa. Stoga, ako odlučite otkazati plan, povrat će se izračunati na temelju neiskorištenog dijela termina plana.

Ako želite bolju garanciju povrata novca, radije idite na Dreamhost. Korisnicima pružaju 97-dnevno jamstvo povrata novca koje se čini neodoljivim. Imajte na umu da se garancija povrata novca ne odnosi na domene i treće strane. Osim toga, povrat novca primjenjiv je samo ako je plaćanje izvršeno putem kreditne kartice.

Po garanciji povrata novca, Dreamhost pobjeđuje zbog velikog razdoblja povrata novca. Osim toga, korisnici također mogu dobiti proknjiženi povrat ako otkažu plan nakon 97 dana.

Cenovni planovi Dreamhost vs Bluehost

Da biste koristili usluge Dreamhosta ili Bluehosta, prvi je korak odabir željenog plana. Ovdje je bliži pogled na značajke koje dolaze s različitim planovima.

Naziv domene

I Dreamhost i Bluehost planovi pružaju korisnicima besplatna imena domena kada se pretplate na njegove usluge. Ako od Dreamhosta odaberete zajednički plan hostinga, također ćete dobiti besplatnu zaštitu privatnosti domene. To je ključno za zaštitu vaše web stranice od neželjene pošte i skrivanja osobnog sadržaja od javnosti.

Sigurnosne kopije datoteka

Bluehost pruža korisnicima automatske sigurnosne kopije svaki tjedan bez naplate dodatnih troškova. Međutim, Dreamhost nudi samo rezervne usluge za njihov WordPress plan hostinga. Ako odaberete ostale planove hostinga, dobit ćete samo ručnu sigurnosnu kopiju putem upravljačke ploče.

Migracija web mjesta

Za klijente koji već imaju pokretane web stranice, Bluehost pruža posebnu ponudu od 99,99 USD za njihovo premještanje. Ali Dreamhost nema takvu uslugu. Iako neki korisnici navode da je trošak migracije na Bluehostu relativno visok, to je bolje zbog lakoće prebacivanja web stranice bez potrebe za zapošljavanjem skupih web dizajnera ili izrade nove web lokacije ispočetka.

Najjeftinija cijena hostinga koju možete dobiti na Bluehostu je 2,95 USD mjesečno na početnom zajedničkom hosting planu. Ovaj plan dolazi s trogodišnjim planom pretplate. Ako se odlučite za usluge Dreamhosta, najjeftiniji plan za hosting je 8,95 USD mjesečno na zajedničkom planu hostinga. Plan dolazi s dvogodišnjom opcijom pretplate.

Imajte na umu da Dreamhost pruža redovne ponude koje pomažu klijentima da plaćaju manje po najnižoj cijeni. Na primjer, usluga nudi popust od 40% koji pomaže smanjiti troškove najjeftinijeg plana s 8,95 na 5,95 USD svaki mjesec.

Kada usporedite hosting usluge dviju kompanija, Dreamhost pruža klijentima sve napredne značajke za zajednički hosting. Međutim, Bluehost koristi samo napredne značajke u premium verzijama svojih planova. Imajte na umu da su ovi napredni planovi također skuplji.

Stoga je za ljude koji se vesele uživanju jeftinijih usluga hostinga Bluehost bolja opcija.

Važno je shvatiti da Bluehost ne nudi zajedničke planove hostinga za kratko vrijeme. Najkraće razdoblje koje možete tražiti je jednogodišnja pretplata. Međutim, Dreamhost korisnicima omogućuje mjesečni pristup zajedničkom planu.

Dijeljeni planovi hostinga

U Bluehostu postoje tri zajednička plana. Međutim, Dreamhost nudi samo jednu opciju za klijente koji žele koristiti zajednički plan. Imajte na umu da ako odaberete Dreamhost ili Bluehost, nema naknade za postavljanje.

VPS hosting planovi

I Dreamhost i Bluehost nude četiri VPS hosting plana, podijelili smo ih na njihove jeftinije i premium planove u dvije tablice u nastavku

Jeftiniji VPS planovi
Premium VPS planovi

Namjenski planovi hostinga

Nakon što pogledate zajedničke VPS hosting planove, vrijeme je da se okrenete namjenskim hosting planovima. Bluehost nudi tri plana dok Dreamhost ima dva. Pogledaj bolje.

Ako se odlučite za usluge Dreamhosta, korisnicima je omogućeno da odaberu svoju željenu konfiguraciju na temelju ciljanih namjenskih poslužitelja. Njihov namjenski plan hostinga ide za 149 USD mjesečno za korisnike koji preferiraju godišnju pretplatu. Međutim, cijena mjesečno ide i do 169 dolara za one koji odaberu mjesečnu pretplatu.

Ovdje je pojednostavljena usporedba usluga Dreamhosta i Bluehosta:

Tko je pobjednik, Dreamhost ili Bluehost?

Iz gornje usporedbe različitih značajki koje nude Dreamhost i Bluehost, čini se da Bluehost ima malu prednost u odnosu na svog rivala. Fleksibilnija je svojim korisničkim planovima, nudi bolju skalabilnost i impresivne migracijske usluge. Također korisnicima omogućuje automatsko izradu sigurnosnih kopija.

Ako se odlučite za Dreamhost, njegova usluga nudi bolju fleksibilnost na konfiguraciji namjenskog poslužitelja, duže jamstvo povrata novca i zaštitu imena domena.

Važno je shvatiti da ne postoji jedinstveni plan hostinga za sve vaše potrebe. Na primjer, ako ciljate veću fleksibilnost s namjenskim poslužiteljima, bolje je potražiti Dreamhost. Međutim, Bluehost je bolja opcija za korisnike koji ciljaju zajednički hosting.

Da biste odabrali idealnog pružatelja usluga hostinga, preporučljivo je pregledati vaše potrebe za hostingom i izglede za rast, a stvari možete još dublje sagledati pomoću naše recenzije Dreamhost i Bluehost pregleda.

Nadamo se da vam je ovaj pregled Bluehosta i Dreamhosta pomogao u odabiru idealne usluge za vašu situaciju.

Logotip HostGator-a

Naš broj 1 web hosting izbora:
Dobiti najbolje ocijenjeni hosting za što manje
2,64 dolara mjesečno

StartBloggingOnline.com odobrio je hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map