Како угостити веб локацију: Инц домене, хостинг и садржај веб локација!

Планирате да научите како да угостите веб локацију?


Честитам!

Претражили смо све детаље који су вам потребни да бисте ово постигли успехом, а кад стигнете на крај овог чланка, прикупит ћете све што требате знати о стварању веб странице, чак и ако се осећате као бруцош у овоме.

Како угостити властиту веб страницу

То је чињеница да многи од нас желе знати како да домаћинимо веб страницу од куће, па се одмарајте, узмите мало кокица и пустите ме да вас научим како да домаћините својој веб локацији.

Ево кратког водича шта можете очекивати:

 • Разумевање веб хостинга
 • Различите врсте веб хостинга
 • Одабир правог веб домаћина
 • Разумевање шта је име домене
 • Одабир правог имена домена за вашу веб локацију
 • Регистровање имена домена
 • Колико кошта хостинг веб странице?
 • Закључак

Ево БОНУС ДАЉЕ искључиво за ВАС:

Хеј! Договорио сам ПОСЕБНИ ПОПУСТ од 62% са ХОСТГАТОРОМ ЕКСКЛУЗИВно за вас, читаоци мог блога, тако да трошкови вашег хостинга могу бити нижи од 2,64 УСД месечно!

Нећете имати бољи договор нигде попут овог! Пожури! Ово је само ограничено време!

Придружите се БЕСПЛАТНОЈ обуци

Да ли желите да научите како да направите 6 места ауторитета?

Придружите се овом бесплатном тренингу…

 • Коначно су проверени метод за проналажење профитабилних ниша
 • Приступите беспрекорном методу истраживања кључних речи
 • Научите како давати квалитету садржаја
 • Научите како да направите везе са белим шеширом на своју веб страницу без главобоље

Понуда се завршава само до краја маја 2020. године!

Разумевање хостовања веб странице

Јесте ли икада чули за Интернет? Замислите то као огроман бескрајни комад земље. Вашој веб локацији потребан је дом, а на овом земљи ћете га морати пронаћи. Дакле, веб хостинг у основи се односи на место где сви власници веб страница складиште своје веб странице. Све ваше битне датотеке, од докумената до видео записа до слика, чувају се у веб домаћину.

Веб домаћини су компаније које изнајмљују своје сервере / рачунаре како би их користили људи попут вас којима је потребан простор за складиштење ваше веб странице. Поред тога, они нуде интернетску повезаност како би остали рачунари могли приступити ономе што имате на вашој веб локацији.

Чешће него не, наићи ћете на термин веб хостинг који би могао да се протумачи тако да значи или хостинг компанија или сервер који користи вашу веб локацију. Зато не дозволите да вас то збуњује. Такође ћете наићи на још један израз „дата центар“ у комуникацији са вашим веб домаћинима. Једноставно речено, то је само објекат где се сервери чувају.

Бесплатан домен са хостингом

Сазнајте више о центрима података гледајући видео у наставку. Води вас кроз обилазак податковног центра хостинг.цом у Денверу.

5 начина да се угости ваша веб локација

Услуге веб хостинга разврстане су у планове. Дакле, када почнете да тражите план за подешавање веб странице, лако вас може освајати дугачка листа свих доступних опција.

Нису сви од њих добри за вас, па уместо да тражите продавца да вам каже шта је најбоље за вас, најбоље је ако разумете детаље испод сваке опције хостинга. Ево кратког списка опција за хостинг које ћемо укратко обрадити.

Од свих доступних облика хостинга, заједнички хостинг тренутно је најчешћи. Поврх тога, то је најмање скупо од свих. Под дељеним хостингом, разни веб хостинг клијенти морају да деле све са истог рачунара. Сви хостинг рачуни чувају се у истом погону који води исти ЦПУ. Исти веб сервер такође пружа све услуге.

Укратко, све веб странице под дељеним рачунима за хостинг се такмиче за исте ресурсе који су, чешће него не, оскудни. Тако да популарно или огромно веб место стављено под овај хостинг можда не иде добро код вас.

Довнсидес:

Посвећени хостинг сервер долази са пуно сјајних функција. Прво, таквим планом добијате потпуну контролу над целим сервером, што значи да можете да измените оперативни систем, прилагодите конфигурациона подешавања, промените језичке тумаче и још много тога. Наравно, то долази уз већу цијену.

Ако желите да поставите систем управљања предузећем, онда је то план који вам омогућава контролу и способност да то покренете. Пошто је сервер потпуно ваш, то значи да ће укупна перформанса бити одлична. Ваша веб локација ће такође бити безбеднија.

Једини главни недостатак овог облика хостинга је то што је скупо.

Као што име каже, сервер је једноставно виртуелна машина. То није физичко, за разлику од два која смо гледали. Оно што је добро јесте што вам овај план омогућава потпуну контролу над стварима, баш као што је то случај и са наменским сервером. Дакле, ако желите да смислите прилагођене апликације или друге сродне компаније, ВПС је одлична опција.

Иако све ове виртуелне машине деле ресурсе сервера, у ВПС окружењу их је много мало за разлику од заједничког хостинг окружења. Ваша порција је прилично огромна, што значи да су пропусни опсег и рачунарска снага прилично знатни. Сигурност је такође загарантована. Иако можете делити исту ИП адресу, присуство виртуализационог слоја вам даје имунитет против проблема који потичу са других локација.

Хостинг у облаку је врста хостинга која вам је потребна ако очекујете да у просеку задесите десетине хиљада посетилаца дневно, а понекад и непредвидиву количину посетилаца која превазилази то. Сви остали обрасци за хостинг које смо прегледали заправо имају постављено ограничење. Сви они долазе с ограничењима, од величине меморије коју може користити до ограничења складиштења, па чак и до максималне количине коју свака може поднијети.

Али уз хостинг у облаку, ваша веб локација ће моћи да прими велики промет или неочекиване брзе саобраћаје. Компаније за хостинг покушавају да уравнотеже употребу ресурса на основу расположиве снаге рачунара. Чим се употреба повећа, можда зато што је једно место бележило пораст саобраћаја, систем реагује у складу са тим, али се ограничава на оно што цео систем може да поднесе.

Оно што је добро у овом облику хостинга је то што неко плаћа оно што стварно користи. Ако не можете да приуштите скупо веб хостинг, ово је најбоља опција за вас.

Једна од мана овог облика хостинга је то што већини њих недостаје роот приступ. Коријенски приступ је оно што ће вам требати ако желите да промијените поставке сервера или додате неки софтвер.

Дакле, да бисте научили како да угостите сопствену веб локацију, потребно је да имате сва та сазнања о плановима за хостинг на ивици вашег ума.

Одабир правог веб домаћина

Још нисте завршили са одлуком. Сада када знате шта да очекујете, следећи задатак је пазити на сјајну компанију за веб хостинг. Брза претрага на претраживачима донијет ће дугу листу, а сваки ће вас намамити слатким понудама и обећати рај. Занимљиво је да сваки од њих инзистира на томе да понуди неограничене ресурсе, приступ љубазном и образованом помоћном особљу, 99,9% продуженог времена, дајте му име, али велика је грешка веровати им одмах.

Стога смо представили неколико важних ствари које ће вам помоћи да донесете исправну одлуку. Погледај.

Цијена је многима од нас велика ствар, али треба бити крајњи фактор у одлучивању с ким да угостите вашу веб страницу?

Апсолутно не!

Чешће него не, јефтини хостинг пакети не пуне много. Многима од њих недостају кључне карактеристике које вам могу помоћи да брзо и лако поставите веб локацију. Дакле, уместо да своју одлуку базирате само на цени, подузмите је мало даље и пажљиво проучите функције које сваки домаћин нуди у оквиру сваког пакета, а затим упоредите цене да бисте донели одлуку.

Очекивано, очекујете да ваша веб локација буде изнад свега, али то не значи да ће све време бити у реду са 100%. Понекад ћете наићи на техничке проблеме, попут проблема са е-поштом или због пада веб локације. У овом тренутку, требат ће вам брза техничка помоћ за рјешавање проблема. Па погледајте око себе што кажу купци веб хостинг компанија о свом помоћном особљу.

Да ли говоре ваш језик? Да ли нуде 24/7 техничку подршку? Пронађите одговоре на сва ова питања.

Не узимајте само њихову реч за то. Погледајте прегледе својих купаца да ли је неко покренуо проблем против њихове гаранције за продужницу. Шта је са њиховом репутацијом у вези са продужетком?

Такође, распитајте се да ли имају више резервних локација за своје сервере, јер то обично помаже у осигуравању 99,9% продуженог времена. Последње што желите да видите је да ваша веб локација не буде видљива посетиоцима.

Можете достићи тачку и одлучити, па, сад кад знам како да угостим сопствену веб страницу, време је да променим зупчанике и видим какав је осећај да будете домаћи са овим другим компанијама. Дакле, пре него што одаберете свог веб домаћина, прочитајте њихове услове услуге и схватите који су њихови захтеви када неко одлучи да пребаци своје име домена на други домаћин.

Резервно копирање је толико важно када имате веб локацију. Све се може догодити и можда на крају изгубите све своје податке. Алтернативно, можда ћете је одлучити избрисати само да бисте касније схватили да сте избрисали важне датотеке и да вам требају што је пре могуће.

Неки веб домаћини нуде одговарајуће сигурносне копије сервиса као што су аутоматске сигурносне копије, то може бити свакодневно или по сату. Зато пазите шта компанија нуди у вези с тим.

Неће све компаније за хостинг пружати приступ вашем веб локацији у било које време и било где. Неки чак постављају ограничење ономе што можете приступити. Па, то су компаније које би требало да избегавате. Уверите се да ће веб домаћин да изаберете може ли вам дозволити приступ серверу и извршити промене било да се налази у вашој е-пошти, подешавањима сервера, дајте му име.

Неки веб домаћини имају просторе у којима су се најбоље специјализирали и имају много тога. Најчешћи простори укључују блоговање, мало предузеће, растуће пословање и е-трговину.

Брза претрага на вебу требало би да вам покаже шта је већина купаца домаћина. Имати домаћина који разуме потребе ваше индустрије одличан је додатак успеху ваше веб странице.

Ево где морате бити тако пажљиви. Шта још хостинг компанија нуди осим само хостинга ваше веб странице?

Пазите на налоге за е-пошту, могућности просљеђивања е-поште, редовне сигурносне копије података, бесплатну политику домена, именовајте је. Ако утврдите да све те ствари нуде углавном бесплатно, не оклевајте да се региструјете за њихове услуге.

Зато идите напред и одаберите веб домаћина који испуњава све ове захтеве.

Разумевање шта је име домене

Још нешто тако важно, осим хостинг налога, биће и име домена. Веб локацији ће бити потребан идентитет и то је оно што називамо називом домена. Примери домена укључују фацебоок.цом, гоогле.цом, твиттер.цом или гмаил.цом.

Имајте на уму да ће и овај домен правити одељак прилагођене адресе е-поште, на пример, [заштићен е-поштом] Када имате прави домен, дајете вашој веб страници велике шансе да буде успешан. Лош домен може имати далекосежне ефекте, још горе што може угрозити раст вашег пословања у случају професионалних / пословних веб локација.

Избор имена домена је једнократна одлука. Шта год да одаберете, са чиме ћете живети током времена које ћете користити веб страницу. Заправо имена компаније заправо се не разликује. Потребно је уложити пуно труда, мисли и сваке друге ствари да бисте дошли до добре одлуке.

Испод смо поједноставили шта треба учинити само да бисте били на исправном путу проналажења вашег идеалног домена.

Нека то буде кратко

Како људски ум делује је питање тешке науке и непрестаних расправа, али оно што многи од нас знају је да мрзи дуге и компликоване ствари. Прилагодљивији је за једноставне ствари и зато би требало да будете сигурни да је име ваше домене једноставно и кратко.

Укључите кључне речи

Кључне речи су тако пријатељске према претраживачима и зато бисте требали смислити да их ставите негде у то име домена. Али то не радите директно јер изгледа да нови гоогле алгоритми дјелују против тога.

Мало их окачите, додајте додатно писмо. То ће учинити трик и ваша веб локација ће вероватно бити пријатељска према претраживачима.

Држите се подаље од смешних ликова

Смешни знакови укључују ствари попут цртица, бројева и других необичних интерпункцијских знакова. Ако вас неко пита име ваше веб странице и кажете им усмено “две пет три хот-дот цом”, кад крену до претраге, неће знати да ли сте мислили 253хот.цом или твофиветхреехот.цом. Да бисте избегли овакву конфузију, држите се оног што је једноставно и директно.

Учините то незаборавним

Статистички подаци процењују да је тренутни број веб локација у свету достигао преко милијарду. Размислите о томе, а затим помислите на све те милијарде имена домена. Како да се истакнете? Па, препустите се пријатељима, породици и другим забавама и потражите њихов предлог. Учините име не само памтљивим, већ и привлачним и привлачним.

Циљана подручја или публика

Ако водите предузеће и желите да буде позната ваша специфична локација или публика, размислите о томе да то укључите у своје име. Можете да се појави као роофрепаиртекас.цом или цархиретекас.цом.

Изаберите одговарајући додатак

Постоји толико много екстензија које можете одабрати од .цом, .нет, .орг, .биз до .ме, .инфо, .цо и многих других. Сваки од њих има различиту тежину у односу на различите значајне факторе, тако да осигурајте да одаберете мудро. Најбољи савет би био да одаберете .цом екстензију јер је то оно што је популарно, реномирано и способно да уклопи различите ситуације.

Алати попут тренутне претраге домена или рачунарских имена могу вам помоћи да претражите да ли је одређено име домена доступно.

Затим морате купити име домене сада када сте коначно пронашли нешто прикладно.

Неки домаћини ће вам дозволити да их бесплатно региструјете док купујете хостинг рачун од њих. Већина комерцијалних веб домаћина то ради. Остали ће се одлучити да то ураде у ваше име ако желите, али за то ћете морати ипак да платите накнаде за регистрацију.

Ако одлучите да купите од регистрара домена, мораћете да сносите трошкове. Након тога имат ћете сва права на то име домена онолико времена колико ћете му платити. Увек је препоручљиво да свој домен региструјете директно код регистрара, јер ће вас то наводити као власника.

У прошлости је било случајева када су се људи жалили да се веб домаћин због којег су оставили да региструју домен у њихово име себе наводио као власнике. Не желите да вам се то догоди.

У зависности од компаније коју одаберете, за типичне .цом домене можете плаћати било где између 10 и 15 долара годишње. Неке од познатих веб локација са којих можете купити домен укључују:

Алтернативно, можете купити куповину већ регистрованог домена, обично познатог као домен претпродаје.

Подузетнички домен је онај који је неко већ регистровао или га можда није успео обновити. Неки коштају и до десетине милиона долара. Просечне цене се крећу између 3000 и 9000 долара. Цене за ове домене углавном се ослањају на кључне речи и старост имена домена.

Нека од познатих тржишта домена укључују:

Колико кошта хостирање ваше веб странице?

Само знати како хостовати веб локацију није довољно. Такође морате знати колико кошта то да учините. Што се тиче хостинга, имате разне могућности избора од којих можете чак и да веб локације бесплатно, али то није добра идеја). Сећате их се? Сваки план привлачи другачију стопу, па је на појединцу или предузећу да схвати шта им одговара.

Заједничко гостовање је вероватно најповољнији од свих. Ако желите да поставите једноставан блог или професионалну веб страницу за свој мали бизнис, онда је ово идеалан план за вас. Можете платити чак 50 УСД / лето за заједнички хостинг.

Али када се ваш блог или посао почне разгранавати, морат ћете се пребацити на други хостинг, вероватно наменски хостинг сервер или ВПС хостинг. Очекујте да издвојите најмање 29,99 УСД месечно за ВПС хостинг и најмање 99,99 УСД месечно за наменски хостинг сервер. Намјенски сервер хостинг мора бити најскупљи од свих хостинг облика.

Дизајн: Сигурно ћете желети да ваша веб локација има импозантни изглед и за то ћете морати уложити у одличан дизајн. Можете добити унапред припремљену тему, од којих је већина бесплатна. Али ако се одлучите за куповину, можете платити било шта између 0 и 100 УСД. Прилагођене теме имају тенденцију да буду мало скупље (500 до 3000 долара). Можда ће вам требати и професионалне слике или графике, које вас могу коштати између 15 и 20 долара, али такође можете одабрати бесплатне слике за веб локације која су доброг квалитета ако знате где да тражите.

Садржај: Кажу да је садржај краљ. Ако одлучите да смислите то, добро за вас. Међутим, ако одлучите да запослите писца, очекујте да ћете за то платити неколико долара. Цене варирају од писца до писца. Такође можете да ангажујете агенцију за то, али будите сигурни да је свако ко је ангажујете добро о томе како писати садржај веб локација за СЕО и људе.

Закључак

Ако сте на почетку овог чланка знали зилцх о томе како угостити веб локацију, сада би требао бити тај тренутак када желите да се потапшате по леђима.

Ако желите, можете да пролазите кроз ово поново и поново само да бисте дубље разумели шта свако подручје значи, од разумевања веб хостова, учења различитих врста веб хостинга и начина да изаберете прави до сазнања шта је домен, како изабрати ону праву и даље је регистровати.

Пошто знате и колико кошта успостављање веб странице, осигурајте да добро планирате за њега. Ускладите своје потребе са својим буџетом како не бисте потрошили више него што је потребно. И на крају, не заборавите да уложите више напора у ископавање свих информација које треба да знате о компанији или артиклу. Прочитајте више рецензија стварних људи и шта корисници на форумима морају рећи о одређеним елементима веб хостинга.

ХостГатор је, на пример, прикупио изванредне критике и високе оцене задовољних корисника широм веба. За потребе веб хостинга обавезно их испробајте.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map