Шта је веб хостинг? Изаберите најбољу услугу помоћу нашег водича

Постоји ли ишта сложеније од веб хостинга? Вероватно, али шта ако сте новајлија питајте се „шта је веб хостинг?“ Можете помислити другачије ако је то случај. Такође ћете вероватно тешко гледати дефиницију веб хостинга. Имате питања, али на срећу, за вас имамо одговоре.


Данас ћемо одговорити на ваше основне упите, попут „шта је хостинг на веб локацији?“ Такође ћемо покрити неколико детаљних концепата и покрити мало сазнања како да почнете. Да почнемо?

Шта је веб хостинг

Шта је хостинг веб локација?

Веб хостинг је оно што омогућава веб локацијама да постану видљиве на интернету. Датотеке које чине вашу веб локацију могу постојати независно. Маси су доступне само ако их поставите на сервер који је правилно повезан.

Да бисте користили аналогију, сматрајте да је веб хостинг као дом. Веб локација и датотеке су ствари које иду у кућу. Сигурни су и доступни захваљујући томе што су неко место којем свако може да приступи

Веб хостинг користи сервере, као што смо поменули. Ови сервери чувају информације о веб локацији. Затим га стављају на располагање онима који желе да му приступе путем веб прегледача. Можда звучи мало компликовано, али овај видео га даље разлаже да бисте га могли разумети:

Да ли је веб хостинг исто као и дата центар?

Понекад људи то збуне. Генерално гледано, веб хостинг је о серверима који смештају веб локацију или компанији која је власник сервера. Датацентер је објект у којем се обично чувају ови сервери.

Придружите се БЕСПЛАТНОЈ обуци

Да ли желите да научите како да направите 6 места ауторитета?

Придружите се овом бесплатном тренингу…

 • Коначно су проверени метод за проналажење профитабилних ниша
 • Приступите беспрекорном методу истраживања кључних речи
 • Научите како давати квалитету садржаја
 • Научите како да направите везе са белим шеширом на своју веб страницу без главобоље

Дата центар може бити једна соба. То би могла бити серија соба. То би могла бити чак и велика зграда посебно изграђена за смештај тоне хардвера. Без обзира на величину, ипак, центри података обично имају неколико заједничких ствари.

Међу тим заједничким карактеристикама? Приступ непрекидном напајању, методу хлађења и некој врсти мрежне инфраструктуре.

Да ли је хостинг веб локација исто што и домен?

Веб хостинг није потпуно исто што и домен. Потребан вам је домен да бисте имали веб локацију, али домен је нешто другачији. Хајде да поново користимо нашу аналогију. Датотеке сајта чине вашу веб локацију, а домаћин / сервер им даје дом. На домену можете гледати као на адресу која омогућава другима да знају где се налазите.

Сваком имену домена одговара ИП адреса која је низ бројева. Када унесемо домен у наш веб прегледач, он проналази одговарајући ИП и омогућава нам приступ датотекама које чине веб локацију. Ми користимо имена домена јер су једноставнија од покушаја памћења дугих комбинација бројева.

Говоримо, наравно, о вашим „.цом“ суфиксима и слично. Могли бисмо написати читав засебан чланак који се догађа само о доменима. Данас нећемо ићи превише дубоко, али ако желите знати више, о доменима можете сазнати читањем овог ФАК-а.

Какве су врсте веб хостинга??

Нису све врсте хостинга једнаке. Имају различите карактеристике и могу имати различите ефекте на веб локације које хостују. Прво погледајмо шта је услуга веб хостинга, а затим кренимо од дна бачве и кренимо нашим путем према горе.

Шта је услуга веб хостинга?

Ако бисмо наставили своју аналогију од раније, услуга веб хостинга је газдарица која изнајмљује све домове. Омогућавају вам сервере на којима можете да хостујете вашу веб локацију, дајући вашој веб локацији све на мрежи.

Бесплатан домен са хостингом

Из назива се може закључити да су то компаније које својим клијентима пружају веб хостинг.

„Одлично“, можда размишљате, „али шта је хостинг веб локација?“ Драго нам је што сте питали. Многи новаци се збуњују путем веб хостинга и домена, али ова два концепта су заправо различита. Једноставно речено, домен се односи на лако памтљиво име које се користи за идентификацију ИП адресе (што заузврат показује локацију одређених веб локација). Хостинг веб локација односи се на сервере на којима се налазе информације које садрже дату веб локацију.

Најчешће кориштена аналогија је стан или кућа који садржи све „ствари“ које чине дом, док је Домена адреса која људима омогућава да знају где вас могу наћи. Услуга хостинга, користећи исту аналогију, је банка или станодавац који је власник имовине у којој чувате све своје ствари. Ствари су ваше, али “зграда”, да тако кажем, њихова је.

Ово је, наравно, кратка дефиниција и не улази у различите врсте хостинга (које ћемо сада покрити). Генерално гледано, постоје три главне врсте веб хостинга које би обично користили, свака са својим карактеристикама, предностима и недостацима. Када се запитате „шта је домаћин веб локације?“ морате да разликујете могућности. Ево кратког прегледа најчешћих типова:

Бесплатне услуге веб хостинга

Ово је најниже од најнижег овде. Бесплатни домаћин ће вам изрезати мало простора на њиховом серверу (који делите са ко зна шта). Користећи бесплатну услугу хостинга, требало би да се припремите за поддомену помоћу бренда бесплатних хостова. Такође су у многим случајевима уграђени принудни огласи и друге шеме за зараду.

Корист је, наравно, да вас бесплатан хостинг ништа не кошта. Недостаци бесплатног хостинга ипак превазилазе ову мању предност.

Бесплатни веб домаћини имају малу пропусност и могућности преноса података. То значи да веб локације које се налазе на бесплатним сервисима не могу да подрже пуно саобраћаја. Имају спорије учитавања и преузимања. Уопште, они трче попут лења у пару.

Бесплатан хостинг је мање поуздан. Такође је у просеку мање безбедан. Већина бесплатних хостинг услуга гомила веб страница на један сервер уз несмотрено напуштање. Ако хакери успеју да га компромитују, сви су у ризику.

Онда је чињеница да су многе бесплатне операције летећи по ноћи. Ако имате проблем за који је потребна корисничка подршка, сретно. Ако вам требају техничка упутства, то се не догађа. Постоји чак и мала, али реална шанса да ће бесплатна хостинг компанија нестати, остављајући вас без веб странице, без резервне копије и без плана.

Не треба ни говорити да за озбиљне веб операције бесплатан хостинг није пут.

Заједничке услуге хостинга

Следеће смо делили хостинг. Опет, многи сајтови деле један сервер и његове ресурсе у овом подешавању. Ипак је много бољи начин од бесплатног хостинга. Трошак је низак, али много предности долазе са дељеним моделом.

Примарна корист је ниска цена. Трошкови за покретање сервера расподијељени су међу многим веб локацијама које се налазе на серверу. Дељени хостинг може бити низак од 4,00 УСД месечно, зависно од услуге коју одлучите да користите.

Дељени хостинг уклања вам одговорност да морате сами покренути сервер. Све што требате је да направите и управљате својом веб страницом. Услуга хостинга ће се бавити административним и техничким питањима.

Будући да многе веб локације деле сервер, техничка подршка коју добијате може доћи брже него коришћење наменског домаћина. То је зато што се проблем који може утицати на једну локацију на серверу проширио на друге.

Ваша хостинг услуга не жели да се бави гомилу бесних купаца ако могу да је избегну. Ако нешто пође по злу, они крећу право у високу брзину како би пронашли рјешење.

Наравно, то такође значи да ако нешто пође по злу са неком другом веб локацију, има потенцијал и да уништи вашу. Ово је само једна од недостатака заједничког хостинга.

Постоји и чињеница да дељени ресурси могу да вас успоравају. Ваша веб локација може да се одвија споро, јер је нека друга локација прекривена. Поврх свега, имате врло малу контролу над великом шемом ствари.

Избор софтвера, апликација итд. Је изван ваших руку. Услуга хостинга је велики шеф, а ви једноставно морате возити таласе или пронаћи новог домаћина ако сте незадовољни.

Виртуелни приватни сервер (ВПС)

Због тога се неке локације одлучују за ВПС. То је као да имате свој сервер, а да у ствари немате свој сервер. Тачно, на серверу постоји више локација. Међутим, они су подељени тако да сваки од њих има свој оперативни систем, простор на диску и опсег.

То омогућава већи степен индивидуалне контроле, укључујући приступ роот-у, без трошкова потребних за наменски домаћин. Постоје предности употребе ове врсте хостинга које превазилазе трошкове.

ВПС можете поставити брже од наменског рачунала. Можете „повећати“ своје ресурсе ако требате да прилагодите раст своје веб локације. Такође добијате подршку и посвећеност свог домаћина да бисте радили са заједничким сервером. Као да имаш мало оба света.

Главни недостатак је то што још увек немате исту количину снаге коју би пружао наменски сервер. И даље можете да доживите ограничења ако неко друго место на серверу троши превише снаге ЦПУ-а.

Ако хостинг услуга не додељује ресурсе свакој веб локацији исправно, могли бисте доћи до неких чудних колебања услуге које не бисте добили са својим наменским хостом.

Наменски хостинг услуге

Овде идете “алл-ин”. Цео сервер добијате код себе, а на вама је да играте са собом како желите. Добијате максимални ниво снаге. Максимални ниво флексибилности и контроле. Можете да преузмете велику количину саобраћаја и стекнете већи ниво стабилности.

Такође морате сносити све трошкове. Намјенски сервери ће захтијевати више трошкова и веће улагање времена и новца. Имати наменски сервер је компликованије, а ако нешто пође по злу, све је то на вама, тако рећи.

Ипак, ако ћете све објавити за своју веб страницу, то је начин на који то требате урадити. Многи сматрају поузданост, снагу и невероватно продужење рада вредених трошкова.

Услуге хостинга у облаку

Постоји и могућност коришћења више машина за подршку веб локацији. Ово удруживање ресурса је хостинг у облаку. Занимљиво рјешење, али шта доноси на стол?

Употреба више машина омогућава већу поузданост. Ако неко оде ван мреже, ваша веб локација одједном неће бити доступна. Ваша веб локација ће и даље извлачити ресурсе са преосталих машина док ви или ваш домаћин не исправе грешку. Ово је двоструко безбедносна мера за вашу веб локацију, јер сада може издржати нападе који би пореметили један сервер.

Ако на вашој веб локацији дође до брзог промета, више машина које раде заједно могу обезбедити ресурсе потребне за обраду. Ова скалабилност омогућава вашој веб локацији да користи оно што јој је потребно када јој треба, пружајући беспријекорно искуство корисницима.

Постоје неке оправдане забринутости око тога да не имате потпуну контролу података моделом хостинга у облаку, али то се надокнађује снагом и флексибилношћу коју он пружа.

Која је разлика између Линука и Виндовс-а?

дефиниција веб хостингаПриликом хостинга веб странице морате одабрати и оперативни систем или нам тако говори уобичајена мудрост. Нека кампања јако за Линук. Други примећују да постоји пуно добрих разлога за рад са Виндовс-ом. Дакле, о чему се ради и шта треба имати на уму?

Сите Визард има прилично добру рашчламбу на ову тему. Оне јасно чине једно:

„Само зато што користите Виндовс или Мац ОС Кс или нешто треће, то не значи да требате набавити веб домаћин који ће користити исту платформу као и ви. Систем који покреће ваш веб домаћин нема никакве везе са системом који сада покрећете. “

Дакле, имате мало слободе. Шта одређује који ОС треба да изаберете? То зависи од тога шта користите на својој веб локацији у смислу скрипти. Вебсите.цом објашњава:

Линук – Омогућује покретање скрипти написаних на ПХП, Перл, Питхон-у и другим Уник језицима. Обично подржава МиСКЛ и ПостгреСКЛ базе података.

Виндовс – Омогућава покретање АСП скрипти и коришћење .НЕТ и других Мицрософт технологија. Подржава Мицрософт СКЛ Сервер и Аццесс базу података.

„Ако вашој веб локацији није потребна подршка за скрипте, требали бисте одабрати Линук хостинг јер је економичнији. Међутим, ако је вашој веб локацији потребан скрипт и подршка базе података, требало би да одаберете платформу која подржава технологије које користите. „

И ту га имате. Скрипте су оно што чини разлику. Можда се чешеш по глави јер не знаш прво о скрипту. То је у реду. НХЦ хостинг нам даје једноставну дефиницију:

„Свака скрипта представља текстуални документ који садржи списак упутстава које треба да изврши одређени програм или менаџер скрипти како би се постигла жељена аутоматизована радња.“

Тамо постоје хиљаде скрипти. Добро место за почетак учења је провјера библиотека на ХотСцриптс или ХСцриптс. Такође можете да проверите ЦодеАцадеми ако желите да сазнате више о примени скрипти на својој веб локацији.

Како да изаберете услугу веб хостинга

Пре него што одаберете веб хост, морате знати које су ваше потребе за хостингом. Морате размотрити коју локацију гради (или већ имате). Морате знати које су вам апликације потребне и какве скрипте покрећете. Постоји пуно фактора који улазе у избор сјајног домаћина.

Погледајмо две главне листе које покривају оно што треба имати на уму. Енвато, ресурс веб дизајнера, препоручује вам да размотрите следеће:

Складишни простор – Количина података коју можете да похраните на њихов сервер.

Проток – Количина података коју ће ваш домаћин и ви и ваши посетиоци омогућити да учитате и преузмете током одређеног периода.

Број домена – Колико ће вас домаћин пустити да подржите?

Емаил – Хоће ли вам домаћин понудити рачуне за различите домене?

Подршка за базе података – Многи сајтови их имају. Хоће ли ваша радити са дотичним домаћином?

Оквирна подршка – Ако сте користили одређени ЦМС за своју веб локацију (као што је ВордПресс), да ли ће она бити компатибилна са овим хостом?

Мобиле Аппс – Ово вам омогућава да управљате својом веб страницом у покрету.

Техничка подршка – Желиш да неко гледа твоја леђа у случају да нешто пође по злу.

Схелл Аццесс – За напредне типове. Можете користити удаљену командну линију за приступ серверу.

.хтаццесс датотеке – Још једна напредна функција. Ово се односи на додавање конфигурацијских датотека ради омогућавања одређених способности локације.

Црон Јобс – Замислите ово као наредбе и скрипте које су постављене да се покрећу на тајмерима. Овде можете сазнати више.

Језичка подршка – Овде не говоримо о говорним језицима. То су језици програмирања. Тамо је гомила. Који ће вам подршка домаћина?

Бесплатан АдВордс – Није главни посао, али онима који желе уновчити своју страницу продајом огласа можда би било добро.

Израда сигурносне копије – Ако ствари постану ужасно погрешне и морате да обновите веб локацију, резервна копија је неопходна.

ОС Цхоицес – Разговарали смо о томе како скрипте одређују који ОС најбоље ради за вас. Обавезно пронађите одговарајућег код одабраног домаћина.

Додатне апликације – Баш како звучи. Ово су мале додатне функције које могу побољшати функционалност веб локације.

Ажурирања – Да ли овај домаћин остаје на самом врху у погледу верзије софтвера и слично? Не бисте се хтели заглавити користећи застареле програме и слично.

Уп-Тиме – Ово је супер важно. Морате знати да ће ваша веб локација бити доступна што је дуже могуће. Чести прекиди у раду нису прихватљиви.

Фрее Домаин – Вероватно већ имате уграђену веб локацију и изабран домен. Ако ипак немате, добијање бесплатног домена је лепа трешња на врху.

Инц.цом-ова листа покрива нека од истих разматрања, али такође додаје неколико занимљивих. Три која се истичу су:

Блогибилност – Могућност додавања блога ако то већ нисте учинили. Ово је повезано са укључивањем ЦМС-а попут ВордПресс-а, јер су блоггинг уграђени директно у њихову платформу.

Прилагодљивост – Могућност повећања броја ресурса које можете користити како ваша веб локација расте.

Излазна стратегија – Могло би се једноставно испоставити да желите да спакујете продавницу и преселите своју веб локацију негде другде. Да ли је ваш потенцијални домаћин рестриктиван у погледу онога што можете, а шта не можете учинити? Прочитајте ситан отисак и увјерите се да се не заглављате у суровом договору.

О којим домаћинима треба да знам?

Тамо има на хиљаде домаћина. За кога се одлучите зависи од ваших личних критеријума. Можда бисте желели да погледате и прегледе различитих домаћина како бисте могли схватити који су од њих купци исправно извели. Компетентне критике можете пронаћи из више извора. Што се домаћина тиче, ево листе неколико популарних:

 • ХостГатор
 • ГреенГеекс
 • БлуеХост
 • Хостпапа
 • У покрету

ОК, па како да ово повучем?

шта је веб домаћинПроцес развоја веба је заправо једноставан, једном када га разбијете. Мораћете:

Дизајнирајте и направите своју веб локацију. Ово можете да урадите ван мреже помоћу ВИСИВИГ уређивача за максималну флексибилност. Такође можете да користите ЦМС као што су ВордПресс, Друпал или Јоомла ако сматрате да имају функцију која вам је потребна.

Креирајте и региструјте домен. Морате да смислите браинсторм име домена или користите генератор имена домена да бисте пронашли оно које није узето. Једном када га набавите, мораћете да га купите и региструјете. За то постоји доста услуга, а неки домаћини чак тај део вежу у платформу.

Позовите свог домаћина. Прођите кроз листу критеријума, одаберите свог домаћина и пријавите се. Једном када будете имали свог домаћина, мораћете да отпремите веб локацију на њихов сервер. Сваки процес домаћина може имати неке разлике, зато обавезно прочитајте њихове водиче о томе како то учинити на прави начин.

Чекати. Не могу само да поставим сопствени сервер?

Зашто да, да можеш. Међутим, нећете моћи да уживате у истој количини енергије коју добијате од наменског домаћег произвођача, без значајних улагања у опрему. Такође ћете морати да уложите мало времена у учење шта да радите.

Срећом, неки одважни штремови су већ искрцали ову стазу. Само их морате пратити њиховим стопама. Сви Инструцтаблес, ЛифеХацкер и Арс Тецхница имају водиче за праћење покретања сопственог веб сервера од куће.

Укратко, морат ћете купити хардвер, а затим инсталирати оперативни систем (заједно са неким софтверским сервером). Одатле ћете морати да извршите конфигурирање, напуните веб локацију и обезбедите мало сигурности тамо.

Прилично је укључен, али пружиће вам неуспоредиву количину контроле. Ако сте „уради сам“ или „тјунер“, ово би могла бити најбоља опција коју вреди истражити.

Укратко

Дакле, шта је веб хостинг? Сада знате одговор. Ваше једино што сада треба да урадите јесте да се поставите са једним. Запамтите, имате опције којим путем да кренете.

Избегавајте бесплатну руту за хостинг ако планирате да радите било шта озбиљно, јер ће то довести до пропасти. Можете смањити своје трошкове са заједничким хостингом или ВПН-ом. Ако вам је потребна већа снага или контрола, требали бисте погледати посвећени хостинг или цлоуд хостинг.

Постоји пуно хостинг услуга других произвођача који ће пружити ону опцију која најбоље функционише. Обавезно добро размислите шта вам треба од домаћина, а затим изаберите у складу с тим. Нису све услуге исте, тако да ставите залихе у читање прегледа и процену предности и недостатака сваке.

Ако се заиста осјећате лудо, покушајте поставити властити сервер и самостално хост. Требат ће вам више времена, али који је бољи начин да се осјећате мајстором властитог домена, него што то радите сами?

Без обзира за шта се одлучите, имајте на уму да постоји пуно ресурса који ће вам помоћи да остварите своје циљеве. Обавезно потражите овај водич ако су вам потребне додатне информације о томе где ићи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map