Gostovanje v oblaku v primerjavi s skupnim gostovanjem: izberite modro ali plačajte pozneje!

Kar zadeva gostovanje v oblaku in skupno gostovanje, imata skupno tri stvari: ponudnik spletnega gostovanja, strežniki in spletna mesta. Na žalost je to kar se tiče podobnosti.


Medtem ko se deljeno gostovanje lahko pohvali, da je najbolj priljubljen izmed vseh gostovalnih načrtov, vsi njegovi priznanji zbledijo, če jih postavimo pred nove funkcije, ki jih prinaša gostovanje v oblaku. Želite vedeti, katera je prava izbira za vas? Ne pozabite še naprej brati tega članka!

Ključne značilnosti, na katere bomo pozorni, so nadgradnja, podpora, varnost, cene, uspešnost, hitrost in bonuse. Vsak se v teh prostorih zagotovo sejmi drugače, in prav tu leži večina razlik.

V gostovanju v oblaku v primerjavi z različnimi gostovanji

Razlika med spletnim gostovanjem in gostovanjem v oblaku je, da imajo deljeni strežniki več spletnih mest. Cloud v primerjavi omogoča spletno gostovanje na več strežnikih. Prednosti gostovanja v oblaku pred tradicionalnim gostovanjem so prilagoditve prometnih konic in druge stresne zmogljivosti.

V gostovanju v oblaku v primerjavi z različnimi gostovanjiČeprav je deljeno gostovanje že dlje časa del zgodovine spletnega gostovanja, je gostovanje v oblaku (ali Cloud VPS) prvič prišlo na sceno spletnega gostovanja leta 1996. In odkar se je začelo, dobiva vse večji pomen. Torej razstavimo dva, gostovanje v oblaku v primerjavi s skupno gostovanjem, da vidimo, kaj ju ločuje.

najhitrejša storitev spletnega gostovanjaSkupno gostovanje se nanaša na načrt gostovanja, ki ima na enem strežniku več spletnih mest, ki skupaj gostijo in si delijo vire (prostor na disku, shramba, pasovna širina in baze podatkov itd.).

Ta načrt gostovanja ponuja večina, če ne vsi ponudniki spletnih gostovanj. Za skupno gostovanje je potreben namenski spletni strežnik, ki ga ponuja ponudnik spletnega gostovanja.

Zagovorniki skupnega gostovanja cenijo njegove poceni stroške in enostavnost uporabe, ko gre za funkcije. Vendar to ni dobra možnost za spletna mesta z veliko prometa.

gostovanje v oblaku vs gostovanje v skupni rabiV gostovanju v oblaku je vaše spletno mesto gosti na gručo strežnikov, namesto da bi vaše spletno mesto gostilo na enem strežniku. V primeru težave lahko vaše spletno mesto preselite na drug strežnik.

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov

Na podlagi tehnologije računalništva v oblaku omogoča številnim strojem, da delujejo v sinhronosti kot eno celoto. Uspeh gostovanja v oblaku zagotavlja prisotnost številnih strežnikov.

Zagovorniki gostovanja v oblaku ga imajo radi zaradi njegove hitrosti in prilagodljivosti. Poleg tega lahko inženirji hitro izkoristijo vire, saj je velik promet običaj za to gostovanje. Če potrebujete več razlag o gostovanju v oblaku, si oglejte naslednji video:

Funkcije skupnega gostovanja v primerjavi z oblakom

Občasni čas

Skupno gostovanje lahko jamči za 99,99% časa, vendar je to težko izvesti. Glavni razlog za to je skupna narava storitev. Če na enem spletnem mestu pride do neprimerljivega velikega prometa, lahko pride do izpadov z vsemi spletnimi mesti na tem strežniku.

Po drugi strani je gostovanje v oblaku brezhibno, saj so uporabniki na namenskem strežniku. Čeprav obstaja vidik skupnih virov, težave na enem strežniku pomenijo le, da se spletna mesta premaknejo na drug delujoči strežnik.

Podpora

V gostovanju v oblaku ima prednost pri tem. Tudi napredni uporabniki (tisti v oblaku) imajo ponavadi več funkcij. Imajo neomejeno vse, od shranjevanja do pasovne širine in baz podatkov.

Brezplačna domena z gostovanjem

Skupno gostovanje je nagnjeno k večjim omejitvam, kot se spletnemu gostitelju želi razkriti. Čeprav načrt obljublja neomejene vire, če ekipa za spremljanje opazi uporabnika, ki uporablja preveč omejene vire, se lahko zgodi, kot so prekinitve..

Bonusi

V tem primeru je skupno gostovanje očitni zmagovalec. Ker se vsako podjetje za spletno gostovanje trudi pritegniti ogromno bazo strank v skupni rabi gostovanja, za vse obstajajo brezplačni bonusi. To je lahko od domenskih imen do brezplačnih spletnih prenosov in ustvarjalcev spletnih strani. To je plus za uporabnike v skupnem gostovanju.

Uporabniki v oblaku niso nagnjeni k takšnim ponudbam ali imajo zelo omejene možnosti.

Skupno gostovanje ali gostovanje v oblaku: razlike

Skupno gostovanje

V deljenem gostovanju varnost temelji na zbirkah podatkov in aplikacijah, zaradi katerih so hekerji ranljivi. To je zato, ker ko ima dostop do enega skupnega gostiteljskega strežnika, je lažje dostopati do drugih spletnih mest na njem. Ko je spletna stran vložena, večina vsiljivcev zapusti zadnja vrata, da bi pozneje spet vstopila.

Ker so varnostne grožnje skupnemu gostitelju razširjene, večina spletnih gostiteljev svetuje uporabnikom, naj varujejo svoje računalnike z uporabo zanesljivih posodobljenih protivirusov, kot sta Norton Internet Security ali Kaspersky Internet Security. Svetujejo tudi uporabo močnih gesel in zaščito gesla cPanel stran od datotek v vašem računu. Prav tako onemogočite nepotrebne možnosti v nastavitvah PHP, da povečate varnost.

Gostovanje v oblaku

Upravljanje varnosti v oblaku se ukvarja z nastajajočimi težavami z varnostnim nadzorom. Za arhitekturo varnosti gostovanja v oblaku obstajajo štirje glavni nadzori:

 • Odvračilni nadzor
 • Preventivni ukrepi
 • Detektivske kontrole
 • Korektivne kontrole

Medtem ko se storitve gostovanja v oblaku srečujejo s tradicionalnimi varnostnimi težavami, kot so prisluškovanje omrežju, nezakonita invazija in oblaki, kot so zloraba storitev v oblaku in napadi stranskih kanalov, je storitev omejila zaupnost podatkov, nadzor dostopa do podatkov in celovitost podatkov. Poleg tega je storitev gostovanja vključila tudi šifrirane algoritme za nadaljnjo zaščito zasebnosti in podatkov.

Zmagovalec

Gostovanje v oblaku – iz preprostega razloga, ker storitev uporabnikom zagotavlja popoln nadzor, ko gre za varnost, saj imajo namenske strežnike. V primeru težav s strojno opremo se vaše spletno mesto preseli na stabilen strežnik.

Skupno gostovanje

Tudi pri vgrajenih strežnikih in strežnikih SSD so viri v skupnem gostovanju omejujoč dejavnik, ki ovira hitrost. Čeprav obstajajo podjetja, ki so na tem področju naredila zelo dobro, se večina spletnih gostiteljev bori, da bi lahko ponudila ustrezne vire za ta priljubljeni segment svoje stranke. Poleg tega se boste morda morali spopadati z vprašanji stalnih izpadov in izpadov.

Gostovanje v oblaku

Z gostovanjem v oblaku lahko pričakujete izjemno hitro, samodejno prilagodljivo in prilagodljivo platformo. V primeru velikega prometa se spletno mesto ne premika. V resnici je gostovanje v oblaku priporočljivo za spletna mesta, ki doživljajo veliko prometa

Zmagovalec

Gostovanje v oblaku – z veliko več sredstev, ki jih ima na voljo uporabnikom, jim omogoča optimalno delovanje.

Skupno gostovanje

Ena težava celo pri najboljših ponudnikih gostovanja je, da so strežniki, ki napajajo skupno gostovanje, skoraj vedno polni zmogljivosti. To pomeni, da če na enem spletnem mestu pride do nenadnega pritoka prometa, so vsa ostala spletna mesta prizadeta s počasnimi hitrostmi, kar pomeni grozne čase nalaganja. V primeru počasnih hitrosti mora uporabnik počakati, da se težava reši, da nadaljuje svojo običajno spletno prisotnost.

Gostovanje v oblaku

Še enkrat, vse se spušča na razdelitev virov. Strežniki, ki poganjajo gostovanje v oblaku, po drugi strani vse svoje vire dodelijo enemu spletnemu mestu: vašemu! Kadar koli odkrijete težavo s strojno opremo, se vaše spletno mesto ne zadržuje v nefunkcionalnem strežniku.

Zmagovalec

Gostovanje v oblaku – razpoložljivost virov pomeni, da imate na razpolago dovolj, da lahko vaše spletno mesto deluje z odličnimi hitrostmi.

Skupno gostovanje

Skupna raba strežniškega prostora vedno pomeni poceni cene za vse spletno mesto, ki ga gostite. To je zato, ker se delijo viri, so stroški storitve porazdeljeni tudi po vseh ladjah. Pri deljenih gostiteljih se plačilo izvede mesečno ali zaklene za eno do tri leta. Za uživanje najnižjih cen boste morda morali zapreti daljše obdobje.

Gostovanje v oblaku

Večina uporabnikov gostovanja v oblaku vam bo povedala, da storitev gostovanja v oblaku ne plačujejo, ko jih ne uporabljajo. Po tem pa se stroški zmanjšajo na način gradnje infrastrukture.

Če imate v svojem oblaku številne aplikacije in jih ne spremljate, boste na dragi račun. Če pa imate jasno zastavljene cilje za svoj oblak, ki mu sledite, boste imeli cenejši račun.

Zmagovalec

Skupno gostovanje – Ker se plačilo izvaja mesečno ali letno, ne tvegate prekomerne porabe virov in plačila več.

Tako se naše gostovanje v oblaku v primerjavi s tekmovanjem v skupnem gostovanju konča tam in če povzamemo, deljeno gostovanje ima prednost pred gostovanjem v oblaku, ko gre za cene in bonuse. To je popoln načrt za tiste, ki imajo proračun ali lastnike malih podjetij, saj lahko imajo dostop do vseh osnovnih funkcij, ki jih potrebujejo, da začnejo in to naredijo cenovno ugodno..

Po drugi strani gostovanje v oblaku prevzame krono, ko gre za varnost, čas delovanja, hitrost, zmogljivost in čas delovanja. Vse funkcije, vključene v ta načrt, so idealne za srednje velika ali velika podjetja ali na splošno tista spletna mesta, ki ponavadi dobijo ogromen promet.

Do zdaj morate vedeti, kateri gostitelj je prava izbira za skupno gostovanje ali gostovanje v oblaku. En spletni gostitelj, s katerim ne boste nikoli šli narobe je HostGator.

Ti fantje so vložili veliko truda za izpopolnitev teh dveh storitev in vam zagotavljajo visoko zmogljivo gostovanje na vsakem načrtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map