Cara Menghoskan Laman Web: Inc Domain, Hosting & Kandungan Laman!

Merancang untuk belajar bagaimana menjadi hos laman web?


Selamat bertunang!

Kami telah mencari semua butiran yang anda perlukan untuk menjadikannya berjaya, dan pada saat anda mencapai akhir artikel ini, anda akan mengumpulkan semua yang perlu anda ketahui tentang cara membuat laman web, walaupun anda merasa seperti pelajar baru di ini.

Cara menghoskan laman web anda sendiri

Ini adalah hakikat bahawa banyak daripada kita ingin mengetahui cara menghoskan laman web dari rumah jadi duduklah, ambil beberapa popcorn, dan izinkan saya mengajar anda cara menjadi hos laman web anda.

Berikut adalah panduan ringkas mengenai apa yang diharapkan:

 • Memahami hosting web
 • Pelbagai jenis hosting web
 • Memilih hos web yang tepat
 • Memahami apa itu nama domain
 • Memilih nama domain yang sesuai untuk laman web anda
 • Mendaftarkan nama domain
 • Berapakah kos untuk menghoskan laman web?
 • Kesimpulannya

Inilah BONUS DEAL eksklusif untuk ANDA:

Hey! Saya telah merundingkan DISKAUN 62% ISTIMEWA dengan HOSTGATOR EKSKLUSIF untuk anda, pembaca blog saya, sehingga kos hosting anda dapat serendah $ 2.64 sebulan!

Anda tidak akan mendapat tawaran yang lebih baik seperti ini! Cepat! Ini hanya untuk masa yang terhad!

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Tawaran berakhir sehingga akhir Mei 2020 sahaja!

Memahami cara mengehos laman web

Pernah dengar mengenai web? Anggaplah ia sebagai sebidang tanah yang tidak berkesudahan. Laman web anda memerlukan rumah dan di tanah inilah anda harus mencari rumahnya. Jadi web hosting pada dasarnya merujuk kepada tempat di mana semua pemilik laman web menyimpan laman web mereka. Fail penting anda, dari dokumen hingga video hingga gambar semuanya akan disimpan di host web.

Host web adalah syarikat yang menyewakan pelayan / komputer mereka untuk digunakan oleh orang seperti anda yang memerlukan ruang untuk menyimpan laman web anda. Selain itu, mereka menawarkan sambungan internet untuk membolehkan komputer lain mengakses apa yang anda ada di laman web anda.

Lebih sering daripada tidak, anda akan mengalami istilah web hosting yang boleh ditafsirkan bermaksud syarikat hosting atau pelayan yang mengehoskan laman web anda. Oleh itu, jangan biarkan itu membuat anda kebingungan. Anda juga akan menemui istilah ‘pusat data’ yang lain dalam komunikasi anda dengan hos web anda. Sederhananya, itu hanyalah kemudahan di mana pelayan disimpan.

Domain percuma dengan hosting

Ketahui lebih lanjut mengenai pusat data dengan menonton video di bawah. Ini membawa anda melalui lawatan ke pusat data hosting.com di Denver.

5 cara untuk menghoskan laman web anda

Perkhidmatan web hosting dikategorikan ke dalam rancangan. Oleh itu, apabila anda mula mencari rancangan untuk menyiapkan laman web anda, mudah untuk dibanjiri oleh senarai panjang semua pilihan yang ada.

Tidak semuanya baik untuk anda, jadi daripada mencari pemasar untuk memberitahu anda apa yang sesuai untuk anda, lebih baik jika anda memahami perincian di bawah setiap pilihan hosting. Berikut adalah senarai pendek pilihan hosting yang akan kita bahas sebentar.

Dari semua bentuk hosting yang tersedia, Hosting bersama adalah yang paling biasa. Selain itu, ia adalah yang paling murah. Di bawah hosting bersama, pelbagai pelanggan hosting web harus berkongsi segala sesuatu dari komputer yang sama. Semua akaun hosting disimpan dalam pemacu yang sama yang dijalankan oleh CPU yang sama. Pelayan web yang sama juga menyediakan semua perkhidmatan.

Ringkasnya, semua laman web di bawah akaun hosting yang dikongsi bersaing untuk mendapatkan sumber yang sama yang, lebih jarang daripada itu, jarang. Oleh itu, mempunyai laman web popular atau besar di bawah hosting ini mungkin tidak sesuai dengan anda.

Kelemahan:

Hosting pelayan khusus dilengkapi dengan banyak ciri hebat. Pertama, dengan rancangan seperti itu, anda mendapat kawalan penuh ke atas keseluruhan pelayan, yang bermaksud anda boleh mengubahsuai sistem operasi, menyesuaikan tetapan konfigurasi, menukar jurubahasa bahasa dan banyak lagi. Sudah tentu ini dikenakan kos yang lebih tinggi.

Sekiranya anda ingin mengatur sistem pengurusan perusahaan, maka rancangan ini yang memungkinkan anda memiliki kendali dan kemampuan untuk menjalankannya. Oleh kerana pelayan adalah milik anda, ini bermakna prestasi keseluruhan akan menjadi sangat baik. Laman web anda juga akan lebih selamat.

Satu-satunya kelemahan utama dalam bentuk hosting ini adalah bahawa ia mahal.

Seperti namanya, pelayan hanyalah mesin maya. Tidak fizikal, tidak seperti yang kita lihat. Apa yang baiknya ialah rancangan ini membolehkan anda mengawal sepenuhnya perkara, sama seperti pelayan khusus. Oleh itu, jika anda ingin membuat aplikasi khusus atau perniagaan lain yang berkaitan, VPS adalah pilihan yang bagus.

Walaupun semua mesin maya ini berkongsi sumber pelayan, dalam persekitaran VPS, jumlahnya sangat sedikit berbanding dengan persekitaran hosting bersama. Bahagian anda cukup besar yang bermaksud lebar jalur dan kuasa pengkomputeran cukup besar. Keselamatan juga terjamin. Walaupun anda mungkin berkongsi alamat IP yang sama, kehadiran lapisan virtualisasi memberi anda kekebalan terhadap masalah yang timbul dari laman web lain.

Hosting berasaskan awan adalah jenis hosting yang anda perlukan jika anda menjangkakan, rata-rata, berpuluh-puluh ribu pelawat sehari dan kadang-kadang jumlah pelawat yang tidak dapat diramalkan melebihi itu. Semua borang hosting lain yang kami lihat sebenarnya mempunyai had yang ditetapkan. Semuanya dilengkapi dengan batasan, dari ukuran memori yang dapat digunakannya hingga had penyimpanan dan bahkan jumlah maksimum yang dapat ditangani masing-masing.

Tetapi dengan hosting awan, laman web anda akan dapat mengambil trafik yang tinggi atau peningkatan lalu lintas yang tidak dijangka. Syarikat hosting berusaha untuk mengimbangkan penggunaan sumber berdasarkan kekuatan komputer yang ada. Sebaik sahaja penggunaannya meningkat, mungkin kerana satu laman web telah mencatat lonjakan lalu lintas, sistem bertindak balas dengan sewajarnya tetapi membatasi dirinya pada apa yang dapat ditangani oleh seluruh sistem.

Apa yang baik dari bentuk hosting ini ialah orang membayar apa yang mereka gunakan. Oleh itu, jika anda tidak dapat memperoleh web hosting yang mahal, ini adalah pilihan terbaik untuk anda.

Satu kelemahan untuk bentuk hosting ini ialah kebanyakan mereka tidak mempunyai akses root. Akses root adalah perkara yang anda perlukan sekiranya anda ingin mengubah tetapan pelayan atau menambahkan beberapa perisian.

Oleh itu, dalam mempelajari bagaimana mengehoskan laman web anda sendiri, anda perlu mempunyai semua pengetahuan mengenai rancangan hosting di sudut fikiran anda.

Memilih hos web yang tepat

Anda belum selesai membuat pilihan. Sekarang anda tahu apa yang diharapkan, tugas seterusnya adalah mencari syarikat hosting web yang hebat. Pencarian pantas di enjin carian akan membawa senarai panjang, masing-masing memikat anda dengan tawaran manis dan syurga yang menjanjikan. Menariknya, masing-masing bersikeras untuk menawarkan sumber yang tidak terhad, akses kepada kakitangan sokongan yang ramah dan berpengetahuan, 99.9% uptime, namakannya, tetapi adalah kesalahan besar untuk mempercayai mereka dengan segera.

Oleh itu, kami telah mengumpulkan beberapa perkara penting yang akan membantu anda mencapai keputusan yang betul. Tengoklah.

Harga adalah masalah besar bagi kebanyakan kita, tetapi harus menjadi faktor utama dalam menentukan siapa yang akan menjadi tuan rumah laman web anda?

Sama sekali tidak!

Lebih kerap daripada tidak, pakej hosting dengan harga murah tidak banyak dibungkus. Sebilangan besar dari mereka kekurangan ciri utama yang dapat membantu anda menyiapkan laman web anda dengan pantas dan senang. Oleh itu, daripada meletakkan keputusan anda pada harga sahaja, ambil lebih jauh dan meneliti ciri-ciri yang ditawarkan oleh setiap tuan rumah di bawah setiap pakej, kemudian bandingkan harga untuk mencapai keputusan.

Memang, anda menjangkakan laman web anda sentiasa unggul tetapi itu tidak bermakna laman web ini akan menjadi 100% baik sepanjang masa. Kadang-kadang anda akan menghadapi masalah teknikal seperti masalah e-mel atau laman web yang akan turun. Pada ketika ini, anda memerlukan bantuan teknikal yang cepat untuk menyelesaikan masalah tersebut. Oleh itu, perhatikan apa kata pelanggan syarikat hosting web mengenai staf sokongan mereka.

Adakah mereka bercakap bahasa anda? Adakah mereka menawarkan sokongan teknikal 24/7? Cari jawapan untuk semua soalan ini.

Jangan hanya mengambil perkataan mereka. Lihatlah ulasan dari pelanggan mereka untuk melihat apakah ada yang membangkitkan masalah jaminan jaminan mereka. Bagaimana dengan reputasi mereka dalam hal waktu bekerja?

Juga, tanyakan untuk mengetahui sama ada mereka mempunyai banyak lokasi sandaran untuk pelayan mereka kerana ini biasanya membantu memastikan 99.9% masa operasi. Perkara terakhir yang anda ingin lihat ialah laman web anda tidak dapat dilihat oleh pengunjung.

Anda mungkin mencapai satu titik dan memutuskan, baik, sekarang saya tahu bagaimana menjadi hos laman web saya sendiri, sudah tiba masanya untuk menukar gear dan melihat bagaimana rasanya menjadi tuan rumah dengan syarikat-syarikat lain ini. Oleh itu, sebelum anda memilih hos web anda, baca syarat perkhidmatan mereka dan fahami keperluan mereka apabila seseorang memutuskan untuk memindahkan nama domain mereka ke hos lain.

Sandaran sangat penting apabila anda memiliki laman web. Apa sahaja boleh berlaku dan anda mungkin kehilangan semua data anda. Sebagai pilihan, anda mungkin memutuskan untuk menghapusnya hanya untuk menyedari kemudian bahawa anda memadamkan fail penting dan anda memerlukannya secepat mungkin.

Beberapa hos web menawarkan perkhidmatan sandaran yang mencukupi seperti sandaran automatik, mungkin setiap hari atau setiap jam. Oleh itu, perhatikan apa yang ditawarkan oleh syarikat berkaitan dengan perkara ini.

Tidak semua syarikat hosting web akan membiarkan anda mengakses laman web anda kapan saja dan di mana sahaja. Ada juga yang membataskan apa yang boleh anda akses. Inilah syarikat yang harus anda elakkan. Pastikan hos web yang anda pilih dapat membiarkan anda mengakses pelayan dan membuat perubahan sama ada dalam e-mel anda, tetapan pelayan, beri nama.

Beberapa hos web mempunyai ruang di mana mereka mempunyai pengkhususan terbaik dan mempunyai pengikut yang besar. Ruang yang paling umum merangkumi blog, perniagaan kecil, perniagaan yang berkembang, dan e-dagang.

Pencarian pantas di web akan menunjukkan kepada anda apa itu kebanyakan pelanggan host. Mempunyai tuan rumah yang memahami keperluan industri anda adalah tambahan yang baik untuk kejayaan laman web anda.

Di sinilah anda perlu begitu prihatin. Apa lagi yang ditawarkan oleh syarikat hosting selain hanya menghoskan laman web anda?

Perhatikan akaun e-mel, ciri penerusan e-mel, sandaran data biasa, dasar domain percuma, beri nama. Sekiranya anda mendapati bahawa mereka menawarkan semua perkara ini tanpa sebarang bayaran, jangan ragu untuk mendaftar perkhidmatan mereka.

Oleh itu, pilihlah hos web yang memenuhi semua syarat ini.

Memahami apa itu nama domain

Perkara lain yang sangat penting yang anda perlukan selain akaun hosting adalah nama domain. Laman web anda memerlukan identiti dan itulah yang kami sebut sebagai nama domain. Contoh domain termasuk facebook.com, google.com, twitter.com atau gmail.com.

Ingatlah bahawa domain ini juga akan membuat bahagian dari alamat e-mel tersuai anda, misalnya, [dilindungi e-mel] Apabila anda mempunyai domain yang tepat, anda memberi peluang kepada laman web anda untuk berjaya. Domain yang buruk boleh memberi kesan yang luas, lebih buruk lagi kerana ia dapat menyekat pertumbuhan perniagaan anda sekiranya laman web profesional / perniagaan.

Memilih nama domain adalah keputusan sekali sahaja. Apa sahaja yang anda pilih adalah apa yang akan anda jalani untuk masa anda akan menggunakan laman web. Sebenarnya tidak berbeza dengan memilih nama syarikat. Anda perlu melakukan banyak usaha, pemikiran, dan setiap perkara lain yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang baik.

Di bawah ini kami telah mempermudah apa yang perlu dilakukan agar berada di jalan yang betul untuk mencari domain ideal anda.

Buat pendek

Cara fikiran manusia berfungsi adalah persoalan sains sukar dan perbahasan yang tidak habis-habisnya, tetapi apa yang kita ketahui adalah bahawa ia membenci perkara yang panjang dan rumit. Lebih mudah menerima perkara-perkara mudah, sebab itulah anda harus memastikan nama domain anda ringkas dan pendek.

Sertakan kata kunci

Kata kunci sangat mesra untuk enjin carian dan itulah sebabnya anda harus memikirkan meletakkannya di suatu tempat dalam nama domain tersebut. Tetapi jangan lakukannya secara langsung kerana algoritma google baru-baru ini nampaknya tidak berfungsi.

Tweak mereka sedikit, masukkan surat tambahan. Itu akan berjaya, dan laman web anda mungkin akan mesra dengan mesin pencari.

Jauhkan dari watak lucu

Watak lucu merangkumi perkara seperti tanda hubung, angka, dan tanda baca yang tidak biasa. Sekiranya seseorang bertanya kepada anda nama laman web anda dan anda memberitahu mereka secara lisan “dua lima tiga hot dot com”, ketika mereka turun mencarinya, mereka tidak akan tahu sama ada anda bermaksud 253hot.com atau twofivethreehot.com. Oleh itu, untuk mengelakkan kekeliruan seperti ini, patuhi apa yang mudah dan lurus.

Jadikan ia tidak dapat dilupakan

Statistik menganggarkan jumlah laman web semasa di dunia melebihi 1 bilion. Fikirkanlah kemudian fikirkan semua berbilion nama domain tersebut. Bagaimana anda menonjolkan anda? Baiklah, manjakan rakan, keluarga, dan pihak lain dan dapatkan cadangan mereka. Jadikan nama itu tidak hanya dapat dilupakan tetapi juga menarik dan menarik.

Sasarkan kawasan atau khalayak

Sekiranya anda menjalankan perniagaan dan anda ingin lokasi atau khalayak khusus anda diketahui, pertimbangkan untuk memasukkannya dalam nama anda. Anda boleh membuatnya muncul sebagai roofrepairtexas.com atau carhiretexas.com.

Pilih peluasan yang sesuai

Terdapat begitu banyak sambungan yang boleh anda gunakan dari .com, .net, .org, .biz hingga .me, .info, .co dan banyak lagi. Masing-masing dari mereka mempunyai berat badan yang berbeza berkaitan dengan faktor penting yang berbeza, jadi pastikan anda memilih dengan bijak. Nasihat terbaik adalah, pilih peluasan .com kerana itulah yang popular, bereputasi dan dapat menyesuaikan dengan situasi yang berbeza.

Alat seperti carian domain segera atau nama PC dapat membantu anda mencari untuk mengetahui apakah nama domain tertentu tersedia.

Seterusnya anda perlu membeli nama domain sekarang setelah akhirnya anda menemui sesuatu yang sesuai.

Beberapa host web akan membolehkan anda mendaftarkannya secara percuma semasa anda membeli akaun hosting dari mereka. Sebilangan besar hos web komersial melakukan ini. Orang lain akan memilih untuk melakukannya atas nama anda jika anda mahu, tetapi untuk ini, anda perlu membayar yuran pendaftar.

Sekiranya anda memilih untuk membeli dari pendaftar domain, anda harus menanggung kosnya. Selepas itu, anda akan mempunyai semua hak untuk nama domain tersebut untuk berapa lama anda akan membayarnya. Selalu disarankan agar anda mendaftarkan domain anda secara langsung dengan pendaftar kerana itu akan menyenaraikan anda sebagai pemiliknya.

Pada masa lalu, ada kes di mana orang mengadu bahawa host web yang mereka tinggalkan untuk mendaftarkan domain atas nama mereka menyenaraikan diri mereka sebagai pemiliknya. Anda tidak mahu perkara itu berlaku kepada anda.

Bergantung pada syarikat yang anda pilih, anda mungkin membayar antara $ 10- $ 15 per tahun untuk domain .com khas. Beberapa laman web terkenal di mana anda boleh membeli domain anda termasuk:

Sebagai alternatif, anda boleh membeli domain yang sudah didaftarkan, yang biasanya dikenali sebagai domain aftermarket.

Domain aftermarket adalah domain yang sudah didaftarkan atau mungkin gagal diperbaharui oleh seseorang. Sebilangannya berharga hingga puluhan juta dolar. Harga purata antara $ 3000- $ 9000. Harga untuk domain ini kebanyakan bergantung pada kata kunci dan usia nama domain.

Beberapa pasaran domain aftermarket terkenal termasuk:

Berapakah kos untuk menghoskan laman web anda?

Cukup dengan mengetahui cara mengehos laman web tidak mencukupi. Anda juga perlu mengetahui kosnya untuk melakukannya. Ketika datang ke hosting, anda mempunyai pelbagai pilihan untuk memilih dari anda bahkan boleh menjadi tuan rumah laman web secara percuma, tetapi ini bukan idea yang baik). Ingat mereka? Setiap rancangan menarik kadar yang berbeza dan bergantung kepada individu atau perniagaan untuk mengetahui apa yang sesuai dengan mereka.

Hosting bersama mungkin yang paling berpatutan. Sekiranya anda ingin membuat blog ringkas atau laman web profesional untuk perniagaan kecil anda, maka ini adalah rancangan yang sesuai untuk anda. Anda boleh membayar serendah $ 50 / tahun untuk hosting bersama.

Tetapi apabila blog atau perniagaan anda mula berkembang, anda perlu beralih ke hosting yang lain, mungkin hosting pelayan khusus atau hosting VPS. Jangkakan mengeluarkan sekurang-kurangnya $ 29,99 sebulan untuk hosting VPS dan minimum $ 99,99 / bulan untuk hosting pelayan khusus. Pengehosan pelayan khusus adalah yang paling mahal daripada semua bentuk hosting.

Reka bentuk: Anda pasti mahu laman web anda kelihatan menarik dan untuk itu, anda harus melabur dalam reka bentuk yang hebat. Anda boleh mendapatkan tema yang telah dibuat sebelumnya, yang kebanyakannya percuma. Tetapi jika anda memutuskan untuk membeli, anda boleh membayar apa-apa antara $ 0- $ 100. Tema tersuai cenderung sedikit lebih mahal ($ 500- $ 3000). Anda mungkin juga memerlukan gambar atau grafik profesional, yang berharga antara $ 15- $ 20, tetapi anda juga boleh mengambil gambar percuma untuk laman web yang berkualiti jika anda tahu di mana mencarinya.

Kandungan: Kandungan adalah raja, kata mereka. Sekiranya anda memutuskan untuk melakukannya, bagus untuk anda. Namun, sekiranya anda memutuskan untuk mengupah penulis, harapkan untuk membayar beberapa dolar untuk itu. Harga berbeza dari penulis ke penulis. Anda juga boleh menyewa agensi untuk itu, tetapi pastikan bahawa siapa sahaja yang anda sewa mempunyai pengetahuan tentang cara menulis kandungan laman web untuk SEO dan manusia.

Kesimpulannya

Sekiranya pada awal artikel ini anda tahu bagaimana untuk menjadi tuan rumah laman web, sekarang ini adalah saat yang anda mahu menepuk belakang anda.

Sekiranya anda mahu, anda dapat menyelesaikannya berulang-ulang hanya untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang apa yang dimaksudkan oleh setiap bidang, dari memahami web host, mempelajari pelbagai jenis hosting web dan bagaimana memilih yang tepat untuk mengetahui apa itu domain, bagaimana memilih yang betul dan terus maju untuk mendaftarkannya.

Setelah mengetahui berapa kos untuk menubuhkan laman web, pastikan anda merancangnya dengan baik. Sejajarkan keperluan anda dengan anggaran anda agar tidak habis menghabiskan lebih dari yang diperlukan. Terakhir, ingatlah untuk melakukan lebih banyak usaha untuk menggali semua maklumat yang perlu anda ketahui mengenai syarikat atau item. Baca lebih banyak ulasan oleh orang sebenar dan apa yang pengguna katakan di dalam forum mengenai elemen tertentu dari web hosting.

HostGator, misalnya, telah mengumpulkan ulasan dan penilaian tinggi dari pengguna yang berpuas hati di seluruh web. Untuk keperluan hosting web anda, pastikan untuk mencubanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map