Bästa webbplatsbyggare för artister 2020 jämfört

bästa webbplatsbyggare för artisterIdag finns det massor av fantastiska webbplatsplattformar tillgängliga. Att hitta den bästa webbplatsbyggaren för artister kan vara lite skrämmande för en uppgift, särskilt om du inte är tekniskt kunnig alls (eller bara lite).


Det är okej att erkänna att du är helt överväldigad och behöver lite hjälp. Vi är här av exakt det skälet.

Vi erbjuder alla typer av hjälp för dina internetbehov. Från recensioner om de bästa värdalternativen för småföretag till mer trafik för din webbplats är vårt mål att svara på eventuella frågor. När allt kommer omkring är din starka kostym kreativitet och du vill bara kunna fokusera på din konst!

I den här artikeln kommer vi att granska de bästa webbplatsbyggarna för artister. Oavsett om du vill ha den bästa DIY-webbplatsbyggaren för artister eller den bästa webbplatsbyggaren för artistportföljer, har vi täckt. När du är klar med att läsa vet du den bästa plattformen för din artistwebbplats och känner dig säker på att starta ditt program för konstportfölj.

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Artistwebbplatsjämförelse

Här är de bästa webbplatsbyggarna för konstnärer

Det är mycket att älska med att använda Wix. Deras mallar är väl lämpade för konstnärens behov på grund av hur vackra deras design är. De tillhandahåller till och med flera mallar som är specifikt utformade för att hjälpa till att visa upp konstnärens talang och vara värd för hela portföljer.

De är en av de mest användarvänliga plattformarna för webbplatsbyggnad på marknaden också. Tack vare deras enkla dra-och-släpp-system kan du skapa en anpassad webbplats utan att behöva känna en enda kod! Deras app ger ytterligare funktioner när deras grundläggande redigerare kommer till kort och alltid säkerhetskopierar dina data, så du behöver inte oroa dig för om din perfekta portfölj sparas någonstans.

Gå med i GRATIS utbildning

Vill du lära dig hur man bygger 6 figurers myndighetssajter?

Gå med i denna gratis utbildning till…

 • Äntligen har en beprövad metod för att hitta lönsamma nischer
 • Få tillgång till en idiotsäker metod för sökordforskning
 • Lär dig hur du lägger ut kvalitetsinnehåll
 • Lär dig hur du bygger vita hattlänkar till din webbplats utan huvudvärk

Webbplatsen har några nackdelar, så det är viktigt att känna till begränsningarna. Låt oss undersöka några orsaker till att du kan behöva hitta en annan plattformsbyggare än Wix för dina portföljbehov.

De kan vara lite dyra, särskilt för artister och kreativa typer som inte nödvändigtvis har en stabil affärsinkomst och kassaflöde. De prissätter sig själva baserat på att veta hur praktiska de är att använda. Om du bara får ditt namn där ute och inte har en helt hållbar inkomst från nuvarande företag, kan du behöva hitta ett billigare alternativ tills du kan växa ut till den här plattformen.

Den andra nackdelen är att du fastnar i den mall du valde. Konstnärer innovativt och omarbetar ständigt och de vill ha kreativ frihet. Vi vet det. Det gör det verkligen frustrerande för användare som vill göra om sin portfölj efter att webbplatsen går live utan att göra om hela webbplatsen. Om du vet att du gillar att ändra dig mycket kommer Wix förmodligen inte att vara ett bra val för dig. Men om du gillar att helt kunna anpassa alla aspekter av en mall kommer du att älska den.

Wix har också en liten e-handelsplattform. Du kan sälja både fysiska och digitala produkter, så oavsett om du gör målningar eller digitala tryckningar av din fotografering så har de täckt dig. De tar flera betalningsalternativ via sin webbplats så att du kan få betalt via kreditkort, PayPal och till och med offline-alternativ. Deras system gör att dina kunder kan skapa konton, så att de kan lagra sina betalningsalternativ och favoriter för att göra upprepade affärer enkelt.

Gratis domän med värd

Fördelar

 • De har en helt egen konstbutik, som specifikt tillgodoser konstnärer som använder Wix-plattformen. Butiken har ännu fler mallar och låter dig rama in din konst vackert. Bygg ditt galleri och hantera sedan alla dina produkter på ett ställe.
 • Wix är mycket användarvänligt och kräver inte att du vet något om programmering eller kodning för att göra en underbar webbplats.
 • Deras drag-and-drop-system ger dig full kontroll över dina mallar och mönster. Du kan vara så konstnärlig som du vill med placering, storlek och bilder, och deras mallar kommer att passa dig enkelt.
 • Wix har några bra alternativ för artister specifikt. De möjliggör många färg- och teckensnittförändringar och tillåter dig även att animera din text! Deras artistmallar är kreativa och eleganta, så din portfölj kommer att ha den perfekta balansen mellan kreativa och professionella.
 • Wix lagrar alla versioner av din webbplats som du skapar och låter dig återgå med deras globala ångringsfunktion. Om du blir lite för kreativ med din nya design och slutar hatar den gör det att du går tillbaka till den äldre versionen med ett klick på en knapp och börjar om igen.

Nackdelar

 • Du betalar för användarvänligheten. Deras prissättningsmodeller är lite dyrare än konkurrenter eftersom de vet att de har mycket fler mallar och ger dig mycket mer kreativ licens över din webbplats. Det här kan drabba budgetarna ganska hårt om du bara kommer igång.
 • När din webbplats är live låses den på plats. Du kan anpassa den mallen så mycket du vill, men du kan inte ha en helt ny mall utan att göra om hela webbplatsen helt.

Weebly logotypWeebly har en bra uppsättning för designers och artister, inklusive ett gratis alternativ på deras plattform. De är kanske mindre kända än Wix och Squarespace, men ändå packar lika mycket slag och har fått sin plats i toppen.

Weebly är en annan WYSIWYG (vad du ser är vad du får) dra-och-släpp-redigeringsprogram som inte kräver någon kodning. De erbjuder dock inte lika mycket kreativ frihet med sina anpassningsalternativ som Wix, så om du vill ha fullständig konstnärlig kontroll så leta efter ett annat alternativ. Detta är ditt bästa val om du vill ha något snabbt och funktionellt som fortfarande ser snyggt och professionellt ut.

Weebly kan till och med hjälpa dig att lära dig lite kod om du vill utöka din kompetens. Denna plattform gör att du faktiskt har tillgång till din malls källkod, så att du kan få en titt bakom gardinen och se hur koden ändras med dina tweaks.

En av de coola sakerna med Weebly är att du kan ändra din mall efter att din webbplats går live, så om du inte gillar vad du gjorde kan du vitalisera den utan att förlora allt! De erbjuder ett portföljverktyg med massor av prefabricerade mallar som enkelt kommer att visa upp dina konstverk. Du kan också lägga till bildgallerier, formulär, HD-video och redigera bilder så att artister älskar det!

Weeblys e-handelssystem är bra. Deras grundläggande plan erbjuder många funktioner som de flesta andra plattformar tar ut premiumpriser för att få åtkomst till. Nackdelen är att i jämförelse med andra alternativ kräver deras e-handel mer finess på backend. Det är inte lika intuitivt utformat som andra alternativ och deras kassasystem är inte lika strömlinjeformat. Detta kan vara lite frustrerande för designers som vill att hela webbplatsen ska flöda konstnärligt.

De möjliggör integration av sociala medier, vilket är fantastiskt för gräsrotsartister. Du kan till och med ansluta Facebook Messenger direkt till din webbplats för att erbjuda Live Chat med trafik om de har några frågor. Detta är ett trevligt sätt att hämta extra klienter, särskilt om du säger hej och låter dem veta att du tar provision.

De har ett mycket aktivt samhälle, så du kan antagligen få svar på dina frågor snabbt i deras forum, men när du behöver det är deras support tillgängligt.

Fördelar

 • De har ett fantastiskt, strukturerat designsystem som låter dig dra och släppa ditt innehåll där du vill ha det, vilket ger dig bra kontroll över din designlayout.
 • Du kan importera mönster från externa källor! Det betyder att du inte är inlåst i deras val om du redan har något unikt som du vill behålla. De låter dig “göra dig”.
 • Weebly kan verkligen hjälpa dig att marknadsföra till din trafikbas. Du kan marknadsföra via deras internt organiserade e-postlistor och integrera din webbplats med sociala mediekanaler. De ger dig till och med uppgifterna om dina kampanjer så att du kan ta reda på vilka som är de mest framgångsrika.
 • Weebly är byggd så att du smidigt kan lägga till bloggning på din webbplats. Detta hjälper dig att etablera dig som expert inom ditt område och låta människor få ett fönster i din kreativa process.
 • Weebly är bra med SEO-verktyg, så att du kan se din portfölj ses och rankas bra i sökmotorer.

Nackdelar

 • Deras e-handelssystem är inte lika intuitivt och sömlöst som andra alternativ. Detta kan vara frustrerande för kreativa typer som bara vill ha något vackert och snabbt att sälja sin konst.
 • De erbjuder dig inte samma fullständiga kontroll som Wix över sina mallar. Om du vill ha absolut kontroll för att ta din basmall och omstrukturera alla aspekter av den är detta inte det bästa alternativet för dig.

SmugMug-logotypOm du är en fotograf, kommer du att blåsa bort av SmugMug-plattformen! Detta är helt perfekt för fotograferingsbehov. Det är snabbt och enkelt att designa din perfekta, underbara portfölj och få den rankad för alla att se.

När det gäller webbplatsbyggare är SmugMug små potatisar, men det beror på att de är mycket specialiserade och tillgodoser en specifik grupp användare. När det gäller fotonvärdssidor rankas de tredje efter Flikr och 500px, och kommer inför Zenfolio och IM Creator när det gäller unika dagliga sidvisningar.

De är ganska enkla att använda också. Att skapa en webbplats har färre frågor och steg än att beställa en komplicerad drink från Starbucks. Baksidan av detta är att deras standardmall är ingenting att skriva hem om. Även om besökarna kan njuta av den välbekanta layouten, är sanningen att mycket få konstnärer vill att deras portfölj ska spegla omslagsbilden och profilbildens estetik hos Facebook. Se till att du väljer en mall – det är värt den extra tiden att se mer professionell ut.

Innehållsblocksystemet kan också vara frustrerande för artister. Det låter dig inte ändra storlek på något, så bilder måste passa in i ramarna ganska exakt eller så slipper du med besvärliga och dåligt anpassade portföljssidor som ser ut som en amatör som har designat dem och kan försämra kvaliteten på ditt arbete.

En av de saker som gör att deras start så snabbt är att de låter dig importera ditt arbete från andra platser online. Den här funktionen stöder import av Flikr, Amazon Drive och Dropbox, så att du helt enkelt kan spara dem på din hårddisk. Länk bara kontona, välj de foton du vill importera och låt magin hända. Använd sedan den inbyggda SmugMug-filhanteraren för att placera dem i gallerier.

Deras supportteam svarar på dina e-postmeddelanden dygnet runt och svarar varje dag utom jul. De har en enorm databas med kunskap som hjälper dig att lära dig att hantera, sälja och redigera ditt innehåll. De har videohandledning för visuella elever och en handelsskola som lär dig hur du integrerar din e-handel och driver försäljning.

Nackdelen är att du måste vänta på dessa e-postmeddelanden. Det är lättare att kunna hämta en telefon eller chatta med en person i messenger än att skicka ett e-postmeddelande. E-post betyder att vänta på individuella svar och uppföljningar, eventuellt av olika personer som inte känner spåret med frågor.

Fördelar

 • De erbjuder vissa industrin plug-ins, som Adobe Lightroom, så att du kan redigera och hantera dina bilder från själva plattformen. Det här alternativet låter dig också lägga till vattenmärken till dina bilder, se till att ingen kommer att stjäla ditt arbete eller använda det utan din tillåtelse.
 • Deras portföljmallar är underbara. De vet att de serverar konstnärer, så de har verkligen ökat spelet jämfört med allmänna webbplatsbyggare som tillgodoser flera branscher.
 • Du kan publicera mycket snabbt utan att ange någon kreditkortsinformation eller välja en mall. Använd bara deras standardmall och ha dina bilder redo att ladda upp, så kan du vara online inom en timme.
 • De har ett bra e-handelssystem som är designat för artister. Du kan förvandla din portfölj själv till en tryckbutik, så att din trafik kan köpa vilka alternativ de älskar direkt från portföljvyn. Om du söker efter premiumalternativ kan du till och med sälja digitala nedladdningar och presentpaket med flera tryck.

Nackdelar

 • De erbjuder inte en gratis plan. Deras priser är ganska låga för deras grundläggande alternativ, så det kan vara väl värt den nominella avgiften att använda en plattform som är utformad specifikt för att visa upp portföljer.
 • De har inte så många mallar som sina konkurrenter. Om du inte är en fotograf eller den typ av konstnär som använder en visuell portfölj, kommer de inte att vara lika bra för dig som de mer generaliserade webbplatsbyggarna.
 • De erbjuder inte lika mycket kontroll över att anpassa sina mallar som andra alternativ. De använder ett innehållsblocksystem som låter dig flytta och ta bort block med innehåll men låter dig inte ändra storlek på dem. Det är ingenstans nära intuitivt eller flexibelt som de andra dra och släpp byggare.

Slutgiltiga tankar

Oavsett om du är en artist som vill bygga en engagerande portföljwebbplats eller en onlinebutik för att sälja dina skapelser, har du alternativ. Det finns massor av fantastiska webbplatsbyggare som hjälper dig skapa den perfekta webbplatsen för dina konstnärliga ansträngningar.

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map