Shopify vs GoDaddy Online e-handelsjämförelse 2020

Till och med så sent som för ett decennium sedan tog byggandet av en professionell onlinebutik veckors tid och böcker som är värda branschkunskap att implementera effektivt. Tack och lov är sådan tung lyft inte längre nödvändig tack vare moderna e-handelsplattformar. Shopify och GoDaddy är två e-handelslösningar som många företagare söker när det är dags att hoppa online.


Vissa företagare äger Shopify vs GoDaddy, men varje plattform ger sina egna fördelar som kan vara inriktade på dina specifika affärsmål. Både små och stora företagare uttrycker oro över pris, säkerhet och e-handelsfunktioner.

För att hjälpa alla företagare att lyckas online har jag skapat denna uppdaterade jämförelse sida vid sida för dessa två ledande e-handelsplattformar. När du är klar med läsningen blir du mer informerad när det är dags att välja din nästa e-handelslösning.

Shopify jämfört med GoDaddy nätbutik jämförelse

Shopify vs GoDaddy

Priset ligger ofta högt på företagets prioriteringslista för att maximera marknadsföringspotentialen online. Om du vill sälja och annonsera online på lång sikt måste du välja en e-handelslösning som inte bara passar dina behov utan också passar din budget..

Gå med i GRATIS utbildning

Vill du lära dig hur man bygger 6 figurers myndighetssajter?

Gå med i denna gratis utbildning till…

 • Äntligen har en beprövad metod för att hitta lönsamma nischer
 • Få tillgång till en idiotsäker metod för sökordforskning
 • Lär dig hur du lägger ut innehåll i kvalitet
 • Lär dig hur du bygger vita hattlänkar till din webbplats utan huvudvärk

Shopify

Med så många ord är Shopify en onekligen dyrare e-handelslösning. Med planer som sträcker sig från $ 29,00 till $ 299,00 per månad, kan Shopify ge vissa småföretagare (och prismedvetna stora företagare) en touch av klistermärkechock.

Men låt inte de höga initiala kostnaderna avskräcka dig. Denna höga prislapp per månad översätts smidigt till en oöverträffad portfölj av funktioner som är specifikt utformade för att förbättra e-handelstjänster. Till exempel tillåter Shopify du att publicera ett obegränsat antal produkter, oavsett vilket prispaket du köper.

Med Shopify kan du också skapa flera olika försäljningskanaler genom ett integrerat system, inklusive via sociala medier och andra stora onlinemarknadsplatser. När du gräver in i eCommerce-funktionaliteten (mer information nedan), börjar du se att denna högre prispunkt är berättigad till en viss grad.

Kör pappa

GoDaddys prisplaner är inbyggda i deras större webbplatsbyggnadssystem och börjar så lågt som $ 5,99 / månad och går upp till 17,99 / månad för toppnivåplaner. Medan detta ligger under en sjättedel av priset på Shopifys paket med lägsta kostnad, är GoDaddys avvägning inkluderande av färre e-handelsverktyg.

Med det sagt säger de grundläggande funktionerna fortfarande upp till en solid e-handelsplattform. Med verktyg som redigerande på väg, sökmotoroptimering (SEO) och mobilvänliga webbplatslayout från första dagen lyckas GoDaddy maximera webbplatsens komponent i sin plattform samtidigt som den behåller en måttlig prispunkt.

Prisvinnare

GoDaddys hela utbud av paketalternativ är billigare än de flesta paket från Shopify, för att vara säker. Men när det gäller att beakta både kostnads- och grundläggande funktioner tillsammans tar Shopify det blå bandet hem. För de som är intresserade av att bygga en långsiktig affärsmodell online, motiverar Shopifis grundfunktioner dess betydande prispunkt utan mycket behov av extra rationalisering.

För prismedvetna företagare kan GoDaddy dock fortfarande vara ett värdefullt alternativ, särskilt om du bara börjar experimentera med onlineförsäljning eller redan använder GoDaddy för din primära webbplats.

Utöver grundläggande funktionalitet kommer du att behöva en fullständig uppsättning e-handelsverktyg som hjälper till att ge en sund vinst på din onlineinvestering. När det gäller GoDaddy-butiken kontra Shopify ser du snabbt hur dessa kärnfunktioner kan skilja åstadkommande från imitatorerna. eCommerce-funktionalitet är köttet i måltiden när du väljer mellan online-detaljhandelsalternativ, så se till att du tar extra tid för att utvärdera dina individuella eller affärsbehov innan du sätter dig på en given plattform.

Shopify webbutik

Shopifys e-handelsportfölj är bland de bästa i branschen, oavsett storleksföretag eller försäljningsverksamhet du driver. Specialiserade personalkonton, bedrägerianalys, försäljningsstället hårdvara och appar, upp till 74% fraktrabatter … allt detta är möjligt genom Shopifys hängivna affärsmodell för e-handel.

Gratis domän med värd

En positivt avgörande e-handelsfunktion som många nya onlineförsäljare förbiser är behovet av ett SSL-certifikat online. När det är integrerat i din onlinebutik säkerställer detta certifikat att all kundinformation förblir säkert krypterad och ur skadliga parters händer. Shopify innehåller ett gratis SSL-certifikat med alla nya onlinebutiker, ett erbjudande som få andra webbhotell kan jämföra med.

GoDaddy onlinebutik

I allmänhet integrerar GoDaddy e-handelsfunktioner som en sekundär prioritering, vilket placerar den bakom den totala webbplatsens stabilitet och säkerhet. Som sagt, GoDaddy har fortfarande flera verktyg som verkligen kan öka din online försäljningspotential.

GoDaddys enkla webbbyggnadsgränssnitt gör det enkelt och enkelt att integrera en PayPal-knapp. På samma sätt innehåller flera GoDaddy-planer i översta nivå sökmotoroptimering för plattformar som Google My Business och Yelp. Dessutom kan GoDaddy hjälpa dig att sälja dina produkter eller tjänster på ett brett utbud av populära webbplatser inklusive Amazon, Etsy och eBay.

Shopify vs GoDaddy vinnare i onlinebutiken

Oavsett vilken arbetslinje du arbetar med, vet du verkligen värdet av att använda rätt verktyg för jobbet. Av den anledningen utmärker Shopify igen jämfört med GoDaddy.

Medan GoDaddy erbjuder flera användbara verktyg för att marknadsföra ditt lager, går Shopify den extra milen genom att förenkla och effektivisera hela försäljningsprocessen – från inköpsstället, frakt till betalningssamling. När det gäller att jämföra Shopify och GoDaddys möjligheter till onlinebutik finns det helt enkelt ingen jämförelse. Shopify är bäst.

Både Shopify och GoDaddy vill ta dig vid ytterdörren för att prova sina respektive e-handelsverktyg och plattform. Den här onboardingprocessen skiljer sig åt för varje plattform, men var och en kommer att arbeta lika lika hårt för att locka dig att hålla sig fast för gott. Om du är företagare är det verkligen i ditt bästa intresse att ge varje plattform ett försök för att få praktisk kunskap om hur varje system fungerar framför och “under huven”.

Shopify

Shopify är så säker på att de kommer att vinna dig med deras branschledande utbud av e-handelsverktyg, de erbjuder första gången användare en 14-dagars gratis testversion av något av deras online-butikspaket.

När du väl är i dörren erbjuder Shopify en samling användbara handledning som hjälper dig att din webbutik är igång på bara några timmar. Även om Shopify har mycket, mycket fler funktioner att räkna med, hittar du också att Shopify gör allt för att sänka inlärningskurvan, inklusive tillgång till sina kundservicelinjer via telefon och e-post.

Kör pappa

GoDaddy går ett steg längre än Shopify i den här kategorin, eftersom det ger en fullständig månadsversion av deras online-butiksbyggnadsprogramvara utan kostnad och utan behov att ange ett kreditkortsnummer. När du har lagt in lite grundläggande information kommer du att upptäcka att GoDaddys webbplatsbyggnadsverktyg följer ett logiskt flöde från uppgift till uppgift.

Denna process kommer att gå ganska snabbt, delvis eftersom GoDaddy innehåller mycket färre funktioner än Shopify. Men eftersom GoDaddy fokuserar på en snäv uppsättning kärnfunktioner kommer du att upptäcka att du kan behärska och manipulera dessa verktyg efter din önskan under kort tid..

Vinnare ombord

När det gäller att ställa in och justera din nya e-handelsmiljö lyckas GoDaddy ge både tid och utrymme för att allt ska hända. Med en test på hela månaderna kan du ställa in din nya onlinebutik på dina villkor (en avgörande faktor för en upptagen företagare). Om du letar efter en e-handelsplattform med en minimal inlärningskurva i början, hittar du GoDaddy som du vill.

Som med de flesta webbplatsbyggnadsprogram använder både Shopify och GoDaddy modulära designverktyg. Samtidigt som det kan ta tid och en hel del ansträngningar att skapa en väl utformad webbplats är det enkelt att göra en estetisk tilltalande webbplats med dessa verktyg i dina digitala händer. Båda har olika designfilosofier som du bör tänka på innan du börjar bygga din onlinebutik.

Shopify

Shopify använder ett mallsystem för att bygga den visuella basen i din onlinebutik. Dessa mallar kör gamut när det gäller utseende och funktionalitet, vilket gör dem idealiska för butiker och tjänsteleverantörer av alla ränder.

Men möjligheterna slutar inte där. Med lite kunskap om CCS-kodning kan du ta ut din onlinebutiks utseende och funktionalitet till nästa nivå, eftersom Shopify låter dig redigera enskild sidkod. För ännu mer potential kan du också integrera Shopifys egna kodspråk, flytande HTML.

Även om du väljer att avstå från anpassad kodning, erbjuder Shopify många designalternativ som gör din onlinebutik distinkt och minnesvärd.

Kör pappa

GoDaddy-logotypGoDaddy fokuserar på bekvämlighet och enkelhet i sitt övergripande designmotiv. GoDaddy har också mallar, även om det förlitar sig mycket tyngre på dessa förinställningar för att vägleda din design för online-butik. GoDaddy används av tusentals för e-handel butiker, så det finns hundratals mallar tillgängliga för dig att arbeta med och anpassa.

Detta spelar in i GoDaddys övergripande enkla onboardingprocess, eftersom dessa mallar inte kräver någon speciell kunskap för att implementera med poise. I allmänhet passar den här installationen bäst för dem utan någon kunskap om CSS-kodning, eller de som vill maximera sin onlinebutiks utseende på stationära och mobila plattformar.

Designvinnare

Även om GoDaddy har ett mer användarvänligt designgränssnitt tar Shopify guldet i denna kategori hem för sin obegränsade mössa på designmöjligheter på deras plattform. Om du kan föreställa dig det kan du designa det på Shopify med lite forskning och experiment. Men om du inte har tid eller önskan att ta på sig en sådan uppgift, kan GoDaddys enkla mallsystem också passa dina behov effektivt.

Precis som i en tegel- och murbrukaffär är säkerhet avgörande för att uppmuntra kunderna att köpa och skydda vinsten därefter. Onlinebutiker skiljer sig inte i detta avseende, så du måste se till att din onlinebutik har en säkerhetsnivå som matchar din förväntade nivå av onlineintegration.

Ju längre du säljer dina varor eller dina tjänster online, desto mer troligt är du att vara målet för avskräckande grupper. Av detta skäl måste du överväga säkerhet när du väljer din e-handelsplattform.

Shopify

Shopify sätter en premium på e-handelssäkerhet, exemplifierat i sitt brett utbud av verktyg för bedrägeribekämpning och kundskydd som finns som standard i alla sina onlinebutikpaket. Detta inkluderar ett gratis SSL-certifikat vid varje webbplatsköp, vilket säkerställer att all kundinformation – inklusive namn, adress och kreditkortsinformation – är säkert krypterad. Dessutom fungerar detta certifikat som en garanti för dina kunder att de handlar och köper i en legitim butik, inte en billig imitation.

För att uppnå PCI-standarder upprätthåller Shopify också ett sårbarhetshanteringsprogram för hela sitt nätverk, samt genomför årliga bedömningar på platsen för att säkerställa kontinuerlig efterlevnad. Shopify sätter in det extra arbetet för att få dig och dina kunder att känna sig säkra på sin plattform.

Kör pappa

GoDaddys strategi för säkerhet härrör från sin kärnverksamhet som webbhotell. Som sådan innehåller deras onlinebutiker malware och svartlistningstjänster. GoDaddys förinstallerade säkerhetsportfölj skyddar också mot DDoS och attacker för brute force för att hålla din butik säker från skadliga aktörer.

GoDaddy-användare har också tillgång till Sucuri, GoDaddys interna sårbarhetsidentifierings- och reaktionsprogram som körs nativt på varje webbhotell. Detta program kräver inga extra tillgångar för att installera och intuitivt identifiera hot som karantäner under sina dagliga kontroller. GoDaddy ser också till att om deras egen programvara inte kan hantera ett hot, kommer deras ingenjörer att arbeta för att lösa problemet oavsett hur lång tid det tar och utan extra kostnad.

Dom

Medan GoDaddy erbjuder ett imponerande antal individualiserade säkerhetsprotokoll, vinner Shopify i denna kategori med tanke på sitt unika fokus på att bekämpa e-handelsrelaterade hot.

Även om protokoll mot skadlig programvara och anti-DDoS kommer att vara viktiga för den onlinebutikens långsiktiga hälsa, bleknar de i jämförelse med det mycket specifika hot som identitetsstölder och kreditkortsbedräger utgör varje dag online. Shopifys SSL-certifikat och PCI-certifieringar visar att det kontinuerligt engagerar sig, inte bara för din online-verksamhets välfärd, utan också dina kunders förtroende.

Shopify vs GoDaddy e-handel: vem är bäst?

GoDaddy vs Shopify har båda bra funktioner som kan hjälpa e-handelsoperationer att blomstra men i slutet av dagen gör Shopify mer för eCommerce-funktionalitet. GoDaddy har prisvärda priser och en låg inlärningskurva, men Shopifys väska full av anpassningsbara mönster och säkerhet sätter dem på toppen.

Det finns mer att jämföra mellan Shopify och GoDaddy än vad jag kunde täcka i den här artikeln ensam. För mer information och jämförelser mellan dessa två e-handelsplattformar, kolla i tabellen och videon nedan:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map