GoDaddy versus SquareSpace 2020-vergelijking: wie is het beste in het algemeen?

GoDaddy en SquareSpace bieden beide websitebouwers, maar zijn het beide geweldige websitebouwers? Als u een website wilt bouwen maar nieuw bent bij hosting en webontwikkeling of een beetje ongemakkelijk bent over het vooruitzicht van het beheren van uw eigen website, is deze beoordeling bedoeld om te vereenvoudigen wie u moet kiezen.


GoDaddy is een grote naam als het gaat om domeinregistratie en hosting. Ze bieden een breed scala aan aanpassingsopties en een diepte van controle die maar weinig andere webhosts kunnen evenaren.

SquareSpace is daarentegen ook een grote naam. Hun product is echter gericht op mensen die nieuw zijn in webontwikkeling en die een site snel en gemakkelijk willen hebben.

Hieronder lees je of je voor het gemak voor SquareSpace moet kiezen, of dat GoDaddy echt een vergelijkbaar product aanbiedt of iets dat nog beter is.

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

Criteria om GoDaddy versus SquareSpace te evalueren

Hieronder staan ​​korte beschrijvingen van wat elke categorie betekent en hoe ze werden gebruikt om zowel GoDaddy als SquareSpace te rangschikken voor het doel van deze beoordeling.

GoDaddy-logoDe plannen waar we in deze recensie naar zullen kijken, zijn de plannen waarmee iemand waarschijnlijk zal beginnen: basis shared hosting, basis Cloud- of VPS-abonnementen en speciale plannen. In deze sectie worden plannen vergeleken. Doe basisplannen voor GoDaddy gelijk aan basisplannen voor SquareSpace?

Het gebruiksgemak wordt voor deze beoordeling bepaald door het bedrijf dat het makkelijker maakt om een ​​product aan te schaffen en er een website mee op te zetten. Het gaat niet al te diep. Dit is voornamelijk een beoordeling om te zien hoe gemakkelijk het zou zijn voor iemand zonder ervaring met het maken van een website om aan de slag te gaan.

Sommige webhosts bieden bepaalde functies standaard aan bij elk plan of elk plan dat in hun basisniveau van VPS en hoger zit. Deze functies kunnen van alles zijn, van gratis apps en premium-ondersteuningsopties tot gratis SSL-certificaten of WordPress-plug-ins. Hoewel er veel aanbiedingen kunnen zijn, worden alleen de beste vermeld.

Dit is een recensie die GoDaddy versus SquareSpace vergelijkt op hun hosting en hun doe-het-website-bouwers. Het lijkt misschien alsof SquareSpace in dit geval een voordeel heeft, omdat hun websitebouwer en gerelateerde tools de focus zijn van hun belangrijkste aanbiedingen en marketinginspanningen, maar we zullen hier naar kijken.

Hoe snel neemt de klantenservice van GoDaddy of SquareSpace contact met je op als je een vraag hebt? Hebben ze telefonische ondersteuning beschikbaar? Live chat? Een ticketsysteem met lange wachttijden? Hoe efficiënt een verzoek om informatie wordt beantwoord en hoe goed deze wordt beantwoord, is hier van belang.

U wilt dat uw website veilig blijft, ongeacht het doel ervan. Dit is van cruciaal belang als u informatie of gegevens verzamelt en nog meer als u van plan bent een e-commerce website te hebben.

Is uw website ‘up’ en kan hij snel laden wanneer iemand daarom vraagt? Zijn er momenten waarop het niet werkt? Zijn pagina’s regelmatig niet beschikbaar? Uptime is eenvoudig te meten en bepaalt de helft van hoe goed GoDaddy of SquareSpace presteert in deze categorie.

De laadtijd kan om een ​​aantal enigszins complexe redenen verschillen. Als u echter een pagina van hetzelfde type en dezelfde grootte opvraagt ​​bij twee verschillende servers met vergelijkbare specificaties, kunnen er enkele verschillen zijn, afhankelijk van hoe die apparaten zijn geconfigureerd.

Gratis domein met hosting

Het begin van de SquareSpace vs GoDaddy-webbouwer en hostingbeoordeling

Hieronder ziet u GoDaddy en SquareSpace vergeleken in zeven categorieën die uw ervaring zouden beïnvloeden als u ze als uw hostingbedrijf zou kiezen.

Beide hosts hebben de hele tijd aanbiedingen en kortingen. De prijzen die in dit gedeelte worden besproken, zijn wat u op lange termijn kunt verwachten nadat de promotieprijzen zijn verdwenen.

GoDaddy

De prijzen bij GoDaddy zijn concurrerend met de andere top vijf hostingbedrijven. Prijzen beginnen bij $ 7,99 per maand voor gedeelde hosting en bij $ 19,99 per maand voor zakelijke of VPS-hosting.

Ze bieden een basis gedeeld abonnement voor $ 7,99 per maand dat zeer beperkt is. U krijgt één website, 100 GB opslagruimte en een gratis domein (als u jaarlijks betaalt). Dit komt bovenop alle andere basisfuncties die worden aangeboden, zoals 24/7 ondersteuning en de mogelijkheid om WordPress of een ander CMS met één klik te installeren.

Voor $ 10,99 per maand kun je upgraden naar onbeperkte opslag, websites en subdomeinen. Dit is het meest vergelijkbaar met het basisplan van SquareSpace. Het is niet veel goedkoper en GoDaddy brengt wel kosten in rekening voor SSL.

De bedrijfsplannen worden geleverd met alles wat een basisplan doet, maar voegen nog meer stabiliteit en kracht toe, omdat u toegang heeft tot meer serverbronnen. Dat betekent dat meer mensen uw site kunnen bezoeken zonder een fout te veroorzaken of geen verbinding kunnen maken.

SquareSpace

Logo van SquareSpaceDe prijsstelling bij SquareSpace verschilt van elke “standaard” webhost. Wat ze aanbieden is uniek en gebaseerd op de aanname dat u er bent voor de webbouwer en de tools die ze aanbieden. Dat gezegd hebbende, hun plannen zijn dubbelzinnig over de soorten hosting die ze aanbieden en richten zich in plaats daarvan op andere factoren.

SquareSpace biedt twee soorten basisplannen, één voor websites en één voor bedrijven. Hun websiteplannen beginnen bij $ 12 per maand, jaarlijks gefactureerd (of $ 16 gefactureerd per maand). U hoeft het eerste jaar niet te betalen voor uw domein als u kiest voor een jaarmodel. Ze bieden ook ‘online winkel’-plannen.

Hiermee krijg je ook hosting en webbuilder voor een enkel domein en een gratis, eenvoudig op te zetten SSL-certificaat. Opslag en bandbreedte zijn ook onbeperkt.

Met SquareSpace for business betaalt u $ 26 per maand, maar kunt u de functies van hun webbouwer gebruiken waarmee u pop-upadvertenties en andere speciale winkel- en marketingfuncties kunt maken.

Als u van plan bent een winkel te openen met SquareSpace, kunt u beter een winkelplan kiezen dan een bedrijfsplan. Waarom? Transactiekosten. Bij zakendoen moet u 3% transactiekosten betalen voor elke bestelling. Bij een winkelabonnement zijn er geen extra transactiekosten.

Alle winkelplannen worden geleverd met dezelfde krachtige websitebouwer, maar deze keer krijg je ook voorraad-, verkoop- en meetinstrumenten. Accounting is geïntegreerd met Xero en verzending gebeurt via ShipStation. Dit is met het basisplan voor $ 30 per maand.

Met het geavanceerde abonnement krijgt u alle hierboven genoemde functies plus functies voor automatisch herstel van het winkelwagentje en abonnementsservices. Deze kunnen ingewikkeld zijn om zelf op te zetten, en als u overweegt een winkel op te zetten, kan dit u veel vallen en opstaan ​​besparen.

De beste optie voor prijzen en abonnementen is …

Als je wilt klussen, is GoDaddy de winnaar. Het is veel goedkoper en biedt solide plannen en upgrade-opties waar u op elk moment naar kunt overschakelen.

Als u echter op zoek bent naar iets eenvoudigs dat u tijd bespaart en niet veel meer kost, dan is SquareSpace de host die u zoekt. Dit geldt met name als u een online winkel wilt openen. Het enige voorbehoud is domeinregistratie. Het kan bij SquareSpace variëren, dus wees voorzichtig.

Gebruiksgemak gaat hand in hand met hoeveel controle u heeft over uw website. Hoe meer controle je opgeeft, hoe makkelijker dingen worden. Dit is waar een groot verschil tussen GoDaddy en SquareSpace ligt. Het is moeilijk om de basis hostingplannen van GoDaddy te vergelijken met wat SquareSpace te bieden heeft.

Wanneer u een website op GoDaddy gaat opzetten, kunt u een CMS installeren en vanaf daar gaan. U kunt uw code op de server instellen. Je zou hun website builder kunnen gebruiken. Ze duwen je niet in een bepaalde richting.

SquareSpace daarentegen wil dat u meteen aan de slag gaat met hun websitebouwer. Ja, u kunt ook uw eigen code gebruiken en beheren, maar hun websitebouwer is het product waarvoor ze bekend zijn en willen blijven. Kies een sjabloon, pas deze aan en u bent klaar.

GoDaddy

Uiteindelijk geeft GoDaddy je meer opties en een relatief eenvoudige ervaring. Ze bieden een aangepaste versie van cPanel als hun favoriete backend-tool.

Hiermee kunt u zien wat u doet met gemakkelijk te identificeren pictogrammen en u, indien u dat wenst, door een aantal processen en scenario’s leiden met behulp van wizards.

SquareSpace

SquareSpace laat u zien hoe u een website opzet en stelt u in staat om afbeeldingen te bewerken met behulp van een intuïtieve, slepen-en-neerzetten-interface of met behulp van knoppen en schuifregelaars, en laat u alleen zien waar u aan wilt werken, stap voor stap.

Het is zeker beperkter, maar als je puur gebruiksgemak beoordeelt voor het opzetten van een website, heeft SquareSpace het.

U kunt zelfs met de bouwer spelen om eraan te wennen voordat u zich aanmeldt voor hosting en kijken of het de dingen kan doen die u wilt (hoewel sommige functies beperkt zijn voor demonstratiedoeleinden en u uw werk niet van sessie tot sessie kunt opslaan) zonder betaald abonnement).

De beste optie voor gebruiksgemak is …

SquareSpace maakt dingen elegant eenvoudig. Dat is hun missie en ze slagen erin. Het kan een prijs hebben, maar vanwege het gemak en het feit dat u binnen een paar uur aan de slag kunt, met weinig tot geen ervaring, is dit misschien wel de gemakkelijkste ervaring die u zult tegenkomen.

Extra functies, zoals gedefinieerd in deze sectie, zijn zaken die nuttig zijn voor bijna iedereen, maar die een webhost doorgaans niet aanbiedt. Dit omvat zaken als SSL-certificaten en geïntegreerde tools of functies.

GoDaddy

Als je een beheerd WordPress-abonnement koopt, krijg je bonus WordPress-functies. Als u een plan koopt en vervolgens een van de sjablonen installeert die worden aangeboden voor de GoDaddy’s Online Store-tool, krijgt u een veilige check-out en enkele SEO-tools. Bij de meeste abonnementen rekenen ze meestal alles wat als ‘extra’ kan worden beschouwd.

SquareSpace

De unieke planstructuur van SquareSpace omvat een aantal unieke functies en vooraf geïntegreerde opties. Met de meest elementaire basisplannen krijgt u gratis SSL-beveiliging en geïntegreerde websitestatistieken. De eerste is een betaalde service bij GoDaddy en de laatste is iets dat je met hen moet opzetten.

Met de Shop-abonnementen krijgt u onder meer functies zoals die plus nul transactiekosten, geïntegreerde boekhouding en eenvoudig op te zetten verlaten winkelwagenherstel en Instagram-integratie, naast andere functies. Wat SquareSpace zonder extra kosten aan winkels aanbiedt, is veel meer dan wat u bij GoDaddy vindt.

De beste optie voor extra functies is …

SquareSpace biedt ongetwijfeld meer bij elk plan. Ja, hun winkelplannen kosten meer, en dat kan een deel van de reden zijn waarom ze zoveel aanbieden. Maar met een gemiddelde van $ 6 per maand meer dan een vergelijkbaar abonnement bij GoDaddy, zijn de extra functies van SquareSpace misschien de moeite waard.

In dit gedeelte laten we zien wie er wint in een vergelijking van de SquareSpace vs GoDaddy-website builder.

GoDaddy

De website-bouwer van GoDaddy is prima. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar zeer beperkt. Ja, er zijn veel thema’s om uit te kiezen, maar veel zien er gedateerd of onprofessioneel uit. De sjabloonopties zijn vaak ongeïnspireerd en het bouwen van meer dan één pagina, laat staan ​​een winkel, kan vervelend lijken.

Verder, als u uw thema wilt wijzigen, doet u dit op eigen risico. Veel van uw inhoud gaat verloren of widgets moeten opnieuw worden geconfigureerd, enz.

SquareSpace

SquareSpace biedt ongeveer honderd basissjablonen en meer opties voor maatwerk dan GoDaddy veruit. Ze hebben alle winkels volledig uitgerust in alle plannen, hoewel hun winkelplannen betere aanvullende functies hebben. Hun bouwer is intuïtief en bijna alles kan worden verplaatst of aangepast met uw eigen afbeeldingen, tekst of branding.

De beste optie voor een Website Builder is …

SquareSpace wint zonder twijfel. Als u de websitebouwer beoordeelt, onafhankelijk van de kwaliteit van de hosting, biedt SquareSpace de gewenste sjabloon- en ontwerpopties, evenals geavanceerde functies voor e-commerce en eenvoudig op te zetten site-widgets en modules die onafhankelijk kunnen worden geconfigureerd van de hoofdsjabloon.

Ondersteuning voor zowel GoDaddy als SquareSpace wordt 24/7 aangeboden. Welke kanalen zijn beschikbaar en hoe lang duurt het gemiddeld wachten op een reactie?

GoDaddy

GoDaddy is een van de weinige tophostingproviders die telefonische ondersteuning biedt. Ze bieden ook webchat of een ticketsysteem. Welke methode u ook kiest om contact met hen op te nemen, u krijgt waarschijnlijk binnen enkele minuten een snel antwoord. Zelfs geëscaleerde problemen worden gemiddeld binnen een dag afgehandeld.

SquareSpace

SquareSpace biedt alleen livechat of op berichten gebaseerde ondersteuning. Er is geen beloptie beschikbaar. Ze bieden ook een diepgaande selfservicekennis. De antwoorden zijn grondig en de antwoorden duren doorgaans een minuut of twee, terwijl sommige geautomatiseerde services worden gebruikt.

De beste optie voor ondersteuning en klantenservice is …

GoDaddy wint deze categorie met een kleine marge. Telefonische ondersteuning kan voor sommige mensen erg geruststellend zijn. Het is een geweldige optie om te hebben. Als je echter alleen kennis en reactietijden vergelijkt, dan is dit een gelijkspel.

Welke provider biedt het hoogste beveiligingsniveau en hoe gaan ze om met SSL-certificaten? Als je niet zeker weet waarom je een SSL-certificaat nodig hebt of hoe ze werken, bekijk dan onderstaande video.

GoDaddy

GoDaddy heeft zowel een betaald beveiligingspakket als betaalde SSL-certificaten. Ze bieden enige beveiliging op basisniveau, maar ze laten mensen vaak toe hun sites te beheren zoals zij dat nodig achten.

SquareSpace

Aangezien de webwinkelhosting van SquareSpace een belangrijk onderdeel van zijn bedrijf is, nemen ze beveiliging zeer serieus. Bij elk pakket moet een inbegrepen SSL-certificaat worden ingesteld en ze zullen een paar verificatietests uitvoeren als u problemen heeft ondervonden of als ze van mening zijn dat er iets mis is gegaan.

De beste optie voor beveiliging is …

In dit geval biedt SquareSpace basis- en geavanceerde beveiliging om zowel u als uw klanten te beschermen zonder dat u extra services hoeft in te stellen of meer geld hoeft te betalen. Dat klinkt als een winnende oplossing.

De laadsnelheden en de uptime van pagina’s kunnen uiteindelijk beide van invloed zijn op zowel de positie van uw zoekmachine als de klantervaring.

GoDaddy

GoDaddy heeft laadsnelheden voor basispagina’s die ongeveer rond het branchegemiddelde liggen. Hun betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn dat ook.

SquareSpace

Het is moeilijk te zeggen hoe de laadtijden van SquareSpace zich verhouden. Ze lijken iets langzamer dan gemiddeld, maar de complexiteit van de door SquareSpace aangeboden websites kan de doorslag hebben gegeven. Al met al is het niets dat hun score zal maken of breken. De uptime van SquareSpace is vergelijkbaar met het industriegemiddelde van meer dan 99,9%, vergelijkbaar met GoDaddy.

De beste optie voor uptime en gemiddelde betaalde laadsnelheden is …

Een das. Zowel SquareSpace als GoDaddy bieden uitstekende uptime en laadsnelheden voor pagina’s. Ze vallen ruim binnen het acceptabele bereik op desktop en mobiel.

Wie biedt de beste hosting- en websitebouwer? Onze conclusie

Al met al hangt het echt af van uw comfortniveau. SquareSpace maakt dingen toegankelijk en gemakkelijk. Ze bieden fatsoenlijke hosting en een van de beste websitebouwers voor e-commerce.

Als u overweegt een winkel online te openen, is het product van SquareSpace erop gericht om aan uw behoeften te voldoen.

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map