Wix Review 2020: is Wix Website Builder geschikt voor u?

Heeft u ooit een websitebouwer gebruikt om een ​​site te ontwerpen en hosten? Als je een beginner bent met weinig ervaring, lijken deze misschien een geweldige optie (en dat zijn ze vaak zoals je zult zien in onze Wix-recensie) in plaats van dat je een domein afzonderlijk moet kopen, een betrouwbare webhost moet zoeken en derde moet gebruiken -partijensoftware om uw pagina’s offline te maken, u kunt alles relatief eenvoudig via de sitebouwer doen.


Welke sitebouwer moet ik gebruiken? Laten we naar onze Wix-review gaan, zodat u erachter kunt komen dat dit het juiste platform voor u is!

De afgelopen jaren heeft Wix naam gemaakt met een intuïtieve interface en sjablonen. Is Wix echter een goede websitebouwer? Heeft het wat nodig is om teen-tot-teen te staan ​​met opties zoals SquareSpace en Weebly? In de Wix-recensie van vandaag gaan we evalueren hoe het zich verhoudt.

Wix-beoordeling: voor- en nadelen

Wix-recensie

Wist je dat Wix meer dan 90 miljoen websites van stroom voorziet? Wist je dat ze meer dan 500 sjablonen aanbieden voor hun sitebouwer? Hoe zit het met het feit dat ze deze hebben afgestemd op verschillende industrieën? Wix heeft zijn platform ontworpen om beginnende gebruikers te helpen bij het snel ophalen van sites, en zoals je zult zien in onze Wix-recensies, voors en tegens … het laat zien.

Wix is ​​buitengewoon eenvoudig

Dit is hun belangrijkste verkoopargument. Wix richt zijn service op beginnende gebruikers die geen webervaring hebben. Laten we bij het eerste beginnen.

Het aanmeldingsproces van Wix vereist alleen een e-mail als u met het basisaccount wilt beginnen. Voor een betaald account moet u aanvullende details indienen, maar het is op geen enkele manier een moeilijke taak. Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je meteen beginnen met het ontwerpen van je start.

Dit is ook makkelijk te doen. Eerst vraagt ​​Wix u om een ​​sjabloon te selecteren. Wix heeft hun sjablonen onderverdeeld in subcategorieën, zodat u gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt. Stel dat u een restaurant, een fotosite of een muzikantenpagina begint. De volledige lijst met categorieën is als volgt:

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn
 • Bedrijf
 • Online winkel
 • Fotografie
 • Muziek
 • Ontwerp
 • Restaurants & Voedsel
 • Gemeenschap & Opleiding
 • Creatieve kunsten
 • Accommodatie
 • Evenementen
 • Portefeuille & CV
 • Blog
 • Gezondheid & Welzijn
 • Mode & Schoonheid
 • Bestemmingspagina’s

Het is een vrij grondige lijst en maakt het gemakkelijk om een ​​vliegende start te maken op de site van uw keuze. Laten we bijvoorbeeld de Music Artist-sjabloon bekijken. Het beschikt over een groot beeld vooraan, duidelijke navigatie en alle pagina’s die relevant zijn voor een muzikant. Om te beginnen, hoeven we alleen maar de site-building interface te gebruiken om details op de sjabloon te bewerken.

Wix biedt een korte tutorial om je te laten wennen. Er is een knoppenmenu met opties voor het toevoegen en wijzigen van inhoud. U kunt op elementen van de sjabloon klikken om ze te bewerken. U kunt tekst en foto’s toevoegen. U kunt dingen verplaatsen en het formaat wijzigen totdat ze precies zijn waar u ze wilt hebben.

Met de website builder kunt u foto’s die u wilt hergebruiken opslaan in een online map en ze vervolgens hergebruiken op andere delen van uw site. Dit is een functie die Weebly en SquareSpace missen, en een krachtige. Met Wix kun je foto’s / video’s laden van je Flickr- en Facebook-profiel. Het biedt ook beeldmateriaal voor gebruik op uw site.

Om foto’s te bewerken, zijn ze geïntegreerd met de Aviary-editor. Als je dit nog niet wist, is dit een online tool voor fotobewerking, mogelijk gemaakt door Adobe. Laad gewoon een afbeelding en gebruik vervolgens de tools van Aviary om te verbeteren, het formaat te wijzigen, bij te snijden en meer.

Met Wix’s builder kunt u zelfs met de rechtermuisknop op pagina-opties klikken om een ​​contextgevoelig menu te openen. Dit geeft u toegang tot verdere keuzes voor het wijzigen van de site. Het is allemaal binnen handbereik en makkelijk te gebruiken.

De Wix-sitebouwer & sjablonen zijn van professionele kwaliteit

Wix website builder reviewHet feit dat de sitebouwer eenvoudig is, betekent niet dat de resultaten van lage kwaliteit zijn. De sjablonen zijn allemaal van topklasse. Blader nogmaals door hun bibliotheek en probeer er een te vinden die er niet uitziet als een professioneel ontwerp. Het zal moeilijk zijn om voorbeelden te produceren.

Het is waar dat u niet de mogelijkheid heeft om HTML- of CSS-codes in uw sjablonen te bewerken. Als je het leuk vindt om op deze manier bewerkingen uit te voeren, zul je je beknot voelen. Wix heeft hun service echter gericht op neofieten, dus dit is nauwelijks een probleem als je in die categorie valt.

De opties die Wix biedt, voor het insluiten van HTML en Flash-code, zijn voor de meesten goed genoeg. Er is ook de mogelijkheid om socialemediaknoppen, muziekafspeellijsten en meer te integreren. U kunt de meeste hiervan met één klik implementeren.

Sommigen zullen zelfs beweren dat het ontbreken van geavanceerde functies een goede zaak is. Het beperkt de mogelijkheid voor iemand die niet weet wat hij doet om het ontwerp te verknoeien. Hiermee kunnen ze zich concentreren op de inhoud zonder zich zorgen te hoeven maken over de lay-out. Al met al een eerlijke afweging.

De beoordelingen van Wix-websitebouwers zijn altijd positief en we moeten het ermee eens zijn dat het een welverdiende reputatie is.

Wix ondersteunt zijn gebruikers

Het zal geen verrassing zijn dat onervaren webbouwers een handje nodig hebben. Wix begrijpt dit en biedt veel opties voor gebruikers die extra hulp nodig hebben.

Vanaf de ondersteuningspagina krijgt u toegang tot het Wix Help Center. Dit is een doorzoekbare bibliotheek met verschillende onderwerpen. Aan de slag met de editor en dergelijke. De pagina bevat ook Trending Topics en discussies over specifieke elementen van de Wix-service.

Het Wix Community-forum is een plaats waar u vragen kunt stellen aan andere Wix-gebruikers. Degenen met kennis van het platform kunnen u meestal in de goede richting begeleiden. Mogelijk ontvangt u hier zelfs een reactie van Wix-ondersteuning.

Als u echter rechtstreeks naar de klantenservice wilt gaan, kunt u gebruik maken van de telefonische of e-mailondersteuning van Wix. Ze zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 06.00 uur tot 17.00 uur. Niet 24/7 zoals veel bedrijven beweren te zijn, wat sommige potentiële gebruikers zou kunnen uitschakelen. Het is belangrijk op te merken dat 24/7 service in veel gevallen niet zo 24 uur per dag is als de bedrijven die het aanbieden zeggen dat het dat wel is.

Boven het gratis Wix-abonnement zijn de prijzen redelijk

Afgezien van de Wix-gratis website-optie, lijkt de prijsschaal redelijk. Er zijn vijf prijsniveaus, elk met verschillende functionaliteitsniveaus:

Domein verbinden: het meest elementaire serviceniveau. U krijgt 1 GB bandbreedte, 500 MB opslagruimte en de mogelijkheid om een ​​domein te verbinden. Dit plan geeft advertenties weer en kost $ 5 / maand.

Combinatie: een verhoogd plan. Dit biedt 2 GB bandbreedte en 3 GB opslag. Wix haalt de opdringerige advertenties weg en geeft je een gratis domein. Dit abonnement kost $ 10 / maand.

Onbeperkt: een kortingsplan gericht op ‘Ondernemers & Freelancers. ‘ Dit plan biedt onbeperkte bandbreedte en 10 GB opslag. Het bevat ook extra’s zoals Ad Vouchers en een site-booster.

e-commerce: voor diegenen die een klein bedrijf willen starten. Je krijgt 20 GB bandbreedte en 20 GB opslagruimte. Het bevat de extra’s van het Unlimited-abonnement en advertenties voor de online winkeloptie. Wix eCommerce-prijzen komen uit op $ 8,50 / maand.

VIP: als u op zoek bent naar prioriteitsondersteuning, dan is dit uw optie. Wix biedt u onbeperkte bandbreedte en 20 GB opslag. U krijgt alle extra’s, samen met voorrang voor terugbellen en professionele sitebeoordeling. Dit plan is $ 25 / maand.

De prijzen van Wix zijn vergelijkbaar met andere services. Het laagste abonnement van SquareSpace is $ 16 / maand; Weebly’s is $ 14 / maand. U krijgt een vergelijkbaar functionaliteitsniveau, ongeacht welke service u kiest. Deze video geeft je een nadere blik op hun prijsplannen en opties:

Wix eCommerce-oplossingen

Je zag het e-commerceplan hierboven vermeld. Hun oplossingen zijn rijker dan die van concurrenten Weebly en SquareSpace. Met Wix kunt u eenvoudig een winkel in uw site integreren en vervolgens betalingen met services van derden accepteren. Deze omvatten PayPal, WebMoney en Skrill. Je hebt ook de mogelijkheid om Bitcoin te gebruiken en creditcards te verwerken via Stripe of Square.

U kunt uw winkel op dezelfde manier bewerken als bij andere e-commerceplatforms. Je kunt zelfs digitale downloads van muziek verkopen via het interne systeem van Wix. Het platform is niet robuust genoeg om u te helpen met verzend- en belastingregels, maar u kunt wel gebruikmaken van oplossingen van derden om dit te compenseren.

Wix biedt zelfs tools om u te helpen bij het vermarkten van uw waren. Met de e-mail blast-applicatie, ShoutOut, kunt u de markt naar potentiële klanten leiden. Er zijn ook opties voor services van derden zoals MPZMail, CakeMail en V.I. Plus.

Extra Wix-functies

Er zijn tal van andere extra Wix-functies die het nog aantrekkelijker maken. Ten eerste is er de mogelijkheid om nieuwe Wix-blogsjablonen voor uw site te maken. Dit is een bewerking met één klik en u kunt de blog zelfs rechtstreeks op uw hoofdpagina plaatsen. Het is een eenvoudige interface, maar maakt tagging, RSS en FaceBook of Disqus-opmerkingen mogelijk. U kunt ook plannen dat berichten op een toekomstige datum worden weergegeven of gepubliceerd.

Wix formatteert uw sites automatisch voor weergave op mobiele apparaten. Aan uw kant mag geen aanvullend ontwerp plaatsvinden. U kunt het uiterlijk van het mobiele ontwerp aanpassen als u niet tevreden bent met wat Wix u geeft. In de meeste gevallen is het echter niet nodig, omdat het eindproduct dat Wix aanbiedt redelijk goed is.

Wix dekt uw SEO-behoeften. U kunt uw SEO-functies optimaliseren zoals u dat wilt met hun SEO-editor. De SEO van Wix is ​​specifiek afgestemd op Google en ze herkennen Wix als een legitieme website-bouwer. Geen zorgen over begraven worden in de zoekrangschikking.

Er is ook een substantiële app-integratie van Wix. Wix heeft een vrij grote marktplaats met meer dan 260 apps. Ze maken toepassingen van derden mogelijk, waardoor de functionaliteit van uw site aanzienlijk wordt vergroot op manieren die andere sitebouwers niet altijd toestaan.

Wix-uptime & hosting ontbreekt enigszins

Laten we een snelle Wix-hostingbeoordeling doen. Het klopt dat ze de technische aspecten van hosting voor je regelen. Het is ook waar dat ze voor al uw beveiligingsupgrades en dergelijke zorgen. Het nadeel is echter dat hun eigendomskenmerken niet buiten hun omgeving functioneren. Als u uw site ergens anders naartoe wilt brengen, werkt veel van wat u heeft ingevoerd niet goed.

Er is ook het probleem van de uptime van Wix. Volgens gegevens van Website Tool Tester lopen ze achter Weebly, Webnode, Jimdo en Webs aan. Hun uptime-percentage, 99,82%, vertaalt zich in uren downtime gedurende een periode van vier maanden. Hun sites laden ook langzamer dan de andere opties. Recensies van Wix, en elke andere dienst wat dat betreft, zullen u vertellen dat dit niet zo populair is als u probeert een bedrijf te runnen dat afhankelijk is van constant verkeer.

Wix gratis abonnement-functies zijn zeldzaam

Als je een knutselaar bent die graag tot in de puntjes ingaat, is Wix misschien niet het juiste platform voor jou. Met Wix kun je veel slepen en neerzetten, maar niet zozeer achter de schermen. U kunt geen sitecode exporteren en u kunt geen responsief ontwerp maken. Deze details zijn misschien niet belangrijk voor u, in welk geval Wix een uitstekende keuze is.

De meeste Wix-functies zijn verborgen achter een betaalmuur

Ze bieden zeker het “gratis” plan, maar ze doen er alles aan om u te laten upgraden. Ze zullen uw site voorzien van vervelende Wix-branding totdat u een upgrade uitvoert. Dit maakt de goedkopere opties praktisch nutteloos voor diegenen die een site proberen te bouwen voor zakelijke doeleinden.

Bovendien krijg je niet de bandbreedte of opslagruimte die je nodig hebt voor serieuze webbouw totdat je een duurder abonnement koopt. De prijsbesparingen zijn mogelijk te verwaarlozen in vergelijking met het zelf maken van een site. Sommigen kunnen er zelfs voor kiezen om een ​​pagina offline te bouwen en deze te uploaden met een speciale hostingservice.

Het is moeilijk om het Wix-thema te veranderen

Wix.com-recensies vermelden dit niet altijd, maar als je eenmaal een site hebt gebouwd met een bepaald thema, kun je niet alleen een nieuw thema toepassen en alles op zijn plaats hebben. U moet al uw inhoud opnieuw aansluiten. Een extra hindernis die sommigen misschien vervelend vinden.

Wix website editor problemen

Wix is ​​een krachtig hulpmiddel voor nieuwkomers. Degenen die net beginnen, moeten echter op hun hoede zijn voor het feit dat de opties van de Wix-website-editor omslachtig kunnen worden. Als je te veel toevoegt, krijg je een trage site waar bezoekers een hekel aan hebben. Voeg toe aan het gebrek aan functies zoals een echte formulierbouwer en geavanceerd tweaken en sommige gebruikers willen misschien meer controle.

Onze samenvatting van Wix-beoordelingen

We hopen dat onze Wix-websitebeoordeling u heeft geholpen bij uw zoektocht. Wix is ​​misschien niet de eerste keuze voor de doorgewinterde webbeheerder, maar als je gewoon je teen in de vijver voor webbouw dompelt, om zo te zeggen, zul je veel gebruik van hun platform vinden.

De Wix-sitebouwer is het gemakkelijkst te gebruiken, biedt het hoogste niveau van functionaliteit en zorgt elke keer voor een mooie site.

Bent u er niet van overtuigd dat een webbouwer de juiste keuze is? Bouw een geweldige site met WordPress met de speciale deal op de onderstaande knop …

Onze Wix-beoordeling definitieve beoordeling

Wix is ​​absoluut een waardevolle service. Als je een rauwe webdesigner bent die de moeilijke dingen wil overslaan, dan is dit wat je wilt.

Als alternatief, als u een creatieve professional bent die een snelle aanwezigheid op het web probeert te vestigen, zult u Wix nuttig vinden, maar ervaren webbeheerders die liever meer controle hebben, zullen misschien niet zo genieten van wat Wix te bieden heeft.

Voor wat het waard is, krijgt Wix een solide 4,5 / 5.

Beoordeling van de redacteur

4.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map