HostGator vs GoDaddy-vergelijking 2020: wat is beter?

Chris McDonald


Chris McDonald

De strijd tussen HostGator en GoDaddy is belangrijk aangezien ik twee van de beste hostingproviders tegen elkaar zet. Ze leiden de ranglijst in veel opzichten, of het nu gaat om gedeelde of dedicated hosting of als u op zoek bent naar onbeperkte bandbreedte en flexibele prijsplannen.

Hoewel ik me hier voornamelijk op hostingplannen concentreer, vergeet dan niet de domeinregistratie en website-bouwdiensten die deze twee industriereuzen bieden. Hoewel ik elke sectie in deze hostingvergelijking afzonderlijk heb gescoord, overweeg dan om de gebieden die voor u belangrijk zijn te combineren. U kunt bijvoorbeeld leunen op de gedeelde hostingplannen van HostGator, maar zorg ervoor dat u ook de uptime-score bekijkt.

Dus wat is beter, GoDaddy of HostGator-hosting?

HostGator is beter dan GoDaddy bij het vergelijken van de verschillende hostingplannen – gedeeld en toegewijd – evenals prijzen, uptime en laadtijden. GoDaddy lijkt meer te zijn afgestemd op VPS en dedicated hosting, terwijl HostGator uitblinkt in zijn prijsplannen voor shared, cloud, reseller en WordPress hosting.

HostGator vs GoDaddy hostingvergelijking

Maak het u gemakkelijk, want ik sta op het punt de verschillende elementen van zowel HostGator als GoDaddy op te splitsen. Door alle informatie op te nemen, kunt u de verschillende gebieden van hosting toepassen en beslissen welke gebieden voor u het belangrijkst zijn.

Klik op de inhoudsopgave aan de rechterkant om naar het gebied te springen waarin u het meest geïnteresseerd bent, of, als u dapper bent, door elk gedeelte te bladeren. Deze geven je een goed idee van wat beter is, HostGator of GoDaddy.

HostGator vs GoDaddy Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 3.5 / 5

HostGator heeft drie gedeelde hostingplannen voor u beschikbaar, wat een standaardconfiguratie is. De prijzen voor deze per maand zijn als volgt:
Logo van HostGator

 • Hatchling $ 2,75 / maand
 • Baby $ 3,95 / maand
 • Zakelijk $ 5,95 / mo

Houd er rekening mee dat de bovenstaande prijzen gelden als u kiest voor een betalingscyclus van 3 jaar; dat wil zeggen, dit zijn maandelijkse equivalenten als u vooraf 3 jaar betaalt. Voor een pakket per maand betalen kost u het volgende voor elk pakket:

 • Hatchling $ 10,95 / maand
 • Baby $ 11,95 / maand
 • Zakelijk $ 16,95 / mo

Het maakt niet uit welk abonnement u kiest met HostGator, ze bieden u tal van voordelen. Ik vind het vooral leuk dat het een gratis SSL-certificaat bevat, dat die extra stap in de beveiliging van de website biedt, waarbij al het verkeer tussen de server die door uw site wordt gehost op uw bezoekers wordt versleuteld.

HostGator is ook een van de weinige hostingbedrijven die een gratis domein aanbieden met zijn basispakket – bij sommigen moet je het tussenliggende of topniveau-plan pakken om hiervoor in aanmerking te komen. Er is hier echter een voorbehoud … je moet je minimaal 12 maanden per keer abonneren om je te kwalificeren. Als u het kapitaal heeft, is dit zeker de moeite van het bekijken waard, gezien de hierboven genoemde kortingsniveaus.

Bandbreedte bij het kiezen van uw hosting kan een probleem zijn, vooral als u niet weet hoe groot of populair uw website zal zijn. Zelfs het basisplan van HostGator omvat onbeperkte bandbreedte – evenals onbeperkte opslag. Dit betekent echter niet dat je vrij kunt rondlopen met je bandbreedte. De T van het bedrijf&Cs gaan hier verder op in en zeggen dat hoewel u niet wordt gefactureerd per hoeveelheid verkeer, bandbreedte of schijfruimte die u gebruikt, de verwachting is dat deze in overeenstemming zijn met een kleine onderneming of een persoonlijke site. Dit is het geval, ongeacht het prijsplan dat u kiest, zelfs het bedrijfsplan. HostGator zegt wel dat het zelden contact hoeft op te nemen met zijn klanten over dit probleem.

Als u meerdere domeinen bij HostGator wilt registreren, moet u in ieder geval voor het Baby-abonnement kiezen, want met de Hatchling kunt u slechts één domein registreren. Dit is geen verrassing en is iets dat de meeste hostingservices aanbieden.

Het grote voordeel van het kiezen voor het Baby-plan boven de Hatchling is de genoemde toename van domeinregistraties. Beide bevatten WordPress-installaties met één klik en gratis WordPress / cPanel-overdrachten. Het bedrijfsplan bevat alle voordelen die ik heb genoemd, maar ook de volgende:

 • Gratis upgrade naar positieve SSL
 • Gratis toegewezen IP
 • Gratis SEO-tools

Het belangrijkste voordeel van de positieve SSL-upgrade is een garantie van $ 10.000 en een TrustLogo-beveiligingszegel. De waarde van de SEO-tools wordt geschat op ongeveer $ 50 per jaar, wat geen enorm bedrag is, gezien hoeveel het kost om voor een SEO-expert te betalen – ik zou het moeten weten!

In de face-off van GoDaddy vs HostGator wint HostGator hier.

GoDaddy overtreft HostGator met zijn vier gedeelde hostingplannen, maar hoe verhouden ze zich in prijs?

 • Economy $ 5,99 / maand
 • Deluxe $ 7,99 / mnd
 • Ultieme $ 12,99 / maand
 • Maximaal $ 19,99 / mnd

O! Dat zijn een paar flinke prijzen en er zijn een aantal geweldige insluitsels nodig om HostGator te verslaan in termen van prijs-kwaliteitverhouding.

Omwille van de transparantie worden de bovenstaande prijzen echter verdisconteerd en worden ze vermeld als u drie jaar tegelijk betaalt, net als de HostGator-prijzen. Helaas krijg je niet de optie om maandelijks met GoDaddy te betalen voor alle abonnementen – het Economy-abonnement is beperkt tot een minimumperiode van 3 maanden. Prijzen voor de kortst mogelijke verlengingstermijnen zijn:

 • Economy $ 10,99 / maand
 • Deluxe $ 12,99 / maand
 • Ultieme $ 19,99 / maand
 • Maximaal $ 28,99 / maand

Natuurlijk, GoDaddy is een van de voorouders van hosting, maar om te voorkomen dat er een enorm prijsverschil ontstaat, zal het functies moeten bieden die veel groter zijn dan die van HostGator om de titel voor deze vergelijking te claimen.

Als het gaat om het aanbieden van een SSL-certificaat, moet je je abonneren op het Ultimate-pakket om het gratis te krijgen. Dus dat betaalt meer dan $ 10 per maand meer voor iets dat HostGator gratis aanbiedt op zijn meest eenvoudige abonnement! Maar wacht, er is meer – het is alleen het eerste jaar gratis met GoDaddy. Met HostGator is de basis-SSL voor altijd gratis!

Er is goed nieuws: alle abonnementen met GoDaddy hebben onbeperkte bandbreedte en komen dus overeen met de bekwaamheid van HostGator in dit opzicht. Het Economy-pakket komt echter niet overeen qua opslag, omdat u beperkt bent tot 100 GB. De meer uitgebreide tariefplannen bevatten onbeperkte opslag, dus er is wat rust.

Eén domein wordt aangeboden met het Economy-plan bij GoDaddy en als je voor onbeperkte websites en onbeperkte subdomeinen wilt gaan, moet je je ten minste onder het Deluxe-pakket scharen. In vergelijking met HostGator is dit dezelfde situatie; u betaalt echter nog elke maand meer.

De stijging van de maandelijkse prijzen met het Ultimate-pakket is waarschijnlijk te danken aan de extra verwerkingskracht en het geheugen dat u krijgt. We hebben het over 2 CPU’s en 1 GB RAM, wat waarschijnlijk de laadsnelheid van de pagina en de reactietijden van de server zal verbeteren. GoDaddy moet hier een kleine overwinning behalen, aangezien HostGator deze informatie niet op zijn site aanbiedt.

Het maximale pakket met GoDaddy heeft alle voordelen van de vorige pakketten, plus:

 • 2x CPU en RAM bovenop het Ultimate-pakket
 • 2x maximaal siteverkeer
 • Gratis SSL voor de volledige termijn

Ah, oke, dus je moet door de neus betalen om een ​​gratis SSL te krijgen om in overeenstemming te zijn met HostGator, maar je krijgt aanzienlijk meer verwerkingskracht en RAM-toegang. De vermelding van een toename van het siteverkeer is enigszins onjuist, aangezien GoDaddy ook stelt dat de bandbreedte, die is gekoppeld aan het verkeer, hoe dan ook onbeperkt is. Er ontbreekt ook informatie op de site over dit voordeel.

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 4/5

HostGator’s WordPress-hostingplannen hebben een hogere prijs dan de gedeelde hostingopties als u 3 jaar hosting aanschaft:

 • Voorgerecht $ 5,95 / mo
 • Standaard $ 7,95 / mo
 • Zakelijk $ 9,95 / mnd

De kosten voor maandelijks betalen zijn:

 • Voorgerecht $ 14,95 / mo
 • Standaard $ 20,95 / mo
 • Zakelijk $ 27,95 / mo

Houd er rekening mee dat er meer opties beschikbaar zijn als u meer WordPress-sites wilt laten hosten, aangezien u als volgt wordt beperkt door deze basisplannen:

 • Starter 1-site
 • Standaard 2 sites
 • 3 bedrijfssites

U kunt betalen voor 5, 10 of 20 sites die worden gehost, maar verwacht hiervoor meer te betalen. Ongeacht uw keuze, migratie is volledig gratis en de opslagruimte is onbeperkt. Een gratis SSL is ook inbegrepen.

Met WordPress-hosting via HostGator, wordt u beperkt tot het aantal bezoekers dat uw site per maand kan hebben:

 • Voorgerecht 100k
 • Standaard 200k
 • Zakelijk 300k

Een ander belangrijk kenmerk zijn de back-ups, aangezien uw hostingservice een goede plek is om back-ups voor uw site-inhoud te integreren. WordPress beperkt u tot de volgende back-upformaten:

 • Starter 1 GB
 • Standaard 2 GB
 • Zakelijk 3 GB

Het goede nieuws is dat deze back-ups dagelijks zijn en met één klik worden hersteld. Gratis e-mailhosting is ook standaard inbegrepen bij alle pakketten, met een onbeperkt aantal e-mailadressen.

Met HostGator’s liberale combinatie van gehoste WordPress-sites en voordelige prijzen, is het moeilijk om er voorbij te kijken.

De prijzen van GoDaddy voor WordPress-hosting zijn steiler dan die van HostGator, maar de kloof is niet zo groot als voor gedeelde hosting. Je hebt ook meer flexibiliteit in termen van meer plannen om uit te kiezen:

 • Basis $ 6,99 / maand
 • Deluxe $ 9,99 / mnd
 • Ultieme $ 12,99 / maand
 • E-commerce $ 15,99 / maand

Nogmaals, voor pure transparantie zijn de bovenstaande prijzen op een jaarabonnement van 3 jaar. Maandelijks betalen kost u:

 • Basis $ 12,99 / mo
 • Deluxe $ 16,99 / maand
 • Ultieme $ 24,99 / maand
 • E-commerce $ 29,99 / maand

Spioneren we hier een overwinning voor GoDaddy als je ervoor kiest om maandelijks te betalen? Het lijkt vreemd dat u meer betaalt dan HostGator voor een deal van drie jaar, maar minder als u maandelijks betaalt. GoDaddy blijft echter weer achter bij de winnende post toen ik het aantal WordPress-sites vergeleek dat elk plan kan hosten – alle plannen beperken je tot een enkele site, die behoorlijk slecht is in vergelijking met HostGator’s 1, 2 of 3.

Als je toch hebt besloten om met GoDaddy te gaan, zijn er opties voor meer sites, maar het wordt een dure aangelegenheid:

 • 5 sites Vanaf $ 24,99 / mnd
 • 10 sites Vanaf $ 49,99 / mnd
 • 25 sites Vanaf $ 89,99 / mnd
 • 50 sites Vanaf $ 169,99 / mnd

Het wordt nog erger als het gaat om SSL-certificaten, omdat de Basic- en Deluxe-opties er niet standaard bij krijgen – je kunt er nog steeds een krijgen, maar verwacht een groot bedrag te betalen. Opslagruimte is ook beperkt met deze twee plannen op laag niveau. Het wordt pas onbeperkt vanaf het Ultimate-plan en hoger.

In termen van maandelijkse bezoekers biedt GoDaddy als volgt suggesties voor de caps:

 • Basis 25k
 • Deluxe 100k
 • Ultimate Unlimited
 • E-commerce onbeperkt

Hoewel het goedkoopste prijsplan niet te vergelijken is met dat van GoDaddy, is er over het algemeen minder een beperking voor de maandelijkse sitebezoekers. Als je enige intentie een WordPress-host is met niet-afgetopte bezoekers, heb je hier een optie vanaf het Ultimate-plan en hoger, maar vergeet niet dat je veel meer betaalt voor het voorrecht.

Back-ups zijn geautomatiseerd en dagelijks, maar ik ben niet zeker van de groottebeperking – GoDaddy biedt deze informatie helaas niet.

HostGator 5/5

GoDaddy 0/5

Cloud hosting is slechts een korte stap verwijderd van shared hosting, en verwacht dus een beetje meer te betalen bij HostGator:

 • Hatchling $ 4,95 / maand
 • Baby $ 6,57 / maand
 • Zakelijk $ 9,95 / mnd

Nogmaals, het bovenstaande is voor 3-jarige plannen. De maandelijkse betalingen zijn als volgt:

 • Hatchling $ 12,95 p.m.
 • Baby $ 13,95 / maand
 • Zakelijk $ 19,95 / mo

U krijgt dezelfde voordelen als wanneer u een gedeelde hostingservice zou hebben, in termen van gratis SSL, gratis domein en onbeperkte bandbreedte. Bovendien zijn de serverspecificaties die we krijgen voor het delen van cloud in de Hatchling-, Baby- en Business-plannen:

 • Geheugen: respectievelijk 2 GB, 4 GB en 6 GB
 • CPU-kernen: respectievelijk 2, 4 en 6

Niets te zien mensen!

Op het moment van schrijven, in tegenstelling tot HostGator biedt GoDaddy geen cloudhosting in haar assortiment. Dit is teleurstellend nieuws, maar maakt HostGator tot de duidelijke winnaar hier voor HostGator vs GoDaddy-hosting.

HostGator 4/5

GoDaddy 4.5 / 5

VPS-serverhosting bij HostGator kost u het volgende als u voor 3 jaar per keer betaalt:

 • Snappy 2000 $ 29,95 / maand
 • Snappy 4000 $ 39,95 / maand
 • Pittig 8000 $ 49,95 / maand

Als u liever maandelijks betaalt:

 • Snappy 2000 $ 89,95 / maand
 • Snappy 4000 $ 129,95 / maand
 • Pittig 8000 $ 159,95 / mo

Wat levert deze u op voor uw eigen stukje van een virtuele server?

RAM:

 • Snappy 2000 2 GB RAM
 • Snappy 4000 4 GB RAM
 • Snappy 8000 8 GB RAM

CPU-kernen zijn respectievelijk 2, 2 en 4, met schijfruimte als:

 • Snappy 2000 120 GB ruimte
 • Snappy 4000 165 GB ruimte
 • Snappy 8000 240 GB ruimte

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in bandbreedtebeperkingen:

 • Snappy 2000 1,5 TB
 • Snappy 4000 2 TB
 • Snappy 8000 3 TB

Naast de bovenstaande kernfuncties, geeft het gebruik van HostGator als uw VPS-host u toegang tot:

 • Volledige root-toegang
 • Aangepaste installatie
 • Toegewijde bronnen zonder te betalen voor een speciale server
 • Wekelijkse off-site back-ups inbegrepen

Als u zich aanmeldt bij de VPS-hostingplannen van GoDaddy, krijgt u toegang tot de supersnelle SSD-servers. Drie jaar betalen kost u:

 • Start $ 24,99 / maand
 • Verbeter $ 34,99 / maand
 • Groei $ 44,99 / mo
 • Breid $ 54,99 / maand uit

Maandelijkse equivalenten hiervoor zijn:

 • Start $ 29,99 / maand
 • Verbeter $ 44,99 / maand
 • Groei $ 59,99 / mo
 • Breid $ 74,99 / maand uit

Op dit moment wint GoDaddy op het prijsfront met een duidelijke marge. Staat het op als het gaat om hardware?

RAM:

 • Start 2 GB
 • Verbeter 4GB
 • Groei 6 GB
 • Vouw 8 GB uit

Het doet! Voor minder geld elke maand krijg je dezelfde RAM, behalve het Expand-pakket.

CPU-kernen zijn iets minder dan HostGators op 1, 2, 3 en 4 in de pakketten, maar er is een beperking op opslag met GoDaddy – meer dan met HostGator:

 • Start 40 GB
 • Verbeter 60GB
 • Groei 150 GB
 • Breid 200 GB uit

Als u voor de prijzen naar GoDaddy neigt, zal de onbeperkte bandbreedte voor alle plannen uw beslissing waarschijnlijk beïnvloeden. Door deze positieve punten te combineren met de onderstaande extra voordelen, is GoDaddy een goede optie voor VPS-hosting:

 • 24-uurs netwerkbewaking
 • Beheerde en zelfbeheerde opties
 • Wekelijkse back-ups op een beheerd plan

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 4.5 / 5

Dedicated server hosting is het toppunt van het huren van uw eigen serverruimte, dus verwacht diep in uw portemonnee te graven. 3-jarige plannen met HostGator zijn:

 • Waarde $ 118,99 / mo
 • Vermogen $ 138,99 / mo
 • Enterprise $ 148,98 / mo

Kosten voor maandelijks betalen zijn:

 • Waarde $ 189 / maand
 • Vermogen $ 249 / mo
 • Enterprise $ 289 / maand

Houd er rekening mee dat u bij het kiezen van uw plan in het winkelwagentje een SSD of HDD kunt kiezen, die beide de kosten niet wijzigen. Hetzelfde geldt voor Plesk of cPanel.

Bovenstaande prijzen zijn voor een managed server; semi-beheerde servers zijn goedkoper – ongeveer $ 10 / maand goedkoper.

Ongeacht het prijsplan dat u kiest, de bandbreedte is onbeperkt en u kunt kiezen tussen Linux of Windows OS. Als het om hardware gaat, krijg je het volgende:

PROCESSOR:

 • Waarde 4 kernen
 • Vermogen 8 cores
 • Enterprise 8 kernen

RAM:

 • Waarde 8 GB RAM
 • Vermogen 16 GB RAM
 • Enterprise 30 GB RAM

Opslag:

 • Waarde 1 TB HDD
 • Voeding 2 TB HDD / 512 GB SSD
 • Enterprise 1 TB SSD

Extra functies, ongeacht welk pakket u kiest, zijn:

 • 3 x IP’s
 • Volledige root-toegang
 • Onbeperkte databases
 • RAID-1-configuratie
 • DDOS-bescherming
 • Volledig redundant netwerk

Net als bij de andere hostingopties van GoDaddy, krijg je een extra keuze in vergelijking met HostGator. De driejarige prijzen hiervoor zijn:

 • Economy $ 89,99 / maand
 • Waarde $ 104,99 / maand
 • Deluxe $ 129,99 / maand
 • Ultieme $ 179,99 / maand

De dedicated hosting van GoDaddy is aanzienlijk goedkoper. Voordat we zien of het hardware-aanbod vergelijkbaar is, zijn hier de maandelijkse kosten:

 • Economy $ 159,99 / maand
 • Waarde $ 189,99 / maand
 • Deluxe $ 239,99 / maand
 • Ultieme $ 339,99 / maand

Nogmaals, afgezien van het Ultimate-pakket, zijn de prijzen lager dan HostGator, dus dat is tot nu toe een overwinning voor GoDaddy.

Bij het afrekenen heeft u geen keuze om een ​​SSD te verkiezen boven een HDD, maar u kunt kiezen tussen beheeropties. Volledig beheerde servers kosten u $ 10 / mo, wat precies hetzelfde is als HostGator. Wees echter voorzichtig bij het kiezen tussen beheerde en zelfbeheerde opties. Beheerde en volledig beheerde servers gebruiken CentOS 6, terwijl u met zelfbeheerde servers kunt kiezen tussen Ubuntu, Fedora, CentOS 6 of CentOS 7.

De bandbreedte is onbeperkt voor alle plannen en aanvullende hardwarespecificaties zijn:

PROCESSOR:

 • Economy 4 kernen
 • Waarde 4 kernen
 • Deluxe 4 kernen
 • Ultimate 4 Cores

RAM:

 • Economy 4GB
 • Waarde 8GB
 • Deluxe 16 GB
 • Ultieme 32 GB

Opslag:

 • Economy 1 TB
 • Waarde 1.5TB
 • Deluxe 2TB
 • Ultieme 2TB

De onderstaande extra functies zijn afhankelijk van het beheerde niveau dat u kiest, terwijl die van HostGator allemaal standaard zijn:

 • 3 x IP’s
 • Root-toegang
 • Toezicht houden
 • Patchen
 • Controlepaneel

Hoewel de plannen van GoDaddy goedkoper zijn, komt dit grotendeels door de iets minder krachtige server als het gaat om CPU, RAM en opslag, wat resulteert in een gelijkspel voor deze categorie.

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 4/5

Ik doe hier een directe monetaire vergelijking tussen de twee. Dit zijn de prijzen waarvoor uw domeinextensie wordt verlengd, NIET de introductieaanbiedingen (groen geeft de goedkopere optie aan):

 • .com $ 17,99 / jr
 • .website $ 15,00 / jr
 • .info $ 17,99 / jr
 • .club $ 15,00 / jr
 • .org $ 17,99.jaar
 • .host $ 45,00 / jr
 • .co $ 35,00 / jr
 • .netto $ 17,99 / jr
 • .online € 15,00 p.j.
 • .ruimte $ 15,00 / jr
 • .me $ 19,95 / jr
 • .website $ 15,00 / jr
 • .us $ 17,99 / jr
 • .biz $ 17,99 / jr
 • .tech $ 30,00 / jr

HostGator biedt betere prijzen in de lijst met extensies.

GoDaddy is waarschijnlijk de beste bron voor domeinregistratie, omdat het een van de eersten was die de service aanbood. Hoe stapelen de prijzen zich echter op?

 • .com $ 17,99 / jr
 • .website nvt
 • .info $ 21,99 / jr
 • .club $ 17,99 / jr
 • .org $ 10,99 / jr
 • .host n.v.t.
 • .co $ 11,99 / jr
 • .netto $ 14,99 / jr
 • .online € 49,99 / jr
 • .ruimte n.v.t.
 • .me $ 19,99 / jr
 • .website $ 39,99 / jr
 • .us $ 19,99 / jr
 • .biz $ 24,99 / jr
 • .tech $ 27,99 / jr

GoDaddy heeft wat duurdere opties, maar heeft goedkopere plannen voor enkele van de belangrijkste uitbreidingen.

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 3.5 / 5

HostGator heeft een uitgebreide site builder-service, met 2 jaar kosten voor zijn plannen als volgt:

 • Starter $ 3,84 / maand
 • Premium $ 5,99 / maand
 • e-commerce $ 9,22 / maand

Kosten als u jaarlijks wilt betalen zijn:

 • Starter $ 4,61 / mo
 • Premium $ 6,14 / maand
 • e-commerce $ 9,99 / maand

Maandelijks betalen kost u:

 • Starter $ 4,99 / maand
 • Premium $ 6,49 / maand
 • e-commerce $ 12,49 / maand

Voor het Starter-abonnement krijg je:

 • Onbeperkte pagina’s
 • Onbeperkte opslag en bandbreedte
 • Gratis hosting
 • Gratis domeinnaam voor 12 maanden
 • Drag and drop builder
 • Aanpasbare sjablonen
 • Site-analyse
 • Gratis SSL-certificaat
 • 24/7 ondersteuning

Het Premium-abonnement geeft u alles in het Starter-plan met prioriteitsondersteuning bovenaan. Het eCommerce-abonnement omvat al het bovenstaande plus extra eCommerce-functionaliteit, waaronder voorraadbeheer, een verzend- en belastingcalculator en kortingsbonnen.

HostGator heeft niet veel informatie op de website-builderpagina, maar het geeft wel inzicht in de belangrijke details. Het is ook concurrerend op het gebied van prijzen, wat betekent dat het een vinkje krijgt voor de GoDaddy vs HostGator-uitdaging.

GoDaddy’s website builder biedt geen vergelijkbaar plan als HostGator’s als je dat 2 jaar van tevoren wilt.

De langste termijn waarvoor u kunt betalen, is jaarlijks:

 • Basic $ 10 / mo
 • Standaard $ 15 / maand
 • Premium $ 20 / maand
 • E-commerce $ 25 / maand

GoDaddy dwingt je om de eerste maand gratis aan de slag te gaan met het bouwen van je site. Dit is geweldig omdat HostGator het niet biedt, maar het betekent ook dat ik niet kan zien hoeveel de kosten zouden zijn als je maandelijks zou willen betalen.

Het Starter-abonnement van GoDaddy omvat:

 • Gratis SSL-certificaat
 • Mobielvriendelijke site
 • Bewerken onderweg
 • 24/7 ondersteuning
 • Gratis e-mailadres voor 1 jaar
 • Gratis telefoonnummer voor 1 jaar
 • PayPal-knop
 • Site-analyse
 • 1 platform voor sociale media
 • 5 posts op sociale media en reacties per maand
 • 100 e-mailmarketing verzendt / maand

De voordelen om voor de duurdere plannen te gaan, zijn meer sociale media en e-mailmarketing, uitgebreide online afspraakintegratie en eCommerce-opties.

Hoewel GoDaddy meer informatie heeft over wat elk prijsplan biedt, worden opslag en bandbreedte niet genoemd. De dealbreaker voor mij is een gebrek aan informatie over de prijzen en dwingt je om hun product gratis te proberen, terwijl het duurder is.

HostGator 5/5

GoDaddy 3.5 / 5

HostGator negeert de verschillende hostingopties en andere franje die wordt aangeboden en staat bekend om zijn uitstekende betrouwbaarheid.

Samen met de hoogwaardige 24/7/365 klantenondersteuningsafdeling vallen deze kritische factoren op:

 • Snelheid 0,96 seconden
 • Uptime 99,9%

Het is geen verrassing dat GoDaddy uitblinkt in zijn vermogen om hoogwaardige hardware en services aan te bieden. Hoewel het merendeel van de services van dit hostingbedrijf duurder is dan die van HostGator, zorgt het voor een snellere laadtijd en uptime van pagina’s, die beide essentieel zijn voor uw site:

 • Snelheid 517 ms
 • Uptime 99,99%

HostGator 4.5 / 5

GoDaddy 4/5

Reseller-hosting is een goede manier om uw eigen hostingbedrijf te starten op de rug van een expert, maar houd rekening met hoger dan gemiddelde tariefplannen:

 • Aluminium $ 19,95 / mo
 • Koper $ 24,95 / mo
 • Zilver $ 24,95 / mo

De bovenstaande prijzen zijn voor een abonnement van drie jaar en dezelfde prijs tussen koper en zilver lijkt geen typfout te zijn, maar u betaalt meer voor een maandabonnement:

 • Aluminium $ 29,95 / mo
 • Koper $ 41,95 / mo
 • Zilver $ 59,95 / mo

Gratis SSL-certificaten zijn standaard voor alle abonnementen, wat een gemeenschappelijk thema is voor alle hostingservices via HostGator.

Van belang bij resellerhosting zijn echter schijfruimte, bandbreedte en domeinen. U krijgt onbeperkte domeinen, ongeacht de door u gekozen optie, en de beschikbare schijfruimte is:

 • Aluminium 60 GB ruimte
 • Koper 90 GB ruimte
 • Zilver 140 GB ruimte

Bandbreedtebeperkingen zijn:

 • Aluminium 600 GB
 • Koper 900 GB
 • Zilver 1.400 GB

U krijgt standaard gratis WHMCS-clientbeheer- en facturatiesoftware, evenals een geld-terug-garantie van 45 dagen, die boven het gemiddelde ligt en belangrijk is wanneer u naar een reseller-hostplan kijkt.

Als je het geluid van GoDaddy leuk vindt voor resellerhosting, zijn hier de huidige prijzen die worden aangeboden:

 • Verbeter $ 39,99 / maand
 • Groei $ 49,99 / maand
 • Breid $ 64,99 / maand uit
 • Gevestigd $ 89,99 / maand

Beginnende wederverkopers zijn waarschijnlijk het meest geïnteresseerd in het Enhance-pakket als ze beginnen, tenzij ze al een groter aantal potentiële klanten hebben die veel verkeer bekijken. Houd echter rekening met de huidige maandelijkse kosten voor deze plannen:
GoDaddy-logo

 • Verbeter $ 54,99 / mo
 • Groei $ 74,99 / mo
 • Breid $ 99,99 / maand uit
 • Gevestigd $ 129,99 / maand

Hoewel deze prijzen hoger zijn dan die van HostGator, is het goed om te zien dat GoDaddy gratis SSL-certificaten heeft opgenomen, evenals een gratis geïntegreerde WHMCS-licentie en cPanel.

Opslagopties die beschikbaar zijn bij GoDaddy-resellerhosting zijn:

 • Verbeter 90GB
 • Groei 120 GB
 • Breid 150 GB uit
 • Gevestigd 240 GB

Waar GoDaddy een kleine overwinning behaalt, is dat het onbeperkte bandbreedte heeft voor al zijn opties voor reseller-serviceprijzen, bovenop een grotere opslagcapaciteit. Dit maakt het echter niet automatisch een betere keuze dan HostGator. Het is geweldig als u duidelijke plannen heeft om uw reseller-hostingbedrijf enorm te maken, omdat u minder beperkt bent. Als u echter voor iets kleins gaat, vooral om mee te beginnen, gaat u betalen voor iets dat u niet nodig heeft.

Het beleid van GoDaddy met betrekking tot de geld-terug-garantie is onduidelijk. Als u echter voor minimaal een jaarabonnement betaalt, heeft u recht op een geld-terug-garantie van 30 dagen.

HostGator 5/5

GoDaddy 4/5

Op basis van abonnementen voor 3 jaar (groen geeft de goedkopere optie aan):

 • Gedeeld $ 2,75 – $ 5,95 / mo
 • Cloud $ 4,95 – $ 9,95 / maand
 • WordPress $ 5,95 – $ 9,95 / maand
 • Wederverkoper $ 19,95 – $ 24,95 / mo
 • VPS $ 29,95 – $ 49,95 / maand
 • Toegewijd $ 118,99 – $ 418,98 / maand

HostGator biedt de meest betaalbare abonnementen voor de minder veeleisende sitehosting. Als je op het punt staat om voor HostGator of GoDaddy te gaan, komt het misschien neer op pure prijzen.

Op basis van abonnementen van 3 jaar:

 • Gedeeld $ 5,99 – $ 19,99 / maand
 • Wolk –
 • WordPress $ 6,99 – $ 15,99 / maand
 • Wederverkoper $ 39,99 – $ 89,99 / mnd
 • VPS $ 24,99 – $ 54,99 / maand
 • Toegewijd $ 89,99 – $ 179,99 / mnd

GoDaddy prijzen zichzelf grotendeels uit de markt, tenzij je niet-gedeelde hosting nodig hebt. Het biedt ook geen cloudhosting.

GoDaddy vs HostGator hosting conclusie

De winnaar is HostGator!

Hoewel GoDaddy een aantal betrouwbare en robuuste services biedt, is het qua prijs niet vergelijkbaar met HostGator, vooral niet voor shared hosting. De site van HostGator is heel gemakkelijk te navigeren en de klantenondersteuning is uitstekend. Deze populaire hostingservice heeft een verschrikkelijke betrouwbaarheid nodig om door GoDaddy te worden overtroffen, maar zelfs de uptime en paginasnelheden zijn uitstekend. Daarbovenop…

We hebben een Speciale deal zodat HostGator nog goedkoper is!

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map