Google Sites vs WordPress-sammenligning: Hvilken er bedre?

Bloggen din er endelig oppført på Google, og den er blomstrende. Det er et enormt oppsving i trafikken, og du er klar til å virkelig ta fly. Din nisje er godt etablert, og du har valgt et flott domenenavn, og den er klar til å aktiveres.


Google-nettsteder vs WordPressDet er på tide å begynne å bygge nettstedet ditt. Markedet er oversvømmet av plattformer for byggherrer av nettsteder, som alle tilbyr en rekke forskjellige funksjoner og prispoeng. Hvordan vet du hvilket alternativ du skal velge med denne mye metningen?

Du har endelig begrenset den, men nå må du vite forskjellen mellom WordPress og Google Sites. Støtter Google Sites WordPress?

I denne artikkelen vil vi sammenligne Google Sites kontra WordPress for å hjelpe deg med å bestemme det riktige alternativet for nettopp byggebehov. Vi vil rangere dem basert på hvordan de presterer og deres toppfunksjoner for å gi deg en ide om det beste nettstedet.

HostGator-logo

Vårt valgte WordPress-hostingvalg:
Få topp karakter hosting for så lite som
$ 2,64 per måned

StartBloggingOnline.com godkjent hosting

Google Sites vs WordPress: hva er forskjellen?

Det første du trenger å vite når du velger mellom Google Sites eller WordPress, er hva de begge er nøyaktig. Det enkle svaret er at de er plattformer for bygging av nettsteder, og at disse plattformene lar deg lage ditt tilpassede nettsted for alt du måtte trenge, enten det er personlig eller forretningsmessig. Google lager et bredt utvalg av forskjellige verktøy, produkter og plattformer. Google Sites er en av disse. Det er et produkt du kan bruke til å lage nettsteder som kan være vert på Googles servere. WordPress er en åpen kildekode nettbyggingsplattform. Du kan bruke den til å bygge din webside, blogg eller hva du trenger. Det er for tiden det mest populære alternativet på nettet for nettløsninger på grunn av hvor tilpassbar det er.

WordPress vs Google Sites Setup

Det første hinderet å krysse når det gjelder nettbygging er satt opp. Hvis du ikke klarer det, kan du like godt gi opp. La oss se på hvordan oppsettet sammenligner.

Google Sites-logoDenne prosessen er en klar vinner. Du kan sette opp et nettsted for deg selv i 10 klikk. Selv de minst tekniske personene på nettet kunne navigere i denne prosessen i løpet av en halv time.

Dette oppsettet er mye vanskeligere. Det vil ta mye tid og har en veldig bratt læringskurve. De fleste som bruker WordPress ansetter en erfaren utvikler for å starte nettstedet sitt i stedet for å prøve å gjøre det på egen hånd.

Google Sites eller WordPress for brukervennlighet

Det er viktig for eiere av små bedrifter at byggherrer av nettsteder er enkle å bruke. Mange bedriftseiere er kunstnere eller kjøpmenn, ikke utviklere og kodere. Dette betyr at de, med mindre de har budsjett til å ansette en utvikler, vil ha en plattform som de lett kan lære og forstå.

Bli med på GRATIS trening

Ønsker du å lære hvordan du bygger 6 myndigheters nettsteder?

Bli med på denne gratis opplæringen til…

 • Endelig har en velprøvd metode for å finne lønnsomme nisjer
 • Få tilgang til en idiotsikker metoden for søkeordforskning
 • Lær hvordan du kan outsource kvalitetsinnhold
 • Lær hvordan du bygger lenker til hvit hatt til nettstedet ditt uten hodepine

Google Nettsteder krever ingen koding. Ingen. Den gjennomsnittlige personen kan enkelt opprette og starte et nettsted innen 30 minutter etter start.

De har en all-inclusive plattform som lar deg få tilgang til alt du trenger på ett sted. Det er ikke nødvendig å laste opp eller installere eksterne plugins og utvidelser for å få nettstedet ditt i gang.

Brukergrensesnittet deres er kjent for de fleste som har jobbet med Google før; det er rent og intuitivt, med mange enkle rullegardinmenyer for formatering og oppsett.

Igjen, WordPress er ikke et nettsted for nybegynnere. De taper kampen når det gjelder brukervennlige systemer. Det er et mer grunnleggende Content Management System (CMS) i stedet for å være en all-inclusive suite som Google Sites. Dette betyr at det er veldig avhengig av plugins og utvidelser for tilgang til temaer og krever at brukerne er kjent med koding hvis de vil tilpasse noe.

WordPress eller Google Sites for funksjonalitet

Mens hver plattform tilbyr samme grunnleggende, kan funksjonene virkelig skille dem fra hverandre. La oss se på noen av ekstrautstyrene som følger med hvert av disse alternativene!

Noe av det kule ved Google er at de bygger alt med samarbeid i tankene. Nettstedsbyggeren deres er intet unntak. Du kan la brukere hjelpe med å bygge nettstedet og angi individuelle tillatelser.

Hver side fungerer basert på sin type. Det er flere forskjellige kategorier, slik at du kan lage listesider, startsider, kunngjøringer, blogger, filer og websider. Hver type side har sine egne funksjoner. Bloggere bør glede seg over kunngjøringssiden.

Gratis domene med hosting

Google Sites er også bygget for å jobbe med hele Google Suite med produkter. Dette betyr at applikasjonene deres (kart, Hangouts, YouTube, kalender og til og med Drive) kan sømløst settes inn på nettstedet ditt.

WordPress-logoFordi WordPress er åpen kildekode, har det en uendelig liste over tilgjengelige funksjoner. Fangsten er at hver av disse funksjonene er tilgjengelige via app-butikken deres med plugins og utvidelser. Disse er ikke alltid kompatible med hverandre, og det er vanskelig å kontrollere kvaliteten fordi utviklere spenner fra amatør til ekspert på ferdighetsnivå.

Bilde og design

Design er funksjonen som vil tiltrekke folk til nettstedet ditt og holde dem der. Et dårlig designet nettsted kan raskt føre til at folk forlater og ødelegger omdømmet ditt. Det er viktig for bedrifter å lage et veldig elegant og profesjonelt nettsted for å holde trafikken på sidene sine.

Google Nettsteder tilbyr svært begrensede alternativer når det gjelder temaer. Byggene deres er ganske grunnleggende og ser ikke veldig profesjonelle ut. Hvis du vil at nettstedene deres skal se bra ut på mobilnettlesere, må du dessuten aktivere mobilalternativet manuelt i kontrollpanelet.

Fordi WordPress er åpen, har de massevis av alternativer. De legger til nye temaer hver dag i sitt tredjeparts utvidelsesbibliotek, så det er mange og mange alternativer å velge mellom. Hvis du har et stort nok budsjett, kan du også ansette en designer for å lage din helt egen webside i stedet for å bruke en av de prefabrikkerte malene.

Kundeserviceopplevelse

Kundeservice er noe vi alle trenger på et tidspunkt i nettbyggingsprosessen. Noen av oss foretrekker å snakke med folk, mens andre heller vil sende en e-post i en hjelpeforespørsel. Alle av oss kan være enige om at det er viktig å kunne nå noen som kan hjelpe oss når vi trenger det.

Google har noen fantastiske støttealternativer. Hjelpesenteret deres er ganske omfattende, og det svarer stort sett på alle spørsmål du måtte ha. Hvis du ikke er opptatt av å lære av artikler, kan du sende tilbakemeldinger gjennom kontrollpanelet og komme i kontakt med en av ekspertene deres. De gjør seg også tilgjengelige over telefon på 13 forskjellige språk!

WordPress er et vanskeligere beist når det kommer til service. Fordi de er åpen kildekode, er det ikke et eneste kontaktpunkt å snakke med. De har massevis av dokumentasjon og et stort fellesskap, så sjansen er stor for at spørsmålet ditt allerede er besvart et sted. Det kan ta litt graving å finne det svaret.

Utbredelsen og avhengigheten av tredjeparts plugins og apper gjør det også vanskelig å få støtte. Noen ganger er plugins ikke kompatible med hverandre, så tredjepartsdesignere har problemer med å feilsøke problemer du har når de ikke vet hva som kjemper mot plugin-en deres. Å ha så mange tredjepartsdesignere betyr også at det ikke er en eneste person du kan snakke med som er kjent med hvert element på nettstedet ditt.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Internett er oversvømmet av nettsteder. I disse dager kan til og med nisjemarkeder være vanskelig å bryte seg inn i, og det er vanskelig for folk å finne deg. SEO hjelper deg med å bli oppdaget.

Du kan tro at det å ha et nettsted som er vert av Google, vil gi deg en klar fordel i algoritmen deres. Det er jo de som setter det. Du får automatisk noen av deres tillit som standard, siden de har tilgang til innholdet ditt og enkelt kan bekrefte at det ikke er skadelig, ikke sant?

Ironisk nok, nei; Google har veldig grunnleggende SEO-evner. Side rangeringer handler om at andre kobler seg til deg og deler sider, og SEO krever mye metadata og tagging for å komme riktig. Googles SEO-verktøy er svært begrenset og tillater ikke mye. Dette er sannsynligvis fordi de er redde for at det å tilby verktøy for SEO vil gi folk for mye av en titt på sin hemmelige formel for vektingsalternativer, men det gir kundene en tydelig ulempe.

WordPress utmerker seg med SEO verktøysett. Sidene dine er enkle å lenke, fordi alle kan kommentere innleggene dine og dele dem. Deres enorme pakke med utvidelser gir deg også muligheten til å tverrbinde med utviklerne for å sikre gjensidig sideplassøkning og SEO-fordeler. Hvis du vil ha litt hjelp med SEO for WordPress, er det en god nybegynnerguide her.

Konklusjon

Begge disse er gode alternativer, så det er vanskelig å erklære en vinner. Jeg vil si det avhenger av hva du leter etter på et nettsted og hvor mye du må bruke.

Hvis du bare trenger en grunnleggende mal med en enkel installasjonsprosess som ikke krever tekniske ferdigheter i det hele tatt, kan du gå med Google Sites.

Hvis du har et stort nok budsjett for en designer, eller du har erfaring med å designe nettsteder og koding, tilbyr WordPress mange flere alternativer for å tilpasse nettstedet ditt og bygge inn alternativer og utvidelser for e-handel.

HostGator-logo

Få topprangerte WordPress-hosting for så lite som
$ 2,64 per måned

StartBloggingOnline.com godkjent hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map