Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress: Οδηγός εγκατάστασης και εγκατάστασης WP

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress?

Κάντε κλικ για να εγκαταστήσετε το WordPress ή κάντε μια χειροκίνητη εγκατάσταση WP

Το WordPress έχει εξελιχθεί από λίγους χρήστες το 2003 σε μια οικιακή λέξη. Είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα αυτο-φιλοξενίας blogging στον κόσμο με την πλειονότητα των bloggers να εγκαθιστούν το WordPress. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας WordPress υποκινήθηκε από τη λαχτάρα του κοινού για μια πλατφόρμα εκδόσεων που θα ήταν κομψή και φιλική προς τον χρήστη.


Ίσως να μην γνωρίζετε ότι το WordPress είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα με εκατοντάδες άτομα που εργάζονται σε αυτό σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστότοποι WordPress είναι ελεύθερα και εξίσου προσβάσιμοι για όλους τους χρήστες, από μεγάλες εταιρείες έως τον καθημερινό blogger.

Εάν ξεκινάτε ένα ιστολόγιο, η εγκατάσταση του WordPress είναι εξαιρετικά εύκολη, γεγονός που το καθιστά την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ιστότοπου. Μπορεί να εγκατασταθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά (γρήγορη εγκατάσταση WordPress) όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή τρίτου μέρους και λίγο περισσότερο κατά την εγκατάσταση με μη αυτόματο τρόπο.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας έναν κεντρικό υπολογιστή τρίτου μέρους

Ακόμα κι αν έχετε πολύ λίγη τεχνική γνώση, μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε τον ιστότοπο WordPress χωρίς κόστος. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα όνομα τομέα και έναν οικοδεσπότη Ιστού τρίτου μέρους, και αυτό θα σας κοστίσει ένα μικρό ποσό χρημάτων.

Οι οικοδεσπότες Ιστού τοποθετούν οπουδήποτε από μερικούς ιστότοπους σε πολλούς ιστότοπους στους διακομιστές τους, ανάλογα με τη χρήση. Η κοινή χρήση ενός διακομιστή με άλλους κατόχους ιστότοπων σάς επιτρέπει να έχετε τον χώρο σας με λογικό κόστος. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν χώρο φιλοξενίας για περίπου 20 $ ανά μήνα.

Εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε 6 Φιγούρες Ιστοσελίδες Αρχής?

Εγγραφείτε σε αυτήν την δωρεάν εκπαίδευση…

 • Τέλος, έχετε μια αποδεδειγμένη μέθοδο για την εξεύρεση κερδοφόρων θέσεων
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε μια μέθοδο έρευνας λέξεων-κλειδιών που είναι απίστευτη
 • Μάθετε πώς να αναθέτετε ποιοτικό περιεχόμενο σε εξωτερικούς συνεργάτες
 • Μάθετε πώς να δημιουργείτε συνδέσμους λευκού καπέλου στον ιστότοπό σας χωρίς πονοκεφάλους

Πληρώνει για να κάνετε αγορές για παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού περιλαμβάνουν ένα όνομα τομέα δωρεάν με το τέλος φιλοξενίας ιστού σας. Άλλοι χρεώνουν μόνο ένα μικρό ποσό για να λάβουν ένα όνομα τομέα από αυτούς. Μπορείτε επίσης να κάνετε αγορές σε άλλους πωλητές ονομάτων τομέα για να βρείτε το σωστό. Η GoDaddy ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο lister name domain με περισσότερα από 63 εκατομμύρια ονόματα domain προς τιμήν της.

Το BlueHost είναι ο επίσημος πάροχος φιλοξενίας WordPress

Το WordPress επέλεξε το BlueHost ως επίσημα προτεινόμενο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Οι χρήστες του WordPress που εγγράφονται στο BlueHost λαμβάνουν δωρεάν όνομα τομέα και έκπτωση 50% στο κόστος του προγράμματος φιλοξενίας. Μπορείτε πραγματικά να πάρετε ένα πρόγραμμα BlueHost με μόλις 3,95 $ το μήνα.

Οι χρήστες του WordPress αρέσουν στο BlueHost για άλλους λόγους εκτός από την ελκυστική τιμή. Λαμβάνετε απεριόριστη φιλοξενία τομέα, χώρο φιλοξενίας, μεταφορά αρχείων και λογαριασμούς email. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερις τύπους προγραμμάτων φιλοξενίας, όπως κοινόχρηστη φιλοξενία, φιλοξενία VPS, αποκλειστική φιλοξενία και φιλοξενία μεταπωλητών. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά ορισμένοι χρήστες λένε ότι αργούν να ανταποκριθούν.

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν κάνει πολλή δουλειά για να ξεκινήσουν προγράμματα εγκατάστασης WordPress. Μόλις αποκτήσετε το όνομα τομέα σας, ο οικοδεσπότης Ιστού χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο εγκατάστασης WordPress που αυτοματοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα ολοκληρωθεί με ένα ή δύο κλικ σε λίγα λεπτά.

Εγκατάσταση του WordPress με το BlueHost ως Web Host σας

Λογότυπο BlueHost

Δωρεάν τομέας με φιλοξενία

Δεδομένου ότι το BlueHost είναι ο επίσημος οικοδεσπότης Ιστού για το WordPress και συνιστάται ιδιαίτερα, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο εγκατάστασης του Word Press, χρησιμοποιώντας το BlueHost ως web host και το MOJO Marketplace ως αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Δημιουργία λογαριασμού με το BlueHost.
 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας BlueHost και μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου.
 1. Βρείτε την ενότητα του ιστότοπου και επιλέξτε “εγκατάσταση WordPress”.
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης.
 1. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα για σύνδεση με την εγκατάσταση. Εάν θέλετε, θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε έναν υποφάκελο. Μπορείτε να το ονομάσετε “blog” ή μπορείτε να το αφήσετε κενό και θα συνδεθεί με την κύρια σελίδα του ιστότοπού σας.
 1. Έχετε επίσης την ευκαιρία να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση email, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τη νέα εγκατάσταση του WordPress. Βρείτε αυτήν την ενότητα κάτω από τον τίτλο, “Σύνθετες επιλογές”.
 1. Θα πρέπει να διαβάσετε τις άδειες και τις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών και να επιλέξετε τα πλαίσια πριν συνεχίσετε.
 1. Εγκαταστήστε το WordPress επιλέγοντας το κουμπί “Εγκατάσταση τώρα” και η εγκατάσταση του WordPress θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Εγκατάσταση του WordPress με το SiteGround ή το InMotion ως οικοδεσπότη Ιστού σας

Λογότυπο InMotion HostingΕνώ το BlueHost είναι ο οικοδεσπότης Ιστού που προτείνει το WordPress, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού. Το SiteGround και το InMotion είναι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων με εξαιρετική φήμη. Και οι δύο χρησιμοποιούν το Softaculous για την εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ. Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας τους ιστότοπους του Siteground και του InMotion:

 1. Συνδεθείτε στον ιστότοπο του κεντρικού υπολογιστή σας και εισαγάγετε την περιοχή του πίνακα ελέγχου.
 2. Αναζητήστε το εικονίδιο προγράμματος εγκατάστασης Softaculous ή WordPress στην ενότητα Auto Installers.
 3. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης του Softaculous.
 4. Θα σας ζητηθεί να διαβάσετε μια επισκόπηση του WordPress.
 5. Κάντε κλικ στην καρτέλα με την ένδειξη “εγκατάσταση” για να συνεχίσετε.
 6. Στη συνέχεια, θα λάβετε μια ερώτηση που θα σας ρωτήσει πού θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress. Θα πρέπει να επιλέξετε http: // ή http: // www. ως το πρωτόκολλό σας. Εάν ο ιστότοπός σας διαθέτει SSL και HTTPS (επίπεδο ασφαλών πριζών, το οποίο είναι μέτρο ασφαλείας), επιλέξτε https: // ή https: // www. ως το πρωτόκολλό σας.
 7. Τώρα, επιλέξτε το όνομα τομέα όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων επιλέγουν τον ριζικό κατάλογο (όπως .com). Εάν επιλέξετε τον ριζικό κατάλογο, αφήστε κενό το πεδίο με την ένδειξη “In Directory” κενό.
 8. Μεταβείτε στην ενότητα ρυθμίσεων και συμπληρώστε το όνομα και την περιγραφή του ιστότοπού σας. Μην ανησυχείτε αν δεν το έχετε σκεφτεί. Μπορείτε πάντα να το αλλάξετε αργότερα. Σε αυτήν την ενότητα, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και διεύθυνση email διαχειριστή.

παζλ

Η Softaculous θα συμπληρώσει αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για εσάς, αλλά μπορείτε να τα αλλάξετε αν θέλετε. Απλά προσέξτε να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με κεφαλαία και πεζά γράμματα και μερικούς αριθμούς. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε ξανά τη διεύθυνση email σας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσει το WordPress για να επικοινωνήσει μαζί σας για ειδοποιήσεις και συνδέσμους επαναφοράς κωδικού πρόσβασης εάν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας.

9. Τα υπόλοιπα πεδία είναι προαιρετικά. Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα, να επιλέξετε προσθήκες και να επιλέξετε ένα θέμα.

10. Το τελευταίο βήμα είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί «εγκατάσταση» για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Θα δείτε μια γραμμή προόδου στην οθόνη σας. Μην κλείσετε το παράθυρο έως ότου η γραμμή φτάσει το 100% και δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι η εγκατάσταση ήταν επιτυχής ή το πρόγραμμα ενδέχεται να μην εγκαταστήσει σωστά το WordPress. Να είστε υπομονετικοί, μπορεί να χρειαστούν περίπου τρία ή τέσσερα λεπτά.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο

Μη αυτόματη εγκατάσταση WordPress

Λογότυπο WordPressΕάν αναρωτιέστε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας διακομιστή ή να νοικιάσετε χώρο από μια εταιρεία φιλοξενίας, είναι καλή ιδέα να υπολογίσετε το επίπεδο τεχνικής δεξιότητάς σας. Το μεγαλύτερο θετικό στη χρήση του δικού σας διακομιστή είναι ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο του διακομιστή σας.

Το θετικό γίνεται γρήγορα αρνητικό όταν κάτι πάει στραβά με τον διακομιστή σας και το μόνο άτομο που μπορεί να το διορθώσει είναι εσείς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας διακομιστή, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε ενδιάμεσες γνώσεις διακομιστών και λογισμικού διακομιστή. Για την καλύτερη απόδοση και το λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας, θα πρέπει να διατηρείτε ενεργά τη συντήρηση και την ενημέρωση του διακομιστή σας.

Για αρχάριους ιδιοκτήτες και κατασκευαστές ιστότοπων, το ονομαστικό κόστος για φιλοξενία ιστοσελίδων αξίζει να αφήσετε τα ζητήματα συντήρησης διακομιστή στους ειδικούς του οικοδεσπότη ιστού, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη διαχείριση και την ενημέρωση του ιστότοπού σας.

Όταν επιλέγετε να εκτελέσετε και να εγκαταστήσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο, θα πρέπει πρώτα να λάβετε ένα όνομα τομέα, έναν κεντρικό υπολογιστή και έναν λογαριασμό πελάτη FTP. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε τη διαδικασία:

Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν την ακολουθία εγκατάστασης σε πέντε εύκολα βήματα:

1. Κατεβάστε την προσθήκη WordPress από το WordPress.org

Κατεβάστε το WordPressΤο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πελάτη FTP. Το FTP σημαίνει πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων. Ο πελάτης FTP είναι η διεπαφή που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να κατεβάσετε τα αρχεία σας στο διακομιστή. Ακολουθεί μια λίστα ορισμένων παρόχων πελατών FTP:

 • Cyberduck
 • FileZilla
 • FTP Voyager
 • Fire FTP
 • Κλασικό FTP

Η διεύθυνση ftp θα μοιάζει λίγο με τη διεύθυνση του ιστότοπού σας, αλλά το πρόθεμα θα είναι ftp. Για παράδειγμα, θα είναι ftp://domain.com. Ρυθμίστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης FTP με τον πελάτη σας FTP. Θα χρειαστεί επίσης να λάβετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο ή το Textedit. Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word επειδή δεν είναι πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού λειτουργούν επίσης καλύτερα όταν χρησιμοποιείτε τον δικό σας διακομιστή. Όλα τα Chrome, Safari και Firefox υποστηρίζουν HTML 5 και CSS 3, αλλά ο Internet Explorer δεν το κάνει.

Μόλις ρυθμίσετε το πρόγραμμα-πελάτη FTP, δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον διακομιστή σας. Μεταβείτε στον ιστότοπο του WordPress.org και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί που λέει, “Λήψη WordPress”. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, είστε έτοιμοι για το δεύτερο βήμα.

2. Ανεβάστε αρχεία WordPress στον διακομιστή Web σας

Εγκατάσταση WordPressΑνοίξτε το φάκελο λήψης στον υπολογιστή σας και βρείτε το αρχείο αρχειοθέτησης zip που κατεβάσατε πρόσφατα. Δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου κάνοντας διπλό κλικ πάνω του για να το αναπτύξετε. Τώρα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό πελάτη FTP για να ανεβάσετε τα πρόσφατα ληφθέντα αρχεία στον διακομιστή ιστού.

Μεταβείτε στο αρχείο πελάτη FTP και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας για σύνδεση στον διακομιστή ιστού σας. Κάθε πελάτης FTP έχει λίγο διαφορετική ρύθμιση, αλλά όλοι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Θα πρέπει να δείτε τα αρχεία σας σε ένα πλαίσιο στα αριστερά και τα αρχεία του διακομιστή ιστού σας θα πάνε στο πλαίσιο στα δεξιά.

Η επόμενη διαδικασία είναι να ανεβάσετε τα πρόσφατα ληφθέντα αρχεία στον διακομιστή ιστού σας. Αυτό το κάνετε επιλέγοντας όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο αριστερό πλαίσιο και σύροντάς τα στο δεξί πλαίσιο. Αυτό το βήμα ξεκινά τη μεταφόρτωση των αρχείων στον διακομιστή ιστού. Η μεταφόρτωση θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την επεξεργασία, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης.

3. Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων και χρήστη MySQL

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού. Κάθε ιστότοπος φιλοξενίας ιστοσελίδων έχει διαφορετική επωνυμία και εμφάνιση, αλλά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Το WordPress αποθηκεύει τα αρχεία σας σε μια βάση δεδομένων. Κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας δημιουργείται από το WordPress κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσγειώνεται σε μία από τις σελίδες σας. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου στον ιστότοπο του κεντρικού υπολογιστή σας και αναζητήστε τη μονάδα βάσης δεδομένων, η οποία θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL.

Δημιουργήστε ένα όνομα και έναν κωδικό πρόσβασης για τη νέα σας βάση δεδομένων. Για λόγους ασφαλείας, επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν θα είναι εύκολο να μαντέψουν οι άλλοι χρησιμοποιώντας μερικά κεφαλαία γράμματα, πεζά γράμματα και αριθμούς. Αποθηκεύστε αυτά τα διαπιστευτήρια επειδή θα τα χρειαστείτε ξανά.

Δώστε στον εαυτό σας άδεια πρόσβασης και τροποποίησης της βάσης δεδομένων. Τώρα είστε έτοιμοι για το τέταρτο βήμα.

4. Διαμορφώστε το WordPress για σύνδεση με τη βάση δεδομένων

Βάση δεδομένων WordPressΕπιστρέψτε στον ιστότοπο πελάτη FTP για να συνδέσετε το WordPress με τη νέα σας βάση δεδομένων. Το WordPress θα αναζητήσει τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων σας σε ένα αρχείο που ονομάζεται WP-config, οπότε θα πρέπει να μετονομάσετε το δείγμα αρχείου WP-config.PHP.

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων που δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα. Για παράδειγμα:

 • Αντικαταστήστε το database_name_here με το όνομα της βάσης δεδομένων που ορίσατε.
 • Αντικαταστήστε το όνομα χρήστη_εδώ με το όνομα χρήστη της βάσης δεδομένων που ορίσατε.
 • Αντικαταστήστε τον κωδικό πρόσβασης_εδώ με τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων που ορίσατε.

Κρατήστε τα μοναδικά εισαγωγικά γύρω από κάθε νέα λεπτομέρεια που μετονομάζετε.

Το WordPress βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας της εγκατάστασής σας χρησιμοποιώντας κλειδιά ελέγχου ταυτότητας. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για τη δημιουργία μυστικών κλειδιών WordPress σε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τυχαίο σύνολο ασφαλών κλειδιών ελέγχου ταυτότητας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την εγκατάσταση της νέας σας ιστοσελίδας ασφαλή.

Αναζητήστε οκτώ γραμμές στη σειρά που λένε, “βάλτε τη μοναδική σας φράση εδώ”. Αντιγράψτε τους κωδικούς και αντικαταστήστε τις υπάρχουσες γραμμές στο αρχείο ρυθμίσεων. Αυτό θα τυχαιοποιήσει τα κλειδιά ασφαλείας, ώστε να είναι μοναδικά κάθε φορά που επισκέπτονται τις σελίδες, καθιστώντας δύσκολο για τους εισβολείς να πατήσουν.

Αφού ολοκληρώσετε αυτές τις τροποποιήσεις, μετονομάστε αυτό το αρχείο ως wp-config.php και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε και κλείστε το αρχείο. Εάν αγνοήσετε αυτό το βήμα, το WordPress δεν θα γνωρίζει ότι κάνατε καθόλου αλλαγές. Τώρα, όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά και είστε έτοιμοι για το πέμπτο και τελευταίο βήμα, το οποίο είναι να εκτελέσετε το σενάριο εγκατάστασης του WordPress.

5. Εκτελέστε το σενάριο εγκατάστασης του WordPress

Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το WordPress θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε μερικά ακόμη στοιχεία όπως το όνομα διαχειριστή, τον κωδικό πρόσβασης και την κύρια διεύθυνση. Καταγράψτε αυτές τις πληροφορίες επειδή θα τις χρειαστείτε για να συνδεθείτε στην περιοχή διαχείρισης του WordPress.

Βρείτε και κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του WordPress.

Συγχαρητήρια! Ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι σε λειτουργία και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε τον προσαρμοσμένο ιστότοπό σας. Μπείτε στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και το wp-admin στο τέλος του. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και να αρχίσετε να εργάζεστε με τον πίνακα ελέγχου σας.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του WordPress, κάντε κλικ εδώ για να βρείτε λύσεις σε κοινά προβλήματα εγκατάστασης.

Τι να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress

bloggingΕάν σας αρέσει να δημιουργείτε και να σχεδιάζετε ιστότοπους, η διασκέδαση είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που θα θέλατε να κάνετε για να προετοιμάσετε τον ιστότοπό σας για δημόσια χρήση.

Θα βρείτε μερικές σημαντικές ρυθμίσεις στην καρτέλα με την ένδειξη “Γενικά”. Στον πίνακα ελέγχου του διαχειριστή του WordPress, μπορείτε να αλλάξετε τον τίτλο, την ετικέτα, τη ζώνη ώρας και το favicon.

Το favicon είναι ένα μικροσκοπικό εικονίδιο που θα εμφανίζεται στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης ακριβώς στα αριστερά του ονόματος του ιστότοπού σας στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης ή στη λίστα σελιδοδεικτών. Εάν δεν επιλέξετε μια εικόνα favicon, το πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να εμφανίζει το εικονίδιο WordPress ή το εικονίδιο του παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε μια μοναδική εικόνα που προσδιορίζει την επωνυμία σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τις αλλαγές σας ή επιστρέφουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Το WordPress θα δώσει στον ιστότοπό σας μια προεπιλεγμένη δομή μόνιμου συνδέσμου, που είναι το τελικό μέρος της διεύθυνσης URL σας. Κάτω από την καρτέλα ρυθμίσεων, θα έχετε την ευκαιρία να την αλλάξετε και θα πρέπει. Ο προεπιλεγμένος μόνιμος σύνδεσμος δεν είναι πολύ φιλικός προς την αναζήτηση.

Αφού αλλάξετε τον μόνιμο σύνδεσμο, θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις ανάγνωσης. Μπορείτε να ορίσετε την πρώτη σελίδα ως στατική σελίδα ή να δημοσιεύσετε αυτόματα την τελευταία σας ανάρτηση. Εάν επιλέξετε μια στατική σελίδα, μπορείτε να ορίσετε μια διαφορετική σελίδα για τις αναρτήσεις ιστολογίου σας.

μπράβο

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα για να διαλέξετε και πολλά από αυτά είναι δωρεάν. Εγκαταστήστε το W3 Total Cache ή το WP Super Cache για να κάνετε τις ιστοσελίδες σας να φορτώνουν πιο γρήγορα. Οι προσθήκες προσωρινής μνήμης Ιστού λειτουργούν εξαιρετικά για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και μπορούν να αποτρέψουν τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας όταν ο διακομιστής σας είναι υπερφορτωμένος.

Δεν μπορείτε να είστε πολύ ασφαλείς με την ασφάλειά σας. Χρησιμοποιήστε την προσθήκη Sucuri για να προστατέψετε την περιοχή διαχειριστή σας. Υπάρχουν επίσης πολλές προσθήκες anti-spam. Κανείς δεν θέλει να κάνει check in στον ιστότοπό του το πρωί για να βρει δεκάδες ανεπιθύμητα σχόλια που πρέπει να διαγραφούν. Σε πολλούς χρήστες του WordPress αρέσει το πρόσθετο anti-spam που ονομάζεται Akismet.

Αφού ρυθμίσετε αυτά τα βασικά πράγματα, είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε σχετικά με άλλα χρήσιμα εργαλεία, όπως τα πρόσθετα WordPress που διαχειρίζονται SEO, κοινωνικά μέσα, αντίγραφα ασφαλείας και άλλα. Οι δυνατότητες αυτού που μπορείτε να κάνετε με μια εγκατάσταση WordPress είναι ατελείωτες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map