Hvad er menuer i WordPress? (Hvordan man redigerer, tilføjer og bruger dem)

Hvis du undrer dig over, hvilke menuer der er i WordPress, er du kommet til det rigtige sted. I denne trinvise guide svarer jeg på spørgsmålet “hvad er menuer i WordPress?” og viser dig, hvordan du nemt kan tilføje dem på dit websted.


Vi vil også undersøge andre anvendelser, som du muligvis ikke er opmærksom på. Vidste du for eksempel, at der er en let træk-og-slip-menu-grænseflade, der giver dig mulighed for at oprette rullemenuer i WordPress?

Hvad er menuer i WordPress?

Hvad er menuer i WordPress?Nå, det korte svar ville være navigationsmenuerne, eller blot “Menuer”, som du ser på WordPress, er en funktion, der giver dig mulighed for at oprette menuer ved hjælp af den indbyggede menueditor, der er placeret i admin-området under Udseende > Menuer.

Menuer tillader temadesignere at lade dig, brugeren, oprette dine egne menuer. mens standardmenuen blot viser de nuværende WordPress-sider.

WordPress understøtter flere menuer, hvilket tillader temaer at understøtte mere end et navigationsområde, hvor nogle eksempler er overskrifts- og sidefodsmenuen.

Du kan tilføje sider, indlæg og brugerdefinerede links til en menu ved hjælp af træk-og-slip-funktionen. For den mere avancerede bruger kan du også tilføje CSS-klasser til dine menupunkter og ændre udseendet ved at tilføje tilpassede stilarter.

Hvad er menuer i WordPress

Menuer giver dig mulighed for at præsentere din webstedsstruktur for de besøgende. Disse navigationsmenuer hjælper brugere med at finde information og gennemse flere forskellige områder på dit WordPress-sted. Da disse menuer spiller en så vigtig rolle på et websted, er de normalt placeret tæt på overskriften i de fleste WordPress-temaer.

menuer-2

Deltag i GRATIS træning

Ønsker du at lære, hvordan man opbygger 6 figurer autoritetswebsteder?

Deltag i denne gratis træning til…

 • Endelig har en velprøvet metode til at finde rentable nicher
 • Få adgang til en idiotsikker metodeforskningsmetode
 • Lær, hvordan man outsource kvalitetsindhold
 • Lær hvordan du bygger links til hvide hat til dit websted uden hovedpine

Typer af menuer i WordPress

Det indbyggede navigationsmenysystem gør det nemt for begyndere at oprette og administrere menuer i WordPress. Menuernes placering kan dog variere fra tema til tema.

Næsten alt WordPress-tema i disse dage leveres med mindst en menuplacering. Nogle temaer har flere menuplaceringer for at rumme mere komplekse WordPress-websteder.

Der er forskellige typer menuer i WordPress som enkle menuer, rullemenuer, mega-menuer (gode menuer, men er ideelle til store websteder med en milliard byte indhold), og sidefodsmenu. Du kan også oprette en menu til din personlige blog, i hvilket tilfælde normalt tilføjes kategorier og underkategorier som navigation.

Du kan yderligere inkludere webstedsnavigation i det widget-klare område som sidebjælker i WordPress.

Nu hvor spørgsmålet “hvad er menuer i WordPress?” er ryddet op, vil jeg vise dig, hvor let du kan redigere, tilføje og bruge disse navigationsmenuer i WordPress.

Gratis domæne med hosting

Lad os komme igang!

Oprettelse af en brugerdefineret navigationsmenu

For at oprette menuer i WordPress, skal du først besøge Udseende > Menuer fra adminområdet.

Når du først er i Rediger menuer skærm (opdelt i 2-kolonne), den venstre kolonne har dine kategorier, sider og tilpassede links fane, mens højre kolonne er hvor du vil tilføje og justere dine menupunkter.

Oprettelse af en brugerdefineret navigationsmenu-1

Lad os nu oprette din første brugerdefinerede menu!

Angiv et passende navn til din navigationsmenu. I dette eksempel vil jeg bruge navnet “Min første menu.”

Klik derefter på Opret menu -knap – dette udvider dit menuområde, der ser sådan ud:

skabe-en-custom-navigation-menu-2

Som du kan se på ovenstående skærmbillede, har webstedet “eksempel” tre temaplaceringer kaldet primær, sekundær og social. Husk, placeringsnavne og placeringer kan variere fra tema til tema.

Vælg nu de sider, du gerne vil tilføje til menuen. Gør dette ved at vælge de sider, der er anført på din venstre side og trykke på Føj til menuen knap.

skabe-en-custom-navigation-menu-3

Når du har tilføjet sider til menuen, skal du vælge den temaplacering, hvor du gerne vil vise menuen, og derefter trykke på Gem menu knap.

skabe-en-custom-navigation-menu-4

Gå ikke i panik, hvis du ikke er sikker på, hvor hver af menuplaceringerne er på dit websted. Besøg blot webstedet for at se din menu i aktion. Hvis du ikke kan lide den udseende, kan du altid ændre dens placering.

skabe-en-custom-navigation-menu-5

Arranger elementer i din brugerdefinerede menu

Har du bemærket noget?

Hvert menupunkt, du tilføjede, arrangeres nu i den nøjagtige rækkefølge, efterhånden som du tilføjede dem!

For eksempel vises dit link om sider ved slutningen, mens linket Kontakt side først vises.

Bare rolig. Dette kan nemt omarrangeres i enhver rækkefølge, du ønsker. Bare træk og slip et menupunkt for at justere dets position i navigationsmenuen.

arrangere poster-in-your-custom-menu

Gentag den samme proces for at oprette nye menuer til forskellige temaplaceringer.

Oprettelse af indlejrede rullemenuer

Rullemenuer kaldes også indlejrede menuer. Dette er navigationsmenuer med menupunkter fra forældre og børn. De er normalt stylet efter WordPress-temaer på en sådan måde, at når du fører musen til et overordnet emne, vises alle dens undermenuer.

skaber-indlejret-drop-down-menuerne-1

Oprettelse af rullemenuer giver dig mulighed for at integrere et velstruktureret navigationssystem til dit WordPress-sted. Sådan tilføjes et menupunkt som en undermenu i WordPress.

Træk elementet under det overordnede element i din menustruktur. Træk nu emnet let til højre, så ser du, at det automatisk bliver en undermenuelement.

skaber-indlejret-drop-down-menuerne-2

Du kan derefter tilføje flere lag med underemner for at oprette dybt indlejrede menuer. Men det er vigtigt at bemærke, at alle WordPress-temaer understøtter flerlagede indlejrede navigationsmenuer. De fleste gør op til to lag.

skaber-indlejret-drop-down-menuerne-3

Tilføjelse af kategorier til dine menuer

Hvis du kører en WordPress-blog, kan du nemt tilføje dine blogkategorier som en rulleliste i menuen.

Som standard giver WordPress dig en nem måde at tilføje sider og kategorier fra den venstre kolonne på skærmen til menueditoren.

Klik på fanen Kategorier. Når det udvides, kan du se dine kategorier listet derinde. Vælg blot de blogkategorier, du vil føje til din menu, og klik derefter på Føj til menuen knap.

tilføje-kategorier-til-din-menuer-1

Du vil se, at kategorierne nu vises som menupunkter i kolonnen menustruktur. Ligesom sider kan du trække og slippe dem for at arrangere positionen i menuen. Her har jeg trukket alle kategorier for at blive vist som undermenuelementer under Bloggen.

tilføje-kategorier-til-din-menuer-2

Tilføjelse af tilpassede links til dine menuer

Det er ganske enkelt at tilføje sider og kategorier, men hvad nu hvis du ville tilføje et link til dine sociale medier eller et andet sted? Dette er, når den brugerdefinerede linkindstilling er praktisk.

Klik på fanen Brugerdefineret link i din venstre kolonne. Når den udvides, vil du bemærke, at den kun indeholder to felter.

Den første er URL’en. Her indsætter du det faktiske link, du vil tilføje. Og det andet felt kaldes Link-tekst, hvor du tilføjer ankerteksten til linket.

tilføjer-custom-links-til-din-menuer

Bemærk: Det er vigtigt, at du starter alle links med http: // eller https: // for at sikre dig, at dine links ikke er ødelagte.

Redigering af et menupunkt

Når du tilføjer kategorier eller sider til din brugerdefinerede menu, bruger WordPress automatisk kategorienavnet eller sidetitlen som linketekst. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du aldrig vil kunne ændre det.

Du kan redigere alle menupunkter ved at trykke på pil ned ved siden af ​​det menupunkt, du vil ændre.

redigering-en-menu-item

Her vil du være i stand til at ændre menuens titel eller linktekst. Du kan også tilføje en titelattribut til linket. Glem bare ikke at ramme Gem menu -knappen for at gemme ændringerne, før du forhåndsvisning af dit websted.

Fjernelse af et link fra dine menuer

Processen med at fjerne et link er den samme, som du redigerer dem. Klik på pilikonet ud for et af menupunkterne.

fjerne-en-link-fra-din-menuer

Derefter vil du se en rød Fjerne link. Når du klikker på det, fjerner WordPress linket fra dine menuer.

Forståelse af temaplaceringer til dine menuer

Som jeg nævnte tidligere, er navigationsmenuer en WordPress-temafunktion. Deres udseende og display styres fuldstændigt af dit tema. Administrationsområdet giver dig kun en brugergrænseflade til at tilføje og redigere disse menuer.

Normalt ville et WordPress-tema have mindst et temaplacering for menuer. Men nogle temaer har muligvis mere end blot en temaplacering som det tema, jeg brugte, mens jeg skrev dette indlæg, som havde tre temaplaceringer.

forståelse-tema-steder-til-din-menuer

Som nævnt tidligere varierer navnene på disse menuplaceringer fra tema til tema. Mens nogle vil kalde det primært, kan en anden kalde det en header. Det er helt baseret på temaudviklerens præference.

Tilføjelse af menuer i sidebjælker og andre widget-klare områder

Udover de udpegede menupositioner, der er indstillet efter dit tema, kan du også tilføje menuer i din sidebjælke og andre widget-klare områder.

Hvis du f.eks. Ser på skærmbilledet nedenfor, ser du, at webstedet bruger menuer til at tilføje websteder og sociale links, de kan lide i sidebjælken..

tilføje-menuer-i-sidebars-og-andre-widget-ready-områder-1

Du kan tilføje navigationsmenuer i dine sider ved hjælp af widgets. Besøg Udseende > Widgets og tilføj Brugerdefineret menu fra listen over tilgængelige widgets til din sidepanel.

tilføje-menuer-i-sidebars-og-andre-widget-ready-områder-2

Sæt derefter en titel på widget-overskriften og vælg en af ​​dine brugerdefinerede menuer fra rullelisten.

Klik til sidst på Gemme for at gemme dine ændringer.

Hvis du besøger dit websted nu, ser du, at din brugerdefinerede menu vises i din sidepanel-widget. Med hensyn til sociale ikoner er der nogle temaer med forudbyggede sociale medieikoner i menuerne. Derudover kan du bruge plugins til at tilføje ikoner i dine navigationsmenuer.

Afslutter

Så der går du. Jeg håber, at du ikke længere er forvirret over, hvad menuer i WordPress er, og hvordan du opretter og tilføjer dem på dit websted. Nu er det næste trin at lære om sidebjælker i WordPress, og hvordan du kan drage fordel af denne andre fantastiske WordPress-funktion.

Synes du dette indlæg var nyttigt?

Lad mig vide det i kommentarerne nedenfor, hvis du har spørgsmål eller forslag til, hvor og hvordan du bruger WordPress-menuer, jeg ville meget gerne høre dine tanker om dette interessante emne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map