A Blogger konvertálása WordPress-ként: Váltás a Blogspot WP-re gyors áttelepítésére!

Gondolkodol a blogod migrálásáról a Bloggerről a WordPressre? Ha igen, akkor a helyes úton jár, hogy nagyobb ellenőrzést szerezzen a blogja (vagy a webhelye) felett, és jobb testreszabási lehetőségeket nyerjen.


Először is, hadd mondjam el, hogy ez egy kissé bonyolult elem, tehát ha nem érzi magát benne, itt egy nagyszerű blogger a WordPress migrációs szolgáltatás számára, amely az Ön weboldalát költözteti: Nézze meg ITT.

Nagyon sok ember indul a Bloggeren, mert ingyenes és könnyen használható. Ebben nincs szégyen; A Blogger nagyszerű platform a blogok és a weboldalépítés kereskedelmének megtanulásához. Ugyanakkor, ha elkezd növekedni a forgalom és az előfizetők száma, a saját üzemeltetett WordPress blog általában értelmesebb.

Lehet, hogy érzed kibővült Blogger, vagy talán csak különféle lehetőségeket szeretne. Akárhogy is, a WordPress több okból is felszólítja a komoly bloggereket:

 1. Mivel a WordPress beépülő moduljainak ezrei közül választhat, a funkciók gyakorlatilag korlátlanok.
 2. Gyakran egy saját házigazda WordPress blog professzionálisabbnak tűnik mivel számtalan testreszabási lehetőség van.
 3. Több tárhelyet, sávszélességet és egyéb lehetőségeket kínál javítsa a funkcionalitást webhelyed / blogod.
 4. Ha önálló házigazda, akkor a saját blogja van, tehát kevesebb aggodalomra ad okot, hogy a házigazda hogyan használhatja a tartalmat, vagy milyen típusú Általános Szerződési Feltételeket kell követnie. Ha a Blogger platformon üzemelteti, akkor valójában felhatalmazza a Google-t arra, hogy ellenőrizze és hozzáférjen a tartalmaihoz és információihoz. Önálló házigazdával ellátott blogjával megőrizheti a tartalmaihoz fűződő jogokat.
 5. A WordPress további témaopciókat kínál, és hozzáférést biztosít a blog kódjához, tehát a webhely testreszabása sokkal könnyebb.

Elég tisztességes, szeretné fokozni egy fokozatot, és teljes ellenőrzést szerezhet webhelye és annak tartalma felett? Ezután olvassa tovább, hogy megtanulja, hogyan mozgathatja a blogját Blogger a WordPress-hez.

A Blogger konvertálása WordPress-ként: 6 lépéses migráció

Konvertálja a Bloggert WordPress-ként

 • Keressen egy gazdagépet, és telepítse az importálásra kész WordPress-t
 • Migrálja a Blogspot blogját a WordPressbe
 • Jelöljön ki szerzőt
 • Szerkessze az állandó linkeket
 • Átirányítsa a Blogger bejegyzéseit
 • Átirányítsa a hírcsatornát

Az első dolog, amire szükséged van, egy fiók harmadik fél gazdagépén van. A webgazda olyan társaság, amely tárolja az Ön blog- (vagy webhely) fájljait a szerverein. Az olyan ingyenes gazdagéptől eltérően, mint például a Blogger, a harmadik fél gazda nem birtokolja a tartalmat. Ezenkívül több tárhelyet, sávszélességet, domain tárhelyet és még sok minden mást érhet el, ha egy harmadik fél fizet a web hostingért, és nem egy ingyenes szolgáltatást..

Csatlakozzon az INGYENES edzéshez

Szeretné megtanulni, hogyan kell felépíteni a 6 számú hatóság webhelyét?

Csatlakozzon ehhez az ingyenes képzéshez…

 • Végül rendelkezzen bevált módszerrel a jövedelmező rések megtalálására
 • Hozzáférés egy bolondbiztos kulcsszó-kutatási módszerhez
 • Tudja meg, hogyan lehet kiszervezni a minőségi tartalmat
 • Megtanulhatja, hogyan lehet fejfájás nélkül létrehozni a fehér kalapra mutató linkeket a webhelyére

A webtárhely bárhol is fizethet, néhány havonta néhány dollárról több százra, a szükséges funkciók típusától függően. A legtöbb kisvállalkozás jól működik egy megosztott szerver tárolásával, amely havi 3 – 7 dollárba kerül. Ha egy dedikált szerveren havonta körülbelül 100–350 dollárt is üzemeltet, akkor valószínűleg nem lesz szüksége erre (legalábbis azonnal), ha olyan ingyenes gazdagépről költözik, mint a Blogger.

A PC Magazine számos különféle webtárhely-szolgáltatót felsorolt, amelyeket felhasználni szeretne, de több mint 20 különböző blog kezelése után azt tapasztaltam, hogy a HostGator valószínűleg a legjobb költség és teljesítmény szempontjából.

Havonta kevesebb, mint 3 dollárba kerül, és ingyenes domainbe is dobnak. Számomra ez egy alku egy kezdő számára, aki a blogolás terén a következő szintre szeretne lépni (a Bloggerről a WordPressre költözni).

Miután kiválasztott egy internetes gazdagépet és kifizette a fiókját, regisztrálja és állítsa be az egyedi domain nevet. Ezután kövesse a házigazda utasításait a WordPress mint tartalomkezelő rendszer telepítéséhez a domainjén. A legtöbb gazdagép ezt a beállítási folyamatot nagyon egyszerűvé teszi (sokan közülük egyetlen kattintással telepítik a WordPress szoftvert, beleértve a HostGator programot is), bár ez hostonként eltérő lehet. A WordPress webhelyére történő telepítéséhez mindig személyre szabott lépésről lépésre kérheti a házigazdát.

Ha áthelyezi blogját a Bloggerből a WordPressbe, szerencséje van. A WordPress egy szuper egyszerű eszközt kínál ehhez.

Kezdje azzal, hogy biztonsági másolatot készít az XML-sablonról a Bloggerben, csak a biztonság érdekében. Ehhez egyszerűen válassza ki a Sablon elemet a Blogger irányítópultjának oldalsó menüjéből, majd kattintson a Biztonsági másolat / visszaállítás elemre..

tartalék blogger

Ingyenes domain tárhellyel

Ezután lépjen be a WordPress irányítópultjába. A gazdagépnek meg kellett volna adnia Önnek a bejelentkezési és jelszóinformációit, amikor a szoftvert telepítette a webhelyére.

Miután az irányítópulton válassza az Eszközök lehetőséget > Importálás az oldalsávból.

importáló blogger

Ezzel felsorolja a különféle blogplatformokat, amelyekből importálhat. Válassza a Bloggert a listából.

blogger

Ezután megjelenik egy felugró ablak, amelyben megkérdezi, hogy telepíteni kívánja-e a Blogger importőrt. Kattintson a Telepítés gombra, és a WordPress letölti a Blogger Importőr bővítményt.

Miután a plugin sikeresen települt, kattintson a Plugin aktiválása és az Importőr futtatása linkre.

aktiválja a bővítményt

A következő oldalon kattintson a Hitelesítés gombra.

A rendszer eljut a Google-fiókjába, ahol engedélyeznie kell a WordPress szolgáltatást Blogger-fiókjának eléréséhez. A folytatáshoz kattintson a Hozzáférés engedélyezése elemre.

hozzáférést enged

Most visszakerül a WordPressbe. Ez az ablak megjeleníti az összes Blogger-blogod listáját. Kattintson az Importálás gombra azon blog mellett, amelyet át szeretne helyezni a WordPressbe.

import

Gratulálunk! Most a blogod importálódott a WordPressbe. De még egy kicsit több munkát meg kell tennie a dolgok zökkenőmentes működése érdekében.

3. Jelöljön ki szerzőt

Miután importálta a Blogger blogját, eljut egy olyan oldalra, amely felkéri, hogy rendeljen hozzá egy WordPress felhasználót a Blogger bejegyzésekhez. Ha Ön az egyetlen felhasználó a webhelyen, válassza ki a nevét. Ha több WordPress-felhasználó van, válassza ki a megfelelő felhasználót a legördülő menüből az összes hozzászólás hozzárendeléséhez.

hozzárendelni szerzőt

Mentse el a változtatásokat.

4. Szerkessze az állandó linkeket

Ezután lépjen a Beállítások menübe > Permalinks a WordPress irányítópulton, és ellenőrizze, hogy linkjei ugyanúgy vannak-e beállítva, mint a Bloggerben. Valószínűleg linkeit így állították össze:

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Válassza az egyéni állandó link lehetőséget, és illessze be ezt a kódot a mezőbe.

állandó link szerkezete

5. Irányítsa át Blogger-bejegyzéseit

Az egyik dolog, amely sok ember számára aggódik, az, hogy a blogjuk migrációja milyen hatással lesz a már létrehozott linkekre és keresőmotorok rangsorolására..

A jó hír az, hogy nem kell mindent feladnia. Csak annyit kell tennie, hogy átirányítja Blogger bejegyzéseit az új webhelyre. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor valaki egy meglévő linkre kattint, amely a Blogger blogjára mutat, akkor a WordPress webhelyre és a megfelelő oldalakra / hozzászólásokra kerül. Linkei továbbra is élőek lesznek, de az összes forgalom a WordPress webhelyére irányul.

Ez azt is lehetővé teszi a keresőmotorok számára, hogy megismerjék a blogod.

Ha nem tud semmit a HTML-ről, akkor a kód megszerzése Blogger blog átirányításához valójában meglehetősen egyszerű. Először töltse le a Bloggert a WordPress Redirection bővítménybe.

1. Lépjen a Plugins-hez > Új hozzáadása.

új plugin hozzáadása

2. Az oldal tetején keresse meg a Bloggert a WordPress Redirection webhelyen.

blogger a WordPress-hez

3. Telepítse a Blogger WordPress bővítményt (tökéletesen működik).

telepítse a bloggert a WordPress plugin-ba

4. A következő oldalon aktiválja a bővítményt.

aktiválja a bővítményt

5. Keresse meg a plugin beállításait az Eszközök menüben > Blogger a WordPress átirányítása.

blogger a WordPress-hez

6. Ezen az oldalon kattintson a Konfiguráció indítása elemre.

indítsa el a konfigurációt

7. Ezután kattintson a Kód beolvasása elemre. Ez megadja a kódot, amelyet be kell illesztenie a Bloggerbe az átirányítás végrehajtásához. Jelölje ki és másolja a kódot.

8. Keresse meg Blogger-fiókját, és kattintson az oldalsáv menüjének Sablon elemére. Görgessen az oldal aljára, és kattintson a Visszaállítás a klasszikus sablonra elemre.

térjen vissza a klasszikus sablonhoz

9. Görgessen, amíg meg nem találja a HTML sablon szerkesztése HTML-mezőt. Illessze be a 7. lépésben másolt kódot a mezőbe, hogy helyettesítse a többi kódot. Kattintson a Sablon mentése elemre a módosítások végrehajtásához.

sablon szerkesztése

10. Ellenőrizze, hogy minden működött-e, ha beírja az egyik Blogger-hozzászólás URL-jét az internetes címsorba. Annak ellenére, hogy megadja a Blogger domainjét, el kell jutnia a WordPress webhelyére.

6. Mozgassa a takarmányt

Biztosítani szeretné, hogy a hírcsatornák előfizetői is átirányításra kerüljenek az új webhelyre. Ha új tartalmat ad hozzá a WordPress webhelyhez, de az emberek továbbra is feliratkoztak a Blogger webhelyre, akkor nem veszik észre, hogy megváltottad. Szerencsére ez a lépés nagyon könnyű.

Egyszerűen keresse meg a Beállítások menüpontot > Egyéb a Blogger irányítópultján. A Webhely hírcsatorna alatt kattintson a Hozzáadás elemre a „Posta hírcsatorna átirányítás URL-je mellett”. Illessze be az új WordPress-webhely hírcsatorna címét, majd mentse el a beállításait.

feed URL

Bónusz tippek a Blogspot és a WordPress közötti migrációhoz

Befejezte a fenti lépéseket? Íme néhány bónusz tipp, amelyek segítenek a dolgok zökkenőmentes működésében:

 • Győződjön meg arról, hogy nem törli a régi Blogger-blogját. Ellenkező esetben az összes átirányított link nem fog működni.
 • Ha Blogger-blogja már egy egyéni domainben található (a www.example.com a www.example.blogspot.com helyett), akkor a host csomagot csak domain nélkül vásárolja meg. Az ideiglenes tartományon a 2-6 lépést hajtja végre. Ahhoz, hogy az egyéni tartományt a WordPress blogjára irányítsa, meg kell változtatnia az adott domain névszervereit. Ehhez lépjen kapcsolatba a domain név szolgáltatójával (bárkivel, akitől eredetileg megvásárolta a domain nevet, például a GoDaddy.com webhelyen), hogy útmutatást kapjon a domain átirányításához..
 • Ha a fenti tippeket követi Blogger blogjának a WordPress-be történő importálásához, akkor a képei automatikusan importálódnak. Ha azonban nem látja képeit a médiakönyvtárban, akkor a WP Beginners útmutató segítségével külső képeket importálhat. Ha észreveszi, hogy képei a médiakönyvtárban vannak, de a linkek továbbra is a régi forrásra mutatnak, akkor itt megismerheti a linkek frissítését.
 • A Bloggerből a WordPressbe történő importálás kisebb formázási problémákat okozhat. Előfordulhat, hogy át kell lépnie a korábbi hozzászólásokon a kellemetlen távolságok, a megszakadt hivatkozások és más formázási problémák tisztításához.
 • Teszteld a linkeidet. Mivel a Blogger olyan kicsi szavakat hagy ki, mint az „a” a hivatkozásban, és a WordPress nem, akkor előfordulhat, hogy vannak olyan linkek, amelyek nem átirányítják megfelelően. Ha felmerül a kérdés, egyszerűen keresse meg bejegyzését a Bejegyzések oldalon > Összes üzenet. Ezután válassza a Gyors szerkesztés lehetőséget a bejegyzésben. Ahol a meztelencukor mondja, győződjön meg arról, hogy a szerkezet megegyezik a Bloggerben szereplővel. Például egy Hogyan lehet elindítani a blogot címet viselő üzenet felépítése hogyan kezdődik blogként a Bloggeren, míg a WordPress az slugot úgy fogja felépíteni, hogy hogyan kezdje el a Blogot. Egyszerűen távolítsa el az „a” részt a WordPress verzióból, és most megfelelően kell átirányítania.

Most, hogy a webhelyét a WordPress-re költöztette, van még néhány lépés, amelyet meg kell tennie a blog optimalizálása érdekében a keresőmotorok, a közösségi média és a WordPress számára..

 • Nyújtsa be WordPress-webhelyét a Google Webmestereszközökbe. Ellenőrizze webhelyét (vagy blogját), és adja hozzá webhelytérképét. Ez arra szólítja fel a Google-t, hogy indexálja az Ön webhelyét, ami javítja a keresőmotorok rangsorolását.
 • Fedezze fel a beállításait. Kattintson a Beállítások elemre a WordPress irányítópultján, majd kattintson a lehetőségeire. Itt megváltoztathatja az időzónát, a dátum formátumát és egyebeket. Ezenkívül feltétlenül lépjen a Felhasználók oldalra > Profilod. Egyes témák automatikusan felhasználják az Ön nevét, bio- és közösségi média linkeit, amelyeket hozzáadunk ehhez a szakaszhoz. Ellenkező esetben olyan plugineket találhat, amelyek lekérik ezeket az információkat, és beillesztik minden írt bejegyzésbe.
 • Telepítse a fontos WordPress bővítményeket Az olyan lehetőségek, mint a Jetpack, az Akismet és a Yoast WordPress SEO, csak néhány a beépülő modulok közül. Érdemes felfedezni más beépülő modulokat, amelyek kibővítik webhelyének képességeit, de oly sokféle lehetőséggel a közösségi média ikonjaihoz, hírlevelekhez való beépülő modulokhoz és még sok máshoz függ, ez attól függ, hogy milyen típusú megjelenést és funkciókat szeretne a webhelyén.
 • Válasszon új témát, és testreszabhatja. Egyszerűen lépjen a Megjelenés oldalra > Témák a WordPress műszerfalán. Kattintson az Új téma hozzáadása elemre, és fedezze fel a rendelkezésre álló számos lehetőséget. Itt ingyenes és prémium témákat találhat, de az egyedi témákat másutt is megvásárolhatja, és a fájlokat feltöltheti webhelyére. A téma testreszabásához ugorjon a Megjelenés elemre > Testreszabás és / vagy megjelenés > Téma beállítások. Meglátogathatja a Megjelenés oldalt is > Szerkesztő az opciók HTML-n keresztüli megváltoztatásához.

További ötletekre van szüksége a következő lépésekhez? Nézze meg ezeket a 10 legfontosabb tennivalót a WordPress telepítése után. Milyen érzés teljes ellenőrzést gyakorolni a blogod felett? Tetszik jobban a WordPress, mint a Blogger? A megjegyzés részben tudassa velem, hogy ment az Ön számára az átmenet. Túl bonyolult? Ne feledje, hogy a másik lehetőség a …

Blogger a WordPress migrációs szolgáltatásba

És ne feledje: ha bármilyen probléma merül fel az áttelepítés során, akkor mindig ellenőrizze ezt a bloggert a WordPress migrációs szolgáltatásba.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map