Hur man installerar WordPress: WP Installation & Setup Guide

Hur man installerar WordPress?

Klicka för att installera WordPress eller Gör en WP-manuell installation

WordPress har vuxit från en handfull användare 2003 till att bli ett hushållsord. Det är nu den största självhostade bloggplattformen i världen med de flesta bloggare som installerar WordPress. Utvecklingen av WordPress-plattformen var motiverad av allmänhetens längtan efter en publiceringsplattform som skulle vara elegant och användarvänlig.


Du kanske inte är medveten om att WordPress är ett Open Source-projekt med hundratals människor som arbetar med det över hela världen. Detta innebär att WordPress-webbplatser är fritt och lika tillgängliga för alla användare, från stora företag till vardagens bloggare.

Om du startar en blogg är WordPress-installationen extremt enkel, vilket gör den till den mest populära webbplatsplattformen. Den kan installeras på mindre än fem minuter (snabbinstallera WordPress) när du använder en tredjepartsserver och bara lite längre när du installerar den manuellt.

Hur man installerar WordPress

Hur man installerar WordPress med hjälp av en tredjepartsvärd

Även om du har väldigt lite teknisk kunskap kan du fortfarande installera WordPress-webbplatsen utan kostnad. Du måste få ett domännamn och en tredjeparts webbhotell, och det kommer att kosta ett mindre belopp.

Webbvärdar placerar var som helst från några webbplatser till många webbplatser på sina servrar, beroende på användning. Om du delar en server med andra webbplatsägare kan du ha ditt utrymme till en rimlig kostnad. De flesta webbhotell erbjuder värdutrymme för ungefär $ 20 per månad.

Gå med i GRATIS utbildning

Vill du lära dig hur man bygger 6 figurers myndighetssajter?

Gå med i denna gratis utbildning till…

 • Äntligen har en beprövad metod för att hitta lönsamma nischer
 • Få tillgång till en idiotsäker metod för sökordforskning
 • Lär dig hur du lägger ut kvalitetsinnehåll
 • Lär dig hur du bygger vita hattlänkar till din webbplats utan huvudvärk

Det lönar sig att shoppa runt för webbhotellleverantörer. Vissa webbhotell inkluderar ett domännamn gratis med din webbhotellavgift. Andra debiterar bara ett litet belopp för att få ett domännamn från dem. Du kan också shoppa runt till andra domännamnsäljare för att hitta rätt. GoDaddy påstår sig vara den största domännamnslisteren med över 63 miljoner domännamn.

BlueHost är den officiella WordPress-värdleverantören

WordPress valde BlueHost som deras officiellt rekommenderade webbhotellleverantör. WordPress-användare som prenumererar på BlueHost får ett gratis domännamn och 50% rabatt på kostnaden för webbhotellplanen. Du kan faktiskt få en BlueHost-plan för så lite som $ 3,95 per månad.

WordPress-användare gillar BlueHost av andra skäl förutom det attraktiva priset. Du får obegränsad domänhosting, värdutrymme, filöverföring och e-postkonton. Beroende på dina behov kan du välja mellan fyra typer av värdplaner inklusive delad värd, VPS-värd, dedikerad värd och återförsäljarhosting. Support finns tillgängligt dygnet runt, men vissa användare säger att de är långsamma att svara på.

De flesta webbhotellleverantörer har gjort mycket av back-end-arbetet för att börja WordPress-installatörer. När du har fått ditt domännamn använder webbhotellen ett WordPress-installationsplugin som automatiserar installationsprocessen. Det kommer att avslutas med ett eller två klick på några minuter.

Installera WordPress med BlueHost som webbhotell

BlueHost-logotyp

Gratis domän med värd

Eftersom BlueHost är den officiella webbhotellen för WordPress och rekommenderas starkt, låt oss ta en titt på hur du installerar Word Press, använder BlueHost som webbhotell och MOJO Marketplace som autoinstallatör. Följ bara dessa steg:

 1. Ställ in ett konto med BlueHost.
 1. Logga in på ditt BlueHost-konto och gå till kontrollpanelen.
 1. Hitta webbplatsavsnittet och välj “installera WordPress”.
 1. Klicka på installationsknappen.
 1. Välj ett domännamn för att ansluta till installationen. Du har möjlighet att ange en undermapp om du vill. Du kan namnge den “blogg”, eller så kan du lämna den tom och den kommer att anslutas till webbplatsens startsida.
 1. Du har också möjlighet att redigera e-postadressen, användarnamnet och lösenordet för den nya WordPress-installationen. Hitta detta avsnitt under rubriken “avancerade alternativ.”
 1. Du måste läsa igenom licens- och serviceavtalen och markera rutorna innan du fortsätter.
 1. Installera WordPress genom att välja “installera nu” -knappen och din WordPress-installation kommer att slutföras inom några minuter.

Installera WordPress med SiteGround eller InMotion som webbhotell

InMotion Hosting-logotypenÄven om BlueHost är den webbhotell som WordPress rekommenderar, finns det hundratals andra webbhotellleverantörer som du kan använda istället. SiteGround och InMotion är webbhotellleverantörer med utmärkta rykte. Båda använder Softaculous för att installera WordPress med ett klick. Här är en steg-för-steg-guide för hur du installerar WordPress med webbhotell för Siteground och InMotion:

 1. Logga in på webbplatsen för din webbhotell och ange kontrollpanelen.
 2. Leta efter Softaculous- eller WordPress-installationsikonen under avsnittet Autoinstallers.
 3. Klicka på någon av ikonerna för att starta Softaculous auto-installerare.
 4. Du kommer att instrueras att läsa en översikt över WordPress.
 5. Klicka på fliken “installera” för att fortsätta.
 6. Du får då en fråga som ställer dig var du vill installera WordPress. Du måste välja http: // eller http: // www. som ditt protokoll. Om din webbplats har SSL och HTTPS (säkra sockelager, som är en säkerhetsåtgärd), välj https: // eller https: // www. som ditt protokoll.
 7. Välj nu domännamnet där du vill installera WordPress. De flesta webbplatsbyggare väljer rotkatalogen (som. Com). Om du väljer rotkatalogen lämnar du fältet “In Directory” tomt.
 8. Gå till inställningsavsnittet och fyll i ditt webbplatsnamn och webbplatsbeskrivning. Oroa dig inte om du inte har tänkt igenom det. Du kan alltid ändra det senare. I det här avsnittet måste du också välja ett administratörens användarnamn, lösenord och e-postadress.

pussel

Softaculous kommer automatiskt att fylla i användarnamnet och lösenordet för dig, men du kan ändra dem om du vill. Var bara noga med att välja ett starkt lösenord med stora och små bokstäver och några få siffror. Det här är också en bra tid att dubbelkontrollera din e-postadress. E-postadressen i denna ruta är vad WordPress kommer att använda för att kontakta dig för aviseringar och återställning av lösenord om du någonsin glömmer ditt lösenord.

9. Resten av fälten är valfria. Du kan välja språk, välja plugins och välja ett tema.

10. Det sista steget är att klicka på “installera” -knappen för att starta installationen.

Du kommer att se en framstegsfält på skärmen. Stäng inte fönstret förrän fältet når 100% och du ser ett meddelande om att installationen var framgångsrik, eller så kan det hända att programmet inte installerar WordPress korrekt. Var tålamod, det kan ta cirka tre eller fyra minuter.

Hur man installerar WordPress manuellt

Manuell WordPress-installation

WordPress logotypOm du undrar om du ska använda din egen server eller hyra utrymme från ett värdföretag är det en bra idé att faktorera din tekniska kompetensnivå. Det största positiva med att använda din egen server är att du har total kontroll över din server.

Det positiva blir snabbt negativt när något går fel med din server och den enda person som kan fixa den är du. Om du vill använda din egen server måste du åtminstone ha mellanliggande kunskaper om servrar och serverprogramvara. För bästa prestanda och minsta stillestånd måste du aktivt hålla din server underhållen och uppdaterad.

För nybörjare och byggare av nybörjare är den nominella kostnaden för webbhotell värd att överlämna problem med serverunderhåll till experter på webbhotell så att du kan fokusera på att hantera och uppdatera din webbplats.

När du väljer att utföra och installera WordPress manuellt måste du först få ett domännamn, en värd och ett FTP-klientkonto. Se den här videon för att se processen:

Du kan sedan följa denna installationssekvens i fem enkla steg:

1. Ladda ner WordPress-pluginet från WordPress.org

Ladda ner WordPressDet första du behöver göra är att ställa in ett FTP-klientkonto. FTP står för filöverföringsprotokoll. FTP-klienten är gränssnittet som låter dig ladda upp och ladda ner dina filer till servern. Här är en lista över några FTP-klientleverantörer:

 • Cyberduck
 • FileZilla
 • FTP Voyager
 • Fire FTP
 • Klassisk FTP

Din ftp-adress kommer att se ut som din webbplatsadress, men prefixet är ftp. Till exempel kommer det att vara ftp://domain.com. Ställ in ett FTP-användarnamn och lösenord med din FTP-klient. Du måste också få en textredigerare som Notepad eller Textedit. Försök inte använda Microsoft Word eftersom det inte är en textredigerare.

Vissa webbläsare fungerar också bättre när du använder din egen server. Chrome, Safari och Firefox stöder alla HTML 5 och CSS 3, men Internet Explorer gör det inte.

När du har konfigurerat din FTP-klient så installerar du WordPress på din server. Gå till WordPress.org-webbplatsen och klicka på den blå knappen som säger: “Ladda ner WordPress.” När nedladdningen är klar är du redo för steg två.

2. Ladda upp WordPress-filer till din webbserver

WordPress installationÖppna nedladdningsmappen på din dator och hitta den nyligen nedladdade zip-arkivfilen. Visa filens innehåll genom att dubbelklicka på den för att expandera den. Nu kommer du att använda ditt FTP-klientkonto för att ladda upp de nyligen nedladdade filerna till webbservern.

Byt över till din FTP-klientfil och logga in med användarnamn och lösenord för ditt konto för att ansluta till din webbserver. Varje FTP-klient har lite olika inställningar, men alla fungerar på liknande sätt. Du bör se dina filer i en ruta till vänster och dina webbserverfiler kommer att gå i rutan till höger.

Nästa process är att ladda upp de nyligen nedladdade filerna till din webbserver. Du gör detta genom att välja alla filer som finns i den vänstra rutan och dra dem över till den högra rutan. Detta steg initierar överföring av filerna till webbservern. Överföringen tar lite tid att bearbeta så att du kan gå vidare till nästa steg under uppladdningsprocessen.

3. Skapa en MySQL-databas och användare

Byt till din kontrollpanel för webbhotell. Varje webbhotell har ett annat märke och utseende, men de fungerar på samma sätt.

WordPress lagrar dina filer i en databas. Varje sida på din webbplats skapas av WordPress varje gång en besökare landar på en av dina sidor. Öppna kontrollpanelen på värdens webbplats och leta efter databasmodulen, så att du kan skapa en MySQL-databas.

Skapa ett namn och ett lösenord för din nya databas. Av säkerhetsskäl väljer du ett lösenord som inte är lätt för andra att gissa med några stora versaler, små bokstäver och siffror. Spara dessa referenser eftersom du behöver dem igen.

Ge dig själv tillåtelse att komma åt och ändra databasen. Nu är du redo för det fjärde steget.

4. Konfigurera WordPress för att ansluta till databasen

WordPress-databasByt tillbaka till din FTP-klientsida för att ansluta WordPress till din nyskapade databas. WordPress letar efter dina databasdetaljer i en fil som heter WP-config så att du måste byta namn på exempelfilen WP-config.PHP.

Dubbelklicka på filen för att öppna den i din textredigerare. Fyll i databasinformationen som du skapade i föregående steg. Till exempel:

 • Byt ut databasnamn här med databasnamnet du definierat.
 • Byt ut användarnamn_här med databasnamnnamn som du definierade.
 • Byt ut lösenord_här med databaslösenordet du definierade.

Håll de enskilda citaten runt varje ny detalj som du byter namn på.

WordPress hjälper till att hålla din installation säker med hjälp av autentiseringsnycklar. Klicka på länken för WordPress hemliga nyckelgenerator i en ny flik i din webbläsare. Detta genererar en slumpmässig uppsättning säkra autentiseringsnycklar. Detta är ett viktigt steg som hjälper till att hålla din nya webbinstallation säker.

Leta efter åtta rader i rad som säger, “sätta din unika fras här”. Kopiera koderna och ersätt de befintliga raderna i din konfigurationsfil. Detta kommer att slumpmässiga säkerhetsnycklarna så att de är unika varje gång sidorna besöks, vilket gör det svårt för hackarna att trycka in.

När du är klar med att göra dessa ändringar byter du namn på den här filen som wp-config.php och sparar och stänger sedan filen. Om du försummar detta steg kommer WordPress inte att vara medveten om att du gjort några ändringar alls. Nu är allt korrekt konfigurerat och du är redo för det femte och sista steget, som är att köra WordPress-installationsskriptet.

5. Kör WordPress Installations Script

Ange din webbplats URL i din webbläsare. WordPress uppmanar dig att fylla i några ytterligare information som administratörsnamn, lösenord och primäradress. Spela in den här informationen eftersom du behöver den för att logga in i WordPress-administrationsområdet.

Hitta och klicka på installationsknappen för att starta WordPress-installationen.

Grattis! Din WordPress-webbplats är igång och du är redo att börja bygga din anpassade webbplats. Gå in på din webbplats översikt genom att skriva din webbadress och wp-admin i slutet av den. Nu kan du logga in med ditt användarnamn och lösenord och börja arbeta med din instrumentpanel.

Om du har problem med att slutföra din WordPress-installation klickar du här för att få lösningar på vanliga installationsproblem.

Vad du ska göra efter WordPress-installation

bloggandeOm du gillar att skapa och designa webbplatser är det roliga att börja. Det finns några fler saker du vill göra för att förbereda din webbplats för allmän användning.

Du hittar några viktiga inställningar under fliken märkt “allmänt.” På din WordPress admin-instrumentpanel kan du ändra titel, tagline, tidszon och favicon.

En favorit är en liten ikon som visas i en webbläsares fält precis till vänster om ditt webbplatsnamn i en webbläsares fält eller bokmärkeslista. Om du inte väljer en favoritbild, kan din webbläsare visa WordPress-ikonen eller ikonen för webbhotellleverantören istället. Ta dig tid att välja en unik bild som identifierar ditt varumärke. Se till att du sparar dina ändringar eller att de går tillbaka till standardinställningarna.

WordPress ger din webbplats en standard permalänkstruktur, som är den slutliga delen av din URL. Under inställningsfliken har du möjlighet att ändra den och du borde göra det. Standardpermalink är inte särskilt sökvänlig.

När du har ändrat din permalänk vill du ta en titt på läsinställningarna. Du kan ställa in startsidan som en statisk sida eller automatiskt posta ditt senaste inlägg. Om du väljer en statisk sida kan du utse en annan sida för dina blogginlägg.

bra gjort

Det finns många plugins att välja mellan och många av dem är gratis. Installera antingen W3 Total Cache eller WP Super Cache så att dina webbsidor laddar snabbare. Webbcache-plugins fungerar bra för sökmotoroptimering och de kan förhindra att din webbplats kraschar när din server är överbelastad.

Du kan inte vara för säker med din säkerhet. Använd Sucuri-pluginet för att skydda ditt administratörsområde. Det finns också många anti-spam plugins tillgängliga. Ingen vill kolla in på sin webbplats på morgonen för att hitta dussintals spam-kommentarer som måste tas bort. Många WordPress-användare gillar antispam-plugin som heter Akismet.

När du har konfigurerat dessa grundläggande saker är det en bra idé att ta lite tid att lära sig om andra användbara verktyg som WordPress-plugins som hanterar SEO, sociala medier, säkerhetskopior och mer. Möjligheterna till vad du kan göra med en WordPress-installation är oändliga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map